- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
motown5l
senior tag
Hello. Hát nem töroltem a megrendelesem. Ma érkezett meg a szék. Akcióba vettem meg. Hatalmas dobozba jött. Jó, nehéz szék.majd ha össze rakom, készítek róla képet, és.megosztom a véleményemet róla. 15 kiló körül, van a szék. Úgyhogy elég masszív, lehet. Az anyagara azt írtak, hogy bmw és a Mercedes ulesenyagot használták hozzá..
-
motown5l
senior tag
Számítógéphez vettem. Mivel az, előző székem nagyon, kényelmetlen volt. olyan 40-50 körül volt az, ára . És recseg ropog és a fehér része be sargult 2ev után. Oldalra billeg már. A mostanit 120 körül vettem meg.145 rol van akciozva. Hosszú távra szeretnék széket. 176 cm vagyok és 92 kg
-
zsuha
aktív tag
Köszi, nem tudtam, hogy van bemutatótermük, de a teljes árat nem fogom kiadni érte.
Csak munkaidőben ülök asztalnál.Hát nem is tudom, valahogy a fejtámlát elég sokat használom, lehetséges, hogy azért, mert inkább tespedek a székben, mintsem rendesen ülök. Bárhogy legyen is, a fejtámlát nem szeretném elengedni, anélkül elkezd fájni a nyakam egy idő után.
Van más fejtámlás nagyon ajánlott szék, vagy Fern? -
PR0JECTNR56
addikt
Mondjuk ez szerintem el is várható egy jobbfajta széktől.
Ahogyan a kedves felhasználótól is az, hogyha ennyit kicsenget egy székért, akkor rá is szánja majd azt a kis időt a legjobb a személyes beállítások megtalálására.
Közben a fentieket még annyival kiegészíteném, hogy tettem még egy kört ma az irodában és begyűjtöttem egy C méretű Aeron Remastered széket is, így ma azt használtam.
Lévén, hogy 184cm-es magasság valahol a B-C méret határán van pont, így érdekes volt a kettőt összehasonlítani. Számomra C magasabb, összességében jobb stabilitást biztosító háttámlája jobban tetszett, viszont a B kicsit kisebb ülőlapját komfortosabbnak találtam. Minden másban azonos minőségű és komfortérzetű volt a két szék, valamint a HM-től kiváló ötlet volt a műanyagformába öntött rejtett méretindikátor. -
LLKobe
veterán
Azzal még kiegészíteném, hogy több helyen is írják/mondják, hogy az aeront be kell állítani
Minden széket be kell állítani.Meg belekényszerít abba, hogy jól ülj. Ez miatt megosztó.
Ez így van, ebben kényelmesen csak egyenesen lehet ülni.
De ha nincs igényed a törökülésre, meg csúszkálásra / mozgolódásra, akkor tökéletes szék. Ha van, akkor nem neked való. -
Merigyuk
csendes újonc
Nekem is megérkezett 2 napja, és én is ezektől tartottam/tartok. Már kérdeztem is fentebb és azt írták 195 cm- vel is nagyon kényelmes és hogy nem húzzák ki teljesen vízszintesen az ülőlapot. Szeretném kérdezni , hogy te vagy többiek akik magasak hogyan állìtjátok be ? Van erről esetleg videó , hogy hogyan kell beállítani pontosan ? Valami szakszerű?alap videókat én is minden megnéztem. Amikor kihuzom akkor ha teljesen hátra ülök akkor érződik a rés és ülni sem olyan jó...ezért én is próbálom csak félig kihúzni az ülőlapot. Illetve még így elsőre annyi, hogy kicsit mintha lentebb nyomna a derék támasz rész mint kellene ( nincs benne derék támasz ugye, de az alap is erősen tart) ezt tudja valaki , hogy kb hol kell hogy tartson erősen ? Hallottam olyant , hogy kb ott ahol a nadrágszíjat hordja az ember kb ott kell hogy érezze a deréktamaszt ...az alapján kb ott van de kicsit nyom vmi csontot ott és egy idő után fáj. Esetleg ez pár napig lehet normális, amìg szokjuk az új széket , vagy egyből fullos érzés kellene, hogy legyen ? Köszi akinek van tapasztalata. Üdv
-
Merigyuk
csendes újonc
Szuper, köszi akkor én is csak email címet írok át , csak fura lesz nekik hogy ugyanazzal a névvel regisztráltak és majdnem ugyanazzal a címmel csak 01,02,03 a szám benne 🤣. És végül mit csináltál ? Gondolkodom én is a 30%ban ...de jó lenne 40. Ez csak június végéig lesz szerintetek ? Nekem egy idő után errort ír , akkor várni kell ,de mennyit ? H újra lehessen pörgetni ?
-
rAY.BAN
tag
-
-
Helmoras
őstag
Lista áron 2-szer annyiba is kerül. El is várom, hogy jobb legyen. Más kérdés hogy a jelenlegi kb 10 évesnél lényegében minden jobb lesz...
Sajnos nincs lehetőségem hetekig próbálhatni a két széket, ez kicsit olyan mint az Oled vagy egy top Qled tv közti különbség, ha van mindkettő pláne egymás mellet látod érzékeled, ha csak egyik van örülsz és használod...
-
Helmoras
őstag
-
mrviceguy
tag
Fernből az itthonra rendelhető "alap" azért nem annyira alap, forward tilt és 4d kartámasz is benne van az árban. A funkcionális székhez más nem is kell, nekem pl egyáltalán nem hiányzik a lumbar support (pedig eddig minden székemben/hez volt), a wave anélkül is nagyon jól támasztja a hátat, a fejtámla meg végképp, mert az amúgy is elég véleményes kialakítású, és az én magasságomhoz pont rossz helyen van felfogatva.
-
Rhino666
addikt
Elore dolve a gerinc a termeszetes gorbuletet veszi fel, mint amikor all az ember. Nincs becsuszva a keresztcsont a felsotest ala, gyakorlarilag olyan mintha hajlitott terddel allnal. Ez azert is jo, mert amikor felallsz a szekbol akkor nem kell eloretolni a medencedet es nem fosod ossze magad a fajdalomtol ha epp be van csipodve egy idegszal a derekadnal.
-
LLKobe
veterán
Ennél egy kicsit azért összetettebb a story.
Ahogy mondtam az ülőfelület nagyon kávás, nekem ez nagyon nem jött be, és mindegyik verziója ilyen.
Valamint az ülőfelület mélysége sem állítható, ami a Zody-n igen, és nem is a default poziba használom, tehát az is hiányzott, csak nem tudtam róla mert nem volt -
Ispy
nagyúr
Nem értettünk semmi félre, a gémer székeket max a hozzá árban tartozó irodai társaikkal lehet összevetni, az ártól nem lehet eltekinteni. Semmi érteleme a 150k-s gémert a 30k-s irodaihoz hasonlítani, sem fordítva. A marcus is hátra lett sorolva, akkor most az is szar? Nyilván nem, ha a saját ársávjában nézzük.
Ennek a tesztnek így se füle, se farka, 30 azonos árban lévő széket kéne egymással összehasonlítani, nem a budget széket a luxory modellel.
A felső kategóriás gémer szék még belépő kategóriás ergó székeket sem éri el árban, hogy a francba lehet így értelmes eredmény hirdetni? Mintha a suzuki swiftet az ötös bmw-vel hasonlítanád össze.
A vicces az lett volna, ha a 300 euros szék bármiben is jobb lenne a 3000 eurosnál.
-
mrviceguy
tag
Egészen elképesztő ez, vajon hogy is lehetséges az, hogy egy púpra rakott, 2500 eurós Haworth Fern jobb, mint a 250 eurós gamer szék, hát atttttyaaaaa éééég.
Szerintem mindenképpen mondjad majd az idelátogató, sziasztok, milyen széket ajánlotok napi 10 óra üléshez 30k HUF alatt népeknek, hogy a Herman Miller Aeron a tuti, csak egy kicsit kell még dolgozni a budgeten lol
Az, hogy az ipari hulladék ergohuman hogy kerül a Zody-val egy kategóriába, nem is értelmezhető számomra, de tudjuk be annak, hogy sok széket teszteltek.
Amúgy javasolom a Haworth itthoni képviseletét, jó a bemutatótermük és lehet kapni kb 20-30% kedvezményt, így bruttó 650 körül már kapható értelmes felszereltségű Fern, mondjuk az a 8-10 hét szállítás így is büntet eléggé...
-
chewycl
tag
Az haworth oldalán lévő akciós modellnél drágább volt, olyan 950 EUR-t fizettem, cserébe jobban felszerelt. A derék támaszt nem szerettem volna elengedni. Olvastam neten, hogy sokaknak nem jön be, de én pld szinte mindig maxra tekerem az állíthatót akármilyen székbe ülök.
-
j3st3r
csendes tag
Hát nem mondom, hogy nincs határ. Korábban dolgoztam aerob széken ülve az mesés volt. Az ára is az. 200 alá teszem most a határt, garancia függvényében. Egyelőre heti 2 nap a home office, de azért pluszban ülök bőven fotót retusalva 3d-zve, ezért fontos a jó testtartás.
-
LZs?!
aktív tag
@Lokids & Ispy
Köszönöm a válaszokat re. #7889Némi prózai lamentálás után ugyanakkor lehet, így 40 felé inkább el kellene kezdenem 'helyesen ülni'
Estetleg az tudható, hogy HM méretkategóriái mennyire vannak kőbe vésve?
t.i. B -> 6.0 ft-ig -> cca. 180cm, C -> 6.0+ ft (én cca. 6.3)
A kinézett szék B-s méret, a listán van még árban csökkenő sorrendben a Mirra és a Celle; utóbbiakból elvilg van C-s méret.
Teherbírásban mindegyikg legalább 300 lbs-ig jó, szóval abba beleférek.
100-110 kg / 192 cm
Köszi szépen!
-
SybenX
őstag
Igen gyártótól (secretlab.eu) rendeltem, 5 munkanap alatt megérkezett. 550 euró volt 1 hónapja, 220k-ra jött ki kb, de most akció van ahogy látom 500 euró a szövet regular méret.
Gondolkodtam egyébként irodai székekben is, a Yaasa,Autonomous ErgoChair, Spinelly amik árban hasonlóak most már, mivel nagyon felment az áruk forintban ezeknek is, de egyelőre jobban bejön a gamer szék stílus.
-
Sdi
addikt
Valószínűleg az átmérők szabványosak lehetnek, csak az emelési magasságban és súlykorlátban vannak eltérések. Legalábbis a kereséseim alapján.
-
Alien13
tag
Van ergonomikus székem, de alig tudom használni. Kellene fejtámla és - mint írtam - kritérium a saját lábtartó és a hátradönthetőség. Súlyomnál fogva nálam a hintamechanika nem működik, muszáj fixálni, hogy a megfelelő szögben maradjon. Amúgy most ezt néztem ki, de nekem annyi mindenre kell figyelnem, hogy valószínűleg ez sem lesz, mert az ülőrész elején az a magasítás elmebaj. [link]
-
4nick8
őstag
Van hálós támla: Dxracer Air
-
curbowka
csendes tag
Én a tengeren túlon, így ez nem annyira releváns. Másodkézből, de újonnan vettem átszámolva 85 ezerért, de ez az ár azért még itt is jó vételnek számított. Nagyjából 100-110 ezer forint környékén vannak 2-4 éves Amiak.
Én a német ebayen, használt oldalakon nézelődnék Steelcase ügyben, bár láttam pár boltot, ahol esetleg meglehet kérdezni, hogy újonnan megvehető-e.
Ha valaki mindenképp újonnan akar széket, akkor én biztosan valami rendes párnás széket vennék, a hálós székek egyszerűen borzasztó minőségűek a Herman Millert leszámítva. Látatlanban nekem az Antares Synergos vagy Pantergos is jobbnak tűnik mint a túlárazott 150 ezres hálósak.
-
five05
csendes tag
Sziasztok!
Engem is érdekel, hogy milyen beszerzési lehetőségek vannak itthon vagy külföldiről Steelcase székekre.
Széket keresek, miután egyik ügyfélnél a Steelcase Leap-et használtam igencsak kényelmetlennek hat az itthoni markus.
Ezen kívül a kollégák még a SecretLab székeket (vagy olcsóbb alternatívákat) ajánlottak.
Sajnos 200 körül a Leap nem fér bele.
Mit tudtok ajánlani 200 körül, ami jó lehet a számomra (100kg és 190cm)?Köszi a válaszokat!
-
BMS
őstag
A DD2-nél a derék bent van fixen,a nyakpárnát hizzá adják és az álkítható . A sima dd-nél mind a kettőt hozzá adják,a nyak állítható a derékpárnát meg csak odateszed,azon nincs madzag. A többiről most nem ugrik be de az oldalukon fent van.
Talán a pixelben van kint ilyen szék .
A supreme-nél is integrált a derék. -
Dr. Akula
félisten
Épp most néztem véletlenül egy Logitech széket (mert már ilyen is van), Herman Millerrel kooperáltak, de nem tűnik valami tartósnak, full műanyag, az majd fél milla. Szóval az ára már megvan, akkor tudhatna is valamit. Mondjuk márkanév helyett minőségre gyúrtak volna, még a végén venné is valaki. Bár nincs kétségem afelől hogy a márkanév is bevonz majd pár palimadarat, és végül bejön a számításuk.
-
mrviceguy
tag
Én a 125 kilómmal a Tankot nem tudtam nem hogy kiülni, de még minimálisan sem megöblösíteni 2.5 év alatt. Azért adtam el, mert lefogytam 105-re és úgy néztem ki benne, mint orbánon a nyakkendő. A Dx—ekkel in general annyira elégedett vagyok, hogy most cseréltem az Arenaracer Supreme-emet egy kék aDxracer Air-re, hogy megnézzem, milyen a mesh.
-
BigBear
senior tag
De van. Csak a gyártók kurvultak el a végtelenségig. A sima officedepotos gagyi bőrfotel amit ~ 15 éve vettem akkor olyan 20e Ft körül még mindig nem kopott szét meg a gázrugója sem halt meg. A karfát vétel után leszedtem, mert utáltam mindig. Mindezt a 80-130 kilóm alatt...
Most meg a 150-200+ ezres széknél is vigyorogva széttárja a kezét a forgalmazó, ha 5 év alatt atomjaira hullik a szemete, hogy ennyiért ezt lehet elvárni.Bogarászom én is mit lehetne, de szégyen ami megy. Nem vagyok konfekció méret sajnos. 130 kilóra kellene értelmes áron szék, ami nem hullik szét, de konkrétan nincs. Nemhogy értelmes áron, de 200 felett sem.
Kiegyeznék valami kisebb teherbírású, de kellően széles, nem sportülés formájú holmival is, max cserélek gázrugót, de az sincs normál összegért.
Melóhelyen kaptam extra teherbírású extradrága széket, aminek egyszer a mechanikája hullott szét (garban jöttek - cserélték, majd a gázrugó - cserélték), de a karfa rész kb. szétfoszlott, újra halódik egyéb része is, csak a gar már lejárt persze. Na ennyiért konkrétan ipari hulladék. -
LZs?!
aktív tag
A 'bőr' persze csak textilbőr, nagy csodát nem várok tőle; minőségben a nagy átlagra hajaz.
A komfort maradék részét elintézi klimatizálás...Viszont fentebb rosszul írtam: a szék teljes front része (t.i. ami érintkezik benne üléskor) bőr, és csak a többi műbőr.
Egyébként stabil, nem dülöngél oldalra és nem nyikorog. Ennyi pénzért korrekt.
-
Robeast
tag
Ma délután elhoztam egy Steelcase Gesture-t. 1-2 hónap múlva írok ide egy összegzést (arról is, hogy az ízületeim javultak-e tőle). Egyelőre rohadt kényelmetlen, de azt betudom annak, hogy eddig Jysk Tjele-n ültem itthon. Azért nem lesz reprezentatív annyira, mert a munkahelyen attól még 8 órában egy 20 éves Steelcase széken ülök, aminek már a gázrugója tulajdonképpen nincs és az asztallaptól vagy 10-15 centivel alacsonyabban van a karfa. Azért némi változást remélek.
Első blikkre azt tudom róla mondani a Gesture-ről, hogy úgy össze van rakva, mint egy tank. -
-
Elektrosokk
veterán
végül egy 3, játékos nyert, Kulik Elegance
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Kompakt vízhűtés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Android szakmai topik
- Autós topik
- Óra topik
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest