Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Aweriot
üzenetére
> Az létezik, hogy a ChatGPT elkezdett "lustulni"?
régebben megcsinálta ?
Amúgy ha túl nagynak tartja a feladatot, akkor hajlamos részletekben megcsinálni,
mert sokszor nem kérik a folytatást.Függhet még a modelltől is ( nem irtad, hogy melyik ChatGPT modell )
Ha 10 - 1000000 db feladat van, akkor érdemes
- vagy egy python programmal - egyenként lekérni ( scriptet irni - pár sor ; amit akár a chatgpt is le tud generálni)
- vagy valamilyen openAI-s excel fügvénnyel - egy excel táblából legeneráltatni az eredményt. -
válasz
Aweriot
üzenetére
Nemrég kezdtem használni komolyabban a pro verzióval és azt hittem ez a normális. Összetettebb kódnál nálam is feldarabolja a feladatokat. Aztán akkor van szívás amikor kérem hogy egybe zippelje össze és már el is veszett jópár korábban generált adat. Görgethetek vissza hogy összevadásszam a darabokat.
Nem lenne ezzel baj de írja ki valami oldalsó meter hogy közel a limit kezeljem külön én is a feladatokat mert beáll az egész hamarosan.
Kedvencem az hogy kér időt a fileokhoz. Na akkor már tudom hogy zárhatom is be mert ha nem csinálja meg egy perc alatt akkor többé nem is fogja azon munkamenetben. -
Az létezik, hogy a ChatGPT elkezdett "lustulni"? Adott egy word fájl, benne kb. 150 darab tanulmány és felmérés nevével. Megkapja a feladatot, hogy mindegyikhez keresse meg a hozzájuk tartozó linket. Megcsinál 10-et majd megkérdezi hogy a többit is szeretnéd-e? És ezt játszuk, akármit mond neki az ember tíznél többet nem hajlandó egyszerre megcsinálni.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
sanya1111
üzenetére
> OpenAI 30 dolláros ChatGPT Team
> Gondolom ez a pro kis csapatoknak szánt verziója.inkább a Plus ; A Pro már $200 USD/month ;
és írják is "Everything in Plus, with higher message limits for GPT-4o"
A "Plus" -nál manuálisan ki kell kapcsolni, hogy ne használja az adatokat trainelésre,A "Team" - azért lehet jó egyes szervezeteknek, mert
- ott alapból be van kapcsolva, hogy ne használja az adatokat. ( nem követhet el hibát )
- meg lehet, hogy monitorozza is a felhasználást.
- és ha az ÁFA vissza van igényelve, akkor nem sokkal kerül többe mint a PLUS
"(includes €6.17 of VAT)" viszont éves befizetést kér legalább 2 főre. -
-
Soulfly842
addikt
Olaszországi körutat tervezek Chatgpt-vel, szép nagy körrel Július végére. Az elejét eltudtam indítani egy mélyelemzéssel, ami alapján az alap koncepció és a körút váza létrejött. Viszont így nagyon hamar telített lett a beszélgetés és rohadt lassú

(ChatGPT-t jól ismerem, már az elterjedése előtt régen használtam)
Úgy látom, hogy mélyelemzésből indulva hamar át kell térni másik beszélgetési szálra.
Írok egy rövid összefoglalót az eddigiekről is irány az új vonal.
-
.-..-.
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"volt hogy elfejeltette a dolgokat amit előzőleg kódként generáltattam és a témában már szerepelt. Többször be kell szúrjam az egész kódot (nem sok oldal) mert elfelejti hogy mi volt az alap."
Én még kezdő vagyok és az ingyenes ChatGPT-t használom, de én is megfigyeltem, hogy elfelejti, hogy már megcsináltunk egy kódot más fájlnévvel az adott feladatra.
Felhívtam rá a figyelmét és akkor persze kijavította magát.
Mondjuk nekem eddig nem volt gond, mert én bármit úgy használtam csak fel, amit írt, hogy minden részét érteni akartam és így korrigáltam, ha valami nem klappolt.
Pl. regex nem azt adta vissza amit mondott, de erre is felhívtam a figyelmét és javította. -
.-..-.
tag
válasz
S_x96x_S
üzenetére
A ChatGPT-vel kezdtem az ismerkedést.
Tegnap egy jópár órát "töltöttünk együtt" egy probléma detektálásával, kijavításával és ami a legfontosabb, részletekbe menően elmagyaráztattam vele mit-miért csinálunk.
Nagyon sokat tanultam belőle.Anno nem tudom melyik verziót (modelt) használtam még, amikor egy rövid ideig kipróbáltam, de ég és föld a kettő.
Nagyon kikupálódott!Egyelőre nagyon jó véleménnyel vagyok informatikai kérdésekben a ChatGPT-ről.
(Magyarul pedig szebben ír, mint sok "magyar") -
S_x96x_S
addikt
ha informatika, programozás a cél,
akkor én a jobbfajta extrém okos modelleket javaslom mindenképpen tesztelni,
mert egyébként mert vannak nagyon jó - és extrém buta modellek is.
( de ha az elején az extrém butákat használod, akkor hamis elképzelésed lesz, hogy nem sokat érnek ... van pár ismerősöm, aki mindig arra hivatkoznak, hogy 1-2 éve nézte őket és akkor elég rossz válaszokat adtak .. és teljesen leirta ... )szerintem majdnem mindegyiknek van ingyenes változata
és a jobb fajta modellek magyarul is elég jól értenek.
Ha netalán angolul válaszolnának - akkor - mindig tedd hozzá a "prompt"-hoz,
hogy magyarul kéred a választ.Ha linux-os dolgokat kérdezel, akkor nem árt félig tudni, hogy mit csinálnak azok a parancsok, amelyeket javasol, mert elég könnyen félre tudod konfigurálni a gépedet és utána már csak az újratelepítés segít.. Szóval óvatosan.
--------
Az én rangsorom:
1.) - https://chatgpt.com/ ( ~ o4-mini-high elég jó a programozáshoz )
2.) - https://claude.ai/ ( ~ Claude 3.7 Sonett )
3.) Még a "Gemini 2.5 Pro ( Preview)" modell erős - főleg ha nagy terjedelmű szöveg, vagy programkódot kell elemezni.-
https://gemini.google.com/app
( vagy még a https://aistudio.google.com/prompts/new_chat )4.)
Futottak még & érdemes megnézni :
-.https://grok.com/ ( elég naprakész a hírekből )
- https://chat.mistral.ai/chat ( EU-s , a GDPR -t valószínüleg betartja )
- https://chat.deepseek.com ( ez kínába küldi ki, óvatosan vele )
- https://chat.qwen.ai/ ( ez is kínai ... , óvatosan )
Ha webes keresés + Ai
- https://www.perplexity.ai/
Ha sok modellt-t akarsz tesztelni, akár AI Ágens programokat irni
- https://openrouter.ai/ -
Chrome egy zabagép, van hogy több GB ramot lezabál egy oldal. Ami nem lenne baj csak maga a VS2022-is hasonlóan csinálja és bizony egy egyszerű programnál sem elég már a 16GB ram. VS2017-el nem volt gond, viszont mintha a 2022-es már használna valami AI-t mivel gyakran kitalál komplett részeket előre. Gondolom ez miatt is lassú.
Chrome önmagában már necces a gépen hála a bloatolt weblapoknak. A nagygépen nincs ilyen gondom hogy proci vagy ram miatt akadna meg. Leszámítva a token contex window limites megakadást és felejtést de az más dolog.
S_x96x_S
Win10 van csak rajta, alapvetően elég de chatgpt-t amikor kódot írat ki akkor 100% a prociterheltség ami egy vicc. Ez meg egy noti ráadásul, várom hogy megdögöljön és cserélhessem de az istenért nem döglik meg. 24/7 fut, ha dolgozom akkor 90 fokon throtlingolva már 10+ éve (4720QM). Játékokat korához képest tud azért futtatni, KDC2, Cyberpunk is megy rajta lowon. (GTX960M 4GB)
Az is tippem lehet hogy a videókártya gyorsítása nem működik már chrome alatt és az zabálja a procit.
Szóval ez a gép jó volt kódírásra VS2017-ig aztán jelentősen megugrott a gépigény. Önmagában már a ram kevés, azaz 16GB ram, VS, Office, SQL, 10+ nyitott lap kinullázza. A következő gép ilyen célra 64GB rammal lesz, annak majd utána kell néznem hogy a VS hogyan skálázódik sok magra és annak megfelelően választok hogy egyszálon legyen erős vagy inkább sokkal több gyengébb szál legyen prociból. Bár próbának van félrerakva több éve egy hasonló korú de asztali fillérekből összerakott workstation ami 64GB rammal 12 magos xeonnal lehet kipróbálom, ha normálisan van megírva a Visual studio akkor gyorsulnia kellene a 3x annyi mag miatt.
Win11-et nem raknék már rá azaz esetleg a herét core editiont mert az rohadt jó de prod környezetbe nem használnám. A core verziót használom első gen i5 panasonic strapanotin és simán gyorsabb mint a win7 friss telepítéssel. -
.-..-.
tag
Sziasztok.
Egyelőre még nem használok AI funkciókat, de ezen most szeretnék változtatni.
Informatikai kérdéseim lennének főként (linux rendszerekhez).
Elsőre magyar nyelven volna ideális.Tudnátok ingyenesen használható szolgáltatót ajánlani?
Regisztráció nélküli vagy olyan regisztráció egyelőre belefér, amelyik elfogad alias e-mail címet.
Illetve browser vagy linux desktop kliens használat is megfelel.Köszönöm.
-
5leteseN
őstag
válasz
freeapro
üzenetére
Példák(Gemma3 12B/27B-Q3-4):
Négy-öt sokszögű síkidomból összerakható alaprajz alapterületének és légköbméterének a számítása: Ok.
Nem programozok, elég speckó, abban az online szolgáltatók profi szinten jobbak is.
Technológiai kérdések(titkos
): OK
A Haiku-teszt: Nem ment. Nem meglepő.
Egyéb "ismerkedések", tesztkérdések magyarul: OK. Szerintem. -
S_x96x_S
addikt
válasz
sanya1111
üzenetére
> 1. lokális llm futtatása
ki kell próbálni ;
de szerintem nem olyanok mint a profi OpenAI / Anthropic / Google - modellek.
jelenleg a legjobb modell
- az OpenAI/Chatgpt -s : o3(high) ~ 82.7% -al.
- a legjobb free ( helyben futtatható modell ) ~ 59% -al a Qwen3-235B-A22B ;
amihez nem árt 128GB nagyobb VRAM.
És pár kör után rájössz, hogy az OpenAI-s előfizetéssel járó jobb modell - megéri az árát.
https://aider.chat/docs/leaderboards/"mac mini m4 pro 64gb-on" - ~ egy "Qwen3 32B" - modell futna el,
ami a benchmarkban 40.0% -al áll ..
és a 82% vs. 40% - között érzékelhető a különbség.> 2. valamelyik másik szolgáltató
Nekem 3 előfizetésem van ( egyenlőre ... )
- https://www.anthropic.com/ - Claude 3.7 Sonnet modell elég jó. ( 18 EUR / hó )
- OpenAI - Chatgpt Plus - $20 USD/ month
- Github CoPilot ( 10 USD / month ) ( a Gemini 2.5 Pro -t innen is el tudom érni (
És ingyenes csomagot használom a
- https://grok.com/
- https://gemini.google.com/app--------
Ha komoly fejlesztéshez kell, akkor még a https://openrouter.ai/ -t érdemes megnézni.
mert sok modellt ki lehet próbálni , ( a free és a fizetős modelleket is ) -
5leteseN
őstag
válasz
freeapro
üzenetére
Nekem (elméletileg) elég 2x2080Ti/22GB=44GB VRAM is, de ezek a x4/x8 GPU-s infók maradtak meg emlékeimben a korábbi kereséseimből.
Nálam még mindig a GEMMA3-ak a nyerők,
teljesen szabadon használhatóak,
viszonylag jól törik a magyart,
és mellékletekkel is tudnak dolgozni....de ez az én egyéni véleményem, az én nem szakterület specifikus igényeim alapján.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
sanya1111
üzenetére
Pontosan mit értesz "Chatgpt pro" -alatt ?
---------------
Csak azért mert vigyázni kell ,
mert néhány furcsa weboldal is árul Chatgpt-pro-t, ( és elég sok ... )
ami lehúzásnak tűnik - és ott gyakoribbak a galibák ...pk. az első találat nálam tuti biztos biztos KAMU ; megnéztem ...
"ChatGPT Official Website - Chatgpt pro"
> Javarészt kódolásra használom a chatGpt pro-t(céges legkisebb csomag), de
Ezt ki tudnád bővebben fejteni?
Ez a hivatalos weboldal: https://chatgpt.com/#pricing
( és ha a Chatgpt Pro -t használod, akkor havi 200 USD -t kell fizetned. )Én látok 2 personal csomagot:
- Plus - $20 USD/ month ( én ezt használom cégesre; kapok róla számlát )
- Pro - $200 USD/month
És egy "Business" csomagot látok
- Team 29 EUR EUR/ month (includes €6.17 of VAT)
[ For 2+ users, billed annually VAT excluded at checkout with valid VAT ID [Van még a ChatGpt Enterprise - de az nagy cégeknek van.
----------Mindenesetre én az OpenAI -tól kapom a számlát:
OpenAI, LLC
548 Market Street
PMB 97273
San Francisco, California 94104-5401
United States
ar@openai.com
EU OSS VAT EU372041333Description : ChatGPT Plus Subscription
Qty: 1
Unit price $20.00
Tax: 0% ( HU VAT -os adószámmal )
Amount : $20.00 -
freeapro
senior tag
válasz
5leteseN
üzenetére
A deepseek 70b nem biztos, hogy megér ennyi felhajtást.
Gondolkodtam egy 3090 + 3060 kombón, de a mostani alaplapomban nincs elég hely a PCIe csatlakozók között. (A régi AM4-es alaplapomba bezzeg elfért volna. Épp hirdetem, ha valakit érdekel)Egyébként miért kell 4db 22GB-os VGA?
-
5leteseN
őstag
válasz
sanya1111
üzenetére
Szia!
Ha van egy átlagos(de inkább jobb) PC, akkor egy Q4-Q5-Q6-os kvantálású 32Gb-os modell fog futni egy 3090Ti- 24GB VRAM-ján.
Melyik modell(ek) jók a kinézett feladatra?
Az említett RTX 3090 24GB VRAM-jába a 32B-s modelleknek is van beleférős változata(szerintem).
eBay/RTX 3090: 600€-850€-ig kb.
Szerintem ebben a VRAM méretben a VGA-GPU-k még gyorsabbak az 'Almáknál".
Igazán csak a nagyobb méretű modelleknél van gond(32GB modellméret felett)a fogyasztóknak szánt VGA/GPU-k használata esetén, mert itt már elfogy a VRAM, és 32GB RAM(és felett) már az Apple is a GPU-s nagyok isarany-gyémánt-áron adják a teljesítményüket.
Ha saját vas kell mindenféleképpen, akkor 32-64GB-os saját GPU kell, amik 1000$-tól indulnak, felső határ ebben is a csillagos ég. -
sanya1111
csendes tag
Sziasztok!
Javarészt kódolásra használom a chatGpt pro-t(céges legkisebb csomag), de mostanában gondolom a terhelés miatt délutánonként nagyon lassú, néha még válaszolni sem képes.
Kezd elegem lenni, hogy azért fizetek hogy ne tudjam használni, három megoldáson agyalok kérlek segítsetek:
1. lokális llm futtatása mac mini m4 pro 64gb-on, ahogy olvasgattam egy 16-32b-s modell is elmenne rajta. Kérdés alternatíva lehet e egy ilyen kis gép, mert lízing díj kb annyi mint amit most fizetek. Ha igen melyik modellt ajánljátok?
2. valamelyik másik szolgáltató sajnos nem igazán tudom ki lehetne, ahol normális a rendelkezésre állás, és okos a kódolásban főleg
3. olvastam valahol lehet bérelni is szervert, de szerintem az rohadt drága
Köszi előre is:
Sanyi -
S_x96x_S
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
> Ha sok van egy témában akkor megáll vagy elfelejti a kódokat az elején.
igen ~ amolyan kontextusablak túltelítődés
minden modellnek van egy kontextusablaka : ( ~ az a maximális mennyiségű előzmény (tokenek, sorok, üzenetek), amit a modell egyidejűleg képes figyelembe venni.)
És ha ez már kezd betelni, akkor túltelítődés ( túltöltődés ) lesz.
és ekkor egyre gyakrabban fordulnak elő furcsa problémák:
- A legrégebbi előzményekre a modell már nem "emlékszik"
- Egyre rövidülő vagy pontatlan válaszok keletkeznek, nőnek a hallucinációk.
- Egyre megnövekedett válaszidő, vagy teljes lefagyás ( ~ no output).például:
"What’s the context window for OpenAI o3 and o4-mini models?
In ChatGPT and the API, o3 and o4‑mini both have a 200k token context window, and max output tokens of 100k. " ( innen )emiatt javasolt, hogy ~ 3-4 kérdés után új ablakot nyitni.
-
-
S_x96x_S
addikt
1.)
nézz rá a https://status.openai.com/ és ha túl sok piros, sárga van a "ChatGPT" részen, az jó magyarázat rá - hogy miért nem megy nálad.
pl.
- May 13, 2025 Increased Error Rate Observed in ChatGPT
Amúgy ha túl sokan használják,
akkor az ingyenes felhasználók érzik meg leghamarabb a problémákat.
a fizetősök később.
2.)
nem tudom, hogy hogyan használod,
de általában a 3-4 kérdés után érdemes egy új ablakban újrakezdeni a faggatást,
mert egyre kezd lassulni és egyre pontatlanabb is. -
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Mostanában szinte folyamatosan előfordul, hogy ChatGPT (normál, ingyenes verzió) a válaszadás közben az első sor után megáll (PC). Próbáltam cookikat törölni, más böngészőből használni stb... Csak az segít ha bezárom a böngészőt majd újra megnyitom, megszakítva ezzel a normális használatot. Szerintetek mi lehet a gond/megoldás?
Válaszotok előre is köszönöm!
-
-
Darkcomet
tag
válasz
consono
üzenetére
Én sem akarom feltalálni a kereket. 57 éves vagyok, szóval szeretem már a pöcc-röff egyből működő dolgokat. Viszont annyira még nem vagyok öreg, hogy hagyjam magam nyilvánvaló módon átbaszni (linux felhasználóként íróm, aki konzollal meg kernel patkolással, és igen sok anyázással kezdte a pályafutását winfos után, de nem bánta meg), és pont ezért van tele a tököm, ha valamit újra, meg újra el akarnak adni nekem, amikor kis gondolkozással én is megcsinálhatom. Persze szíved joga, mit választasz, ez a te döntésed, én csak javasoltam ezt meg azt. Ha hajlandó vagy valamiért "X" forintot kifizetni, ami speciálisan csak arra jó, amire használni akarod, aztán másik "X" pénzt ami egy másik spec feladatra alkalmas, akkor tedd azt. Viszont ha hajlandó vagy csak egyszer perkálni olyasmire, ami képlékeny módon egy csomó mindenre jó, csak van vele némi munka, én arra szavaznék.
De ha neked a kész kocsi jön be, hajrá – csak néha érdemes benézni a motorháztető alá, mielőtt túl sokat fizetsz érte. De tényleg mindenki azt meg úgy csinál, ahogy akar. -
troller
senior tag
Sziasztok,
Nem tudom teljesen idevág-e, de AI alapú video felskálázó és feljavító programot keresek lehetőleg ingyenes verzióban
-
-
Zizi123
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem lehet, hogy kódolásra a Claude 3.7 Sonnet választás lett volna?
-
Darkcomet
tag
válasz
consono
üzenetére
A ChatGPT is megtaníthatod erre. Azért írunk promptokat, mert van egy célunk: szeretnénk elérni valamit, nem pedig csak bámulni, hogy más csinálja meg helyettünk. A Perplexity előnye az volt, hogy gyorsan reagált egy új igényre: a webes keresések strukturált összefoglalására. Bár nem rendelkezik saját fejlesztésű AI-infrastruktúrával, hanem más, már létező nagy modellekre épít (pl. OpenAI, Anthropic), mégis képes volt ezekből egy hiánypótló, jól használható szolgáltatást összerakni, és ugye láthatjuk, hogy kissé késve, de a Google, Microsoft ugyan ezt az utat járja be. A lényeg viszont szerintem az, hogy kis erő bedobással simán meg lehet csinálni ezeket a cuccokat is, csak kissé melózni kell velük, tehát a Chatgpt-be is tudsz magadnak Perplexityt csinálni. Én csináltam, köszöni szépen, faszán működik, kiindulásnak tudom javasolni a Redditet.
Tehát a legtöbb dolgot meg tudod csinálni magadnak is, ha hajlandó vagy energiát és időt fordítani rá. Ha viszont inkább a kész megoldásokat kedveled, arra is bőven van lehetőség, csak aztán ne csodálkozz, ha a végén a gatyátad is kifizeted, mondjuk egy "PDF AI" jellegű cuccért. Tehát szerintem nem szükséges mindenért külön perkálni, ha egyetlen eszközben – például a ChatGPT-ben – mindent össze tudsz hozni.
A ChatGPT-t pont azért kedvelem, mert egyfajta 'üres vászon': olyan eszköz, amiből azt formálhatok, amit csak szeretnék. Mivel számos beépített szolgáltatás áll rendelkezésre, ezek kombinálásával egészen komplex megoldásokat tudok csinálni. Hogy végül mire használod, az csak rajtad múlik – és pont ez benne a legjobb, de eleinte kurva sok meló lesz vele, és szerintem ezért szeretik a userek nagy része inkább a kész cuccokat, mert inkább fizetnek, mint hogy megcsinálják az igényük szerinti megoldást. Ebből meg himihumi cégecskék nagyot tudnak kaszálni.
Egyébként mivel én nem kódolok, a nagy cégek AI-modelljeit kódolási szempontból nem tudom megítélni, ehhez egyszerűen nem értek – szóval emiatt senki ne kezdjen el baszogatni. Biztos vagyok benne, hogy léteznek kifinomult technikai megoldások, de ez a komment nem erről szólt. Én itt kizárólag az általános, otthoni felhasználói tapasztalataimat és szempontjaimat osztottam meg.
-
Darkcomet
tag
válasz
S_x96x_S
üzenetére
"
A Claude egyébként nagyon emberközeli, de nem tudom,
> Európából elérhető-e nála a webböngészés – ez még mindig homályos.
Elérhető !"Zsír! Elhiszem. Amúgy valami más pozitív hozadék esetleg?
"Amúgy én a ChatGPT -nél én nem tudom kipróbálni se az "o1" se az " o1 pro" -t."
Mert már nincs. o3 van.
"Még az OpenRouter -re is panaszkodnak sokan."
Mert igen szar tud lenni jó pénzért. Tessék utánaolvasni, Reddit, izé, társai... Egyébként ez elsősorban az API támogatás miatt fasza, mert egy pénzért sokat kapsz ha arra használod, amire való, és nem azért, mert onnan akarsz csevegni egész nap. Arra kifejezetten pocsék. Tehát az alap felvetésre és a kérdezőnek válaszként ez nagyon nem jó javaslat, mert faszán félrevezeti.
"- de a gyári weboldalon keresztül a legtöbb jó modell is kipróbálható. ( kivételek vannak )"
Nem próbálható ki! Mindegyikhez legalább egy hónap fizetős, vagy akciós hozzáférés kell, (nagyjából kivéve a ChatGPT-t), hogy mindent ki tudjál próbálni! Tapasztalat. Én végigjátszottam a ChatGPT, Geminit, Claudeot, Copilotot. A Mistral La Chat-et inkább hagyjuk, arra nem vagyok hajlandó előfizetni, a Grok Musktól meg nem győzött meg ingyenesen, hogy egyszer kiperkáljak érte 14 ezer HUF-ot egy hónapra. A Meta AI meg hát ugye Meta... Mivel nekem nincs facse, nincs ez sem. Na szóval! Mivel lassan 3 éve b.szogatom ezeket a cuccokat, és áldoztam rájuk pénzt, nem keveset, én mindig a ChatGPT-hez tértem vissza, nekem ez éri meg a havi 9000 HUF-ot. DE! Én egy átlagos felhasználó vagyok. Szóval nincs kódolás, meg marketing, meg ilyen-olyan bizbasz, tehát mondjuk lehet, hogy ebben a Claude jobb. Viszont jogi hercehúrcában, egészségügyi kiértékelésekben (és orvosok fal elé állításában), szöveg összefoglalásban, mély kutatásos információgyűjtésben és abból történő elemzés írásában, általában strukturált infógyűjtésben nekem a Chatgpt a tuti. Ráadásul ha bekapcsolom nála az általam betanított stílust, akkor igen kellemes csevegő partner tud lenni, úgy, hogy közben megmarad informatív összegző keresőeszköznek, és ahogy megírtam, le tudtam redukálni a hallucinációt is nála.
-
5leteseN
őstag
OpenRouter:
Ha nem programozás, hanem általános, de komolyabb kérdéseim vannak, akkor nálam a DeepSeek 0324 egész jó, magyarul
!
Mióta az első kérdés után oda írom, hogy"Rövid, lényegre törő válaszokat kérek ezentúl!", azóta kb 3x több potya-kérdésem lehet! ezekkel szoktam kísérletezgetni mielőtt elkezdem apasztani a kreditjeimet.
Sajnos az OpenRouteren keresztül nem tudja az összes funkciót mindegyik modell: a ki-/bemeneti állományokkal, netes kereséssel voltak ilyen tapasztalataim 1-2 hete.
Azóta nem néztem. Lehet, hogy változott(remélem javult).. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Darkcomet
üzenetére
> A Claude egyébként nagyon emberközeli, de nem tudom,
> Európából elérhető-e nála a webböngészés – ez még mindig homályos.Elérhető !

> a ChatGPT-n kívül semelyik másik nem nyújt ingyenesen
> teljesen kipróbálható szolgáltatást.attól függ.
- ha valami proxy - gyűjtő oldalon keresztül használja valaki, akkor meglepetések érhetik ( nem azt a minőséget kapja amit szeretne, stb. ) Még az OpenRouter -re is panaszkodnak sokan.
- de a gyári weboldalon keresztül a legtöbb jó modell is kipróbálható. ( kivételek vannak )Amúgy én a ChatGPT -nél én nem tudom kipróbálni se az "o1" se az " o1 pro" -t.
( alap előfizetéssel nem látom ) vagyis van olyan amit nem lehet kipróbálni.
Az mintha csak a "ChatGPT Pro $200 " -os előfizetésnél lenne elérhető.
https://openai.com/index/introducing-chatgpt-pro/viszont az https://openrouter.ai/chat?models=openai/o1-pro -nál kredittel elérhető
( nem olcsó ) -
Croft-21
őstag
Sziasztok
Előfizettem a ChatGPT Plusra, de olyan mintha most is az ingyenes verziót használnàm, mert állandóan azt írja ki, hogy elértem a free csomag limitjét a GPT-4o modellhez, várjak amíg a limitem visszaàll vagy szerezzem be a ChatGPT Plust.
Kijelentkeztem, újra beléptem de semmi változás. 🤔 -
junior11
veterán
Sziasztok, új vagyok az AI területén, általános, otthoni felhasználásra Windows és Android alatt ingyenesen melyiket érdemes használni? Egyelőre próbálgatom, ismerkedem a Geminivel, Copilottal és a Chat GPT-vel. Köszi minden hasznos tanácsot.
-
S_x96x_S
addikt
> Van egy chat amit már kb. fél éve töltök információval.
> okozhatja a lassulást, hogy ez egy ilyen mega chat?igen.
Érdemes - rendszeresen -
- eltávolítani a felesleges overhead-et. ( optimalizálni )
- és a maradékot - -EGY- hatalmas chat prompt-ba - összegezni.Ez arra is jó, mivel jelenleg az o3 - a legjobb,
ezzel valamilyen szinten upgradeled egy jobb modellre is.
( mert fél évvel ezelőtti modellek még nem voltak olyan jók - mint a mostaniak )A mega-chat -et - az o3 -al is optimalizálhatod,
( ~ megkéred, hogy minden lényeges információt emeljen ki - mindenféle bla-bla nélkül ) -
carl18
addikt
válasz
DarkByte
üzenetére
Persze tudom hogy a választ szintén változik.
Neha írom neki 100% Humor és utána jött a vicc.
Csak ilyenkor mikor ezeket írta nem mondtam kell vicc csak kerestem alkatrészt és írta a városom.Memória nem volt bekapcsolva és nem igazán haverkodtam vele.
Ha lassul a válasz adás nyilván az miatt van hogy egyre többen használják. Nyilván itt se mindegy az ember mire használja.
-
ptesza
senior tag
Szintén ChatGPT. Nekem nagyon lassan érkeznek a válaszok. 20-30 másodpercet is várni kell. Napok óta ez megy. Másnál is ilyen?
-
DarkByte
addikt
Nyilván az ott dolgozókat leszámítva senki se lát bele mit csinál a ChatGPT egzakt a háttérben, de amit eddig tudok ez alapján a sejtésem:
A chat indulása (ami tartalmazza az OpenAI által definiált system prompt-ot hogy hogyan viselkedjen az LLM, meg egyéb inicializációs információkat a te session-ödre vonatkozólag) része lehet a tartózkodási helyed. Ez nem nagy varázslat, az összes kiszolgáló tudja az IP címedből, ha nem szándékosan rejted valami VPN-el.
A válasz amúgy meg szintíszta hallucináció, amit a meggyanusításos rákérdezés váltott ki. Az ok pedig hogy nincs neki egzakt leírva a system prompt-ban honnan kapja ezeket az adatokat, így neked sem tudja elmagyarázni (nem is akarják hogy el tudja, egyrészt nem tartozik a user-re, másrészt csak pazarolná a token-eket hogy ez mindig oda van neki adva), így hát kitalál valamit. Mivel ilyen haverkodós magyar környezetben beszélsz vele, így hát ehhez illeszkedően poénkodós stílusban, emoji-kkal karöltve.
(Ugyanúgy ahogy önismerete sincs egyik LLM-nek sem, hogy hogyan lett betanítva vagy milyen beállításokkal, ha erre rákérdezel is valami bullshit-et kapsz.)
Bővebben: Karpathy Deep dive into LLMs videósorozat.
-
carl18
addikt
Nálam néha a CHAT.GPT megbolondul? Nem tudom másnás is ilyen bolond?
-
consono
nagyúr
válasz
5leteseN
üzenetére
Nyilván nem a titkos céges doksikat töltöd fel ide, hanem amit tanulsz például. Azt meg már úgy is felhasználták, nem értem a problémát. A NotebookLM egy tényleg jól használható tanulási/kutatási segédeszköz.
Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy igazán ma már csak azt tudod eldönteni, hogy kivel osztod meg a személyes adataida, azt nem nagyon, hogy megosztod e...
-
5leteseN
őstag
válasz
DarkByte
üzenetére
Publikus infó(beleegyezel, mint mindenki használat előtt), hogy a bevitt információid felhasználják a további tréningre, tanulásra, +az angol apróbetűs rész rejtelmi, hogy még mire.
Lásd a Microsoft, Apple, ... kiderült adatkezelési botrányai, amikből az ügyvédek elvitték a 60-80%-ot a többi maradt a pár-ezer összegereblyézett károsultnak a "csoportos kereset"-ből, meg a sok-millió teljesen kimaradt károsult.Sok más cégnél-modellnél is így van: "Szép új Világ!"

Egyébként tényleg egész jó, csak zárt modell, +szinte biztos ötlet-/infó-gyűjtő és -lenyúló funkcióval!
Lásd: Echelon!
...de ez már nem ide tartozik. -
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte
üzenetére
Kipróbáltam. Odaadtam neki egy magyar nyelven folyt online társalgásomnak (búvárkodásról szólt) a log-ját egy Google Docs-ba bemásolva mint forrás és megkértem csináljon belőle egy műsort, mintha a két műsorvezető külső szemlélőként elemezné a beszélgetést.
Nincs (még) olyan jó mint az angol. Leginkább szerintem az a baj hogy az angolos mondatszerkezet, illetve az angol köznyelvbeli szóváltások végén jellegzetes intonációs sajátságokat erőlteti a magyar szövegre is sokszor, ami magyarul elég idegenül hat. Kicsit olyan mint a gagyi TV-s ismeretterjesztő filmek fordításai.

De azért ennek ellenére ha valaki azt mondja nekem pár éve ez lehetséges lesz, körberöhögöm.
-
Sziasztok!
ChatGPT Plus előfizetésem van és ma gondoltam, hogy egy .srt fájlt lefordíttatnék vele (angolról magyarra). Viszont elég nehézkesen megy a dolog. Az első 20 sort hajlandó megcsinálni, utána viszont továbbra is minden angol a fájlban. Szerinte viszont a fordítás teljes volt.
Ez ilyen, vagy én csinálok valamit rosszul?
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Perplexity:
Jelenlegi helyzet a ChatGPT-nél
A ChatGPT GPT-4o modellje valóban képes képeket szerkeszteni és módosítani, akár feltöltött fotókon is, sőt, a képszerkesztés funkciót az ingyenes verzióban is elérhetővé tették egy ideig. Azonban a nagy terhelés miatt időszakosan korlátozzák ezt a lehetőséget az ingyenes felhasználók számára, így előfordulhat, hogy néha nem működik vagy nem küld vissza képet. Ha újra elérhetővé válik, érdemes próbálkozni vele, mert a szerkesztési funkciók (pl. kijelölés, prompt szerinti módosítás) nagyon felhasználóbarátok.
-
Helló, ChatGPT-nél:
https://chatgpt.com/share/680d33a5-0434-8013-a47f-0d382d85e6fb
Ez most teljesen új dolog? Pár napja még megcsinálta. Még terel, hiteget, mellébeszél.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Mp3Pintyo
üzenetére
Nincs. Csak az zavart meg, hogy nem igen láttam azt leírva, hogy amennyiben van előfizetésed kattints a "képgenerálás" ikonra.
Most éppen ott van. Akkor lehetséges, hogy napi limit van? (ami azért is fura, mert kb most akartam életemben először generáltatni vele képet, tehát nem értem el a limitet.)
Egyébként most éppen ott van az ikon, és nincs a "..." mögé sem rejtve.
Érdekes. -
DarkByte
addikt
Jaj, csak akciófigurás képet ne többet.
(egyébként létezik link-esítés funkció a PH-n, használjátok) -
Zizi123
senior tag
Most a csapból is az folyik, hogy mindenki vicces dobozos action figurákat csináltat képgeneráló programmal.
Szerettem volna csináltatni, de hirtelen nem tudom, hogy pl mivel is kellene nekiállni, a 4o képgenerálóját nem érem el, csak valami nagyon gagyit.
Nincs már a 4o-nak ingyenes képgenerálója? -
Framepack
[link]
Video generálás 6! Gb-os kártyákon.
Meglepően gyors, és jól működik.
-
S_x96x_S
addikt
A legtöbb kép generátornak van ingyenes verziója;
de vigyázni kell velük,
mert van olyan ami publikussá teszi az ingyenes verzióval generált képeket ( ami egy konkrét személy fényképének feljavítása esetén problémás lehet )
vagy nem engedélyezi kereskedelmi felhasználásra a generált képet.----------
Például ez a blogpost ( https://zapier.com/blog/best-ai-image-generator/ April 3, 2025 )
tartalmaz egy táblázatot, ami az árakat és az ingyenes csomag tartalmát is feltüntetni
és egy rövid tájékoztatót is ad a képességekről.És jókat ir, a táblázat ezeket listázza :
"Midjourney" ( https://www.midjourney.com/explore?tab=top ) for artistic results
(From $10/month for ~200 images/month and commercial usage rights )"GPT-4o" ( https://chat.com/ ) for integrating AI images into your workflow
(2 free images/day with a free ChatGPT plan; included with ChatGPT Plus at $20/month )"Reve" ( https://preview.reve.art/ ) for overall prompt adherence
(20 free credits/day; $5 for 500 credits)"Ideogram" ( https://ideogram.ai/t/explore ) for accurate text
(Limited free plan; from $8/month for full-resolution download and 400 monthly priority credits)"Stable Diffusion" ( https://stability.ai/ ) for customization and control of your AI images
(Depends on the platform)"FLUX.1" ( https://bfl.ai/ ) for a Stable Diffusion alternative
(Depends on the platform)"Adobe Firefly" ( https://www.adobe.com/products/firefly/features/text-to-image.html ) for integrating AI-generated images into photos
(Limited free credits; from $9.99 for 2,000 credits/month)"Recraft" ( https://www.recraft.ai/ ) for graphic design
(Free for 50 credits/day; from $12/month for full features) -
DarkByte
addikt
Én a lokál kép és videó generálás híve vagyok, igaz ehhez kell egy erősebb VGA.
Pár napja jött ki a HiDream-I1 támogatás ComfyUI-hoz.
Túl sok időm nem volt vele játszani, de talán az első tényleges előrelépés a Flux-hoz képest. Egy fokkal megint jobban követi a prompt-ot amit adok neki.
Videónál a Wan2.1-el el tudok játszadozni. -
Imy
veterán
Milyen ingyenes AI-t használtok képek feljavításához, vagy képek létrehozásához? A ChatGPT tudja, de napi korlátja van, jó lenne még valami. A perplexity-t használom még, de az ilyet nem tud.
-
5leteseN
őstag
válasz
Mp3Pintyo
üzenetére
A Gemma-3/27B-nek van jól használható modellje, ami a(z egyszer majd csak elkészülő) 22GB-os 2080Ti-men jól tud futni?
A rohanó AI-MI világban kicsit ragaszkodom a Gemma-3-hoz, mert viszonylag jól tud magyarul.Egyébként: Sok videód (és más Yt-videók alapján) Q5-Q6-ig van értelme letölteni, a Q8-asok már nálam "szét-kreatívkodják" az eredményt(emléxem: nálad is a tesztben).
-
nekem ez nem volt meg, hogy ki is az az Andrej Karpathy, csak világos, hogy nagyon jók a magyarázó videói:
"Andrej Karpathy, az OpenAI egyik alapítója, egykori fejlesztője, és a Tesla Mesterséges Intelligencia részlegének korábbi igazgatója pedig úgy nyilatkozott, hogy semmilyen triviálisat nem tud mondani az új verzió előnyeiről. Nincsen olyan kézzelfogható, azonnal látható, szembeötlő óriási javulás, amit bárki azonnal meglát."
https://forbes.hu/uzlet/microsoft-tenyleg-kidurrantja-az-ai-lufit/
-
Mp3Pintyo
senior tag
válasz
freeapro
üzenetére
A legjobbak helyi gépen:
Qwen2.5-Coder-32B-Instruct
QwQ-32B
Gemma3 27B
S_x96x_S is ezeket említette. Azt ne felejtsd el, hogy ehhez brutál erőgépek kellenek. Vagy 3090-es Nvidia minimum vagy 32GByte Mac Mx
De ezek a modellek mindenféleképpen gyengébbek mint a nagyok által elérhetőek. -
Mp3Pintyo
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Ha folyamatosan választ várnék és javítgatást akkor az életben nem lenne vége a videónak
Erre meg ott vannak az AI asszisztensek. Jellemzően nem chat ablakban kell ilyen esetben már használni.
Így is sokaknak nagyon hosszúak a videók. Volt már olyan rész ahol megnéztük mi van akkor ha iterálunk és folyamatosan javítást fejlesztést kérünk. Ez a Tetrises videó. -
consono
nagyúr
válasz
freeapro
üzenetére
Ez nagyon igaz: "Ha rossz választ ad elsőre miért nem próbálsz feedbackelni? Hiszen ez a fejlesztés tényleges folyamata. Gyakran nem ad elsőre jó választ, de ha meg tudod mondani neki, hogy mi a baj, akkor gyakran el lehet jutni egy működő verzióhoz." Gyakorlatilag ez húzott ki engem is a csávából a Claude 3.7-el és ez nem működött egy szintnél tovább a 4o-minivel.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
freeapro
üzenetére
(programozás)
> melyik modell erre a legalkalmasabb?
"Aider LLM Leaderboards" - teljesítményt és költséget is mutatja ( az Aider tool -al való használattal ) - ami itt az első 5 -ben benne van , azt érdemes tesztelni.

( és havonta, hetente változik a rangsor ! )
https://aider.chat/docs/leaderboards/a fizetős és a helyi modellek teljesítménye között ég és föld a teljesítmény.
"QwQ-32B" 20.9%
"qwen-max-2025-01-25" 21.8%
"QwQ-32B + Qwen 2.5 Coder Instruct" - 26.2%
"DeepSeek R1" - 56.9%
( valószínüleg a nagy modell - több gpu, vagy M3 Ultra 512Gb kell )
Fizetős csúcs >= 65%
(O3 high; Gemini 2.5 Pro Preview 03-25; claude-3-7-sonnet-20250219 ) -
freeapro
senior tag
válasz
Mp3Pintyo
üzenetére
Megnéztem az openrouter-es videodat, meg az oldaladat. Gratulálok! Nagyon termékeny tartalomkészítő vagy!

Az openrouter tényleg klassz, de valószínűleg adatgyűjtésből él, és nem nem szeretném megosztani amin dolgozok a konkurenciával

Megnéztem a deepcoder videódat és az AI tesztjeidet. Pár észrevétel: szerintem grafika rajzolás nem kimondottan kódoló feladat
. Ha rossz választ ad elsőre miért nem próbálsz feedbackelni? Hiszen ez a fejlesztés tényleges folyamata. Gyakran nem ad elsőre jó választ, de ha meg tudod mondani neki, hogy mi a baj, akkor gyakran el lehet jutni egy működő verzióhoz. Én arra lennék kíváncsi, hogy így meddig lehet eljutni egy modellel. (pl. eddig a deepseek 70b modell lokális futtatása volt a cél, de most elbizonytalanodtam, hogy tényleg megfelelő-e)Általános kérdés: ha egy nagy projektben szeretném használni a modelleket hibakeresésre és tesztek generálására (GUI-n keresztül is a teljes kódon, és a motorháztető alatt az egyes függvényekre is), akkor mi az ideális setup, és melyik modell erre a legalkalmasabb? Lehetséges egyáltalán használható rendszert összerakni lokálisan a saját gépemen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- OpenMediaVault
- Samsung kuponkunyeráló
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

): OK