- Fotók, videók mobillal
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Prémium funkciókat kapott a Sony új WF-C710N fülhallgatója
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
IOPS!
http://www.samsung.com/hu/news/local/samsung-960-pro-and-960-evo-ssd
Jó éppen az aktuális SanDisk sem xar, csak nem mindegy mennyiért és h bővítesz. Főleg 1-2T változatokat.
-
xedos
addikt
Szerintem keverted a paramétereket :-)
2008-as gépek már 100körül vannak. i5-ösök is vanak 160-200körül... új iMac meg 400 :-(
Sőt: 117.000Ft:
CPU Core 2 Duo 3.06 GHz processzor
ATI Radeon HD 4670 256 MB grafikus kártya
4 GB RAM 1067 MHz memória
500 GB HDD merevlemezÁtlagos felhasználásra egy SSD Core2Duo még elmegy, ha olcsó...
-
koma106
senior tag
-
wm2
őstag
Ezt kifejezetten a te figyelmedbe ajánlom. :-) Power8 Workstation Debian Linuxal. A Haswell Xeonokat nagyon csúnyán hazavágta anno, de most csináltak belőle ATX-compatible gépet: https://www.raptorengineering.com/TALOS/op_ue4_gl.php A Power9 meg tarolni fog. A Google le is szerződött az IBM-el. Vhogy hidegen hagyja őket az ARM.
-
biker
nagyúr
viszonylag szűk az a szegmens, ahol két klikkes a telepítés, és nem igényel mókolt installert, efi hacket, kext hacket stb
A tomac konfigok ilyenek, megspórol neked egy hét árlista túrást
És frissítés is mehet rájuk natívan, ami egy mezei hacklinél nem alapértelmezettDe mindenki azt használ, amit akar. A szűk keret miatt küldtem, én kérek elnézést...
-
oszy
veterán
Igen értettem és azért írtam, hogy így, mert úgy csináltam ahogy te írtad!
Felmásolom a zenét, beteszem a fejegységbe, hallgatom, másnap rakok még rá zenét, berakom a fejegységbe, hallgatom, egyszer csak megáll, kiveszem, windows gépbe berakom, letörlöm a felesleges fájlokat, fejegységbe be, és hallgatom.
tboldi: Köszönöm, kipróbálom!
-
tboldi
nagyúr
Windows nélkül is megoldható: CleanUSBDrive vagy CleanMyDrive 2.
-
-
wm2
őstag
A Pi 3 még félig béta. Melegszik is és írják, hogy kell neki a hűvös levegő ha meghajtod. Viszont célirányosan csak mozizni nagyon jó ennyi pénzért.
A Kaby Lake core m ettől mérföldekkel jobb természetesen, de ismerve az Apple üzletpolitikáját, a kifutó alap Intel m3 (százezres felárért m5-m7) passzív lapkákat fogja tolni. Viszont az Intel ezeket kifejezetten mobil eszközökbe szánta. Ultrabookokba. Az Apple meg csinál neked belőle MacMini-t, ergo Macbook retina kijelző nélkül. Annak a teljesítményét meg ismerjük.
Egy Skylake 6200U ULV i5 sziporkázik a core m3 mellett. Az erősebb core m7 teljesítménye valahol 30%-al van a 2 magos i3 6100U alatt, mert a core m terhelésnél dulván leszabályoz, hogy tartsa a TDP értéket és ne termeljen hőt. Ettől még nagyon jó üzleti húzás lenne, mert a legtöbb Macbook/iPad felhasználó munkája kimerül egy doc fájl vagy jpeg szerkesztésben, amire elég. Kérdés mennyiért, mert egy előző generációs i5 Intel NUC-ot vagy ASUS mini PC-t bagóért kapsz már. És ezek többre is képesek, mint egy Pi.
Várom. Egyelőre csak pletyka szinten megy a dolog de simán kinézem Timből.
-
blakey
titán
Ha valakinek Netflix kell, meg IOS appok a TV-re, akkor jó választás az ATV, de Kodihoz hasonló megoldás még a fasorban sincs rá (max ATV4-re, a fent említett hackeléssel), és sokaknak ez lenne a fő szempont. Így pl. én gyorsan le is tettem róla.
Kodi telepíthető ATV4-re csak ugye egy picit hekkelni kell de Kodihoz hasonló megoldás van mégpedig MrMC névre hallgat.Van egy másik lejátszó program, mégpedig Infuse 4 Pro, tökéletes, mindent visz. 24p hiánya ATV4-en nem nagy érvágás, jó mozgásjavítás van bennük, gyakorlatilag nem hiányzik. Nekem sok lejátszóm van, mindegyik 24p képes, ATV4 nem és mágis bónagyon jól működik. Ez csak 2 program a sok közül, de talán ez a kettő ami lejátszásra tökéletes.
-
wm2
őstag
Hát ha összevonják az Apple TV-vel akkor az A10 csak iOS-el képzelhető el és TV-re kötve amolyan "home box" szerepet töltene be. Egy darab USB-C-vel természetesen. Rengeteg ilyen megoldás közül választhatunk, a Raspberry Pi pl 25ezer forint komplett csomagban :-) Kodival vagy Ubuntuval. De Intel NUC-szerűséget már 150ezerért kapsz. i7-el. 16Gb rammal. Ha passzív Intel core m3-m5-m7 (gyakorlatilag alig van különbség közöttük, így az m7 felár kb. semennyire nem éri majd meg) akkor marada a macOS Sierra csodálatosság: 3-4 internet oldal, egy google térkép és fhd yt videóval aztán prutty. :-) Többre nem lesz képes. Gondolom 250 ezer körül de inkább 300 valamilyen nagyobb SSD-vel. Viszont ha már a MACWORLD ezzel viccelődik, az nem semmi. :-)
-
Itom_LG2
csendes tag
-
wm2
őstag
Tim egy totális downgradet hajt végre azzal, hogy egy olyan reklám élére áll, amivel az embereket akarják elhitetni, hogy a mobil eszközöké a jövő. Vannak olyan erősek. Olyan jók. Ez persze annyit tesz, hogy kapnak iOS-re vmi fotó alkalmazást, aminek a motorjára jó pénzért 20 másik fapados épül (előgyártott fotó effektekkel természetesen, amiből ki lehet találni, hogy melyik platform szüleménye) és máris azt hiheik mekkora photoshop királyok. Ehhez persze kellenek az olyan reklámok, mint az "egy teljes értékű számítógép lesz" stb. Az Intel lassan belekóstolhat milyen volt amikor az IBM-nek és a Motorolának intettek búcsút. Kezdheti a mérnökeit izzítani, mert a coreM nem váltotta be az ígéreteket. Új mini? Macbook? Gyerekjáték gazdagoknak százezrekért. iCloud? Baszki még a szaros Mediafire is 10 gigás és Linux alatt összekapcsolsz 10x google fiókot 15 gigával ingyen. Hagyjuk már.
-
blakey
titán
Igen, egyértelműen az üveg porosodásról beszélek és nem arról ami hasonló eredményt produkál mintha DSE, Dirty screen lenne. Azt házilag nem tudnám tisztítani, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nem nyúlnék a panelekhez, bár láttam a tisztítás folyamatát, azért gáz, hogy a fehér plexi úgy be tud porosodni. Egyébként meg érdekes a panle szétszedése, furcsa látni a sok réteget.
-
koma106
senior tag
A superdrive-t meg akartam tartani (bár ritkán használom, de maradjon), a belső HDD-re azért gondoltam, mert azt hittem, hogy ha harmadik meghajtóként kerül be az SSD, akkor fogja pörgetni a hűtést. Tévedtem. Most már tisztán látok Holnap megy a gép a szervizbe.
Majd beszámolok az eredményről és az élményről.
Köszönöm a segítséget!
-
koma106
senior tag
A gép már sajnos nem garis, a szerelésre értettem a garivállalást. Bocs, ha félreérthető voltam.
Appsolute és a Macdoki is azt hangoztatja, hogy a hőszenoros OWC kábel semmivel nem tud többet az általuk használt kábelnél. Ennél az iMac-nél a harmadik meghajtóként berakott SSD-nek nem lesz hőérzékelője és nem kell 3rd party app sem a fancontrol-hoz. Nem fogja felbőgetni a ventilátorokat.
Állításuk szerint, ha berakják a superdrive mögé, a gép ventilátorai ugyanúgy teszik majd a dolgukat, mint eddig, az SSD-t nem kell külön hűteni és a gép sem fogja hiányolni annak a hűtésszabályozását. Ha a superdrive helyére kerülne, ott át lehet tenni az érzekelőt, ha a HDD helyére, akkor pedig kellene a fancontrol, mert ott nem lehet áthelyezni a hőérzékelőt.
Most már nagyon kezdek elbizonytalanodni. Te mit gondolsz erről?
Update: az jutott még eszembe, hogy az OWC kábelt arra találták ki, ha a HDD helyére akarok mésik HDD-t, vagy SSD-t tenni, akkor megoldja a hűtéstémát és nem kell szoftver. Ha viszont 3. meghajtóként kerül be, akkor nem kell semmilyen beavatkozás...
-
koma106
senior tag
Jó gondolat, csak akkor majd jöhetnek majd a garanciális fenntartásokkal (nem lesz teljeskörű) és ha esetleg gond lesz az ssd-vel, akkor az is biztos a kábelre vezethető majd vissza, vagy legalábbis nem zárható majd ki...
Megvárom még azt az 1-2 ajánlatot, aztán döntök...
-
Jelenleg a pendrájv tartalmát tolom fel. Mivel több kisebb fájlból áll, kicsit lassabban megy, mint egy médiafájl...
Telepíteni egy letöltött .app fájlt szerettem volna, de kiírni sem engedte. Hibaüzenetet dobott, hogy már nem ezt a protokollt használja és elavult, vagy mi. Sajnos nem emlékszem...
-
Yiggdrasil
aktív tag
-
Nem fog menni. Szerencsére a Word nekem nem kritikus, hosszabb szöveget inkább iA Writer-ben írok, kényelmesebb, szebb, nagyobb élmény. Egyébként éppen emiatt írtam minap, hogy akinek a MS Office létszükséglet, nem biztos, hogy a Mac a megfelelő választás. Pontosan az ilyen apró kényelmetlenségek miatt.
-
Ragnar95
félisten
Appshopper alapján az elmúlt 1,5 évben 3x volt 50%-os akció rá MacAppStore-ban, legutóbb tavaly Novemberben.
-
Szerintem minden fillért megért, szóval a 30 ajró sem a világ vége. Csak a sztórban árulják, így a kuponos vásárlás kb. esélytelen. Ha nem égető várj vele, csak nehogy addig, amíg megemelik az árát. A Sketch-csel így jártam. Akciósan 60 helyett 100-ért sikerült megvennem... Bár az is jó cucc, egyértelműen megérte a befektetett pénzt.
-
wm2
őstag
Ezt olvastad? :-)
https://ifixit.org/blog/7998/sad-apple/
Egyre többen ráncigálják az oroszlán bajszát. :-)
Hozzászólások közt a lényeg: "Apple has become a phone company."
-
wm2
őstag
Az éves kafatériából, minden harmadik évben választhatnak szgépet. Adómentesen. Persze ha kihozza és 3 hónap múlva lelép, akkor lesz mit fizetni. Egy év után már nem foglalkoznak vele ezért sokan eladják. A gépek ált. gyenge alapkonfigok és kb. 80-100-al többe kerülnek, mint neten. Nem éri meg. Max. annak akinek abszolút nincs gépe és kell vmi netezni. Ergo megy itt is a lehúzás.
-
cigam
titán
Pont attól esetleges, hogy teljesen véletlenszerű, hogy mikor tud menteni. + Ha már elkezdett menteni azt érdemes kivárni, hiszen tényleg akkor készülnek el a biztonsági másolatok. Persze megszakíthatod, de fogalmad nem lesz arról, hogy mit sikerült lementenie, és mit nem. Mivel folyamatos működésre lett tervezve, szinte semmi visszajelzést nem ad arról, hogy sikeresen befejezte a mentést. Se egy e-mail, vagy más üzenet, csak a karika forgása ál le, ha éppen ki van rakva a menüsorra. Egy külső mentő alkalmazás ezeket sokkal jobban lekezelheti.
-
wm2
őstag
Chal: jah, elég drágák ezek és magas a "művészi felár" sztem még a vkártya és hdd nélkül is. :-)
Megane2000: Én nem ajánlom a sima Ubuntut. Lubuntu vagy MATE LINUX a legjobb megoldás. A MATE a programokra koncentrál és nagyon kevés erőforrást eszik. Nagyon egyszerű és jó kis disztró PPC-re. A .DMG-t meg nem elég kiírni egy lemezre. Boot lemezt úgy kell csinálni, hogy a DiskUtility/Restore/Source mezőbe betöltöd a .dmg fájlt és kiírod. PC alatt csak nevezd át a DMG-t ISO-vá és úgy írd ki, mint egy ISO-t. Vagy használj valami külső programot, mint az UltraISO stb.
madgie: nekem már rég elfogyott. :-) A hakli sajnos nálam nem járható, mert muszáj már hordozható masinában gondolkodnom. Ez közel sem lesz olyan szép, mint egy 15" rMBP de fele annyiért viszont 3-4x erősebb. Picit műanyag, picit szarabb akksi, de leszarom. Nekem a gép munkaeszköz nem ékszer. Egyébként nekem sincs semmi gondom ez exFat-al. Lekopogom.
-
Ragnar95
félisten
Desktop vonalon sajnos valóban sok powerusert veszítenek el, akiknek már kevés a jelenlegi termékpaletta teljesítményének nagy része, de nem akarnak annyi pénzt kiadni gépre, amennyibe egy 5K/27" iMac vagy egy MacPro kerül.
Ha jót akar magának az Apple, kénytelen lesz nagyot dobbantani a MacMinikkel/MacProkkal, mert ezen palettához túl rég óta nem nyúlt (vagyis a Minihez nyúltak, de csak csökkentették a kínálatot).
Ettől függetlenül viszont egyedüli szereplők a számítástechnikai piacon, akiknek sikerült növelniük az eladásaikat, szóval még sincsenek akkora gondok Mac vonalon... -
Ragnar95
félisten
Ezen amúgy csodálkozom is, hogy az Apple hogy engedheti a hackintoshok létezését, amikor a legtöbb kérdésben eléggé kemény és nem megengedő a taktikája. Mondjuk az lehet a fő ok szerintem, hogy elenyésző a hackintoshok száma a Macek eladásai mellett és úgy van vele az Apple, hogy sok hackintosh felhasználó idővel Mac vásárló lesz, így ezzel ők is jól járnak.
-
Bocs lejárt a szerk:
http://www.smallnetbuilder.com/tools/charts/router/bar/74-wan-to-lan
https://www.dropbox.com/s/5e5cze8uj6cuaa5/Screenshot%202016-03-09%2022.08.27.png?dl=0
Az utolsó (GEN 6) AE tehát kábelen 325Mbit-et tud route-olni bejövő irányban. Sajnos a régi TC-k nincsenek benne a db-jükben, de tartok tőle hogy ennél sokkal rosszabbak.
-
biker
nagyúr
Nem én teszteltem...
"In our close-range tests over 2 m the AirPort Extreme performed as well as the best routers we've seen can muster on 2.4 GHz 11n – just over 170 Mb/s average. But in the 10 m test it returned the best results on test, breaking records while averaging 159 Mb/s, where the nearest competition has been 20 Mb/s or more slower.
In draft 11ac mode the AirPort Extreme had a middle-order average of 572 Mb/s at close range, falling to a less competitive 328 Mb/s over the 10 m distance." -
biker
nagyúr
én meg TUDOM hogy a gigabiten egy szintén gigabites macmini és egy gigabites Syno nas közt tudok gigabit határ fölé is menni, a minin parallel megy a gigabit lan és a wifin is fent van az AE-n, így volt, hogy a 125Mbyte/s elméleti sávot átlépve 135-150Mbyte közt is másolt 1-2mp erejéig
Ne terjessz rémhíreket. Tud gigabitet routeolni
volt más nemzetközi teszt is wan-lan és lan-lan irányokban, rendre topon voltak az AE-k -
wm2
őstag
-
wm2
őstag
Most nagyon vulgáris leszek, de kérem a moderátort nézze L nekem. Steve tett egy méretes faxt is a Pro gépek alá (írom ezt egy G5-ről). Ez a női lélekkel megáldott Tim meg...
Amúgy értesüléseim szerint jönnek az új MP vasak DDR4-el.
Vagy lehet egy high clock DDR3 vörksztésönön fog röhögni a fél világ. -
wm2
őstag
-
rol33
aktív tag
ez az, hogy nem régi a noti, win 8.1 van rajt, és ami az érdekes volt h a nagyobbik partícióval nem is tudott mit kezdeni, olyan hibaüzit írt, amit lassan 20éves wines pályafutásom alatt sosem láttam...még nem volt időm, de azért majd lepróbálom az mbr-t is
mindenesetre nagy cumi volt az biztos...
-
1-1,5 éve én is szemezgettem vele, de szerencsére nem vettem meg. Ha játék a cél, akkor inkább PC, ha viszont komoly munka és grafikus teljesítmény kell, akkor vagy iMac, vagy Pro. De látván mit művel egyik kollégám gépén a GTX970, lehet hogy inkább erre is egy PC-t dobnék össze... Csak ne lenne ennyire bejövős az OS X és az a tucatnyi alkalmazás, amelyek használatát megszoktam-megszerettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest