-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
Csabesz666 #10958 üzenetére
"a sorosportra csatlakoztattam soros kábelt, puty-ban megnéztem mit ír ki bekapcsolásnál....nos összevissza számok karakterek, semmi értelmes szöveg."
En egy A5-V11 kompatibilis router soros portjaval kuzdottem, ami szinten ilyen ertelmetlen szoveget nyomott.
Eloszor probalkoztam 9600-bauddal, aztan a masik veglettel 115200-zal. Mindket esetben zagyvasag jott.
(Sulyosbitva azzal, hogy ha a routeren az RX csatlakoztatva volt, nem boot-olt...)Mergemben gondoltam kiprobalom a tobbi erteket is, es 57600-as erteknel elkezett jol mukodni.
Szoval lehet, hogy neked is vegig kell probalgatni a kulonbozo sebessegertekeket, hogy magtallad a megfelelot.
Es persze alapveto, hogy UART-USB adapterrel kell csatlakozni, mert a szamitogep 12V-os soros portja megsuti az eszkozt.
-
stopperos
senior tag
válasz
Csabesz666 #10958 üzenetére
A soros porton akkor szokott véletlen karaktereket dobálni, ha nem jól van bekötve és a "levegőben lóg".
Nézd meg hogy a forrasztásaid jók-e, illetve hogy nem kell e még valamit rövidre zárni
-
woodworm
veterán
válasz
Csabesz666 #10771 üzenetére
Tudtommal a panelen nem kell semmit forrasztani a tüskéken kívül.
DKU-5 <--> Router
Gnd <--> Gnd
Rx <--> Tx
Tx <--> Rx -
woodworm
veterán
válasz
Csabesz666 #10769 üzenetére
Ami az egyik oldalon adás, az a másik oldalon vétel, az Rx-Tx és Tx-Rx pineket kösd össze.
-
Csabesz666
aktív tag
válasz
Csabesz666 #10767 üzenetére
rx-rx tx-tx
-
woodworm
veterán
válasz
Csabesz666 #10767 üzenetére
A gnd egyértelmű, de a másik két szálat hogyan csatlakoztattad? Rx-Tx, Tx-Rx vagy Tx-Tx és Rx-Rx?
-
stopperos
senior tag
válasz
Csabesz666 #10764 üzenetére
Ezt most nem értem szerintem. De ilyenkor az szokott jönni, hogyha megvan a router-en a forrasztás, akkor putty-al kapcsolódsz a soros porthoz.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Csabesz666 #10760 üzenetére
Arra kell figyelni, hogy vannak olyan DKU-5 kábelek, amik a tápot a mobilról (esetünkben a routerről) veszik. Ha a tiéd ilyen lenne, akkor a VCC-t is be kell kötni.
-
stopperos
senior tag
válasz
Csabesz666 #10760 üzenetére
3 ér kell (RX,TX,GND). A kiosztásra rá kell jönni, pl ezt találtam neked. Nekem Ca-42-es kábelem van, ott csak 3 ér van.
-
stopperos
senior tag
válasz
Csabesz666 #10752 üzenetére
Ha szerencsés vagy, akkor a ráforrasztott soros porttal el fogod tudni érni a u-boot-ot. Onnan majd tudunk segíteni.
-
suste
veterán
válasz
Csabesz666 #10666 üzenetére
941-eseken még nem él a TFTP?
Van youtube-os videó is a TFTP-s élesztéshez, próbáld ki, hogy beolvassa-e a gyári fw-t.
Ha igen, akkor nyugodtan próbálkozhatsz, mert bármikor vissza tudod tölteni a gyárit.Egyébként próbálkozhatsz a Openwrt CC 15.05.1 -gyel, a Lede 17.01.0 -val, és a Gargoyle-nak is van rá buildje.
-
markussandor
senior tag
válasz
Csabesz666 #10424 üzenetére
én ezeket tettem fel:
luci-i18n-ahcp-hu
luci-i18n-base-hu
luci-i18n-firewall-hu -
válasz
Csabesz666 #7817 üzenetére
Milyen fw van rajta? Ha squashfs, akkor nem kell újra flashelni, elég a reset, vagy ha az nem működik, akkor failsafe módban tudod alapra állítani. Ha jffs2-es az fw, akkor taccsra lehet tenni sajnos.
-
suste
veterán
válasz
Csabesz666 #7813 üzenetére
ahogy az openwrt wikiben is [írják], vágott fw-vel....
-
suste
veterán
válasz
Csabesz666 #7714 üzenetére
Parancssorban
.
Putty, winscp, stb -
Headless
őstag
válasz
Csabesz666 #7295 üzenetére
LuCI -> system -> software -> update list ->
download and install: luci-i18n-base-hu -> install
vagy keress rá a "i18n" szóra és keresd ki van más magyar csomag is, ha netán kéne. -
Headless
őstag
válasz
Csabesz666 #7259 üzenetére
Előbb telepítsd a magyar nyelvet utána fogod megtalálni.
BB alatt ez a csomag neve.
luci-i18n-hungarian -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest