- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666 #24245 üzenetére
Mini DP-DP kabellel hasznaltam hasonlo gepem egy Dell monitorral, minden tovabbi nelkul mukodott az altalad irt felbontason.
-
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #23828 üzenetére
Nekem is szórakozik az egyik USB port, de újraindítás mindig megoldja a problémát, úgyhogy szerintem szoftveres bug, de sajnos nekem sem sikerült még rájönni a hiba pontos okára.
-
Snoop-y
veterán
válasz
hszilard666 #23533 üzenetére
Hu tiszta skizofren a helyzet magammal levelezni
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #23402 üzenetére
Ééééééés Működik!
Az SC7 es kábel kisegített, már tudok felvenni a laptoppal és a mobilommal is!
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #23399 üzenetére
Pontosan melyik mikrofon? Szerintem csak meg kell variálni a jack bekötését, kell egy fordító kábelt gyártani.
Itt egy Canon jack bekötése, ami gyökeresen más mint az Apple megoldása:
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666 #23396 üzenetére
Ez hátha segít:
http://apple.stackexchange.com/questions/90344/macbook-pro-mid-2012-microphone-input
Ha nem, akkor passzolok.
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #23359 üzenetére
Valaki tudna nekem segíteni?
-
talamasca
senior tag
válasz
hszilard666 #23318 üzenetére
Mindenhogyan kell majd az eredeti tulaj account-ja...
Csinálhatsz másik gépen USB telepítőt, de gondolom ahhoz is kell később.Aki eladta (eredeti tulaj), annak ezt meg kellett volna csinálni.
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #23317 üzenetére
Próbáltam cmd+alt+r rel indítani de az OSX kapitányt sem hajlandó felrakni, azt mondja hogy hiba lépett fel és futtassam ujra az appot. Most konkrétan nincs rajta OS, csak a recoveryben tudok majomkodni.
Számván! Help!
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #22057 üzenetére
Nem lenne rossz tisztázni, mer már az első kérdésben össze volt keverve az iphoto, és az aperture. Pedig tudtommal külön, egymástól független konténert használnak.
Mekkora a képek mappa mérete? Nincs több user a gépen? Mert akkor meg kéne nézni a többi fiókban is.Az is megoldás lehet, ha csinálsz egy okos mappát, amiben a gépen tárolt képek láthatók. (Ez a könyvtárakban kézzel tilitolizott képeket gyűjti össze)
Ha olyan fontos volt, biztos van róla mentés legalább 3 különböző helyre
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666 #22055 üzenetére
Nezd meg a gepet valami hdd helykihasznaltsag mero programmal (pl daisy disk) 3000 kepet mar latni kellene benne.
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666 #22053 üzenetére
Más library nincs a kepek alatt?
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666 #22051 üzenetére
Fenykepeket.
ha jol emlekszem datum szerint csoportositja a kepeket. Mekkora az egesz package merete?
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666 #22049 üzenetére
Jobb gomb, show package content.
-
TheMarci
addikt
válasz
hszilard666 #22047 üzenetére
Kepek/ iphoto libraryban nincsenek benne?
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #20894 üzenetére
Általában 1080p felett nem tükrözik a képet a 2 monitorra, hanem kiterjesztik.Tehát ha a HDMI kimenetre be tudod állítani a 3840p-s felbontást, nyert ügyed van. Vásárlás elött mindenképpen kérdezz rá, hogy valóban így működik-e, vagy csak egy "olcsó" hub.
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #20893 üzenetére
Ha van valami hasonló device amit tudtok ajánlani akkor szívesen veszem a tippet. A prioritás a 2db monitor nem halok bele az USB 3 hiányába.
Köszi! -
blakey
titán
válasz
hszilard666 #20810 üzenetére
Esetleg nem volt megfelelően a slotba helyezve, ha garanciális akkor mindenképp megéri megnézetni a RAM-okat, szerintem a gépnek nem lett baja.
-
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #20794 üzenetére
Persze, valamekkora igény van, csak nagyon pici.
A baj azzal van, hogy nem fér hozzá a gyártó a MagSafe szabványhoz, ergo 230V-ot kell leadnia az akksinak a töltő számára, így nem csak egy akkumulátor ez, hanem egy trafó is van benne, ami a 12V-230V átalakítást elvégzi, ami nyilvánvalóan maga is áramot fogyaszt, így nem lehet az akksi hatásfoka egy sima akksi közelében sem. -
cigam
titán
válasz
hszilard666 #20794 üzenetére
Autó van a közelben? Mert akkor egyszerűbb egy inverter.
-
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #20792 üzenetére
Az a baj, h ez nagyon rétegigény, így az Apple hivatalos kiegészítőt nem csinált, márpedig a MagSafe az le van védve, így csak hivatalos kiegészítőként készülhetne ilyen külső akksi.
A legjobban tényleg azzal járnál, ha egy 230V-ot leadó külső akksit tudnál szerezni, amibe be tudod dugni a MacBook töltőjét, bár sejtésem szerint ilyen nem nagyon van vagy ha van is, fizikailag túl nagy méretű lenne.
(#20794):upsz, most látom,h kimaradt egy "és" szócska a hsz-emből, énis azt akartam írni,h nem érné meg a váltás. -
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #20790 üzenetére
Az valóban kellemetlen akkor
Ráadásul akkor még az lenne jó megoldás,h válts az újabb modellre, mert az is csak 1 órával bírja tovább és nem videóvágáskor érvényes az 1 óra sem...Air meg kevés lenne teljesítményben, szóval nem sokra mész a jobb akkuidejével... -
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #20788 üzenetére
Kitörölhetnéd vele kb...
Vegyél inkább egy generátort, arról tudod etetni jó ideig
Amúgy hol használod annyi ideig a 15"-os gépet, ahol nincs körülötted áram, ha nem titok? -
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #20786 üzenetére
Az csalóka, mivel az Ah-ban mért kapacitás feszültség függvénye is, a Wh-ban mért kapacitást kell nézni, az meg 44Wh ennél a külső akksinál, ami elég komoly.
Így tudsz a két dolog között átváltani. -
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #20784 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #20508 üzenetére
handbrake.fr
Hozzá tudsz adni SRT feliratot, és van burn in funkciója. (Bár a kettőt együtt sose használtam) -
Totheground
addikt
válasz
hszilard666 #20011 üzenetére
Settings /General.
-
válasz
hszilard666 #19990 üzenetére
Ezt neked kell tudni, az Activity Monitroban pontosan látod hogy miből van kevés. Persze valószínűleg a 4Gb ram lesz az egyik hunyó (már ha editálás téren videóra gondolsz), de érdemes megnézni, hiszen ezen kívül lehet más probléma is (pl disk, vagy cpu).
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #19371 üzenetére
Azért 1 próbát tehetnél 1 osztóval. Ha nem is 5760, de 2560-as felbontás összejöhet.
Rendeld meg WEBshopból, és ha nem működik a dolog, max a postaköltséget bukod. -
cigam
titán
válasz
hszilard666 #19369 üzenetére
A mutatvány logikailag is megbukik.
Még ha tudná a 3960-as felbontást, azt ketté osztva csak 1980 marad.
- a fHD-t nem osztja ketté, csak megduplázza
- még ha meg is osztaná, lenne 990 és egy 1980-as képed. -
cigam
titán
válasz
hszilard666 #19362 üzenetére
2db-ot? hogyan kötöd össze őket?
A géped max 2560x1600-as felbontást ismer(HDMI 1.3 max felbontása), vagyis nem tud UHD-t. Nem tudom mennyire zavarja meg ez a köztes felbontás, ha egyáltalán érvényesnek találja.
Amúgy működne a dolog, mert fHD felbontásig "tükrözi" a képet, felette átkapcsol "kiterjesztett" módba. lásd videó. De csekkolni kell, hogy tényleg így működik-e.
Szóval egy ilyen splitterrel max 1280-as felbontást érnél el monitoronként.
Nem lenne 1xübb eladni a monitorokat, és lecserélni 1db 21:9-esre?
-
blakey
titán
válasz
hszilard666 #19362 üzenetére
Szerintem az a splitter felváltva továbbítja a jelet, de ki kell próbálni. Sajnos nekem ilyennel nincs tapasztalatom.
-
blakey
titán
válasz
hszilard666 #18396 üzenetére
Ahogy előttem írják, mehet bele 1600-as de csak 1333-on fog működni.
-
Ragnar95
félisten
válasz
hszilard666 #18394 üzenetére
Nem fog tudni magasabb órajelen menni a RAM, ha a proci nem tud annyit kezelni, de mehet bele 1600-as RAM nyugodtan, csak 1333-on fog futni. Amúgy se érzed meg a különbséget igazság szerint az 1333 és 1600 között.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
hszilard666 #18394 üzenetére
Bár laposokhoz csak minimálisan értek hardverügyileg, de szerintem nem fog nagyobb órajelen dolgozó ramot működtetni a 2011 late
De ha valaki okosabb majd biztosra mondja.
-
rii
nagyúr
válasz
hszilard666 #18330 üzenetére
adatot is? Mint a HDMI a DSUB-bal szemben?
akkor tényleg ezért elég DVI-ra való átalakításhoz a MiniDisplayport és nem kell a Tunderbolt?
-
Kommy
veterán
válasz
hszilard666 #18102 üzenetére
A store-ból töltöd le egyből menni fog, mivel azt az ipa-t nemvetted meg így nem lehet berakni
-
biker
nagyúr
válasz
hszilard666 #18037 üzenetére
"Más fórumokon olvastam olyasmit hogy a flash hajtja a procit, most én sem raktam fel, és kussol a picim"
drágaságom... nem úgy hajtja a flash a procit, hogy fel van téve a flash player! hanem úgy, hogy elkezdesz lejátszani egy flash elemet, akár a chrome saját flash playerével...
A másik kérdésedre, külső eszközben nem láttam ilyet, LaCie-nek is van, meg WD-nek, de egyben HDD WiFi drive
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #18037 üzenetére
Asus USB-N10, vagy USB-N53
-
biker
nagyúr
válasz
hszilard666 #18035 üzenetére
"Más fórumokon olvastam olyasmit hogy a flash hajtja a procit, most én sem raktam fel, és kussol a picim"
-
B.attila
tag
válasz
hszilard666 #18031 üzenetére
mi az hogy már nem melegszik ?? melegedett is nem csak lelassult ??
azért kérdem mert az utóbbi napokban sokat szarakodik a safari és kb. azóta sokkal melegebb is a gép (iMac)
mindig 40-45 fokos volt most meg 60 fölé is megy alaposanlehet valami szart összeszedtem mert nagyon sok felugró reklám/spam ablak nyílik állandóan
ki akartam húzni a yosemite-ig de lehet nem úszom meg az újra húzást
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #18028 üzenetére
Nem lenne 1xübb kideríteni miért lassult le?
-
blakey
titán
válasz
hszilard666 #17993 üzenetére
Ahhoz ezt használom, ha netán szükségem lenne rá, bár nekem kezeli a telefon a külső feliratokat is uh. nem szoktam használni.
-
blakey
titán
válasz
hszilard666 #17990 üzenetére
A Handbrake mkv és mp4-hez való, de ahhoz elég jó, nem égeti hanem választhatóvá teszi a fájlban, avi-ból csinálhatsz mkv-t ugyanazokkal a paraméterekkel csak épp több feliratot ill. hangsávot is mellékelhetsz és azt választod ki lejátszánál amelyiket szeretnéd. Miért jó ha bele van égetve?
-
cigam
titán
válasz
hszilard666 #17986 üzenetére
-
Totheground
addikt
válasz
hszilard666 #17855 üzenetére
Amikor a múltkor beszéltem az Apple-el, a csóka az almáriumot javasolta (én iMac portalanítás ügyében kerestem őket).
-
Alex91
félisten
válasz
hszilard666 #17680 üzenetére
Ugy lesz, mint a Mavericks eseten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest