Hirdetés
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrock
addikt
Üdv, mindenkinek!
Szeretnék a routeremre OpenWrt-t telepíteni majdan, de egyelőre csak gyakorolnám a rendszer használatát VirtualBox alatt. Nézegettem a neten a Virtualbox-os OpenWrt telepítési tutorial-okat, de állandóan elakadok. Nem tud valaki egy megbízható linket, ahol szájbarágósan leírják a telepítési metódust?
Köszi, előre is! -
bigrock
addikt
Üdv!
A TP-LINK routerek gyári firm-jében vagy egy olyan funkció, hogy "Parental Control" azaz a pillanatnyi vezérlő gép (tablet, telefon, PC) MAC address-én kívüli egyéb eszközöket egy klikkel letiltja. OpenWrt alatt van ilyen menü?
Köszi. -
bigrock
addikt
-
bigrock
addikt
Üdv,
Vargalex firm. alatt hogyan tudom unmountolni biztonságosan a rádugott USB meghajtót, hogy átvihessem egy másik routerre?
Természetesen később ugyanide vissza kell csatolnom.
Köszi! -
bigrock
addikt
Üdv!
A következő feladatot kellene megvalósítanom:
A lényeg az volna, hogy egy, a WAN porton csatlakozó PC-vel lássam az "eszköz1"-t és "eszköz2"-t (port forwardinggal). Egy 842ND routert használnék Suste OpenWrt-vel, de odáig jutok el, hogy pingelni tudom a WAN IP címet, de sem a Luci-ba nem tudok belépni, sem az eszközöket nem látom.
Mit kellene még beállítanom (A port forwarding-on és a statikus WAN címen kívül) ?
Köszi, előre is![ Szerkesztve ]
-
bigrock
addikt
Üdv!
Lehet, hogy hülye kérdés, de szerintetek van értelme egy Mikrotik RB750BL routerre OpenWrt-t izzítani?
IP kamerákat szeretnék rajta keresztül routolni, WIFI nem kell. Fő a megbízható, stabil működés. Mivel a RouterOS-hez nem igazán értek, az OpenWrt-vel meg már van egy kis tapasztalatom, ezért gondoltam erre a megoldásra.
Köszi! -
bigrock
addikt
Üdv,
Beírom ide is, mert a másik fórumban egyelőre nem kaptam választ.
30/3-as net-em volt, a Speedtestnet 25/1 értéket hozott. Most váltottam 60/6-ra, de sajnos nem változott a sebességem. Kábelen és wifin is próbáltam, tableten, notebookon is. Ha direkt kábelen csatlakozok a kábelmodemhez, akkor lejön a 60/6 sebesség. Kábelmodem és router újraindítás megvolt. Vargalex firm-öt használok, TP-LINK 3600 routeren.
Van-e valakinek valami ötlete?
Köszi előre is! -
bigrock
addikt
Üdv!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de OpenWrt alatt kikapcsolható a NAT ? -
bigrock
addikt
Üdv,
Megpróbáltam MAC szűrést beállítani suste-féle OpenWrt alatt. (csak az engedélyezett MAC wifi működjön)
Onnantól kezdve csak kábelen tudok csatlakozni a routerhez, hiába kapcsolom ki a MAC szűrést. Valami ötlet, mit ronthatok el? -
bigrock
addikt
Hálózat>wifi>radio0 szerkesztés>interface>MAC szűrő> összes engedélyezése a felsoroltakon kívül.
Itt megadtam egy MAC addresst, ami egy kizárandó gépé volt. Ahogy alkalmaztam, onnantól nincs WIFI, csak kábel. Visszaállítottam a MAC szűrést letiltás-ra, rádiót, routert újraindítottam, wireless adaptert letiltottam, engedélyeztem, de semmi.
Az is próbáltam, hogy a laptopom MAC address-ét engedélyeztem, de akkor sem sikerült.
Megvan a megoldás: ahogy ezeket megcsináltam a vezeték nélküli biztonság-nál a kulcs valahogy "átváltozott" a router admin jelszavára... Ahogy visszaállítottam az eredetit, ismét működik...[ Szerkesztve ]
-
bigrock
addikt
Üdv!
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy az otthoni hálózatomban a hét bizonyos napjain, bizonyos időben csak egy megadott eszközről lehessen elérni az internetet? (pl: hétfő-péntek: 23.00-06.00, szombat-vasárnap: 01.00-06.00)
A fordítottja már megy, azaz adott MAC address-szel rendelkező eszközöket le tudok tiltani, csak elegánsabb lenne az előző megoldás. (TP-LINK 3600, suste firm)
Köszi a választ! -
bigrock
addikt
Üdv mindenkinek!
Egy ismerősnek az irodába parallel bevezetik a Digit és a Upc-t, mint szélessávú szolgáltatást. Az a tervem, hogy beüzemelek egy jobb routert, amin OpenWrt fut és beállítom multi WAN üzemmódba. Ha bármelyik szolgáltatás kiesik, azonnal álljon át a másikra. Megoldható ez különösebb mókolás nélkül?
Köszi ! -
bigrock
addikt
válasz Headless #8397 üzenetére
Egy TP-LINK TL-WR1043ND routerrel gondoltam megcsinálni, ez a tutorial alapján. Ha jól értem, az alap WAN porton kívül valamelyik LAN portot kell bekonfigolni WAN2 portnak?
-
-
bigrock
addikt
válasz syler123 #8471 üzenetére
Gyárilag nem tudja az FTP-t, de ez a leírás alapján fel lehet okosítani. Utána rátolsz egy HDD-t a routerre és rábírod a kamerát, hogy pl. mozgás-érzékelés esetén tegye le a képet/streamet a HDD-re FTP-vel.
-
bigrock
addikt
Üdv mindenkinek!
WDR3600 routerem van, suste firm-el. Szeretnék rá telepíteni VPN szervert. Van erről valahol valami infó vagy esetleg tudtok segíteni?
Köszönöm -
bigrock
addikt
Akkor, ha jól értem, az
/Openwrt_Chaos_Calmer/D-LINK-DIR-860L-B1/
mappából először felrakom aopenwrt-15.05.1-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-factory.bin
-t
majd újraindulás után a biztonsági mentés címszóval feltöltöm asuste-headless-0.8.2-backup-Dlink860l-2016-11-05.tar.gz
állományt? -
bigrock
addikt
Üdv,
korlátozni szeretném az internet elérést, ez alapján:config rule
option src lan
option dest wan
option src_ip 192.168.2.138
option proto all
option extra '-m time --weekdays Sun,Mon,Tue,Wed,Thu --timestart 23:59 --timestop 06:00'
option target REJECT
Ezek szerint pénteken és szombaton korlátlanul lehet használni, csak vasárnaptól indul be és csütörtökig tart az éjféltől 06.00-ig tartó tiltás?
Mi van, ha az "option extra" értéke kiegészül a "localtz" értékkel? Kell-e bele, vagy elhagyható?-m time --localtz --weekdays Sun,Mon,Tue,Wed,Thu --timestart 23:59 --timestop 06:00
Köszönöm. -
bigrock
addikt
Üdv mindenkinek,
Egyik ügyfelünknél működött eddig egy Canon IR1024 multifunkciós nyomtató, de bekrepált az ethernet interface benne. Van a polcon egy TPLink 1043ND. Ha hegesztenék rá OpenWrt-t, szerintetek lehetne print szerverként használni? (Ne adj isten, még akár hálózatosan szkennelni rajta?)
Köszönöm a válaszokat. -
bigrock
addikt
Köszi!
Elméletileg ez az oldal szerint komplett támogatja a sane.
Van valami trükk/guglizzak utána?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest