- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
suste
veterán
válasz
Headless #11110 üzenetére
pont az egészben az a legnehezebb, hogy jó listát tudjál csinálni, és végén legyen több infó is, ne csak az ip
szóval akkor valszeg ez lenne a jó megoldás:
1: arp-ot megszűrni létező interfészekre, kiszűrni a 00-ásokat,
2: kiszűrni az aktuális dhcp listát,
3: megpingelni a maradék ip-t és kiszűrni az inaktívakatviszont ez tényleg totál csak online lista lenne
a mostaniban nem rossz ez a kis lauf a conntrack miatt.....sosem jó az embernek semmi(#11111) vargalex
nálam az ARP-ban nagyon sok ip van (90 sor az ARP-om a dlinken, a tplinken 120!), és nem csak 192-es tartomány
ráadásul használhat bárki bármilyen tartományt belső tartománynak, nem?
ezért gondolom, hogy legalább meg kéne belsőre szűrni... -
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #11106 üzenetére
Én is írtam korábban többször is, hogy több szálon kell csinálni, így hamar végez.
A kiértékelésnél egyébként nem grep-elném, hanem a ping exit statusát vizsgálnám, valahogy nekem tisztább érzés...check(){
ping -c1 -t1 -w1 $1 > /dev/null 2>&1 && echo $1 >>/tmp/clients
}
iplist=$(awk '!/00:00:/&&/br-lan/{print $1}' /proc/net/arp)
echo "" >/tmp/clients
for ip in $iplist;do
check $ip &
done
wait
cat /tmp/clients |sort -
suste
veterán
válasz
Headless #11089 üzenetére
az ARP-ban meg van az IP + MAC + iterface is, és ugye a tapasztalatok azt mutatják, hogy ebben tovább benne vannak az ip-k, így innen kezdtem a listagyártást
(#11091) vargalex
az hogy lehet, hogy nem kerül bele a conntrack-be még forgalom után se???
a pinges dolog biztosan jó lenne, de valahogy nekem lassúnak tűnne (for ciklus), főleg ha sok az IP...(na meg azt sem tudom hogy álljak neki)
az általam idemásolt kód egyelőre jól teljesít nálam, mutatja a switch+AP+GUEST -ként üzemelő 841-emet és a switch -ként üzemelő OYE -mat is, igaz mindegyik dolgozik a fő router SMB-re is (statisztikák)
és ha bekapcsolom a PS2-t, akkor az is megjelenik, de ugye ez is a fő router SMB-ről olvas
majd kipróbálom ha egy mobillal próbálok fix ip-vel felmenni wifire, akkor az is megjelenik-e -
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #11089 üzenetére
Mondom, hogy a ping adhat biztos választ. Most nem foglalkoztam vele, hogy csak DHCP-s eszközeim vannak. Ezek közül van olyan, ami nincs az established-ben, pedig ott van a hálózaton és ping-elhető is:
root@DIR-860L:~# cat /proc/net/arp | grep 192.168.22.111
192.168.22.111 0x1 0x2 c4:2f:ad:22:93:70 * br-lan
root@DIR-860L:~# grep -i established /proc/net/nf_conntrack| grep 192.168.22.111
root@DIR-860L:~# ping 192.168.22.111
PING 192.168.22.111 (192.168.22.111): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.22.111: seq=0 ttl=64 time=0.965 ms
64 bytes from 192.168.22.111: seq=1 ttl=64 time=1.147 ms
^C
--- 192.168.22.111 ping statistics ---
2 packets transmitted, 2 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 0.965/1.056/1.147 ms
root@DIR-860L:~# grep -i established /proc/net/nf_conntrack| grep 192.168.22.111
root@DIR-860L:~#
root@DIR-860L:~#Sőt, még routerről történő SSH-zás után sem kerül be:
root@DIR-860L:~#
root@DIR-860L:~# ssh root@192.168.22.111
root@192.168.22.111's password:
##############################################
# LibreELEC #
# http://libreelec.tv #
##############################################
LibreELEC (community) Version: 7.0.2.009
T95M-LE:~ # exit
root@DIR-860L:~# -
suste
veterán
válasz
Headless #11085 üzenetére
Az ARP-ban nálam is nagyon régi eszközök is vannak, de a conntrack sem frissül valami gyorsan.
Nemtom pontosan mennyi, de sok idő kellett mire a kikapcsolt PS2 eltünt a conntrack-established listából....de legalább eltünt, mert az ARP-ban még mindig benne van
Egyébként az ARP is törlödik valamikor, ez látszik az a connection-os statisztikámból, csak még nem jöttem rá, hogy mikor....(#11086) vargalex
nálad mutat valamit ez?cat /proc/net/arp|egrep -v "IP|00:00:00:00:00:00"|sort|awk '{print $1 " " $4 " " $6}'|egrep -v "$(cat /tmp/dhcp.leases|awk '{print $3}'|tr '\n' '|'|sed "s/.$//")"|egrep "$(cat /proc/net/*conntrack|grep -i established|awk '{print $7}'|sed "s|.*src=||g"|tr '\n' '|'|sed "s/.$//")"
ja, igen, azt elfelejtettem, hogy látszódjon a fix ip-s eszköz, ahhoz magának az eszköznek is kommunikálnia kell, a rajta áthaladó forgalom miatt még nem fog látszani...
-
pulpi
csendes tag
válasz
Headless #10955 üzenetére
Hali
Csinátam egy gyári beállításokat. Most van 5Mb szabad helyen. A transmission fent van gyárilag, Azzal nincs is gond. De sehogy sem tudom betenni az OPKG listet rendesen. Kicseréltem com.cn-re és talál is egy két dolgot, de nem mindent, csatolok képeket. És a Luci mappában benne van a luci-app-minidlna*.ipk de sehogy nem találja, meg a routing mappát sem.
Mit tudok ilyenkor csinálni?
Esetleg van másik opció a DLNA-ra?
Meg olyan kérdésem lenne hogy az Ngrok és Aria2 mire jók?Köszi a segítésget
-
vargalex
Topikgazda
-
rostiron
őstag
válasz
Headless #10893 üzenetére
Ahogy javasoltad "Én úgy csinálnám, hogy:...." így működik. Igazából se erre se a wds-re nincs szükségem, csak próbálok tanulni..
Ahogy én próbáltam: " Próbáltam úgy, hogy rányomok a client relayd gombra, ekkor kapcsólódik R1-hez. Utána átdugom a pc-t R1-re, belépek r2-re a 192.168.1.126 címen, ekkor már tudom telepíteni a relayd csomagot. Innentől kezdve minden jónak tűnik, de még sincs net azokon a gépeken amiket R2-be dugok." Rájöttem hogy így is jó, csak valamiért utána még R2-be a Luci---System--Startup -nál rá kell nyomnyi a relayd -nál a startra. Akkor már lesz net R2 re dugott gépeken is.
A dolog szépséghibája, hogy ha újraindítom R2-őt, akkor megint nincs net R2-n levő gépeken addig, míg megint rá nem nyomok a reyald startra a Luci---System--Startup -nál. -
dethroner
veterán
válasz
Headless #10882 üzenetére
Az a harci helyzet, hogy amikor ezt kérdeztem, akkor a 1043-ra kerestem és akkor sem volt jó ez sajna. Valami telepíthető nyelvi fájlok listát meg tudtam jeleníttetni tegnap, kiadott egy nagy csomó lehetőséget, minden nyelvhez több lehetőség volt és az egyiket elfogadta.
Ma pedig a 841-re tettem fel a Lede-t, és akárhogy töröm az agyam, sehogy sem jut eszembe mi volt az a listázós parancs.
De különben annyira ostobának gondolsz, hogy tegnap megkaptam a választ és ma felteszem újra a kérdést?
Az hogy minek a magyar nyelv azt hiszem nem a te dolgod. Ha már van lehetőség magyarrá tenni, akkor kihasználnám. Elboldogulok vele angolul is, de a gyárihoz képest sokkal több beállítási lehetőség miatt nem árt ha magyar. -
rostiron
őstag
válasz
Headless #10757 üzenetére
Szia.
Még csak ismerkedek a dolgokkal, de a wds-re lehet hogy szükségem lesz.
Az zavart meg, hogy ezt olvastam suste oldalán "A 4MB-os routerek/APk-hez nem készítettem külön fw-t, csak mentéseket, amikben benne van pár extra dolog:"
De mivel a 841-hez van sajátja, azt hittem hogy az nem 4mb-os.Szóval még tanulok, de már kezd tisztulni a kép.
A lede verzióra is mehet a basic-xxxx-xx-xx.taz.gz ? Vagy csak a CC, BB verziókra ??
-
sajti_pajti
tag
válasz
Headless #10616 üzenetére
Konkrétan fele olyan gyors, akár ext2, akár ext3 (ext4-et nem tudom, hogy tudnék csinálni).
Olyanom, hogy rc.local nincs. Init scriptek alatt azokat érted, amik az /opt/etc/init.d-ben vannak? Azok nem csak induláskor futnak le? Alapból nem biztos, hogy folyamatosan rá lenne dugva az a pen, bár ha így áll a helyzet, akkor lehet, hogy mégis.
Szerk.: Ez egyébként ntfs-3g - 2016.2.22-1-fuseext verzió.
-
poffsoft
veterán
válasz
Headless #10488 üzenetére
Ahogy nézem, a wan-nál maradtak szenzitívek, kösz.
Suste, Headless:
Abban biztosak lehettek, hogy egyiket sem én szerkesztettem, kézzel.
Valóban jó nagy a katyvasz.
Openwikit (is) átrágtam, de nekem nem működött.
Tudom, hogy a portok száma több.
Tudom, hogy maradt egy üres vlanom, de nem hiányzik. -
TheProb
veterán
válasz
Headless #10465 üzenetére
Jah, közben én is rájöttem. Azt hittem, hogy a logolásom tette tele az agyát, de töröltem azt is, az ütemezést is, meg a teljes /overlay mappát is és még mindig nem tudok egyik webes felületen sem permanens módosítást csinálni...
SCP-n keresztül már át tudtam írni amit akartam, de ez akkor se megoldás :/
-
-
scream
veterán
válasz
Headless #10257 üzenetére
Na végül sikerült mind a két (három) problémámat megoldani.
1. A UPC-s routert átraktam Bridge mode-ra, így már tud rendesen frissíteni (elvileg) a DDNS.
2. Valamiért az újabb openvpn-easy-rsa már 2048bit-es kulcsokat generál 1024bit helyett és még kapcsolót sem találtam, amivel lehetne állítani, hogy milyet generáljon. Az a baj a 2048-assal, hogy valamiért az Androidos OpenVPN kliens PolarSSL cert hibát ír rá, míg 1024-essel gond nélkül megy. Így végül az lett, hogy rá PuTTY-oltam a régi WDR4300-ra (vargalex v1.1.7), ami otthon van, azon legeneráltattam a certeket, majd vissza az új WR1043ND-re és azokat másolgattam be a mappákba.
Kicsit körülményes volt, de sikerült.
-
-
sgeza
veterán
-
mumtaz
senior tag
válasz
Headless #10156 üzenetére
Nos igen. Sajnos nem működik. Kár, hogy ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Mert az egyszerűség alatt itt azt értem, hogy behívok egy oldalt és rákattintok az ott található gombra. Végső soron csak ennyi a történet. Nem értek az ilyen programozói dolgokhoz. Linuxhoz meg pláne nem. De csak van ennek valami egyszerű módja. Csak nem esik le, hogy mi az.
-
mumtaz
senior tag
válasz
Headless #10151 üzenetére
És ha url-hez a google helyett közvetlenül a
"https://n193.network-auth.com/splash/?mac=88%3A15%3A44%3A67%3A91%3AA0&client_ip=10.177.x.x&client_mac=xx:xx:xx:xx:xx:xx&vap=0&a=0a57cb53ba59c46fc4b692527a38a87c78d84028&b=86859&auth_version=5&key=36434a6a8b1549c201c6d65424a817386e088a4e&acl_ver=P2617050V2"
címet adom meg. Az nem gond neki, hogy az url-ben nincs átirányítási cím, ahogyan az sem, ha akkor hívom be a fenti oldalt és bökök a gombra, ha van internet.Tehát elég lenne egy parancs, ami behívja az oldalt és rábök a gombra. Max. cron-al beállítok egy ütemezést, hogy minden 5, vagy tíz percben futtassa le a parancsot.
-
mumtaz
senior tag
válasz
Headless #10149 üzenetére
Curl telepítve van.
Látni nem látok semmit. Talán nem is tudom, hol kellene látnom és mit. Vagy, hogy hogyan is kellene használni. Gondolom, a 'https:\\google.com' címmel kellene futtatnom úgy, ahogyan megosztottad. Vagy azt a címet kellene kicserélnem arra, amit én itt megosztottam a fórumon? -
mumtaz
senior tag
válasz
Headless #10145 üzenetére
Csak az a kérdés, hogy ez mikor adna eredményt? Mert most fel van csatlakozva erre a hotspotra és lefuttatva az általad adott sort kapok egy nulla méretű login.html-t.
Poén, hogy újra indítottam a routert és visszacsatlakozva ugyanúgy van internet, tehát az a bejelentkező oldal nem akar bejönni.
Fene a pofáját. Máskor meg változó időközönként (2-15 percenként) újra az említett oldal jön be.Gondolom a hotspoton lehet valami korlát, de eszerint akkor nem idő, hanem inkább adatmennyiségi korlát.
Most várom, hogy újra "ledobjon".
-
mumtaz
senior tag
válasz
Headless #10143 üzenetére
Az utóbbi két hétben teszteltem. Az oldal url-jét elmentettem a könyvjelzők közé és próbaként és - mikor nem volt kapcsolat - rákattintottam. Mindig működött ugyanazokkal az adatokkal.
Ugye ez olyan, mint az ingyenes hotspotok általában, hogy amikor éppen nem ad internet elérést, akkor bármilyen oldalt nyitok is meg, akkor ez az oldal jön be, majd ugye rákattintva a gombra megy tovább a kívánt oldalra (ugye a kívánt oldal url-je szerepel a végén).
Tehát ez a lent idézett url mindig működött. -
mumtaz
senior tag
válasz
Headless #10119 üzenetére
Üdv. A link ilyen/ez:
https://n193.network-auth.com/splash/?mac=88%3A15%3A44%3A67%3A91%3AA0&client_ip=10.177.[B]X.X[/B]&client_mac=[B]00:11:22:AA:BB:CC[/B]&vap=0&a=0a57cb53ba59c46fc4b692527a38a87c78d84028&b=86859&auth_version=5&key=36434a6a8b1549c201c6d65424a817386e088a4e&acl_ver=P2617050V2&continue_url=http%3A%2F%2Fgo.microsoft.com%2Ffwlink%2F%3FLinkID%3D219472%26clcid%3D0x409
Az a kérdés, hogy hogyan és mit és hol lőjek be, hogy egyrészt a router ezt az oldalt automatikusa megnyissa és "rákattintson" az oldal alján található gombra. A másik kérdőjel, hogy hogyan lőjem be az automatizálást és, hogy egyáltalán mire. Mert ugye lehetne arra, hogy automatikusan pingeljen egy adott címet X időközönként és, ha nincs válasz, akkor menjen erre az oldalra. De egyszerűbb lenne inkább az, hogy mondjuk 5 percenként elmegy a fenti linkre és "rákattint" a gombra.
-
kovbandi82
őstag
válasz
Headless #10121 üzenetére
Semmi. Hibát nem ír, ugrik egy sort mint ha minden rendben lenne (igaz mobil ssh-val probaltam, de maskor sikerult)
Overlay egy külön tápos vinyón van. Nem szakadt le, mert minden elérhető volt az mnt mappában, a meghajtók fel voltak csatolva. Reboot sehonnan, csak ha fizikálisan megnyomtam a gombot, akkor ugye kikapcsolt.
Másik: Swapot miért nem használja, vagy ez nem gond? -
mumtaz
senior tag
válasz
Headless #10116 üzenetére
Feltöltöttem az oldal forrását
-
-
footy
addikt
válasz
Headless #9995 üzenetére
En nem SSL VPN-t hanem site-to-site ipsec vpn-t terveztem. Szerintem nekem valamit a strongswan-nal kellene alkotni...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #9953 üzenetére
Nem ismerem a gyári firmware ilyen irányú megszorításait, de simán el tudom képzelni, hogy csak a saját IP tartományából érhető el a felület. Ha valóban ez van, akkor 3 dolgot lehet tenni:
1. Engedélyezni a VPN tartományt remote management-re (ez nem biztos, hogy megy)
2. SNAT-ot beállítani a cél IP esetén.
2. NAT-olni a VPN és a LAN között. Nyilván így a VPN egyik értelme szűnne meg. -
vargalex
Topikgazda
-
válasz
Headless #9902 üzenetére
Működik! Csak relatív útvonalat tud. Tehát a /data/www_sec/akarmi az nem jó, de a /akarmi az oké. Amint egy /akarmi van az URL-ben, már kéri is a jelszót. És ez minda két webszerverre működik, amit a Luci szerverén ívül megadtam a konfigban. Köszi
Nem vagyok pesti, nem tudom az ottani boltokat. De DC dugók azért a legtöbb helyen vannak. Ellenállás, kondi is szokott lenni mindenhol, inkább az egzotikusabb dolgokat nem tartják raktáron.
Én már átszoktam az ebayre, úgysem jutok ki nyitvatartási időben sehova. Pécsett még volt, ami útba esett, ha nagyon kellett valami, de Fehérvár katasztrófa. -
-
-
kovbandi82
őstag
válasz
Headless #9688 üzenetére
Itt a teljes képek. Lehet az a gond, csak USB portról kapja az energyt? Adjak külön tápot Neki?
A másik amire gondolhatok, hogy be van pipálva, higy tetlenseg utan kapcsolja le a vinyot.
Transmission sebesség korlát 600/30, csak 10 megás netem van, peerkorlát az alapbeállítás.
Az ellenőrzést hogy kell leduttatni? -
válasz
Headless #9510 üzenetére
Ha jol tudom maga az adatbázis nem text alapú (lehet tévedek), de a paraméterezése, adatok feltöltesere valoban eleg egy shell script vegzi
Köszönöm az ötletet, ezt megnézem
Mar amugy is cserélnem lassan a routert, több más ötletem is lenne amihez jo az openWRT, csak nem tudom melyik a legjobb választás erre manapság. -
-
syler123
veterán
-
wolf13
őstag
válasz
Headless #9458 üzenetére
Igen, tudok a transmissionról. 4 évig JB-eltem, aztán pár éve belefáradtam.Az aplikáció amit linkeltem, az megoldaná, ha működne. Legalábbis úgy néztem, hogy kezelné ezt a fajta hitelesítést.
A módszert amit írsz még nem használtam. Viszont lehet , hogy rápillantok, ha nem jutok egyről a kettőre.
Most ott akadok el, hogy a no-ip dns-el nem tudok csatlakozni ha nem itthoni hálózaton vagyok.
Ha azt sikerülne összehoznom, és akkor sem működik az az app , akkor utána olvasok az RSS módszernek.De köszönöm a segítséged.
-
-
vzozo
senior tag
válasz
Headless #9416 üzenetére
Köszönöm a választ! A WAN oldalt taggelni kell, kipróbáltam, anélkül se az IPTV, se az Internet nem csatlakozik, nem kap IP címet.
Ami nem teljesen tiszta: végül is az iptvzone forgalmat a WAN-ba tereled, és akkor onnan lesz NAT-olva minden a LAN-ba? Mert ha ez így működik, akkor talán tényleg működne úgy, hogy 1 LAN hálózat van, és nem kell dedikált port a set-top-boxnak.
Egyébként elnézést a magas reakcióidő miatt, látható mennyire prio maga a TV
, bár úgy vagyok vele, hogy ha már fizetek érte valami minimális összeget, akkor azért működjön is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Autós topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gumi és felni topik
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest