Új hozzászólás Aktív témák
-
Darkcomet
tag
válasz
junior11 #2045 üzenetére
Üdv!
Szerintem az igényeid alapján dönts, de jó, ha tudod: a ChatGPT-n kívül semelyik másik nem nyújt ingyenesen teljesen kipróbálható szolgáltatást. A legtöbb funkcióért előbb-utóbb fizetni kell, ha komolyabban használnád.
Én abszolút ChatGPT-párti vagyok. Havi ~9000 forintért konkrétan minden igényemet kielégíti. Ami baromi jó benne:
Jól személyre és feladatra szabható.
Van benne memória, így emlékszik dolgokra, amit elmentettél neki – ez nagyon felhasználóbaráttá teszi.
Canvas mód: ez itt jött először, kombinálható a mély kutatással (pl. forráselemzésekhez).
A Custom GPT révén egyéni feladatmegoldó AI-kat is csinálhatsz (pl. saját Perplexity- vagy Claude-klón).
A Projects funkcióban egy témához kapcsolódó fájlokat, dokumentumokat, rendszerszintű promptokat gyűjthetsz össze, és azon belül külön csevegéseket indíthatsz.
A csevegés stílusa is teljesen testre szabható, nálam például tud érvelési hibaelemzést, faktumellenőrzést, és még egy rakás más dolgot is.
Mindezt úgy mondom, hogy fizetős verzióban használtam a Geminit és a Claude-ot is.
A Gemini szerintem elég karót nyelt, bár az egyéni GEM-ekkel ez valamennyire ellensúlyozható. Van benne valami memóriaféle, és a mélykutatása a canvas móddal tényleg nagyon erős.
A Claude egyébként nagyon emberközeli, de nem tudom, Európából elérhető-e nála a webböngészés – ez még mindig homályos.
Ha neked a mobilos asszisztencia fontos, akkor lehet, hogy Gemini a te utad (szerintem hülye és felesleges, de ez ízlés dolga).
Ha pedig Windows alatt akarsz maradni, akkor jöhet a Copilot – de mint AI, nekem nem vált be.
Ha a fő célod az, hogy különböző modellekből gyorsan keress, összefoglalj, kivonatolj, és ezek alapján írj ilyen-olyan tartalmakat, de nem akarsz egy személyes beszélgetőpartnert, akkor Perplexity a legjobb választás szerintem. -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
junior11 #2043 üzenetére
A
gemini.google.com + aistudio.google.com + notebooklm
chatgpt
claudeperplexity
qwen
deepseek
is használható ingyenesen előfizetés nélkül.
Minőségben a 3 nagy modellje a legerősebb. Az alapértelmezett chaten kívül mindegyik nagyon sok plusz eszközt/szolgáltatást nyújt még. Itt érdemes mergnézned, hogy melyik az amelyik ezek közül neked jobban megfelel és többet ad hozzá az alapokhoz.
Projekt kezelés, egyedi chat, canvas, böngészés a neten, képgenerálás, videógenerálás...
A qwen és deepseek nem biztos, hogy a legmegfelelőbb arra ha félted az adataidat.
A gemini esetében ha pl céges előfizetést használsz akkor elméletileg nem használják fel az adataidat.
A notebooklm sem tanítja az adataidon a modelleket sima előfizetés esetén. -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
junior11 #2041 üzenetére
Szia!
Itt sok kérdés megválaszolatlan még:
1. Milyen feladatra szeretnéd használni az AI-t?
2. Ha kimenetet vársz el tőle akkor az mondjuk szöveg esetén milyen nyelvű legyen
3. Ha képet akkor ott mik az elvárásaid
4. saját gépen szeretnéd futtatni
5. Egy nagy cég online szolgáltatása is jó?
stb....
Új hozzászólás Aktív témák
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest