- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
-
almorion
csendes tag
válasz
twollah #4937 üzenetére
"Vegul is az egesz nem mas mint a Windows Vista kulonbozo dolgaihoz egy csicsasabb frontend." Azaz, ha jól értem, ezeket a funkciókat tudja alapból a Vista, Xp-hez meg eleve nincs empowering (kérdésem, hogy kezelni tudja-e ezeket a funkciókat)?
Bár igazából nem is olyan fontos ez, mert láttam eddig is, hogy nagy küzdés az XP ezekre a gépekre.
Fontosabb lenne viszont azt tudnom, hogy ez az athlon proc hogy megy, nem találtam semmi tesztet (a google engem utál), már csak azért is, mert összehasonlítva a TM5520G-6A1G08 és a TM5520G-402G16 konfigurációt a különbség első ránézésre a processzorok (athlon tk55 és turion tl58), memória (1Gb illetve 2Gb), és az oprendszer (linux vs vista) terén van. Ha ezeket a tényezőket megvizsgálom, az jön ki, hogy a második proc cca. 30k-val drágább (nagyságrendileg), a mütyűröket nem vettem figyeleme (BT, portok, stb., egyáltalán ezek különböznek a két gép között? a honlap alapján semmi nem derül ki (acer.hu)). Most akkor jogosan vagy nem, de felmerült bennem a kérdés, hogy akkor mi is ez az Athlon TK55? Honlap (AMD) szerint kétmagos 1,8MHz-es kütyü.
Jó hosszúra sikerült, de fontos ez a kérdés, mert én leragadtam az asztali gépem Athlonjánál, mármint ami a piac és a fejlesztések figyelemmel kísérését illeti.minden választ előre is köszönök... almo
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #4835 üzenetére
Ha idegesít, hogy mások kérdéseket tesznek fel, akkor minek fórumozol? Normális, hogy egy idő után ugyanazok a kérdések visszatérnek, de ettől még nem kéne így a torkának támadni, ő nem tudhatja, hogy volt róla szó és nem mindenkinek van ideje jó alaposan visszaolvasni.
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #4772 üzenetére
Elfogadott fizetőeszköz.. pontosabban ha van egy boltod és jön egy német, és €-val akar fizetni, akkor neked el kell fogadnod, mert EU tagállamok vagyunk (tudod, tőke szabad áramlása..) Én amúgy találkoztam is már olyan online bolttal, ahol €-ban is meg voltak adva az árak és ki lehetett választani, hogy mivel szeretnél fizetni.. szóval lassan lassan tényleg local credit-té válik az is
hanee
-
CLC
csendes tag
válasz
twollah #4742 üzenetére
A kellemetlenebb mindössze az, hogy szoktam házilag zenélni is. Így mindenképp olyan megoldást próbálok keresni ami kedvezőbb. Azóta láttam egy 5710 -esest. -Linux, Core 2 Duo T5500, 15.4" WXGA CB, ATI X2300 128MB, 1024 (1*1024)MB DDR2, 160GB, DVD SuperMulti, 802.11abg, 6 cell battery, CrystalEye, S-video, s/pdif, 5in1 card reader, Office Trial- . A linuxot azonnal le is dúrom róla, majd egy win fel rá + 1 g ram . Feltűnt ,hogy sokban nem különbözik a legkisebb 5920 astól , max a színében és még gyorsabb is
De sajnos annak a win feljebb nyomja az árát egy huszassal nagykerben is
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #4742 üzenetére
IMHO annyira nem fölösleges az a +1GB RAM Vista alatt, mivel pont azt hivatott elkerülni, hogy a winyó egész nap csak "reszeljen" a gépben. Ez ugyanis legjobb tudomásom szerint nem a legjobb szerencsétlennek és 5-6 ezer Ft-ot megér az, hogy rendesen menjen. Én mondom, összehasonlíthatatlanul jobb 2 GB RAM-al az egész rendszer.
hanee
-
xedos
addikt
válasz
twollah #4715 üzenetére
Nem tudom ,hogy pontos típusokat írsz-e... de...
A 15.4"-ban az 1280x800 az általános 17"-ban pedig az 1440x900.
Persze vannak eltérőek is -töbnyire felfele. (nekem 15.4-es 1680x1050 :-) )
Találtam egy jó kis táblázatot a különféle méretek és felbontások láthatóságáról:
[link]A numerikus billentyűzet: pár gyártónál megjelent a 15.4"-os kategóriában is, de a 17"-ok között sem általános.
Súly: nem tudom milyen hátizsákot vettél, de akkor az rossz.
Az enyém akkora felületen fekszek fel, hogy nem érezni a súlyt. Amikor gyerekekkel kirándulni megyünk, akkor is azt viszem (Dicota backpack rain) igaz akkor nem noti hanem minden más nehezebb cucc van benne :-) -
toM517
aktív tag
válasz
twollah #4726 üzenetére
De erted, hogy ertem, ugy mint a winamp meg a bsplayer. Azaz megnyomom a kurzort es seekel minden leutesre kb 3-5 mp-et, ha ott tartom, akkor meg tekeri, mint a videokon regen
De megvizsgalom mostmar a Crystalt, annyira ajanlod
A bsplayerrol semmi infod?
Most neztem meg a legujjabb hivatalos verzio sem tamogatja a Vistat.
Pedig nekem volt egy, ami faszan mukodott... :S -
toM517
aktív tag
válasz
twollah #4572 üzenetére
Az en notimban valami Optiarc van, hat lemezolvasast sem vegez valami gyorsan, nagyjabol 2-3000kb/s, nem vicc, lehet ennyire lassu? Ja es mellesleg kegyetlenul hangos.
Az, hogy nem kapkodja magat az oke, mivel 8X, de a 16Xos keszen van max 5 perc alatt, hogy lehet e tobb, mint fel ora?
Aztan meguntam es leallitottam, lehet az is, hogy a lemezt nem szereti, de akkor is miert olvas olyan lassan?.. -
hanee
senior tag
válasz
twollah #4655 üzenetére
Kedves Twollah!
1. 26 éves vagyok és saját családom van, gyerekem. Ebből természetesen levonhatod a következtetéseket arra nézve, hogy mennyire vagyok fiatal, de a "látszik hogy még fiatal vagy" az egy sértő kijelentés, kérlek mellőzd, mert előfordulhat, hogy valaki nem csak azt mondja rá, hogy te egy seggfej vagy, hanem a szívére veszi.
2. Tudom ki az a Rin-tin-tin, nincs szükségem a kioktatásodra.
3. Google nem a barátom, mert nekem emberek a barátaim. Sajnállak, ha neked google a barátod, mert szegényesek lehetnek az emberi kapcsolataid.
4. Idegesítessz, főleg amikor párhuzamot vonsz a sexuális képességed és egy állat között. Engem nem érdekel hogy nyalsz, de szerintem itt másokat sem és a lehető legjobb válasz egy ilyen hozzászólásra az volt, hogy "ehhe", gondoltam észreveszed magadat belőle, de ezek szerint nem.. sajnálom.
hanee
-
oris
aktív tag
válasz
twollah #4631 üzenetére
A kikapcsolt gép melletti letöltés tulajdonképpen megoldható...igaz egy másik bekapcsolt eszközzel. Én már egy ideje ezeken a megoldásokon gondolkodom:
-
dekoninck
aktív tag
válasz
twollah #4602 üzenetére
ez meg mi?
Lehet, hogy kevesebbet reszel az indulásnál a HDD, cserébe viszont Te reszelhetsz többet, amíg bejön a kedvenc programod.
Komolyan, ki kapcsolja ki a gépét manapság, a hibernálás, hibrid alvás és alvás korában?
A "felesleges dolgok" a szoftverhasználatod alapján a memóriába előtöltött, leggyakrabban használt programjaid (ha nem is az egész), amelyek nem foglalják feleslegesen a memóriát, amiből van úgyis elég, vagy ha nincs, olcsó, tessék, el lehet menni a bótba. (Ez kicsit olyan, mint a Quicktime, Adobe Reader, Internet Explorer (XP alatt), Nero "gyorsindítók" betöltése, amelyek azonban - ha nem lövöd ki - néha ott csücsülnek az óra mellett vagy a feladatkezelőben látszanak, mindenesetre ezek gyorsabban töltik be magukat.)Szóval épp az előtöltés miatt gyorsabb lehet a Vista használata, de ha valakinek ez nem éri meg, persze, kérem kapcsojjja ki!
A pingvin avatarod mire utal? Aranyos vagy Linux? -
parandroid
félisten
válasz
twollah #4472 üzenetére
Szebbnek tűnik, de egyrészt valóban zavaró a tükröződés (sokaknak, így nekem is), másrészt nem tesz jót a nagyobb fényben történő olvashatóságnak/láthatóságnak, harmadrészt pedig tényleg szépek a színek, csak nem színhelyesek, ami nem csak grafikai programoknál zavaró, hanem általában is.
Ezzel együtt ízlés dolga, van akinek tényleg bejön. Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy az asztali TFT-k közé vajon miért nem tört be ez a technológia.
Touchpad tényleg használhatatlan, a trackpoint pedig sajnos csak a business class gépeken divat, ráadásul sokak szerint az is idegtépő megoldás. Tény, hogy tanulást igényel, én az utóbbival olyannyira remekül elvagyok, hogy az idejét sem tudom, mikor használtam utoljára notihoz egeret.
p
-
polip
addikt
válasz
twollah #4444 üzenetére
ez igaz...csak e mögött olyan tapasztalat, szerviz, minőség, tudatosság áll, amiről sokan csak álmodnak...nem a nevet fizeted meg, hanem ami mögötte van!!!
a tervezésbe a tesztelésbe beleölt órákat, napokat, éveket!
a dell többet tesztelt egy noticsaládot, mind a acer kb a teljes portfolioját... ezért kell a nevet megfizetni...
-
Bahama
aktív tag
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #4226 üzenetére
Konyorgom az Acer 5710Zben es a tobbiben is csak az operacios rendszer valtozik.
Adott az 5710 szeria es az utanna kovetkezo betuvel kulonboztetik meg a kulonbozo konfiguraciokat.Ez nem így van, te nagyot tévedsz. A konfigurációt a típus után következő pl. 1A2G16Mi és hasonló jelölésekkel különböztetik meg. Csak 5720Z-ből van 2 különböző konfig, 5720G-ből 3 féle, és 5710Z-ből is van vagy 2 fajta (ha gondolod előkeresem a nagyker árlistát és bepötyögöm). Árulják ilyen meg olyan processzorral, ilyen meg olyan VGA-val és ilyen meg olyan mennyiségű RAM-al. Szóval szépen kérlek légy olyan kedves és ne oktass engem arra, hogy legyek önállóbb, hanem írd meg, hogy mi van a gépedben ha nem okoz túl nagy megerőltetést a dolog.
Köszi!
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #4223 üzenetére
Én meg nem arra használom a gépemet, hogy méregessem. Mert ugye mit ér egy Vista Office nélkül kopaszon, ha amúgy abban dolgoznék?
Tudod szokták volt mondani, hogy jobb ma egy lassabb Vista programokkal, mint holnap egy gyors Vista programok nélkül
Mert hát hiába gyorsabb, ha nem tudsz rajta dolgozni
Megkaptam a mailt, köszi.. ezt a "google a barátod" szöveget megtennéd, hogy mellőzöd? Rohadtul idegesítő, főleg akkor, amikor egy notebook-ból árulnak 3 különböző konfigurációt. Én honnan tudjam, hogy te melyiket vetted meg a három közül??
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #4212 üzenetére
Elküldtem html-ben, remélem azt kezeli az OpenOffice-od
Valahogy nem vmi gyumolcsozo a mi forumos "kapcsolatunk"...
Szerintem ez nem az én hibám, vannak időnként hozzá(m)szólásaid, amikkel nem lopod bele magad túlzottan a szívembe (bocsi de jobb tisztázni már a "kapcsolatunk" elején, hogy én nem szeretem ha beszólnak nekem) -
hanee
senior tag
válasz
twollah #4209 üzenetére
No way.. Nekem nem jött be az Open Office, például írtam benne valamit és utána eltűntek belőle karakterek a word-ben meg ilyesmi. Nekem pont a word-excel a kritikus pont, mert ezekben dolgozom főképp és elég idegesítő tud lenni ha valami nem klappol utána egy másik gépen, amikor fontos munkát kell csinálni.
hanee
-
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #4035 üzenetére
Néha az ember egyszerűen csak azért sír, mert nem tudja eldönteni, hogy sírjon-e vagy nevessen..
Ezen a fórumon feltűnt, hogy mindenki előszeretettel köt bele a másikba olyan dolgok miatt, amik miatt semmi értelme.. már rég megválaszolták a kérdésemet (ami egyébként egyáltalán nem volt ostoba kérdés, bár az valóban nem jutott eszembe, hogy az Electro World oldalán megnézzem, ugyanis azon még életemben nem találtam meg semmit, ha kerestem, az akciókból is csak pár db. szokott fent lenni). Szóval a kérdés nem volt ostoba tekintettel arra, hogy több különböző konfigurációval is árulják azt a notebook-ot. És igenis rosszul érint, ha ilyet írnak nekem, hogy google a jóbarátom, mert - már bocs - ez szimplán bunkóság.hanee
-
-
Yoosku
tag
válasz
twollah #3357 üzenetére
Szia,
Nekem is egy Aspire 5720g van, és 1GB-vel vettem...
Még az első bekapcsolás előtt beletoltam +1GB-t és most a 2GB RAM, a
Vista Home Premiummal karöltve használható, de mivel tudjuk a Vista alapból nem egy "kapkodós" fajta és szereti zabálni a memóriát meg általban a gép teljesítményét, szóval szerintem a 2GB gondolkodás nélkül mehet a gépedbe, ha van rá kereted
Én megmondom őszintén, gondolkodom a 2x2GB RAM-on is, csak lusta vagyok, most neki állni elbizniszelni a 2x1GB RAM-ot az enyémből és utána nem kevés pénz megvenni az újjakat sem...Yoosku
-
SKyN3T_54
csendes tag
válasz
twollah #3357 üzenetére
fene tudja. én 512-ről váltottam tegnap 2 gigára, az 512es cl4ben ment 533mon, ez 667en cl 5 ben, sebességben gyakorlatilag semmi változás csak a késleltetés lett több, olvasási írási sebesség változatlan, pcmark eredmény és 3dmark2k1 eredmény változatlan. de az érzés megfizethetetlen!
én napi 10órákat szoktam netezni restart nélkül és nem használok sok programot de olyan belassulásaim voltak néha percenként, hogy a hajamat téptem. most, bármit csinálok, minden ok.
vistán is gondolkozok, de most ebben a pillanatban az 1éves win xp sp2 olyan tutin megy, hogy lehet nem éri meg a járt utat a járatlanért..1gigáról szerintem 2 re, ne 1.5-re. most az aqua-ban van nagyon komoly ár, én is ott vettem.
hanee azért vigyázz nehogy valami inkompatibilitásod legyen! ;)
-
Chili7
őstag
válasz
twollah #3318 üzenetére
Én Genius sp-i350 hangszórót használok Aspire 5045-tel, és semmi zajt nem szed össze.
Kicsi, stílusos, viszonylag jól szól! -
dekoninck
aktív tag
válasz
twollah #3318 üzenetére
Na igen. Én meg azt vettem észre (Travel Mate), hogy ha berakok egy PC Card CF memóriakártya olvasót a gépbe, akkora elektromon interferenciát gerjeszt, hogy amíg ki nem veszem, szinte lehetetlen zenét hallgatni.
Szerintetek előfordul ez més termékekkel is? Vagy maga a PCCard a ludas (SanDisk, olcsó).
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #3318 üzenetére
Nem várok tökéletes hangzást. A hangfalak nem annak csúfolt műanyag kütyük, bár műanyagból készültek. Creative hangfalak meg mélynyomó, középkategóriás, nem is rossz nem is csúcsminőség, de azért hallgatható. Most is integrált a hangkártyám, lehet hogy nem lesz minőségi különbség
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #3316 üzenetére
Szia!
Nem baj, igazából jó ha tudom, mire számítsak, én tudom, hogy ennyi pénzért csodákat nem várhatok, de attól még lehet egy jól működő gépem. A hangot úgyis kivezetem külső hangfalakra itthon, úgyhogy ez annyira nem számít. A DVD író sebessége néha idegesitő lehet, de én viszonylag keveset írok (havi átlag 1-2 cd vagy dvd), szóval ki fogom bírni szerintem, ha egyebekben jó lesz.
A döntött billentyűzetben nincs tapasztalatom, én a notebook.hu üzletében kipóbáltam egy 5920-ast, és az nagyon kényelmesnek tűnt elsőre.. nekem főleg azért, mert puha és rengeteget gépelek és hajlamos vagyok inhüvellygyulladásra sajna, szóval nekem ez gyógy-billentyűzet.. persze ezt majd a hosszútávú tapasztalatok döntik el.Köszi az eddigit is, ha lesz kedved és eszedbe jut, még írhatsz. Minden esetre örülök, hogy összességében elégedett vagy.
hanee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest