- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
Az "atmeneti" folderbol lett kidobva a file. Attol fuggoen, hogy mit csinalt a geped, ez lehet letoltes vagy feltoltes is. Nem magatol kerult oda, csak az rakhatta oda, akinek van erre jogosultsaga. Ez lehettel akar te, vagy akar mas valaki, akivel pl. van folderes megosztasod.
Ha pl. beallitod hogy a torrent vagy a Safari oda toltson le, akkor nyilvan, "oda kerulhet" a cucc, mert ugye letoltessz valamit (tehat, vegso soron, te teszed oda). Mivel nem derult ki, hogy a staging areabol hova kerult volna, igy nem tudja neked senki sem megmondani, hogy az mi volt.
-
-
Wiz Khalifa
veterán
Én egy hónapja adtam el az iMac mid 2008-at. 22k-ért. Bármi eladható, ha tudod hogy a megfelelő célközönséget hol találod. Én az iMac-et egy olyan embernek adtam el aki szervíz doksikat nézeget meg zenét halgat rajta, de ki akart próbálni egy Apple terméket.
A Mac Mini-d pl ideális lehetne pl nekem is a garázsba, hogy legyen miről hallgatni a zenét.
De erre a célra majd az iPhone XS Max-om fogom majd beállítani, ha lecseréljük anyámnak a telefont.
-
PlayMax
nagyúr
Sok mindenkinek kell ,láthatod az aprót és egyéb használt boltokat ahol még a 10 éves apple gépek is magas áron vannak…
Nem hiába ,tökéletesen használhatóak pont arra ,amire anno is tervezték.Én pl. a 2015 ös 27 colos iMac et magic mouse al vettem 225k ért (használtan) ,eltelt kb. három év azóta és mostanra a használt ára egy cseppet sem csökkent.
Ha azt vesszük ,ezeknek a M-es gépek árai jobban esnek mint a régi retina gépeké.
MBP szintén aranyáron mennek és stb.
Attól ,hogy Sonoma van egy gépen még nem lesz jobb egy Monterey rendszernél ,sőt…
Vlhol ez csak egy “farokméregetés” ,hogy nekem az új rendszer pörög ,közben meg sok haszon nincs belőle. -
PlayMax
nagyúr
Régi mac gépeken régebbi program verziókat használok ,ha vlmi újabb az nem mindig jelenti azt ,hogy jobb is.
Nem szokásom nekifutni a frissítéseknek sem ,az új készülékeket szoktam max. 3 évig frissíteni ,de sok hasznom nincs belőle.
Példának ott vannak az M1/M2 gépek amiket szívesen frissítem még egy ideig ,de pl. a rengeteg iPhone amit használok ott már jobban odafigyelek ,iPhone 15 pm is szintén zenész de most le fogom állítani őt is 17.3-nál.
Az iPhone 13 és 12 Pm-en meg ios 16.6 van és az is marad ,és még sorolhatnám ha megyünk egyre lejjebb a többi készülékeket sorban. -
Czo
addikt
Az iCloudban pontosan az van, amit beleraktal. Ha fertozott filet, akkor az fertozott file. Magatol nem kerul oda. En engednem tovabb ezt a muveletet, majd lescanneltetnem azt a foldert, amiben az iCloud fileokat latod. Valszeg ott is fertozott lesz, akkor gondolkodnek el rajta, hogy ezt mikor raktam oda, illetve, hogy elinditottam-e barmelyik gepen.
-
Wiz Khalifa
veterán
Szerencsére én ahol jártam eddig mezei lakásokban (Borsod megye), ott nem volt 236-nál nagyobb, de amit Te látsz az is még bele fér a tűréshatárba.
Viszont, aki nagyon félti az eszközeit és nem bízik a dolgokban, lehet venni olyan fesszabályzót a betáphoz amivel leszabályozható fixen 230V-ra a lakás hálózat. Viszont itthon nem nagyon kapni ilyet, illetve a másik bökkenő hogy nagyon drága kütyü.
-
Wiz Khalifa
veterán
Nem mert nem Apple gépben hibátlanul működik.
#41272titi12cigam:
Az alaplapi SSD-nek nincs kábele, azt a csatlakozót aki meg eltöri, nagyon bénáznia kell. Hidd el, nem ez volt az első és egyben utolsó Apple gép (és rengeteg nem Apple gép) amit szerelek.Hétvégén pl egy 2008-as iMac-et szedek megint atomjaira szét mert akkor jön meg a VGA hozzá.
-
titi12
aktív tag
Szerintem a szerelgetéstől a kábel vagy a csatlakozás… az iMac nem erre van „kitalálva”. Én (is) eltörtem a mininél az előlapi LED csatlakozóját memóriacserénél (mert olyan rohadt kicsi, hogy még szemüveggel sem látom, nagyító használatához pedig 3 kéz kellene), de vissza tudtam rakni, működik. Más kérdés, hogy nem látszik, mert a gép hátulját látom
.
-
PlayMax
nagyúr
Ez nagyon jól jött ,épp most állítottam be ,hatalmas Tisztelet!
Más,
Régi mac mini 2011 mid server re rámásoltam egy csomó zenét és sikerült is egy iPhone 7 plus-ra zenéket másolnom iTunes on keresztül.
Rendszer: High Sierra
IOS: 15.4Most egy 12 pro max-ra másolnék zenéket amin IOS 16.6 van de azt írja ,hogy az eszköz nem jogosult.
Nem tudjátok mi lehet a hiba ,esetleg van más alternatíva az iTunes helyett ami rámásol és normálisan rendezi is az albumokat (ne legyenek össze-vissza a track ek)?
A két telefon ugyanazon az apple id el van használva.... -
MasterMark
titán
-
daneel_hu
addikt
"Jajj, ne kezdjük el megint kielemezni, hogy kinek mi az "ütős"!"
Pedig igaza van.
Egyszerűen nem opció az inteles gép mióta megjelent az Apple a saját csipjeivel...
Annyival gyorsabb rajta minden, mint anno amikor megjelentek az első genrációs MacPro-k előző szériához képest.Most megint ugrottak egy szintet.
Ez van.
Ráadásul ilyenkor azonnal mindent az újhoz kezdenek optimalizni.Persze nem azt mondom, hogy rossz egy 2016-2017-es Inteles Mac, de teljesen más kávéház egy m1, m2, m3-as. Én sem hittem el amíg nem vettem egyet.
-
scdlsc
senior tag
Ventura 13.6.3. + iPhone mini 13 iOS 17.2.1
4 db nyamvadt mp3-al próbálkozom. A fájlok a downloads mappában vannak. Semmi extra nincs a nevükben. Mindegyik mp3 és 4-9 MB méretűek.Ma már legalább az sikerült, hogy a Music appban a playlistet ráhúzva a telefonra rohadt lassan rámásolt a 4 db mp3-at, de a telefonon szürke. "This song is not currently available in your country or region" hibaüzenetet dob. Saját CD rip + másik mp3-ból kivágott részlet. De egyszer már sikerült csak töröltem.
Régen az volt, hogy a playlistet ráhúztam az iPod ikonjára és akkor megjelent alatta a playlist felirat, amit tudtam szerkeszteni. Itt nem jelenik meg. Hogyan tudok később hozzáadni számokat a playlisthez?
Most a "manually manage" funkció van kijelölve, de az "automatically"-t is ki tudom mellé jelölni. WTF?
Korábban a sync végtelen ciklusban ragadt. A telefon neve mellett pörgött az a basz. Kikapcsoltam a telefont is, de a gépet nem tudtam újraindítani, mert a fentebbi "The Finder can't quit..." hibaüzenetet dobta.
Ennek tök egyszerűnek kellene lennie és nyomorult youtube videókat nézegetek, hogy mit hogyna kell csinálni, de nem akar működni.
-
Czo
addikt
Ez melyik modell? Mintha a Quadhoz jart volna anno ilyen, ami meg vizhuteses is. Szedje szet mielott bekapcsolja! A vizes blokk alatt van a tapegyseg! Ha szetkorrodalt a hutorendszer, akkor az siman befolyik a tapba.
Szerk: es szetkorrodal a tap is, es egy nagy pukkal indit.
-
Czo
addikt
Ez teljesen szabvanyos IEC 60320-as csatlakozo. Ugyonebbe a szabvanyba tartozik az, amit a normal PC-k hatuljan is latsz, illetve az a 3-as dugo, ami pl a notebook toltokon van. Azert mas a kinezete, mert mas a specfikacioja. A notebook adaptereken levo 3-as dugo, az azt hiszem 2 - 2.5A -ra van hitelsitve, a sima PC-s tapdugo 10A ez pedig 16A. Azert nez ki mashogy, hogy ne tudd osszedugni. Ez az IEC 60320 C19-es dugo. pl:
https://www.argep.hu/trend/C19T/C19-tapkabel.html
https://www.pcx.hu/halozati-tapkabel-iec320-c19-19-99-1552--138096Elvileg, MO-n nem kell gondot okozzon ezeknek a bedugasa, mert a fali aljzataink (marmint, a generikus foldelt, fali aljzatok) mind 16A dugosak, a foldeletlen aljzatok szoktak 2A lenni, de azokba bele sem tudod dugni a 16A-s dugvillat, mert az vastagabb. Neztel mar meg kozelebbrol foldeletlen adaptert es foldelt sima tapkabelt, pl ami a siman a szamitogepekhez jar? Az egyiken vastagabb a villa mint a masikon
.
Szerk: meg az jutott eszembe, hogy a hosszabbitok lehetnek neccesek, mert olyanbol sok szokott megbukni ellenorzeseken, hogy 16A van rajuk irva, de a bennuk levo vezeteken meg cska 10A szerepel. Szoval, ha nem biztos a hosszabbitoja dolgaban, akkor kozvetlen a falba dugja.
-
miresz
veterán
Jogos! 5e akart lenni. Nincsenek felhőben, épp ez a probléma. La akarom nullázni a mac-et ,hogy ne legyen rajt fizikálisan kép, de a régieket már nem akarom feltölteni felhőbe.
Czo : Köszönöm! Így már megtaláltam őket. Így jóval könnyebb leszedni őket csak így meg nehéz lesz kategorizálni év/hónapra. A qrva Windowsnál a gyári képek program berakja hónap szerint mappába a képeket. -
-Skylake-
addikt
ha nem lenne keret akkor biztosan ezt valasztanam. de egy valamirevalo nas siman 120-150k es akkor meg "igazabol" mindig csak a belepo kategorianal vagyunk. Volt annao ilyen filleres nasom (synology egyebkent, szoval nem valami alja cucc) egy atok volt. Szoval maga a nas kiraly, csak jot kell venni, az meg a diskek aran felul ez a minimum 150k koruli osszeg.
-
Czo
addikt
A kabelben levo (vagy a kabel vegen levo eszkozben levo) alkatreszek alapjan "beszelik le", hogy kinek mi az alma es mire vagyik. Az USB-C alapu cuccoknal ezt mar "szabvanyositottak", igy minden USB-C -s eszkoz tartamlaz egy valodi USB-s eszkozt (USB Billboard device), amin keresztul lebeszeli az eszkoz es az oprendszer, hogy milyen kommunikaciot szeretne, igy az operacios rendszer tud szolni, hogy az adott protokoll nem erheto el azon a porton. Itt, TB1/2 es DP eseteben, ilyen meg nem letezik.
Igen, ezek kozul kell valasztani, viszont nekem volt ilyenbol hofeher, ami pl az iMac 2011 eseten es az MBP 2014 eseten mukodott, de a 2018-as MBP-vel meg nem. Ha budapesti vagy, es ejossz erte, siman nekedadom, mert elvileg az "ezeket kell kidobni ehulladekba" szatyorban varja a sorsat. Ha neked mukodik nyertel
-
Czo
addikt
Ha az USB3-ba dugsz egy USB-s HDMI adaptert, az szoftveres videokartya lesz. Azt, szerintem nem akarod. Viszont ott van a gepeden a Thunderbolt port, ami Mini DisplayPort is, abba kell dugnod egy Mini DisplayPort to HDMI atalakitot es kesz is vagy. A megfelelo lyukhoz a megfelelo eszkozt, szerintem nem fogsz talalni Thunderbolt to HDMI atalakitot.
-
Czo
addikt
Az adott feature hasznalatahoz szukseges minimalis verziok vannak leirva, de updatelve nincs. Miota van keychain 2-3x jartam ugy, hogy "ketteszakadt" a vilag es volt egy "regi" es volt egy "uj" keychain vilag. Amikor minden eszkoz frissult, akkor minden mindig a helyere kerult (en betazni szoktam, ezert surun tapasztaltam ezeket a "ketteszakadasokat"). Alapvetoen, ha nem akarsz szivast, akkor egyutt tartod az eszkozoket.
A Windowst passzolom, ott barmi lehet.
Mas is kuzd ilyennel: https://forums.macrumors.com/threads/icloud-keychain-wont-sync-because-previous-devices-were-on-old-os-versions.2367647/
-
Czo
addikt
Ebbe semmi meglepo nincs. Ha nem egyezik az iOS/macOS verziod, akkor szetcsuszik az iCloud. Attol fugg, melyik funkcional volt valtozas. Ha iOS 15 van a telefonodon, akkor legyen a Maceden legalabb Monterey. Ezt mar leirtam korabban, amikor a regi macOS verziok ellen irtam a kommenteket
. Nekem ilyen szetcsuszas, a Keychainnel, es a notesnel is volt mar tobbszor a multban. Illetve, valamikor iOS 13-14 korul, mintha a Reminders is "szetszakadna", illetve, most iOS 16/macOS Venturanal, a HomeKit szakadt szet, ha engeded mindenre a frissitest.
-
x.book
csendes tag
Ez egy remek kérdés
Könnyen meglehet hogy jó lesz, viszont a neten sokan panaszkodtak az egerekre, hogy ami win-el tökéletesen működött az fordítva nem feltétlenül. Ezen oknál fogva már előre igyekszem valamilyen vészmegoldást is bekészíteni. Jelenleg egy ASUS W5000 Wireless Keyboard and Mouse Set-et használok a win mellé, maga az egér használható külön is.
-
Czo
addikt
A developer.apple.com-on a standard Apple ID-vel szerintem be tudsz lepni, onnan tudnal tolteni regi verziot. A 12.4-es verzio az utolso, ami elindul 10.15-on. Ezzel tudsz macOS-re dolgozni, illetve iOS-re, de iOS eszkozon csak akkor tudod futtatni, ha korabeli rajta az OS is, tehat 14.4 vagy regebbi. Viszont appot kiadni nem fogsz tudni, mert relative friss Xcode szukseges ahhoz, hogy fel tudd tolteni a Storeba. Ez meg ugye azert van, hogy tessen hasznalni az uj technologiakat, es nem idejetmult szoftvereket kesziteni. Az aktualis toolchainnel egyebkent, iOS12 illetve, macOS 10.13 a minimum, amire dolgozni tudsz.
-
Úgy látom, nem értettél meg (vagy szándékosan nem akarsz).
A "kukáaérett ócskavas" szóhasználatton voltam fennakadva, felőlem bárki akkor cseréli a gépét, amikor akarja és/vagy tudja, és az indok magánügy. De azzal hadd ne értsek egyet, hogy itt "ócskavas"-nak nevezi valaki a 6 éves, újkorában még csúcskategóriás és nem utolsó sorban nagyon drága gépeket, mert egyszerűen nem azok, még akkor sem, ha nem tudja rajtuk mosni a hátteret a facetime, vagy az itt mindenki által sűrűn használt XCode aktuális verziója nem fut rajta
Részemről most már tényleg ennyi. -
Denogy akarom meggyőzni. De hadd legyen meg a véleményem az “ócskavas “ szóhasználatról. Mindezt azért, mert nem tudja futtatni rajta a legújabb XCode-ot, amit ugye itt a topikban mindenki intenzíven használ
Mellesleg a gazdasági rádiót nem igazán látom benne, de lehet, bogy nem számolok jól - mindenesetre ezt nem hoztam fel, mert nem vagyok enne biztos.
Abban viszont igen, hogy egy 6 éves Mac még tökéletesen használható kismillió dologra, nem egy ócskavas.
-
bytesizelife
tag
Most nézem, kereszt is felkerült a 3-as gombra. Csak tudnám, mi az anyjukért nem bírják rányomtatni a gombokra a teljes kiosztást évtizedek óta? Ennyire drága a festék?
(A gyakran használt kukacot a Q-ra tenni is egy IQ60-as ötlet volt. Ha option helyett a mellette levő command gombot nyomod, kilép a program.) -
titi12
aktív tag
A biztonsági öv használata nem jó példa.
Firefox ESR-t (Extended Support Release) kell használni, az Catalinára is jó (webp, webm megjelenik), ezt mintha már megbeszéltük volna.
Kissé ironikus, hogy olyanokra hivatkozol, amiket nem használsz (Safari képmegjelenítés, biztonsági rés). -
Czo
addikt
Amiota megjelent a Big Sur, feature es bugfix update mar nem erkezik Catalinara (feature update kb a kovetkezo OS-t bemutato WWDC-ig szokott erkezni), csak es kizarolag security update. Tehat barmi bug, amit esetleg reportoltal az Applenak, az abban a verzioban, mar nem lesz javitva. Az olyan bugok sem javitodnak, amik menetkozen, tehat nem a 10.15.0-val, hanem valamelyik kesobbi updatettel erkeztek meg. Ez kb, csak lelegezteto gep.
-
hibavissza
veterán
Nem. Több ember használhatja akik meket ritkán használnak. Magic Keyboardon ott van a jele. Mikor Windows kiosztású bill volt rajta akkor nyilván más kiosztással futott (alt v). Ott a commanddal kellett bűvészkedni. Nem értem, ha Win billentyűzet kerül rá miért nem áll át automatikusan a rendszer a Windows kiosztásra. Apró figyelmesség lenne és sok felesleges fórumbejegyzéstől, szülőzéstől megkímélné magát az Apple. Mondjuk akkor senki nem venne 73 ezerért billentyűzetet
-
umfrider
senior tag
Feleségemnek keresünk gépet munkára. Amit jól kell futtasson: ArchiCad, Cinema4D, 3Ds Max. Látványok, stb renderelése.
Azt szeretnénk, hogy hosszú ideig szolgáljon, ezért nem is gondolkodunk más gyártóban.
A hordozhatóság nem fontos. Igazából hajlok a Mac mini-re, mert úgy gondolom ár/értékben jobb választás lehet, mint egy imac, ahol a gép cseréjével a monitort is cserélnünk kell.
Egyáltalán van ennyire erős mini?Köszönöm, ha segítetek
-
Czo
addikt
Az Apple TestFlight tesztelos verziohoz 12.0 vagy ujabb kell (itt van autoata frissites, meg bugreporting), de tudok adni TestFlight-on kivuli terjesztest, az 10.13 es felette mukodik. Viszont, mivel a cel az App Store, igy nincs benne autoupdate, tehat azt kezzel kell majd frissitgetned.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged