- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
> Lényegesen gyorsabb?
tudtommal - nincs fix vállalás az OpenAI részéről;
csak ennyit ígérnek :
"Priority access during high-traffic periods: Fewer interruptions even when demand is high."
Vagyis pl. európai munkaidőben - hogyha túl sokan használják - vagy technikai probléma miatt a kapacitás csökken - akkor elsőként az ingyenes user -ek hozzáférését csökkentik.
https://help.openai.com/en/articles/6950777-what-is-chatgpt-plus#h_d78bb59065> Aki itt használ ChatGPT Plus-t (23$ változat), mondana róla pár szót?
Nem tudom összehasonlítani az ingyenessel
mivel elég sok ideje az előfizetésest használom.
és ezzel szerintem sokan így vannak.Amúgy a komolyabb modellekkel és a deepresearch -el könnyen el lehet érni a napi limitet itt is ... de egy kis gyakorlattal - be lehet lőni, hogy mire elég az éppen elég jó modell és mire kell a nehéztüzérség ( o3, .... )
Amúgy nekem a képgenerálás nem a fő fókuszom ...
a chatgpt - hozza az átlagosan elvárt szintet ..
de szerintem vannak nála sokkal jobb minőségű - képgeneráló platformok.Én szerintem érdemes kipróbálni egy havi előfizetést; bár azt is megértem - hogy sokaknak már ez az összeg is számít.
-
Chrome egy zabagép, van hogy több GB ramot lezabál egy oldal. Ami nem lenne baj csak maga a VS2022-is hasonlóan csinálja és bizony egy egyszerű programnál sem elég már a 16GB ram. VS2017-el nem volt gond, viszont mintha a 2022-es már használna valami AI-t mivel gyakran kitalál komplett részeket előre. Gondolom ez miatt is lassú.
Chrome önmagában már necces a gépen hála a bloatolt weblapoknak. A nagygépen nincs ilyen gondom hogy proci vagy ram miatt akadna meg. Leszámítva a token contex window limites megakadást és felejtést de az más dolog.
S_x96x_S
Win10 van csak rajta, alapvetően elég de chatgpt-t amikor kódot írat ki akkor 100% a prociterheltség ami egy vicc. Ez meg egy noti ráadásul, várom hogy megdögöljön és cserélhessem de az istenért nem döglik meg. 24/7 fut, ha dolgozom akkor 90 fokon throtlingolva már 10+ éve (4720QM). Játékokat korához képest tud azért futtatni, KDC2, Cyberpunk is megy rajta lowon. (GTX960M 4GB)
Az is tippem lehet hogy a videókártya gyorsítása nem működik már chrome alatt és az zabálja a procit.
Szóval ez a gép jó volt kódírásra VS2017-ig aztán jelentősen megugrott a gépigény. Önmagában már a ram kevés, azaz 16GB ram, VS, Office, SQL, 10+ nyitott lap kinullázza. A következő gép ilyen célra 64GB rammal lesz, annak majd utána kell néznem hogy a VS hogyan skálázódik sok magra és annak megfelelően választok hogy egyszálon legyen erős vagy inkább sokkal több gyengébb szál legyen prociból. Bár próbának van félrerakva több éve egy hasonló korú de asztali fillérekből összerakott workstation ami 64GB rammal 12 magos xeonnal lehet kipróbálom, ha normálisan van megírva a Visual studio akkor gyorsulnia kellene a 3x annyi mag miatt.
Win11-et nem raknék már rá azaz esetleg a herét core editiont mert az rohadt jó de prod környezetbe nem használnám. A core verziót használom első gen i5 panasonic strapanotin és simán gyorsabb mint a win7 friss telepítéssel. -
S_x96x_S
addikt
> Lehet buta kérdés, de egy adott szint felett miért számít a PC teljesítménye itt?
valószínüleg az emlitett konfig - egy adott szint "alatt" van,
és már a win11 -se támogatott rajta.A "Gyengébb gépen meg meg is fagy 100% procihasználattal. (4gen i7 16GB ram"
-at én úgy értelmezem, hogy
egy 2 vagy 4 magos - 2013-2014 -ben megjelent proci,
aminek a teljesítménye kevés lehet, a jó felhasználói élményhez.
https://www.intel.com/content/www/us/en/ark/products/series/75023/4th-generation-intel-core-i7-processors.html
Egy 2 magos - "Intel Core i7-4510U @ 2.00GHz"
Single Thread Rating : 1563
Multithread Rating: 2626
Ráadásul ha nem SSD -van alatta, akkor a Chrome memóriaigánye -miatt a swappelés elég kibirhatatlanná teszi.jelenleg nem a 4. - hanem a 14. generációnál tart az intel.
-
S_x96x_S
addikt
1.)
nézz rá a https://status.openai.com/ és ha túl sok piros, sárga van a "ChatGPT" részen, az jó magyarázat rá - hogy miért nem megy nálad.
pl.
- May 13, 2025 Increased Error Rate Observed in ChatGPT
Amúgy ha túl sokan használják,
akkor az ingyenes felhasználók érzik meg leghamarabb a problémákat.
a fizetősök később.
2.)
nem tudom, hogy hogyan használod,
de általában a 3-4 kérdés után érdemes egy új ablakban újrakezdeni a faggatást,
mert egyre kezd lassulni és egyre pontatlanabb is. -
S_x96x_S
addikt
Jelenleg én nem tudok olyan modellt ,
ami mindenben a legjobb és ingyenes is. próbálgatni kell és tesztelgetni.a Gemini új verziója például akkor lehet hasznos, hogyha nagyon nagy szövegeket akarsz feldolgozni. ( és itt is több változat is van )
a Claude Anthropic 3.7 ( tegnap jelent meg ) - meg a programozásban remekel, de sok más dologban is nagyon jó választ ad.
A deepseek-nél olyan változatot kell használni, ami nem a kínai szervereken dolgozza fel az adatokat. ( munkánál különösen fontos ) de ezek általában nem ingyenesek.
A ChatGPT -ben is sok modell van , de nem tudom, hogy az ingyeneseben mi érhető el.
(az o3-mini-high elég jó )> Melyik az az teljes verziójában ingyenes alternatíva,
> ami felveszi a versenyt a chatp Gpt-vel?szerintem olyan nem létezik. ( de hátha majd valaki kijavít )
https://www.anthropic.com/ -ot érdemes megnézned,
pár dologban remekel ( például programozás )
és az ingyenes verzióban is ki lehet próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Építő/felújító topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Le Mans Ultimate
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged