- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
válasz
Degeczi #3792 üzenetére
Én annak idéjén azért vettem az Eneloop-ot, mert az új compact a frissen kicsomagolt, formázott és többször töltött majd frissen a gépbe tett, 2500-as Ansmannal sem birta 10-20 képnél többet. Akkor elvittem a gépet a szervizbe, ahol kimérték és a géppel mindent rendben találtak.
Ezért az Eneloop LSD tulajdonsága mellett, a kis belsőellenállása miatt, még napi használatra is inkább azt vennék a nagyobb kapacitásúaknak nevezett hagyományosak helyett. -
tboy72
aktív tag
válasz
Degeczi #3785 üzenetére
Amit vele együtt rendeltem LSD akksik, azok már megjöttek, de az akksitöltő státusza a rendelésben még mindig "pending".
Ezért rendeltem az IPS-1L-t.Már csak abban bízom, hogy holnap kihozzák, mert itthon leszek.
(egyébként van egy csomó aa-s meg aaa-s akksim amiket remélem gatyába ráz majd) -
And
veterán
válasz
Degeczi #3778 üzenetére
(Ja, ne legyen gyorsabb, mint 2 óra, a FAQ szerint.. Ugyanakkor a Sanyo ajánlásával:
- MQR06: 110 / 75 perc, 2 / 1 AA-cellával, töltőáram: 1,12 / 1,68A, valamint 100 / 65 perc, 2 / 1 AAA-val, töltőáram: 0,56 / 0,84 A.
- MDU01: 120 / 60 perc, 2 / 1 AAA-méretű akkuval, 450 / 850 mA-es töltőárammal.)
Mod.: Petzval: épp kérdezni akartam, hogy te vagy-e ottkar.
-
Ádyka
őstag
válasz
Degeczi #3642 üzenetére
Ezek után őszintén remélem, hogy én voltam életed legdúrvább történése, ami ennyire felkavart.
Hoppá, (most írtad le) ezexerint semmi esély a 20 évre, meg az 1500 feltöltési lehetőségre, csak és kizárólag abban az esetben, ha egy régi analóg AM kisrádióban használom, aminek nincsenek kiugróan magas áramfelvételei. Ez utóbbi felhasználás most ismét terjedőben van....
Mi következik ebből? Ez marketing. És a csomagolás hátulján sincs rajta, hogy ne várj 1500-as ciklust a digitális masináddal.
Elnézésedet kérem. Teljesen igazad van.
De hadd merészeljek pesszimistán állni a modellváltáshoz. Évek óta foglalkozom akkukkal, szerintem majdnem minden gyártó akkuja megfordult nálam, ergó látom mi változott évről évre.
-
Ádyka
őstag
válasz
Degeczi #3629 üzenetére
Valahol bizponyították már, hogy az új eneloop valóban jobb-e? Vagy csak marketing duma az egész, mintha egy modellfrissítés lett volna? Szerintem ez utóbbi.
Gondolom a gyárban kipróbálták, hogy a "régi" tipusban 3 év után mennyi marad benne.
Kiderült, hogy 75% körül.
- Akkor ezt toldjuk meg még párszáz feltöltési lehetőséggel, a csomagoláson, mert baromi jól hangzik.
- Ha nem bírja ki, akkor azt mondjuk, nem a legideálisabb töltővel használta, nem 20,5 fokon volt tárolva, nem tengerszinti nyomáson, és biztos nem kékszemű a felhasználó. -
-
TeeJay
félisten
válasz
Degeczi #3591 üzenetére
én nem arra mondtam hanem erre az eladóra
[link]"whatuneed4baby"
én tőle vettem a 12 AA Eneloop-ot és már árulja az új fajtát is
szóval ő nagyon ajánlott mert nem csak én vásároltam tőle hanem mások is lásd lentebb és
mindenki eredeti hibátlan Eneloop-ot kapott műanyag tokkal gyorsan és olcsón koreából
25dollár körül van a 8 AA akku free shippinggel ? az olyan 5ezer lehet kb. és a postás házhoz hozza, idehaza jó ha 4-et kapok ilyen áron és még menjek el érte a boltba -
TeeJay
félisten
válasz
Degeczi #3589 üzenetére
akit linkeltünk az koreai és eredeti "made in japan" akkukat küldött, szóval szerintem a helyi Sanyo "nagyker"-től szerzi be vagy ilyenek mert minden stimmelt rajta és tökéletes volt
kínából én sem mernék rendelni de ezt a sellert nagyon ajánlották sokan és több ezer pozitív visszajelzést kapott mindenkitől -
BullZeye
veterán
válasz
Degeczi #3578 üzenetére
Na jó, de 500 dollárig az ebay meg véd, és ha hamisítvány, akkor lehet szólni nekik, hogy vizsgálják felül, és vissza küldik a pénzt. :\
Így nagyon veszteni valóm nincs, csak hogy egyáltaáln megéri e az árát a 2nd generation, vagy csak egy parasztvakítás az egész?
Értem ez alatt, hogy belső ellenállása kissebb? Tovább fog működtetni egy fényképezőgépet? -
majkel
tag
válasz
Degeczi #3572 üzenetére
Én is Eneloopot használok, munkához leginkább. Vettem a töltő (2 órás gyorstöltő) mellé 8 darab 2000 mAh kapacitású Sanyo Eneloop akkut és sokkal tovább tudom használni, mint a korábbi 2800 mAh kapacitású (szintén márkás) akkukat... azok sokszor már 2 hét alatt is lemerítették magukat, főleg 1 év használat után, pedig azért olyan sok ciklus még nem volt bennük.
Meg ami észrevehető különbség az a fesz amit le tud adni, a rendszervakum sokkal gyorsabban tölti újra magát, mint a korábbiakkal.
-
And
veterán
válasz
Degeczi #3564 üzenetére
Az miért kötözködés, hogy észrevesszük, ha a rendelkezésre álló információk kicsit ellentmondásosak? Hogy ugyanarról a helyről származik az adatlap és a FAQ, az külön érdekesség. Mindenesetre a linkelt teszt nem erősíti meg azt a gyanút, hogy az élettartam jelentősen csökkenne, a görbét extrapolálva még rendszeres használat mellett is sokéves hasznos élettartam jósolható. A gyorstöltésnél két tényező lehet veszélyes: a túltöltés a folyamat végén nagyon gyorsan bekövetkezhet, ill. nem túl jó konstrukció esetén már korábban is előfordulhat erős melegedés, belső gázfejlődés, nyomásnövekedés. Az eneloop jól sikerült darab kis belső ellenállással, ha a töltő jól detektál és még a hőmérsékletre is odafigyel, ezek a káros hatások elkerülhetők. Én sem preferálom az extrém gyors töltést, de a gyakorlat szerint - javasolt vagy sem - az eneloop bírja.
-
And
veterán
válasz
Degeczi #3562 üzenetére
"a Sanyo is azt ajánlja, h 2 órásnál ne legyen gyorsabb az Eneloopok töltése"
Ehhez képest az adatlapon egyórás, 2A-es gyorstöltést specifikálnak, és a töltési karakterisztikák is arra vonatkoznak. Az itt közölt tesztben pedig a kapacitáscsökkenést vizsgálták száz ciklus után, és látható, hogy az 2A-es töltőáram mellett is minimális volt. -
Balinov
titán
válasz
Degeczi #3511 üzenetére
Udv Degeczi.
apos magyar, gyorben laknak, de itt akarom megvenni neki ajandekba + egyeb okok miatt is.
A pana pekfenyezobe egyszerre 2x AA kell. Kb evente max 2-3x alkalommal hosszabb meg tan ugyanennyiszer 1-2 tovabbi kep ellovesere, magyaran neki szerintem egy ilyen tolto+akksi szett evekig kitartana.
UK-EU adapter nem gond, van elfekvoben par.
Megprobalok valakit +kerni,hogy Amazonrol rendeljen nekem ilyen 4x AA + tolto Sanyo szettet, de ha nem talalok, vajh a GP Recyko is jo lenne?
-
TA68
őstag
válasz
Degeczi #3491 üzenetére
Frissítést tud, de az nem azonos a kisütéssel. A frissítést akkor kapcsolja be automatikusan, ha nagyon lemerült az akku, de például egy félig lemerültet simán töltésre kapcsol. Egyébként nagyon jó töltő lenne, ha kisütéssel is lehetne indítani a töltést.
Sajna a 30 nap letelt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Degeczi #3423 üzenetére
azóta negatív tapasztalat: a napokban szedtem elő az utoljára kb fél éve töltött Lidis Tronic akkukat, és bizony 8 db-ból 5 csontig le volt már merülve, mélykisütve (pedig egy fényképezőgép markolatban voltak, de használat nélkül: elvileg nincsen semmi, ami fogyasztaná őket, és sorba vannak kapcsolva), az IPC-1L nem is tudott velük mit kezdeni, csak egy hagyományos töltőben végzett pár mp-es fölélesztés után
ezek a tesztelés során csak töredék kapacitást mutattak: pár száz mAh-t a névleg 2500 helyett
most a 2.-3. lemerítés/töltés ciklus után kezdenek visszamászni 2 Ah fölé
tehát vagy a markolatnak mégis van fogyasztása az állásban (nem hinném), vagy ennyire gagyik
-
TeeJay
félisten
válasz
Degeczi #3443 üzenetére
ilyen pesszimista vagy hogy egy évtized múlva is még ceruza NiMH akkukkal fogunk szenvedni?
nem lenne már rossz valami olcsó gyorsan tölthető nagy kapacitású akkut feltalálni amit univerzálisan lehetne tölteni mondjuk USB-ről vagy hasonlók.
megszűnne ez a "minden cuccba más akku külön töltő" témamilyen jó lenne ha a Nikon rendszervaku a és a váz is ugyanolyan akkut használna
-
TA68
őstag
válasz
Degeczi #3423 üzenetére
Lassan egy hónapja használom a Tronic akkukat, de idáig pozitívan csalódtam bennük. A GP akkuk új korukban is kevesebbet bírtak. Bár azt mondtam, hogy nem fogom fényképezőgépbe használni a Tronic akkukat, de mégis kipróbáltam és már 500 képnél járok. (még mindig nem merültek le) A GP akkukkal kb 300-350 képet tudtam csinálni. Az, hogy mennyire lesznek tartósak, majd kiderül.
-
590227
aktív tag
válasz
Degeczi #3267 üzenetére
Megveszem a Tronic töltőjét.A gari, az itthon nincs,ha van,nincs benne köszönet.Aqua vásárlásom:Letelefonáltam a HDD-t,de mivel személyesen vettem át,+2000ft(kb).Tönkrement.Gari:csak a Dohány utcai szervízben,ahova nekem kellett bevinni,és bő egy hét múlva személyesen átvenni,az újat.2X Tapolca-BP.Lidl:Ha rossz valami,szó nélkül cserélik,és helyben van.
-
590227
aktív tag
válasz
Degeczi #3262 üzenetére
Nálunk,még nem volt,csak a régi fajta.Amikor az autóakkuhoz akartam venni töltőt,már reggel nem volt,elfogyott.Később vettem egyet Ausztriában,aztán,már itthon is tudtam venni.Most, 3 db ilyen processzorvezérlésű töltőm van.Az újságban, láttad a képet?Véleményed?Én Tapolcán vagyok,gyakorlatilag,ha valami jó vétel van,nem jutok hozzá.Máshol, meg sokáig lehet kapni,sokszor,leárazva.A Conrad vásárlásokkal,mindig ráfizettem,ott nem vásárolok.Most az a furcsa,hogy sem németben,sem az osztrákoknál, nincs akcióban a töltő.
-
Ádyka
őstag
válasz
Degeczi #3195 üzenetére
"aki viszont annyit használja, h pár hetente amúgyis töltenie kell, annak mégis a hagyományos lehet a jó választás, hiszen valszeg ki tudja használni azok nagyobb kapacitását"
Pont erről beszéltem. Mindkét terméknek megvan a piacon a keresnivalója.
And: No problem. LSD is van általában, és kb 50-50%-ban van rájuk igény. Mondjuk biztos, hogy az áltag akku vásárló a hsz-ek olvasása után már nem sima akkut akar.
-
kugyu21
senior tag
válasz
Degeczi #3188 üzenetére
Technikailag nem rossz az ötlet, de én is félnék a jó kis aksijaimat csak úgy egyszerűen párhuzamosítani. Inkább megvárom amig a Sanyo előjön ennek az okos, esetleg valamiféle elektronikát is felhasználó megoldásával. Biztosan gondoltak már ők is ennek az ürnek a kitöltésére, hamár a AAA és a AA olyan jól sikerült.
-
And
veterán
válasz
Degeczi #3188 üzenetére
(Nekem nem túl szimpatikus ez a párhuzamosító adapter. Még ha minimális is a kezdeti feszültségkülönbség a két cella között, az alacsony belső ellenálláson relatív nagy kiegyenlítő áramokat indíthat el. Az AA-méretű eneloopnak az adatlapon közölt grafikonokból kiolvasható DC belső ellenállása 40mΩ körüli, így két példány párhuzamos kapcsolása mindössze 1mV különbség esetén már kb. 12mA értékű áramot indít el. Előbb-utóbb a forrásfeszültségek ugyan kiegyenlítődnek, de a kapacitásuk sem egyforma teljesen, így a kisütés vége felé megint elkezdhet növekedni a kettő közötti áram. Talán akkor van létjogosultsága egy ilyen adapternek, ha a párhuzamosan kötött akkukat viszonylag hamar terveznénk kisütni, de az LSD-típusok lehet, hogy éppen a lényegüket - vagyis az alacsony önkisülési rátát - veszítenék el ezzel.)
-
Ádyka
őstag
válasz
Degeczi #3176 üzenetére
Sajnos a teszt és a hozzászólások is iszonyat régiek.
Azóta a Varta minden termékét elérte a modellváltás. Vagy csak a festés és fantázianév váltás. Gondolom idővel ez is kiderül, hogy mi is történt.Rajta vagyok az új Power széria tesztjén, csakhát nem 1-2 nap.
A 2500-astól nem voltam hanyattesve. Éppen elérték a 2400-as szintet, de legalább nem merültek gyorsan. Kb 100 mA-t 10 nap állás után. További napok elteltével nem néztem, de gondolom a töltés után, az első pár napon veszítenek többet , aztán lassul az önkisülés.
A 2700-as folyamatban van.
Az új R2U LONG LIFE meg majd utána/közben.2650-es duracell: Minden cella 2700-2790 között végzett formázás után. 10 nap után 100-120 mA tűnt el belőlük. Azért ez elég jónak mondható.
Soha nem értettem miért jó fél évig nem tölteni egy akkut.
Na ilyenkor aztán megtérül az ára egy jó kis eneloopnak vagy társainak, ha ennyit vannak használva. Főleg a reklámjuk, hogy egy év után is 85%-os töltöttség. Még ésszerűbb felhasználás.
Bár attól még tény, hogy jó cuccok. De mindkét típusnak megvan a piaca. Kinek mi.Á
-
lajo
senior tag
válasz
Degeczi #3154 üzenetére
Tudom, én csak valami költséghatékony megoldást kerestem, mert mellé a szintén ajánlott, profi töltőt tervezem megvenni, és azért van áruk...
Érdemes másikat venni esetleg visszacseréléssel szenvedni, vagy annyira nem venni észre ipc-1l-el használva?Köszi a válaszokat utólag és előre!
-
kugyu21
senior tag
válasz
Degeczi #3104 üzenetére
Igen, de az elöbb citált pixinfós linkben, az első képnégyes alatti szövegrészben, ahol az IPC-1 és IPC-1L közötti különbséget tárgyalja, még a javítás is jól látható, hogy eredetileg C és D töltésére szolgáló adapterről ír és csak késöbb javították és magyarázták meg.
Előszőr én az eredeti változatot olvastam, csak késöbb mikor valaki itt a fórumon a "muff"-adapterekről írt akkor újra elővettem a cikket és meglepődve láttam, hogy már javították azt. -
And
veterán
válasz
Degeczi #3016 üzenetére
"nem vmi zárt egység-e, amit közvetlenül vezérel egy célchip"
De bizony az. A kontroller (ami nem is tokban van, csak műgyantával le van öntve) hozzáférhetetlen, a jelvezetékek pedig ugyan igen, de azzal nem sokra mész. Túl sok lenne a logika (mondjuk én is egy külön kontrollert írtam erre), de az is problémás, hogy a szegmenseket jó esetben ugye nem DC-szinttel hajtjuk, mert attól hosszútávon károsodnak. Tehát szegmensenkénti egyenirányító, szintillesztő, cellánként logika, és megint egy alkatrésztemetőnél járunk.. -
San398
őstag
válasz
Degeczi #2988 üzenetére
Nem a linkelt helyről venném.Csak azért ezt linkeltem mert itt találtam a legtöbb információt a töltőről.kb8500 lenne postával együtt ha megfelel majd a leendő tulajnak.Az adapter nem gond mert ahonnan venném ott az van a leírásban "110V-240V /50~60Hz AC adapter -- Works World Wide." De lenne még egy kérdésem AA akkunál nem sok a leírásban szereplő 820mA töltő áram egy 2000mAh akkuhoz?
-
TeeJay
félisten
válasz
Degeczi #2870 üzenetére
közben hazaértem és kipróbáltam a Canon A570IS kompakt gépben is, mondanom se kell gond nélkül bekapcsolt és már vagy 50fotót nyomtam vele bekapcsolt IS-el (képstabi folyamatosan megy) de meg sem kottyan neki. már kezdtem azt hinni hogy a gépnek van baja hogy soha egyik feltöltött akkuval se lehetett 2-3képnél többet fotózni.
az Eneloop ezt a rejtélyt is megoldottaszóval nálam bevált és soha nem fogok mást venni!
a többi 8-at még formázom majd jövőhéten de az úgyis a vakumba lesz így négyesével fogom használni de kétlem hogy ott is lenne majd valami eget verő különbség kapacitásban
gyönyörű amit produkál és bátran merem ajánlani, az eladót is e-bay-ről mert olcsó gyors és korrekt volt nagyon. még egy kis cetlit is kaptam szívecskével hogy köszöni a vásárlástu.i.: tegnap este láttam a 2700-as Sanyo akkumon hogy 2007 4. hónapban gyártották és az a vicc hogy én 2008 április végén vettem meg Edigital-tól mert ballagásra lett ajándékba a gép mellé... azért kemény hogy 1évet állt mielőtt használatba lett volna véve. van egy tippem hogy ez is közbejátszott hogy ilyen tré lett most 3év alatt... 2008-ban még gyönyörűen vitte a kompakt gépet de már tavaly nyáron kezdte a halálozást és alig tudtam használni.
szóval ha ott vesztek akkukat érdemes megnézni a gyártási dátumot nehogy valami 1-2éves megmaradt készletből kapjatok. -
TeeJay
félisten
válasz
Degeczi #2840 üzenetére
kibontottam mindet, beraktam kompakt gépbe egyből bekapcsolt, beraktam vakuba egyből bekapcsolt
villantottam 10-et M 1/1 teljesítménnyel (SB-900 vakum van) és mind a 10 után kb. 3 max 4 másodperc múlva már égett a lámpa hogy jöhet a következő villantás
ugye a 2700-as Sanyo-val már be sem kapcsolt a 2300-as GP-vel meg ment de teljes erejű villanás után vagy 10-15mp kellett hogy újra töltsön.
most bedobtam négyet az IPC-be refresh-re aztán kiderül gyárilag mennyire vannak ezek töltve meg hogy a négy akku hol fog végezni a frissítés végén.
eddig nagyon meggyőző az Eneloop és mindhez járt akkubox, szóval nagyon királyság
erősen gondolkozom hogy rendeljek még 8AA akkut meg 4 AAA akkut vérnyomásmérőbefotókat refresh körök után készítek és ha végzett kiteszem galériába
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Degeczi #2782 üzenetére
igen csak nekem azok a 2700-as Sanyo akkuk jó ha 40x voltak eddig feltöltve és mindig full kisütéssel+töltéssel, még 1x sem volt rátöltve
mindegy nemsokára megjön az Eneloop azt bedobom a kompakt gépbe remélem már nem fog vele szívózni, a 2700-as meg megy a rendszervakuba hátha oda jó lesz villantani még.igazából én nem tudom semmivel se megmérni miért nem kapcsol be vele már két kompakt gép sem
de mikor full töltés után visszaraktam az Eneloop-ba és 250mA-al sütöttem ki akkor 2-3óráig lazán 1,25volt fölött volt a feszültsége mind a négynek szóval nem tudom hogy ettől jobban terheli-e bekapcsoláskor a kompakt masina...
annyit tudok hogy már a t*köm tele van azzal hogy van vagy 20NiMH akkum és egyikkel se tudom használni a kis fényképezőgépeket mert van amelyikkel be sem kapcsol és van amivel bekapcsol de máris kimerült akkut jelez...
Sanyo 2700, GP2300, Energizer (HR) 2500 akkuim vannak talán az Energizer az amivel úgy 20-30fotót tudok csinálni mielőtt kikapcsolna. -
And
veterán
válasz
Degeczi #2766 üzenetére
"azt pl. írja a Sanyo, h lehetőleg ne használjunk 2 órásnál gyorsabb töltőt Eneloopokhoz"
Ja, az adatlapon meg 1,1 órás (2A-es) gyorstöltést említ, a töltési karakterisztika is csupa ilyen görbét tartalmaz három különböző hőmérsékleten. Szóval vicces egy cég ez a Sanyo, ha máshol (tényleg, hol is?) meg azt írja, hogy ne használjunk 1/2 C áramú töltőt.
-
TeeJay
félisten
válasz
Degeczi #2763 üzenetére
a Sanyo nem szarozik vele mivel a kis olcsó gagyi töltő ami jár az Eneloop-hoz az is csepptöltést ad az akkunak miután befejezte a töltést... szerintem a legtöbb felhasználó pár órával a töltés vége után úgyis kihúzza a töltőt és kiveszi az akkukat így az a pár mA-es szinten tartás nem okoz semmi komoly bajt az akkuknak.
-
And
veterán
válasz
Degeczi #2759 üzenetére
Többször is leírtuk, hogy:
- a csepptöltés veszélytelen, azzal nem lehet túltölteni (az más kérdés, hogy egyes töltők már AA-méretű cellákra is mA-ben háromjegyű csepptöltést adnak),
- ésszerű értékű csepptöltésen bármelyik NiMH-akku rajtahagyható, 'örök időkre',
- a normál (nem LSD) AA-akkuk önkisülése is elvileg roppant csekély (<1mA) csepptöltőárammal kompenzálható, ennél pedig minden csepptöltésre képes készülék legalább nagyságrenddel nagyobb töltést csepegtet,
- minden NiMH-ra igaz az is, hogy az önkisülés a töltés befejeztével a legnagyobb mértékű, csak ugye egy LSD-nél ez sem annyira jelentős.
Tehát nem, semmilyen akkut nem lehet tartósan károsítani pl. az IPC-k által adott csepptöltéssel akkor sem, ha egy hétre bennfelejtenénk a cellákat a töltőrekeszekben. -
ISZOLE
senior tag
válasz
Degeczi #2743 üzenetére
Nem oktattam ki senkit, nem is minősítettem a hozzászólást, ilyesmit te szoktál. Azt meg nem tudom miből derült ki, hogy felületesen olvastam el a tesztet ami szerinted nem korrekt bár a Sanyo egyik alelnöke elismerően nyilatkozott róla. De csatlakozom kugyu21-hez, fejezzük be a toyik szétoffolását. Amint lesznek még mérési eredményeim közzéteszem őket mert az mindenkinek nagyon hasznos lehet, szerintem tedd te is ezt.
-
ISZOLE
senior tag
válasz
Degeczi #2739 üzenetére
Nem próbálok görcsösen bizonyítani semmit, csak annyit mondtam, hogy nem szabad elhinni a marketing szövegeket, én se hiszem el egyiket se (az Ansmannt se, meg a gyári 75%-ot se). Ezért álltam neki méréseket csinálni, az információ jól jöhet bárkinek, a fórumok szerintem erre valók. Arról hogy te sportot csinálsz abból, hogy mindenbe beleköss nem tehetek.
-
ISZOLE
senior tag
válasz
Degeczi #2737 üzenetére
A gyári adat 15% veszteség egy év alatt, az el nem végzett hosszútávú teszt szerint:
"A capacity of 1636mAh is 90.9% of the 1799mAh it had when I set it aside. In other words, it lost 9.1% of its charge over the course of 7 weeks."
Vagyis a névleges 2000 helyett kevesebb mint 1800-ról induló akksik kevesebb mint két hónap alatt majdnem 10%-ot vesztettek. -
ISZOLE
senior tag
válasz
Degeczi #2734 üzenetére
Végigolvastam és egyik idézetnek sem állítottam az ellenkezőjét. Arra próbáltam reagálni amit kugyu21 írt, hogy kevés a gyárilag talált kapacitás és szerinte az eneloopok két év múlva is 80%-on vannak. A végigolvasott teszt végén látható a korrigált kisülési ábra ami szerint egy év után kb. 1300 mAh marad bennük.
-
TeeJay
félisten
válasz
Degeczi #2724 üzenetére
igen a profiknak megérné akik 2-3naponta úgyis kimerítik és töltik újra mert ott a nagyobb kapacitás hasznos. én viszont mégis Eneloop-ot fogok venni inkább mert ha megvan a vaku nem tudom hogy két használat között hány nap vagy hét fog eltelni és nem akarok kimerült akkuval találkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- MIUI / HyperOS topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest