- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulasoft
őstag
Kell egy lehetőleg dedikált 5Ghz-es router. (asusok jók) ezt beállítod, majd átkapcsolod AP módba. És erre a dedikált routerre kötöd a géped, és ehhez a wifihez csatlakozol a ques-el.
Lehetőleg ez a dedikált router legyen közel a quest3-hoz.
Menete:
veszel egy max 2 méteres utp kábelt ma amár mind cat5e vagy cat 6 (ez rá van írva a kábelre 30-40 centiméterenként), de minden úk kábel már ilyen.
Kihúzod a gépedbe menő kábelt a gépből bedugod az új kábelt, és bedugod a másik végét routerbe (nem a LAN portba). A leírásban benne lesz mit kell beírni a böngészőbe, hogy tudd konfigurálni a routert (asusnál ez megy telefonon keresztül is)
Beállítod az 5Ghz-es wifi sávot figyelve, hogy a csatorna ezek közül legyen választva 36, 40, 44, 48, 149, 153, 157, 161, 165. (ugyancsak telóra le lehet tölteni egy csatorna foglaltságot mutató progit, wifi analyzer néven ingyenesen letölthető), értlelem szerűn azt kell választani ahol nincs terhelés)
Beállítasz egy jelszót nem mondod meg senkinek otthon, mert akkor rászállnak mint a végtermékre a legyek.
Ha átkapcsoltad a routert ap módba, egy tetszóleges (nem LAN) portba bedugod azt a kábelt ami eddig a gépedbe ment a routerből.
Ennyi.
Ha kell esete tudok segíteni (7 után a discord csarornánkon, csak kell majd a router tipusa https://discord.gg/RBpeSruDCC)
Alzán ma megrendeled, holnap a a hozzád közeli alzaboxban lesz. pl. ezt:
[link]
Ja és a kábelt meg szerintem felejtsd el, mert ezek szerint nem szimulátor rajongó vagy. -
-
gulasoft
őstag
Moss-nak van natív verziója asszem, de a 2-esnek biztos, Demeo szintén van natívan ahogy a walkabout minigolf is, most nagy sláger a contractors showdown, és aghost of tabor ha szereted a lövöldökét, mind a kettő szintén natív.
Ha van erős PC-d akkor pcvr-al az elite néha steamen ilyen pár euróért kapható, de mondjuk ahhoz illik egy rendes joy gázkar kombó. -
gulasoft
őstag
Vegyél inkább egy routert. Valahol feljebb írtam, hogyan kell ap-módba rakni ami semmit nem kavar be a mostani hálózatodba, csak kapsz egy access pointot amire a géped kábellel a fejszett meg a wifivel csatlakozik.
Milyen géppel akarod összekötni? (mert amiket írtál ugye az mind natív) -
Raymond
titán
Szerintem ez is nagyon jo: Arrowhead Medieval Archery
Az elejen konnyu de utanna szepen felmegy a nehezegi szint amikor a mozgocelpontok is megjelennek.
-
Ha routerezel, akkor a VR-nak dedikált router azonos szobában, a lehető legkevésbbé zavart csatornán. Ha új routert veszel érdemes már a 6GHz-et tudók körül nézelődni, a virtual desktop discordján vannak ajánlott modellek, csak beírod a keresőbe, hogy router.
Kábelből én konzervatívan 3méterest vettem, persze nem tervezek VR-ban ugrálókötelezni
. Ha veszel kábelt, fontos, hogy olyat, amiről van már Quest3-as gyakorlati visszajelzés, mert rengeteg a konkrétan hulladék, veszélyes darab, illetve az olyan, ami nem tudja az előírt sebességet.
-
gulasoft
őstag
A link kábel a quest és a pc közé kell, nem lehet TV-re rádugni! A TV-den hdmi van a link kábel meg sima usb kábel!
Hozzá leszel kötve egy pc-hez. A quest2 natív játék képét ezzel nem tudod kirakni egy pc-re. A link kábel csak és kizárólag a pcvr-hoz kell. Az akadás meg attól van, hogy mindenki azt az egy nyomoronc routert használja. -
gulasoft
őstag
Nem a link kábel a megoldás az akadásra, hanem egy külön dedikált ax-es router (AP módban semmit nem kavar be a meglévő hálózatba)!
Egyébként be kell kapcsolni a kameránál a cast-ot ott computert választani (ha nincs chromecastos másik készülék), és az adott computeren facebokkba be kell lépni olyan néven mint amivel megy a quest is, és az oculus.com/casting oldalon megjelenik a kép.
Bár a múltkor a hangot nem sikerült kicsikarni belőle, és lehet hogy megint variáltak valamit, de eddig így ment. -
zsozsa74
őstag
Ha nem felel meg a gyári befőttesgumi (szerintem amúgy tök jó az is), először a Temu-n nézz körül. Én ott vettem egy Elite Strap utánzatot 2500 ft-ért. Kiváló minőség, én is meglepődtem. Amúgy meg 20-tól 50 ezerig is vesztegetik itt-ott. És persze egyéb kiegeket is tudsz onnan olcsón, ha bármi kéne.
-
nimfas
addikt
Quest3-hoz most jött ki frissítés (v64). Passtrough nézetben sokkal jobb a kép, már könyvet is lehet olvasni vele. Eddig nem láttam szinte semmit. Most a telefont is látom sokkal jobban. Quest 2 pedig fekete-fehér és felbontás is rosszabb.
Memória. Én speciel 512-est vettem, nem akarok sokat törölgetni és letölteni. Jelenleg kb félig van. Ha főleg PCVR a cél akkor elég a kisebb is bőven. Pénztárca függő a dolog.
Videó a könyvről: [link]
-
NagyBandi
csendes tag
Az eddig ajánlottakon kívül még persze ott van a Beat Saber is , ami közhely, de tényleg jó móka. Lehet gyakran váltogatni, plusz aki még nem VR-ozott, annak jó lehet bevezetőként, mert nem kell benne mozogni. Persze néha kilépsz oldalra, de a lényeg, hogy olyan nincsen, amikor csak a játék világában haladsz, de amúgy állsz egy helyben (pl. Alyx beállítástól függően). Azt is gyorsan megszokja a legtöbb ember, de nem érdemes rögtön olyannal indítani.
-
Raymond
titán
Lehet az Alyx hosszu lesz ugy hogy egy ember jatszik a tobbiek pedig varakoznak vagy ugyanzt a reszt jatszak ujra. De megnezni mindenkeppen erdemes. Ami jo lehet csoportban mert gyorsan probalhato es cserelheto az emberek kozott az mondjuk az ingyenes Propagation VR [link]
-
KRoy19
őstag
-
gulasoft
őstag
Hát hlalyx az egy pc-n futó játék. Vehetsz te legdrágább fejszettet is ha a géped nem tudja kihajtani, és diavetítés és permanent rosszullét lesz benne. Úgyhogy a hl alyxhoz inkább az a kérdés milyen géped van.
Quest2 most a legjobb ár érték arány, de jön a Quest3.
Alyxot mint a többi forgolódós lövöldét, érdemes wifin játszani az kicsit ront a képminőségen, de ha van egy deikált ax-es routered, ott lehet tolni a sebességget úgy, hogy alig látszik különbség a vezetékes és a wifi(airlink) között.
Prociba valami i711-es generáció a videókártyában meg egy 4070ti teljesítmény ár arányban legjobb, vagy egy 4080 ami most árban drágább de talán értékállóbb. Na ezzel konfiggal, kb. tolhatod nagyon nagy felbontáson, aztán a szemüveged majd visszaredukálja arra amit tud. (De állítólag ettől szebbek lesznek a képkockák) Ezzel a konfiggal, a modolt (eredetileg nem vr-ra tervezett, de sok szorgalmas emberke által vr-osított játékokat) is 90fps környékén tudod játszani.
De az alyx pont az amit olyan szinten optimalizáltak, hogy egy 1070-en vagy egy 1070ti-on is szépen elfut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Óra topik
- Bestbuy játékok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged