- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
prompt
tag
Sziasztok!
Látom már más is beleütközött ebbe (Chandler), de azért leírom én is.. Olyan problémába ütköztem, hogy Photoshopban mások a színek egy kép megtekintésénél, mint amúgy windowsban. Ezt eddig is tapasztaltam cmyk képeknél, de azzal nem foglalkoztam, mivel - gondoltam - a windowsok képmegjelenítők rgb palettával próbálják megjeleníteni azokat a képeket is. De most az rgb képeknek is más a színük.. (már save for webnél is látszik, hogy különböznek: http://promptt.uw.hu/stuff/pics/saveforweb.jpg) Olvasgattam fórumokat (http://photo.net/digital-darkroom-forum/0048Cq és http://photo.net/digital-darkroom-forum/00L1tv) és azt írják, hogy a Photoshop használja a color profile-t, a windows meg nem, azért van különbség.. Próbáltam állítgatni már mindenhogyan a Photoshop profilját, a monitor profiljától (hp lp2475w gretagmachbet eye one proval kalibrálva) kezdve az sRGB-n át, az adobe RGB-ig mindent, meg a proofot is mindenféle módon, de pont ugyanazt a színt nem tudtam elérni, mint amit egy sima windowsos képmegjelenítő mutat (pl irfanview, vagy firefox). Nem lehet ezt valahogy megoldani? Szerintem hülyeség, hogy csak a Photoshop használja a profilt, mert látom a különbséget más programokban is (elég régi fórumtéma az amit linkeltem, lehet, hogy azóta már nem aktuális? ). Ha viszont használja a windows is, akkor miért van különbség? Írtak a ott olyat is, hogy akkor lehet hasonló a ps-es és az anélküli szín, amikor profil nélkül is közel van az sRGB értékhez a készülék színe. Ebben biztos van valami, mert az előző - szintén kalibrált és profil-lal használt dell - monitoromnál nem vettem észre ezt a színváltósságot, de nem hiszem, hogy a monitorommal komoly gond lenne. Lehet, hogy a kalibrálásnál rontottam el valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet
- Kuponkunyeráló
- Microsoft Office és Office 365 topic
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- XPEnology
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Retró játékok eladóak
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Diablo 4 alap (Battle.net)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest