Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Új, hardveres funkcióval várható a Pixel 11 széria
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atke
senior tag
válasz
Dealer95
üzenetére
bojkottálom a TG-t....
Vettem egy MK23-at, ami szar volt, dobozból kivéve... A hop up lenyomó kar el volt deformálódva és a kis kerékbe akadt, ezért nem lehetett hop up-ot állítani. megcscináltam, szívélyesen megkérdezték kell-e pót alkatrész? Meg is lepődtem... aztán 320 FPS-nél nem tudtam többet lőni vele, 420-ra van még mindig írva ( tudom felesleges, de én ezért vettem meg, meg a hadron mod miatt)
Visszaküldtem nekik, majd megírta, hogy buktam a garit, mert szét szedtem
Ember!!!! Te írtad hogy mit csináljak. Mind1, mondtam akkor "állítsák" be nekem, hogy hozza a 400+ FPS-t
Erre az volt a válasz, hogy ez nem az a verzió. Akkor fákjú -
python1
veterán
Üdv!
Jött még 2 fegyver,APS asr 110 és egy APS asr 115 spyder személyében,mindkettő fullra belezve és egyyedileg átépÍtve,töredező gearboxok cserélve.Tökéletesen működnek,öröm velük játszadozni,most optikailag magamra szabom őket,és élvezem egy darabig.Egyébként a tuscsőben fog helyetkapni nálam is az akksi mindkét fegyverben,vagyis eredetileg is ott volt.
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Konkrétan Maxpedition Jumbo / Mongo vagy 5.11 Delivery Mike replikára gondolok.
(Vagy valami hasonló, tactical messenger jellegűre.)
Azért, hogy mielőtt kiadok $100+, megnézzem mennyire kényelmes, jó-e méretre, hogy áll kézre.Van Maxpedition Malaga meg 5.11 Rush hátizsákom, mindkettővel meg vagyok elégedve (főleg az 5.11-gyel).
-
Szivacs85
tag
Nekem crane stock-om van, de direkt olyan akkut vettem ami befér a tuscsőbe, hátha később veszek rá valami keskenyebb tust.
Ez 3 cellás 11.1V és befér: Turnigy Nano-Tech 1200mah 3S 15~25C Lipo AIRSOFT Pack -
DNReNTi
őstag
No. Ugy dontottem hagyom menni a NowRich MK23-at, viszont helyette massal hosszabbitanam meg az a-peniszt, a KP05-be bedobnek egy ML kamra, ML gumi, 6.02-es Crazy Jet cso kombot akciosba ~60€-ert. Ezzel van esetleg valakinek tapasztalata? Csupa jot olvasok rola, szoval nagyon nem aggodok, csak siman erdekel ha valakinek ismeros a kit.
-
werszomjas
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ó, most nézem hogy ott muszáj kategóriákra szedni, nincs ömlesztett "eladom az egész airsoft pakkot mindennel együtt" topic.
Szétválogatom, összeírom, és küldöm.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Polemius
üzenetére
Milyen minőségre és milyen táskára gondoltál? Az utazótáskám egy ősöreg Viper, évi kb 15 alkalommal van használva, akkor viszont sarkosra pakolva, bevált.
Hátizsákból futottam 2 kört is a Taiwangum kínálatával, de egy éven belül szétestek. Most egy 5.11 Tactical hátiusákot nyüstölök 2 éve, mint az új, igaz, 35-40k. Hadi beszállító terméke amúgy.
Guarder, Phanteks, Eagle Industries, stb.
Nekem kb annyira jött ki az 5.11 táska a debreceni importőr webshopjából, mint külföldről rendelve. -
macilaci78
nagyúr
válasz
werszomjas
üzenetére
Igen, jöhet priviben.
-
werszomjas
addikt
Valaki be tud rakni nekem egy nagyobb hirdetést softair-re?
-
Polemius
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok pár tippet adni külföldi webshopra, ahonnan érdemes felszerelést rendelni?
Nem fegyvert. Nem airsoftozom, csak táskát és tartozékokat akarok rendelni.
-
DNReNTi
őstag
válasz
drzozo
üzenetére
Na kivancsi leszek, eleg sokan irjak, hogy a tarakkal is gond van, a tarajkak kb vajbol vannak, es sok gyarilag hibas, emiatt double feed-elnek. Kijott egy video, hogy biztos mert rosszul huzzak meg a "ravaszt", ami engem kisertetiesen emlekeztet anno az Apple "mert rosszul fogjak a telefont" hibajara.

Egy biztos, en egyelore varok, megvarom a batch #2-t, amiben mar remelem javitva lesznek ezek a gyermekbetegsegek, mint ahogy az SSG24 is javitva lett.
-
Atke
senior tag
válasz
kovacszk
üzenetére
Egyenlőre nincs/nem lesz liposítva... szóval marad a crane stock, sikerült is jó áron szereznem TAN/CB/De barna színben

Más: Vettem egy sisakot 5K-ért, kb 5 hónapja volt fent a hirdetés... nem az a gagyi hajlós műanyag, hanem elég kemény abs. de ami tetszett, hogy az NVG mount fém,és markingos. rákerestem kíváncsiságból a PN-re
13800G01

Gondolom utólagosan került rá, mert ahogy néztem nem nagyon árulnak replikát ilyennel
Csak gondoltam mint érdekesség megírom... -
kovacszk
senior tag
Ne engedd el

Ilyen simán befér a tube-ba. Az egyedüli hátrány hogy a tus utolsó 1-2 állása nem használható, de ha jó rövidre szabod a kábelezést még akár ez sem lehet gond. Én viszonylag magas vagyok, használat közben mindig teljesen kihúzott tussal használom a fegyvert, ennél hosszabb akut is használok. -
drzozo
senior tag
válasz
DNReNTi
üzenetére
Nem bakker... "Awaiting Verification". Ugyanis igazolnom kellett, hogy elmúltam 18... Mindezt tegnap tettem meg, mert írtam a supportnak, hogy talán elrontottam valamit?
Sajna a regisztrációnál és rendelésnél erre nem hívták fel a figyelmet (vagy csak átsiklottam felette), hogy a jogsiról még képet is töltsek fel... Úgyhogy jövő hét lesz ebből. Mondjuk nem bánom, mert 4 napra pont elutazom.
-
DNReNTi
őstag
válasz
drzozo
üzenetére
Megjott mar a cucc? Kivancsi lennek a velemenyedre.
SSX23 csoportban van mar egy-ket alaposabb review, es van aki kritizalja a hopup szerkezetet, illetve a kulso cso lotyogeset. Ezek a nyugok ugye nem tesznek jot a pontossagnak. Van aki mar ki is dobta belole a hopup-ot es tett bele Hardon TDC-t.
-
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszönöm szépen, inkább elengedem azt a tust, jó a crane stock

Az a CRS (PWD?)-s tetszik még, abba szinte minden belefér,láttam youtube videón , de 60 eur ... :SSR-25 előagyába azért nehézkes lenne betenni szerintem...De a GBBR eszembe sem jutott

(#28676) DNReNTi:
Meg kell venni!!! Addig úgy sem nyugszik az ember, nálam is mindig ez van, végül megveszem, megbánom, eladom 
-
DNReNTi
őstag
válasz
drzozo
üzenetére
Nekem is kosarban van, de meg vakarozok, hogy kell e ez nekem. Mostanaban nincs idom eljarni nagyobb rendezvenyekre, ahol ki is lehetne hasznalni, tingli-tangli jatekokra meg kb tok felesleges. Abban bizok hogy lassan elfogy a keszlet, es pre-orderen ugysem rendelem meg.
Most meg remeg a kezem a 'checkout' folott. 
-
macilaci78
nagyúr
A linkelt SR25 esetén a panelek alatt még elfér úgy az akku, hogy nem látszik. Amúgy Hobby King-en vannak olyan kis méretű 7,4 V-os, 1,2 Ah-s akkuk, amik beférnek a tuscsőbe. Kevés vezeték, mini T csatlakozó, vagy akár fixen beforrasztva és csak a töltőcsatlakozó férhető hozzá.
Ugyanez érvényes az alsó képre is. Peq nincs a fegyveren, vagy ha mégis, akkor vezeték nem látszik az előagyban.A marketingfotóknak nem kell mindig hinni, retusálják, vagy akár nincs is berakva a vezeték. Az előre vezetékezett V2 GB-ok esetében a tápvezeték toldva van, ugyanis az akkucsati nem fér át a vezetéknek szánt kis résen.
Hova tovább, a képen lehet akár GBBR replika is.Viszont az aláírásodból látom, hogy nem vagy teljesen sötét a kábelezéshez. Ez itt például 14×16×118 mm, egy 22 mm belső átmérőjű csőbe belemegy. Lehet, hogy hosszú, de nem kell tökig benyomni azt a tust.
18350 cella, 18 mm átmérő, 35 mm hossz, 2 cella adja a z,4 V-ot 7 cm hosszal. Zsugorcsővel, vezetékkel az oldalán, csatival a végén is megáll 20 mm vastagsággal, 8 cm hosszal. -
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Arra gondoltam hogy képeken sokszor látni hogy az előagyban nincs akku, mert hogy annyi perforáció van benne, hogy átlátsz rajta! vékony tus,amibe nem lehet akkut rakni, és nincs rajta peq...
Pl: SR-25Itt sincs peq, Tusba nem fér, előagyba sem...Szóval honnan kapja a tápot? Erre értettem az out of ordert

Mert ugye ez nem működik.Vagy pl ez, amire konkrétan gondoltam:
Bár itt lehet hogy a másik oldalon ott van a peq
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DNReNTi
üzenetére
Ahogy az SSG24 megéri az árát, úgy ez is. Ezzel együtt én NBB-t nem vennék 15k felett, számomra nem adja...
Megnéztem a hangtompit, ez a változtatható hossz és a lehetőség a 14 mm csőre szerintem nem rossz deal ennyiért. ütős akkor lenne, ha a tracer unit-et is bele lehetne tenni. Ami nem tetszik, hogy az a moduláris mivoltából következő tény, hogy a mintázat a paláston nem fut.
Nekem meg a héten jött meg egy komplett Modify V2 GB, szóval én se vagyok normális.

-
macilaci78
nagyúr
Nem teljesen értem, amit írtál.

Szóval egy M4/M16 fegyveren alapvetően 2 helyen lehet az akku:
- GB előtt: az előagyban, vagy azon kívül pl peq dobozban,
- GB mögött: tusban, vagy azon kívül pl tustáskában.
Egy akkunál a feszültség a tűzgyorsaságot határozza meg, a kapacitás pedig a lövések darabszámát. Az energiasűrűség miatt a nagyobb térfogatú akkuba több jut Pikaccuból is.A legtöbb hely a fegyverben egy teli, fix tusban van, de az annyira ósdi a legtöbb júzer szemében, hogy élből eldobják az ötletet. Az elöl elhelyezett akku viszont orrnehézzé teszi a fegyvert, egy peq doboz pedig még esetleg beakad mindenbe, vagy simán nem mutat jól. A betolható tusban elhelyezett akkunál fennáll a veszélye annak, hogy a vezetéket a tust tartó fémcső elvágja a szigetelést. Illetve hiába a hosszú tuscső, a legtöbb test esetében van egy kb 5 centis nyúlvány, amin stabilan megül a tuscső, ennyivel is kevesebb hely van az itt elhelyezésre kerülő csatinak, akkunak.
Én személy szerint M4/M16 vonalon a fix teli tust preferálom.
A lényeg, hogy a linkelt tusba is lehet rakni akkut, 2 cellás lipo akku kb 1-1,2 Ah kapacitással. Ha kevés a kapacitás, akkor tartalék akkut vegyél és játék közben cseréled. Ha van hely, használhatsz 2 db 18650 lipo cellát sorba kötve, ebből van már valós 3 Ah kapacitás is. Vagy ha kell a tűzgyorsaság, akkor 3 db 18350 lipo cellát szintén sorba kötve, de itt kb 1 Ah a valós kapacitás.
-
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, én is a ceruzára gondoltam... Akkor azok a képek, ahol M-look előagy,gyakorlatilag átlátszik a külsőcső (szóval ott nincs akku tuti) és ilyen tusa van, akkor az out of order? Nincs delej benne?
Peg sincs rajtuk...DNReNTi: Szerintem vicc.. ASG23 + hadron+maple leaf... Nem hiszem hogy többet tudna.
Az ára talán (135) kedvezőbb, mint a fent leírtak...szerk: ja ... még se
-
DNReNTi
őstag
válasz
DNReNTi
üzenetére
Szoval ki is jott NowRich MK23 replikaja par nappal ezelelott. Velemenyek?
Szerintem eleg cigany dolog (marketing), hogy a tompito nem resze a csomagnak, es horror aron lehet megvenni hozza, viszont az elso review-k alapjan (pl AirsoftCamMan, aki egy eleg hiteles figura) nagyon pozitiv. Leginkabb a hopup szerkezet a dicseretes, TDC es normalis gumi out of the box. Vartam volna hogy esetleg az elsuto hosszu utja allithato, vagy legalabb rovidebb, de ugy latom erre nincs lehetoseg.
Gondolkodom rajta. Az SSP1 elegge fail (mondjuk az nem is egy pre-upgraded cucc) ez most sokkal jobbnak tunik, de 2 plusz tarral es tompitoval siman 70 rugo, ami lassuk be huzos egy pisztolyert.
-
macilaci78
nagyúr
AAA tuti jó, talán AA is belemegy.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagyon kis térfogatú akku lehet csak jó, nem is az a kérdés, hogy a tusba mi mehet, hanem az, hogy a tuscsőbe mi fér el. A tuscsövön sok múlik. Ez például jó lehet. Ott vannak a méretei is, centit elő...
3 cellásban nem hiszem, hogy van méret, vagy élhető kapacitás.Hobby King-et érdemes nézni, tudsz méretet is paraméterezni keresésnél.
-
Atke
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi tusba lehet akkumulátort tenni?

-
macilaci78
nagyúr
A nagy nyomatékúval két dolog jár: elbírja az erősebb rugókat és alacsonyabb a ROF.
CQB-n két dolog általános: gyengébb rugó és egyes lövés.
Az én olvasatomban semmilyen hátrányt nem jelent egy nagy nyomatékú szett CQB-n.
Ellenben látok olyat, amikor rakják a nagy nyomatékú szettet a 11,1 V-os lipo akkuval és egy high speed motorral, hogy géppuskának a 120-130-as rugóval is meglegyen a rof-ja.
Anno a Guarder rugó volt az etalon, mindent ehhez mértek. Például tudtuk, hogy a Classic Army rugó azonos erősség mellett gyengébb picivel, az Element viszont erősebb, de azonos erősségű Element rugók közt nagyobb volt a szórás.
Régen a Classic Army és most a Proline széria is gyárilag 320 fps-sel jön, ha a tömítéseket pengére megcsinálod, a gyári alap rugóval is meglövi a 350-et. Az alaprugó M95-nek felelne meg. 120-as rugóval egy átlagos tömítettségű CA gb is inkább 410 fps.
Ha M110 rugóval 360 fps alatt fog lőni, akkor vagy a rugó, vagy a tömítettség gyengébb az elvártnál. Technikailag ez nem gond, ha folyamatosan 5-10 fps szóráson belül marad a fegyver, csak felesleges energiapazarlás. Bár ugye egy cqb egyes lövéses játéknapon 1000-1500 lövésnél több nem szalad ki a csőből. -
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Sorry, fogaskoszorú a másik hobbi (bringa) a fogaskerekekre mondták hogy az nagy nyomatékú így nem jó 5 let betenni egy cqb-be... Airsoftpro M110 kerül bele.Volt régen CA fegyverem, azért az kicsit más mint egy JG, vagy boyi, legalábbis 10 éve más volt.
(#28663) python1 : Nem kaptam

Már kicsit bánom hogy eladtam, beleugrottam egy "olcsó" dologba, ami drága lesz
-
macilaci78
nagyúr
Rugó és rugó, illetve chrono és chrono közt van különbség, ez tény, de elég silány az az M110 rugó, vagy tömítettség, ami ekkora rugóval csak karcolja a 350 fps-t.
Egy alap Classic Army GB-ot egy Guarder M110 rugóval jó tömítésekkel 390 fps-re fel lehet tornázni.Kihagyják a fogaskoszorút? Az meg mi? Mindazonáltal elég kevés olyan alkatrész van a gb-ban, ami felesleges.
-
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Na, a szerviz pont az ellentétjét mondta

Nem teszik bele a fogaskoszorút, mert nagyon leesne a ROF , illetve azt mondták kell az M110 belepython1: Csak nem egy cm.072-t?

-
python1
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
A gyerek már nyomja vagy fél éve, igaz pisztolyal kezdte, de most kapott egy puskát, azzal nyomjuk a lőtéren, igaz csak egyelőre célozni tanul, és pumpálom bele a szabályokat, mire oda kerülünk álmából felirattan is fújja
Köszönöm a válaszokat! .
-
macilaci78
nagyúr
válasz
python1
üzenetére
A cső tekintetében az a legfontosabb, hogy minél egyenletesebb legyen a belseje: mindenhol azonos átmérő és nyílegyenes. A belső átmérő nem is annyira fontos, nyilván a szűkebb csőben kevesebb levegő megy el a BB mellett, jobban meg is vezeti, de egy jó 6,05 mm-es cső és egy kopott, karcos 6,01-es cső közül én az előbbit választanám.
A cső mögötti rész kvázi mindegy, a csövön nem ront, nem is javít. Legyen jó a tömítettség, hogy ne szökjön el levegő, mindig ugyanaz a mennyiség kerüljön ki a dugattyúból ugyanannyi idő alatt, ne szökjön el a nózinál, guminál. De hogy ezt műanyag, vagy fém fogas dugattyúnál, helikális, vagy sima fogaskerékszettnél éred-e el, irreleváns.
Gondolom, a 11 éves gyerek még csak olvasott az airsoftról...

-
python1
veterán
Üdv Mindenkinek!
Még új vagyok az Airsoft sportban,és próbálok felzárkózni amennyire csak lehet,mielőtt élesben is bepróbálkozom.Pici fiam (11 éves) vitt bele ebbe az igen lejtős hobbiba,első kérdésem az lenne,hogy van-e valakinek tapasztalata Slong csövekkel,vagy érdemes,acél preciziós csővel operálni a gyárit mindenképp cserélem.A másik,hogy ezekhez a csövekhez elég a saját gyári belső,vagy dugattyú,hengerfejet is kell cserélni.
Válaszokat előre is köszönöm! -
drzozo
senior tag
TM MK23-at használt már innen valaki traceres hangtompítóval (a gyári nontracer helyett)?
-
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ma olvasva tényleg azt írtad
//sry 2 napja nem aludtam tegnap 
CQB fegyverbe kell 310mm a cső,azért gondoltam a 110-es rúgóra, de lehet hogy elég a 100-as is... -
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Van 2 db gyári JG/Boyi gb-m... azt kellene rendbe tenni, és gondoltam beleteszem a "prémium" fogaskerékszettet, de 110-es rúgó menne bele mindenféle, képen 400 fps alatt akarok maradni. A dugattyú gyári. Akkor a piniont kellene lehet cserélni a motoron?

-
macilaci78
nagyúr
A helikális szetten a motorral érintkező fogaskerék egységes a többivel, mert a motoron lévő kúpos kerékből nincs varia.
Ami kérdés, az a dugattyú felőli rész: lehet fél fogazású és teljes. Kell egy kép a meglévő és az új fogaskerékről, na meg a dugattyúról.A nagy nyomatékú szettek jellemzően nagyobb áttételt, így kisebb tűzgyorsaságot adnak. A motor a fogaskerék szempontjából irreleváns, inkább a rugó számít. A nagy nyomatékú motor, fogaskerék könnyebben bírja a nagyobb rugót, erősebb fegyverrel pedig nem lőhetsz sorozatot.
-
Atke
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy King Arms 100:300 helikális fogaskerék szettem, azt ha beleteszem egy gearboxba, amit JG,boyi, vagy Cyma alap motorral hajtok meg, ott lesz valami inkompatibilitás ? Azért mert a fogaskerék szett nagy nyomatékú (DMR-hez vettem) a motor meg alap...
Arra gondoltam hogy ha már meg van akkor jobb mint a fenti gyártók alap fogaskerekei, így inkább azt tenném be.
Előre is köszi -
macilaci78
nagyúr
Remélem, viccnek szántad és nem hirdetésnek.
Viccnek viszont nagyon gyenge. Jó példa a hogyan ne hirdessünk esetre. Kép csak sms-ben, de mivel nincs kép, ezért a típust felesleges megnevezni. A 490 fps-es tárak hozzák az amúgy kb 500 fps-es fegyver képességeit.
A távcső viszont testre szabható és még állítható, a tetejében még ledes is, csuda, hogy nem gémer. 
-
Atke
senior tag
Ha valaki szeretne egy 500 FPS-es snipert, és 490 FPS-t tudo tárakat mellé
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kiki22
üzenetére
Nem emlékszem sajnos, hogy ki, de Softair-en valaki linkelt orosz, vagy ukrán megbízható webshopot. Persze csak ijesztegetésből, hogy ott annyiba kerül, amit csak most csak nekünk csak ennyiért kínál eladásra.
Szerintem facebook csoportok közt keress orosz hagyományőrzőket, német és amcsi vonalon is vannak ilyenek.
-
kiki22
senior tag
szaisztok! Orosz ruházatot melyik oldalon érdemes nézegetni ? Akár használt is szoba jöhet.
-
kiki22
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
hát az a trazás még reális is lehet airsoftban amennyi megbizhatatlan vackot gyartanak

-
macilaci78
nagyúr
Napi humorbonbon.
Tárazás kicsit másként, illetve ezzel szívatom én is a snipereket.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DNReNTi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nyilvan faszabb az SSG mint az S24, de nyilvan nem annyival mint amivel tobbe kerul. Nekem viszont megert annyit (EU-s vasarlas, tehat no AFA es vam), hogy ne kelljen reszelni/furni/vagni bele mindent es csak ugy mukodjon.
-
DNReNTi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ugy-ugy a NowRich felet. Meg valamikor marcius elejen asszem.
-
DNReNTi
őstag
válasz
apholyon
üzenetére
Semmi baj nem volt az S24-el, sot. Nagyon is sajnaltam eladni, viszont semmi ertelme nem lett volna ket sniper replikat tartani, jo aron el is kelt kb egy het alatt, meg hat kellett is a penz az ujra.
Egyebkent ar/ertek aranyban meg mindig az S24 az asz, ez nem is lehet vitaalap.
-
-
kiki22
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
szoval ezzel azt akarod sugallni penzkidobas az egesz ?

-
macilaci78
nagyúr
válasz
kiki22
üzenetére
Szerintem 3 dologból adódik össze a reakcióidő: az elsütőbillentyű meghúzása, a motor indulása, a dugattyú előre lendülése.
Az elsütőbillentyűt ugyanúgy húzod, más kialakítás, gyengébb rugó, hamarabb "fogjon", ezekkel lehet segíteni.
A motor indítása, a rendszer belső ellenállás, indítási áram, ilyesmiken múlik. Ehhez nem feltétlenül kell elektronika.
A dugattyú előre lendülése, szóval először hátra kell mennie (van olyan rendszer, ami már hátrahúzva tartja a dugattyút). Fogaskerekek áttétele, forgási sebessége (motor fordulatszáma, csapágyak), a rugó sebessége (milyen gyorsan nyúlik előre).Ezek az elektronikáknak nem az első lövés leadásakor van a legnagyobb szerepe, hanem az ismételt lövéseknél: duplázás, hármas sorozat például. Illetve hosszabb távon tehermentesítik a tűzkapcsolót, cut off levert, tapet plate-t, vitán felül áll, hogy egy fegyver mondjuk lőtt-e sorozatot ott, ahol tiltott.
Az első lövés leadása szempontjából akár egy spring is előnyben van akármilyen AEG-gel szemben, hiszen a dugattyú már hátul van. Gázos rendszernél a gáz is egyből a tágulási térbe kerül.
-
kiki22
senior tag
Sziasztok !Mikrokapcsilos gearboxal lehet elérni kb hasonló reakció időt a tűz kapcsolóval mint a gate titán ,perun és társaival ?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
apholyon
üzenetére
Kérdezz rá priviben, biztosan szívesen válaszol. Itt említ amúgy 3 pályát.
Airsoft Aréna, Főnix Airsoft, Airsofter Bázis. -
apholyon
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Keleti talán könnyebben megközelíthető, ott melyik pontosan?
Blackrulz kolléga mit vétett? Sajnos csak ritkán tudok ránézni a topikra...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kisÁdi
üzenetére
Az airsoft légfegyver, az ingatlan tulajdonosának írásos engedélyével az ingatlanon 18. életévét betöltött személy* használhatja. - A sajátodon azt csinálsz, amit akarsz. A másén azt, amit a másik írásban megenged. A szomszédnál ne legyen BB, mert az gond.
És ha van egy rosszakaró szomszédod, akkor bizony vesz egy zacsi BB-t és egy fél marékkal elszór a saját kertjében és feljelent.
Golyófogónak, ha nincs más, racher háló 2-3 rétegben elég.A paintballos maszk inkább a mérete miatt kérdés. Maroklőfegyvernél semmi gond nincs, a lencse elvileg torzításmentes benne. A gond ott lehet, ha rá kell feküdni a fegyver tusára, például egy AK gyári irányzéka elég alacsonyan van. Mindenre van megoldás: magas szerelék, elektrooptikai irányzékkal és már a bukósisak sem gond.
A maszkok másik átka a párásodás, de erre is vannak megoldások, például ventilátoros maszk, vagy a bukósisakoknál is ismert pin lock.blackrulz: Ennek is megvan a helye. Kérjem, hogy állítsák vissza? Direkt linkeltem is, hogy könnyebb legyen keresni.
werszomjas: a JG Mp5 önmagában kevés infó, a PDW, vagy Mp5-K verziók ver-3 gerboxokkal szereltek, ott ismert a jelenség az AK vonalról. A többi Mp5 Ver 2 gerbox, cut off lever (lecsapókar) a bűnös alkatrész, Guarder-t kell venni és kész.
Ak-nál jelenség: a nem lő egyest, biztosítottból kibiztosítva egyest nem lő, átváltod sorozatra, lősz akár csak 1 BB-t, vissza egyesre és lő, majd utána bebiztosításból kibiztosítva is lövi az egyest. Ezt gyakran egy szétszedés, hézagolás, kenés megoldotta.Beszerző Kecskeméten is játszik, van protokoll futáros szervezésre is. Itt el tudsz indulni.
A garancia egy érdekes jószág az airsoft szervizelésben. Jogilag fegyvermester, vagy hasonló jogosítvány kell a szervizeléséhez, amihez mindent megtanítanak, aminek köze sincs egy airsoft fegyver gyakorlati működtetéséhez. Gyakorlatilag aki minden szükséges papírral rendelkezik, hogy törvényesen szervizelhessen airsoft fegyvert, annak a papírja arról szól, hogy nem ért hozzá.
Aki pedig fusiban csinálja, ott a garanciát nemigen lehet elvárni, ellenben ott vannak mérvadó ajánlások, referenciák.
És itt jön a képbe a kiinduló fegyver gyártási minősége és a kívánt végcél. Egy Well replikából precíz, pontos, erős fegyvert nehéz, ha nem lehetetlen építeni, míg egy Tokyo Marui-ból könnyebb. -
kisÁdi
aktív tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Deadcat Séllei Ervin, de mindig tele szokott lenni. Ő a legmegbízhatóbb.
-
werszomjas
addikt
Budapesten tud valaki jó szervizest, aki garanciát is vállal a munkájára?
Egy JG MP5 egyes lövés nem mindig megy, sorozat okés, de egyesnél hiába huzom az elsütőbillentyűt, meg se nyekken.
-
kisÁdi
aktív tag
válasz
üzenetére
Azért én még egy kicsit marasztalnálak. A paintballos maszk mennyire hátráltat célzás közben? Rengeteg szemüveget próbáltam már, a sima egyszerű rácsos maszkkal kombinálni, de mindig úgy párásodtam, mint az állat. Volt már szappanos és borotvahabos próbálozásom is de semmi. Annyira elkeseredtem, hogy lassan veszek egy sima rácsos szemüveget, az volt a legjobb, az nem párásodik, viszont sötétít, főleg CQB-n és félek a BB repesztől. Néha a sima rácsos maszk is hátráltat célzásnál, kényelmetlen és nem tudok ráhajolni a replikára.
-
törölt tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Akkor én összekötöm a kellemeset a hasznossal. Gondolom látod a topikgazda szabályzatot, úgyhogy elég az 1-es pontot említenem hozzászólás törlésre.
Illetve egyből utána a kettest is, ha nem eleve offba tettem volna, ill a pm-en kívül érdemi infót is tartalmazott.
Illetve ha már törölsz, ott az ötös pont a menetéről.
További jó szórakozást a topikban, én kiszálltam, ehhez nem asszisztálok...
-
kisÁdi
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Király, akkor szerencsére nem kell annyira cifrazni. A projekt első része úgyis csak gyakorlás célú lenne, saját felhasználásra, nem jatekszervezésre. Akkor így valószínűleg önkényesen is elkezdhetnék jatszani a pálya biztosítása után, de mindenképp jó ha jelzem ezt a hatóságon is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kisÁdi
üzenetére
Az airsoft légfegyver, az ingatlan tulajdonosának írásos engedélyével az ingatlanon 18. életévét betöltött személy* használhatja.
*szülői engedéllyel, sportegyesületi keretek közt 16, illetve 14 évre le lehet szorítani.
Meg kell oldani, hogy a területen ne menjen át a lövedék, ezt nyílt terepen például a lőirányokkal is lehet szabályozni, például a kerítéstől 30 méterre a kerítés irányába nem szabad lőni.
Kell egy működési szabályzat, ami kijelöli a biztonsági zónákat, lőteret, a lőtér működési rendjét, védőfelszereléseket, azok viselését területileg és időben is szabályozva, stb.Ami jó irány lehet, az egy már meglévő lőtér szabályzata, csak airsoftra korlátozva: egyfelől légfegyveres részre leszabályoznám, természetesen statikus célokkal, valamint airsoftra egymás elleni játékra MASZ szerinti korlátokkal. A MASZ-t nem említeném, nincs mögötte akkreditált sportszövetség, csak irányelv. De a 400, 600 fps, rálövési távolság, 6 mm, csőtorkolati energia, a találatjelzés és persze a védőfelszerelések használata okvetlenül legyen benne. A lövedék tömegét legfeljebb úgy említeném meg, hogy a lövedéksebességmérés 0,2 g tömegű, 6 mm átmérőjű airsoft BB gömblövedékkel történik az arra kijelölt biztonsági zónában.
Rendőrségen kezd, az önkormányzat részéről ez egy ugyanolyan üzlethelyiség, mint egy kertészet, vagy egy vegyesbolt. A másik komoly hatóság a katasztrófavédelem lesz.
Fegyverek tárolása, nyilvántartása, karbantartása (akár külsős vállalkozó által) is legyen megoldott.
-
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok bármiféle információt, jogszabályokat, előírásokat, stb. arra, hogyan lehet airsoft pályát kiépíteni, létrehozni? Vagy elég, ha bejelentem a helyi önkormányzatnál, rendőrségen? Sehol nem találok kellő információt.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
üzenetére
Akkor ezt töröltem is, mert csak kettőtökre tartozik.

apholyon: gondolom, az is feltétel, hogy a felszerelés is bérelhető legyen.
Keletinél a szerda esti CQB például ajánlott, de a tököli reptér épületeiben is szoktak airsoft meccseket tolni, bár ott paintballoznak is, szóval redvás a pálya.
-
apholyon
aktív tag
Sajnos egy ideje nem volt időm játszani, mostanában újrakezdeném, a fórumot is visszaolvasom, ahogy időm engedi. Addig is egy kérdés: Budapesten melyik pályát ajánlanátok egy csapatépítőre, teljesen kezdő csapattal? Az irodában több kolléga is érdeklődik az AS iránt, így szerveznék nekik egy játékot. A legjobbra értékelt az Airsofter Bázis, ezzel kapcsolatban esetleg tapasztalat? Mivel a legtöbben a fővárosban élnek, a helyszín kötött.
@DNReNTi: látom minőségi csere volt sniper téren
nem tetszett az S24? -
törölt tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Csak neked tiszta szívből

Tactikai Varázsló: valójában miért utálja mindenki nagyon a PolarStar-t
Ohh helló nem is láttalak!
Biztos a nullás számot tárcsáztad, mert AZ OPERÁTORT kapcsolták (nem a telefonos, hanem a katonai bevetéses kontextus ugye, negatív felhanggal benne)
Ki vagyok? A Taktikai Varázsló! Ha ennél többet mondanék, meg kéne öljelek. De nem erről akartunk beszélni.
Haladjunk. Anyukám lepukkant bérlakásából jelentkezek, hogy egy olyan témáról beszéljek, ami közel áll a szívemhez. És ez a téma, a miért utálja mindenki a PolarStar-t. És miért kéne neked is!Ne foglalkozz a daytona fegyverekkel, mert Tony egy profi (ő tervezte-tervezi őket részben-egészben, és a videós ismeri is) a Wolverine-ről meg nem akarok rosszat mondani, mert félő hogy Hugh Jackman le fog vadászni.
De mindenki tudja, hogy a PolarStar a legrosszabb, és megegyezhetünk abban, hogy mindenki aki használja egy csaló köcsög.
De én egy Operátor vagyok, aki a logika mentén működik nem az érzelmek vezérlik. Így ma srácok elmondom nektek az összes infót, amiket mindenféle facebook csoportból, fórumokról, és masszívan leszavazott Reddit, yt kommentekből szedtem össze nektek, hogy megértsétek, valójában miért utálja mindenki a PolarStart.Először is: mi az ami a polarstar rendszerekben van és neked nincs? Így van egy tank.
Nem most gyerekek nem tudom mennyire emlékeztek a történelemre, de ha visszatekintünk láthatjuk, hogy a Tiananmen téren történtek megmutatták a világnak, hogy a tank mindig nyer, és ez ezért csalás. El tudjátok képzelni mennyivel jobban jártak volna a tüntetők ha a kínai kormánynak nem tankjai hanem aksijai lettek volna???És egyébként is ki akar egy tankot rákötni a fegyverére??? A tank a fizikai megtestesülése annak a rabláncnak, ami távol tart a randizástól. Az operátorok félnek az elköteleződéstől. Késznek kell állnod, hogy bármelyik pillanatban eldobd a fegyveredet, ha egy csinosabbat látsz meg. Ha a fegyvered egy acél tartályhoz van kötve, akár hurkot is köthetsz a tömlőre és fel is akaszthatod magad rá. Magadhoz kötöd a fegyvert, vele leszel örökre, az életednek vége is.
Tudom mire gondoltok! Varázsló! ha az Operátorok félnek az elköteleződéstől, miért venne bárki polarstart?
Nos a válasz egyszerű de sokkoló lehet számodra. Az emberek akik polarstart vesznek nem operátorkodnak. Valójában a polarstar használók nem is nevezhető embereknek, mert akik nem operátorkodnak nem emberek. Nevezzük is őket inkább levegőfejűeknek.A levegőfejűek létezésének egyetlen egy oka van, hogy a te milsimedet tegye tönkre. Ezek az emberek egyáltalán nem élvezik az airsoftot, az egyetlen élvezetük, hogy tönkreteszik a te tévképzetedet, miszerint egy navy seal vagy Afganisztán közepén, ahol rátok támadnak, nem szabványos öltözetben, táskával a háton, a fegyverből meg egy vastag cső lóg ki. Ez tönkreteszi a napodat!
Ezeknek az istentelen pogányoknak fingjuk nincs mennyit költöttél a cuccodra, és nem képesek megérteni, hogy a puszta tény, miszerint jól tudják magukat érezni anélkül, hogy vagyonokat költöttek volna nejlon darabokra tönkreteszi a te szórakozásodat! Arra se veszik a fáradtságot, hogy hogy aprólékosan megszemélyesítsék azokat az embereket akiknek te képzelni szeretnéd magad! És ez a trehányság vonzza őket eleve a polarstarhoz.
A polarstar nem olyan mint egy aeg. Nem kell felsőfokú kínai mérnöki végzettség hogy működjön. Annyit kell tenned, hogy feltöltöd a tankot, rácsatlakoztatsz egy tömlőt, meghúzod az elsütőt, és varázslat jön ki a csőből.
Összefoglalva azért utálod a levegőfejűeket, amiért a bárban a csávót aki megkapja a jó csajokat, de jól láthatóan nem is gyúr. Ugyan az az eredmény, erőfeszítések nélkül. És ez baromság.
Persze ez így kevésbé szórakoztató, és nem is igazán adja ki a nüansznyi szóvicceket, és a hangsúlyozás sem szerkeszthető bele, de mindegy is
Tudom, szerinted nem vicces. Szerintem meg egy görbe tükör picit, és pont ezért, meg az előadásmódért nekem tetszett
A formázatlanságért meg esetleges magyartalanságért bocsi, ennyi telt szinkronfordítva, fel kell kapni a paintballos mezt, mert főnixben jelenés van 
-
DNReNTi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ezt most en sem annyira ertem, kisse indokolatlan a kotekedes.
Mert ha lengyel lett volna, vagy nem tudom. Hany meg hany olyan link / video / kep van ide beszurva, ami angol nyelvu tartalomra visz. Most ugy altalanosan a lapcsaladra ertem. Kb minden teszt, howto, dokumentacio, stb angol. Arrol nem beszelve, hogy jellemzoen itt is olyan webshopokbol linkelunk be termeketet, amik jo esetben angolul meg alapbol lengyelul beszelnek.
Aki nem ert angolul tovabblapoz, vagy max majd megkerdezi mirol van szo a videoban.
Ez egy indokolatlanul szigoru megkotes lenne - betartani pedig vegkepp indokolatlan.
Szerintem. -
törölt tag
válasz
macilaci78
üzenetére
"Indokolt volt belinkelni?
"Aha. Publikus fórumon nem kérek engedélyt kommentelni. Még tőled sem
Szerintem meg igen találóan fog meg egy igen jellemző problémát, úgy éreztem hogy ebben a pörgő topikban talán elfér."De ha már nem tudtad megállni, mit tudsz javasolni az angolul nem értő airsoftosoknak?
"Szerintem nem kell javasoljak semmit, mert nem tisztem, ők valószínűleg mind megoldják ahogy eddig is tették a neten bóklászás közben, amikor ráklikkelnek és látják hogy angol, jobb felül az x-el be is zárják. Gondolom.
-
törölt tag
válasz
macilaci78
üzenetére
A mondatnak van egy második fele is.

Szerintem nem indokolja semmi jobban, mint hogy _semmilyen más nyelven nem érhető el_. Jó hogy nem azt akarjuk ráhúzni, hogy promózom a csatornát... Eskü, ha radicspeti vagy pam, vagy akárki is van magyar yt-n, csinál ilyet, indítványozom a hsz módosítását

-
törölt tag
Csak halkan hagyom itt, mert minden szava igaz és szent .
A tactical wizard többi része is zseniális egyébként

-
törölt tag
Én csak cqbzek, így a választás a proto fs paintball maszk lett. 15k a thero dupla lencsés, bírja a bbt, befer alá szemüveg, bár én nem vagyok az
parasodni szemüveg nélkül egyáltalán nem tud, szemüveggel passz, de úgy se kéne, mert nincs miért kicsapodjon rá. Nekem a painzballos cuccok nagyon bejottek, mellkas védő is olyan, alkar védő is jön...M4 vonalon amoeba am015 volt nekem egy darabig, az korrekt volt, 200eur volt akkoriban házhoz hozva, gyárilag fettel, mikrokapcsolos elsutovel, egész korrekt csomag volt.
-
törölt tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Példákat hoztam amit ismerek. A Kecskeméti pályán is van minden legjobb tudomásom szerint. Ha meg Debrecenben akar cqbzni akkor utána néz hol mi van.
-
Tazy
csendes tag
válasz
üzenetére
Kösz mindenkinek a választ!
Igazából M4 vonalon gondolkodom főként, csak ötlet volt esetleg valamilyen AK variáns.
Régen voltam párszor elég lelakott CQB pályán bércuccokkal (nem annyira szük, mint pl bázis), de 700-750mm-nél nagyobb dolog nem járt akkoriban a kezemben. Viszont ha már bércuccok, gondoltak bármelyik pesti pályán szemüvegesekre szemvédő terén?
Van bárkinek bevált szemvédője, ami alatt elfér egy átlag méretű szemüveg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- Honor Magic 7 Lite 256GB Graphite Megkímélt állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- AKCIÓ! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg kell venni!!! Addig úgy sem nyugszik az ember, nálam is mindig ez van, végül megveszem, megbánom, eladom 

nem tetszett az S24?