-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
vadkutya01 #6438 üzenetére
/sbin/reboot
ezt kell időzíteni a cronban(#6437) _Dumber_
a reset gombos factory lehetőség elég régóta bent van az openwrt-ben
mikori build van a routeren?
elvileg ha "reset" parancsot küldi a gomb, akkor működnie kéne
persze van jópár tplink, aminél a reset gomb az "reset/wps", és "wps"-t küld, így ez nem megy
ezért kell saját script....a failsafe-nek viszont kéne működnie....
-
vadkutya01
csendes tag
válasz
vadkutya01 #5415 üzenetére
Megoldódott a problémám SSH-n keresztül nano-val szerkesztve a config fájlt.
-
vadkutya01
csendes tag
válasz
vadkutya01 #5407 üzenetére
Sziasztok!
Még nem kaptam választ. Viszont hiába akarom megadni a mappa elérését a könyvtárnál, átírom a /mnt részt és beírom, hogy: /mnt/sda3/transmission/done, minden save, majd aplly -nél még egy sort feldob a /mnt-vel. Kitörölni nem hagyja.. Vagy ki tudom törölni, csak nem az marad, amit én akarok látni, mentem és alkalmazom, majd ismét megjelenik a /mnt is, de azután már 2x...
Hogy tudom kitörölni onnan azt a könvtárat, ami nem kell?Mellékelek egy képet, hogy érthetőbb legyen a problmém...
L:/dl/upc/2015-01/10/419973_mvugsx7q27ubjgbf_kepkivagas.jpg]
-
sonar
addikt
válasz
vadkutya01 #4891 üzenetére
-
g0dl
addikt
válasz
És a root felhasználós bejelentkezést le is tiltanád? Szerintem ez kivihető, csak elég sok mellékhatást meg kell vizsgálni. Ugye távoli luci kizásólag https?
Ha az alábbi bejelentkezést használnád (magyarul hosszabb/bonyolultabb jelszó) akkor kb. ugyanott vagy.
username: root
pass: 123456_valamipelda -
válasz
Szerintem nem volna szerencsés, a root névhez a rendszerben meglehetősen sok minden kötődik...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vadkutya01 #4888 üzenetére
Szia!
Igen, vedd ki nyugodtan az x-wrt-t. LuCI-s felület nincs az OpenVPN-hez, de ssh-n sem bonyolult.
1. Ezt nem teljesen értem. Esetleg a root jelszaváról van szó? Azt tudod változtatni. Sőt, a felület figyelmeztet is, ha nem adsz meg jelszót.
2. Szerintem legegyszerűbben iptables-el, ami logol is
3. Lásd a fenti link
4. Rendszer szintű usereket kell létrehozni, majd azsmbpasswd -a usernév
paranccsal hozzáadod a samba userekhez és beállíthatod neki a samba-s jelszavát. Az ilyen userek parancsértelmezőjét érdemes a /bin/false-ra állítani, hogy ssh-zni ne tudjon. Aztán az egyes megosztásoknál tudod megadni, hogy melyik user fér hozzá. Illetve globálisan is érdemes a template-ban a
security=share
sort
security=user
sorra cserélni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vadkutya01 #4884 üzenetére
Szia!
Az opkg.conf-ba fel van véve neked az x-wrt repo is, ami nem elérhető. Az én repo-mat frissítette. Viszont luci-app-openvpn nincs, mert az már egy jó ideje broken.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
vadkutya01 #4884 üzenetére
Openvrt ->luci felület. Rendszer->szoftver-> majd packet lista frissités.
-
sonar
addikt
válasz
vadkutya01 #4877 üzenetére
ip-re való lockolásra nincs ötletem, de userhez simán lehet kötni
Alul találsz mintát, hogyan kell sambahoz usereket adnilink
többit majd este megnézem -
sesomaru1989
aktív tag
válasz
vadkutya01 #4877 üzenetére
Kezdésnek ennyit tudnék segíteni. Sztem elég korrekt leírás.
Ha vmi gond lenne sztem itt a forumon, biztosan segitenek, vagy VargAlex szakértőnk -
sonar
addikt
válasz
vadkutya01 #4869 üzenetére
Igazából ha regisztrálsz egy free dns szolgáltatóhoz akkor nem kell ip cimmel foglalkoznod.
pl.: ipdns.hu
Milyen elérést szeretnél? Mit szeretnél csinálni? Csak a routert akarod birizgálni, vagy egyik otthoni gépedet?vargalex + vpn-nel az a baj, hogy ha nincs elég hely a routeren akkor nem tudod feltenni a packaget. (tplink 1043nd-n én igy jártam)
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
vadkutya01 #4871 üzenetére
sziasztok!
A vpn-es megoldás engem is érdekelne, vagy ftp- nem tudom melyik a biztonságosabb.
Esetleg tudna vki egy leírást v bármit amin elindulhatnék/elindulhatnánk."vadkutya01"
-esetleg ez segitségedre lehet
-
bambano
titán
válasz
vadkutya01 #4852 üzenetére
persze, csak grafomániás.
0 8 * * 1-5 wifi on
0 8 * * 0,6 wifi onés hasonlók.
szerk: legalábis normál linuxos crontabnál így van, az openwrt-set most teszteltem
(#4842) megema: kösz
-
válasz
vadkutya01 #4849 üzenetére
Szia!
Igen, van rá lehetőség! Ez alapján megcsinálhatod...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vadkutya01 #4795 üzenetére
Szia!
Az md5sum-ra megkaptad a kollégától a választ. Windows-on nem kell külön ellenőrizned, mert ahogy idézted is, a LuCI kiírja egy frissítés során (természetesen még előtte, így tudod ellenőrizni).
-
sonar
addikt
válasz
vadkutya01 #4795 üzenetére
md5 - az egy hash. Konyhanyelven fogalmazva olyan, mint a crc. azt nézi meg, hogy a file nem-e sérült.
Ha letöltöd az md5sums filet és megnyitod vmi szövegszerkesztővel (notepad++ vagy TC beépitett view-er)
akkor látsz egy csomó karaktert (ez az md5 hash) majd utána pár space szünet és egy file név.
A lényeg, hogy te általad letöltött file hash-e és a listában szereplő file hashe megegyezzen. -
poli27
veterán
válasz
vadkutya01 #4791 üzenetére
Ha nincs rajta fontos dolog akkor formázd le a beépített formázóval és felcsatolja!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vadkutya01 #4784 üzenetére
Szia!
A Destination Zone-t állítsd Device-ra és a Destination Address-t is any-ra.
-
poli27
veterán
válasz
vadkutya01 #4786 üzenetére
[link] sztem ez lesz a megoldásod!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vadkutya01 #4781 üzenetére
Szia!
Routeren futó alkalmazás eléréséhez nem forward, hanem rule kell.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vadkutya01 #4781 üzenetére
böngésző címsorába a ddns neved:9091 port is kell
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vadkutya01 #4778 üzenetére
Szia!
ntfs-3g-t próbálj fstype-nak. Persze attól is függ, hogy melyik ntfs csomagot tetted fel.
-
beleszólok
senior tag
válasz
vadkutya01 #4776 üzenetére
Automatikus mount nekem is úgy tűnik, hogy be van állítva.
Swap meg azért nem jó (többek közt) pendrive-on, mert gyorsan tönkreteszi a sok írás.
No meg azt hiszem, lassúbb is, mint a hdd, márpedig a swap alá célszerű gyors háttértárat tenni. -
tlac
nagyúr
válasz
vadkutya01 #4772 üzenetére
inkább az /etc/config/fstab-ba kellene beletenni azt a 3. partíciót is és az megoldaná a transmission problémádat is
a swap-ot meg vinyóra kellene tenni
én nem router config felületét tenném ki a netre, hanem inkább az ssh-t, egy megváltoztatott porttal
utána ssh tunnel-en keresztül elérsz mindent -
bambano
titán
válasz
vadkutya01 #4770 üzenetére
/etc/rc.local-ba lehet ilyen parancsokat írni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest