Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
bigrock
üzenetére
tplink1043: remélem legalább v2! de swap kelleni fog mindenképpen, vagyis kell egy külső tápos usb hub + egy külső adattár
printserver, scanserver: talán a legjobb az lenne, ha felteszel egy alap owrt buildet (CC vagy LEDE-17-01), és arra telepíted ami kell
ebben az esetben valszeg elfér a nyomtató és a sane is a flashen
a mi extra felületünk (a 9092-es porton) segít telepíteni is, meg ott a webes felület a szkenneléshez (így néz ki) -
suste
veterán
válasz
bigrock
üzenetére
Printserver alap dolog. Még a gyári fw is tudja, igaz ott kell külön telepíteni a kliensekre is egy szoftvert.
A szkennelés is működhet, ha támogatott szkennered van (sane). Én mindegyik funkciót használom otthon, a hálózaton mindenki tud nyomtatni és szkennelni is. (Szkenneleshez van egy saját fejlesztésű weboldalunk is.) -
suste
veterán
válasz
bigrock
üzenetére
én biztos nem küldeném vissza!
ha veszel mellé egy másik olcsó 2,4ghz-es routert (pl tplink841), akkor még mindig nagyon olcsón megúsztad a többi USB3-as többmagos routerekhez képest (nézz körül!!!)
és a hibákat meg csak kijavítják egyszerde persze vissza is küldheted, ha úgy érzed, hogy ez nem éri meg neked
-
suste
veterán
válasz
bigrock
üzenetére
majdnem, közben kiegészítettem a readme-t

luci nem képes visszatölteni sajnos0: Download "basic-LAST.tar.gz" and "suste-headless-0.8.2-backup-Dlink860l-2016-11-05.tar.gz" from my server,
Luci:
1: System/Backup Flash/Restore: "basic-LAST.tar.gz"
Winscp:
2: Copy "suste-headless-0.8.2-backup-Dlink860l-2016-11-05.tar.gz" to "/tmp/BACKUP/".
192.168.1.1:9092:
3: 9092/SYSTEM/Backup/Restore Backup: "/tmp/BACKUP/suste-headless-0.8.2-backup-Dlink860l-2016-11-05.tar.gz" Restore -
Headless
őstag
válasz
bigrock
üzenetére
Archer c7 egy az egyben megegyezik teljesítményileg egy 1043nd v2/v3-al. Ugyanaz a SoC, csak van egy ac vezérlő is mellette.
Előrelépés tp-link vonalon és közeljövőben várható rá openwrt támogatás (ha még nem lenne), az az archer c2600. Ha nagyon fontos a stabilitás/tempó, akkor biztos hogy valami céleszköz kéne, ezek az eszközök mind SOHO kategóriába tartoznak.
Btz: gnokki működik? Letudod kérdezni shellen keresztül az sms-eket? Amúgy a ROOter fw-ben mintha lenne valami hasonló, de lehet rosszul emlékszem.
-
Headless
őstag
válasz
bigrock
üzenetére
Hardveres NAT hiánya. A nélkül a processzor kifuj elég hamar főleg egy PPPoE nettel, nemhogy, még két NAT egyszerre. Szóval gyári fw-n kívül nincs esély 2-300 mbps-nél többre a mai router hardverekkel, legalábbis ebben az árkategóriában. BB kicsit lassabb olyan 150 a vége, AA-ban vargalex 300 körül mért. CC-ben megint javulás látszódik mértek vele 240-et. Trunkot még nem láttam teszten.
-
Headless
őstag
válasz
bigrock
üzenetére
Eltávólítani squashfs fw-ből nem tudsz semmit. és nem tudom mekkora az mwan3 így nem tudom, hogy felfér-e. Extrootal biztos. Az openwrt wikiben le van írva milyen csomagok kellenek. De általában a luci-app-ok függőségeiként feltelepedik minden.
vargalex: akkor félreértettem
Bár félreérthető volt 
-
Headless
őstag
válasz
bigrock
üzenetére
Hát azt kérdezi, hogy mekkora helyet foglalnak a szükséges csomagok, de szerintem nem fontos legfeljebb extrootot csinálsz az egész előtt. 1043-on van usb szóval hely az nem probléma szerintem. Meg szerintem ha egy csupasz openwrt-t raksz fel, és nem kell dlna, transmission stb, akkor felfér az mwan3.
-
Headless
őstag
válasz
bigrock
üzenetére
Szia szerencsére az uci segít nekünk sokat, ugyanis van egy tagadás operátorunk. Pontosabban "!" jel.
Valahogy így lehetne. képekkel és 9092-vel leírni.
Nyilván "custom"-ot kell beírnod a mac source-nál.
Sajnos ez ebben formában csak akkor használható, ha tényleg csak konkrétan 1-et akarsz letiltani, mert a tűzfal sorrendben ellenőrzi a csomag létjogosultságát. Vagyis ha az első parancs letilt mindent, a második parancs hiába ACCEPT all akkor is már le van tiltva minden. Tehát a csomagot az előtt eldobja mielőtt látná az zöldlámpát.
-
suste
veterán
válasz
bigrock
üzenetére
Pontosan hogy csinaltad?
A halozat/wifi fulon az adott wifi szerkesztes alatt, alul a mac szures fulon kelk fekvenni a mac-eket, es ott kell jol beallitani az alapszabalyt (felsorolt mac-ek tilzasa vagy engedelyezese)
Szerintem az alapszabalyt rontod el, es pont a felsoroltakat tiltod ki.... -
beleszólok
senior tag
válasz
bigrock
üzenetére
Vargalex verzióját ugyan nem ismerem, de úgy általában linux jellegű rendszereken, így openwrt-n is umount és paraméterként vagy az eszköz neve vagy a könyvtáré, ahova mountoltad.
Csak arra figyelj, hogy ne legyen rajta nyitott fájl, beleértve azt a hülye helyzetet, amikor abban a könyvtárban felejted magad, amit umountolni akarnál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- HP 17-CP2003NH - 17,3" Full HD IPS - Ryzen 5 7520U - 8GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nyilván a legutolsóra gondolt.

vargalex