Hirdetés
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hitelesített viszonteladói programot indított az Ulefone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android Autót minden mobilra!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barett 50cal
senior tag
Nálatok nem jelentkezik a youtube videónézés közben, hogy rohadtul felpörög a gép?
Az a vicc, hogy be van állitva a html5, és alatta van egy CM notepal, ami plusz hűtést ad elvileg.. A gép is 3300RPM- en pörög nem alap 2000, de még igy is... sehogyse lehet ezt egy kicsit csillapitani?

-
OgKush
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Tommy Da B1G
Köszönöm a válaszokat!!

-
Xero
nagyúr
válasz
nrbi001
üzenetére
-Előny: Stabil, kevésbé sebezhető a hétköznapokban, kompaktabb.
-Van bőven software.
-Adat teljesen, vírusvédelemre nincs szükség.
-Mivel legyen kompatibilis? Hálózatban jól megférnek, a szokványos dokumentumok nyilvánvalóan cross platformosak.
-Xcode letölt ingyen és olyan cocoa software-t lehet írni amilyet csak akarnak.(#12793) pn199: CAD/CAM vonalon van lemaradásban az OS X, lévén a vezető softwarek vagy nem léteznek, vagy le vannak maradva, illetve nyilván Windows platformra sem lehet OS X-en fejleszteni. Ezen kívül kb mindenre jobb választás lehet. Persze ha ezek csak kis százalékos igények, akkor még mindig van lehetőség virutális környezetben vagy dual boot segítségével Windowst futtatni.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
nrbi001
üzenetére
A 90-es évek végén voltam Olaszországban egy grafikai stúdióban. Rengeteg gépük volt, a legtöbb még a "púpos designmonitor". Gondolom, nem véletlenül dolgoztak ezekkel Win95 helyett.
Ezen kívül a zenészek is nagyon szeretik. Elég a komolyabb stúdiókban szétnézni. Az OS X mellett az iOS is alkalmasabb ezekre a feladatokra. Én pl. ezért is váltottam Androidról iPadre (látencia, eszközök kezelése, profi zenei appok).
-
Tudnál MAC felhasználó típusokat mondani, akik könnyedén boldogulnak ezen rendszerrel és olyan " felhasználókat " akik nehezebben vagy sehogyan sem boldogulnának.
Pl zenészek, fotósok (ilyesmire gondolok)
-
TommyNagz
senior tag
válasz
TigerCat
üzenetére
(#12791) TigerCat
Igen, lehet amiatt. Gondolom újraindítás után is kilép. Új IP-t kapsz, szerintem azért.
SuperDuperrel kapcsolatban nincs tapasztalatom, viszont rengeteg Mac-et és hackintosh-t karbantartok és adminisztrálok, mindegyiknél CCC-vel van megoldva a backup. Azért jó, mert nem is kell hozzá semmiféle külön program, a .sparseimage fájlt amit csinál a sima Disk Utility-vel is vissza tudod állítani. Az pedig ott van a RecoveryHD-n, tehát legrosszabb esetben is csak egy gyári OS X telepítőre lesz szükség, ha gáz van, és már vissza is tudod hozni a rendszert.
-
válasz
TommyNagz
üzenetére
FB-ban be van állítva a biztonságos böngészés. Lehet, hogy az miatt? Mást nem találtam ami gond lehetne... Ki-, és bejelentkeztem, de nem segített.
Akkor egyenlőre marad a Safari. Úgy is tetszik a letöltések és lapozás animációja. Az újdonság varázsa...
A Time Machine-t akkor hagyom egyenlőre. 1-2 héten belül tervezem, hogy veszek egy USB3-as tárolót. Majd arra beállítom. A SuperDuper is jó? Egy barátom azt használja. Mondjuk olyan lenne a legjobb, amit nem csak másik rendszerről tudok visszaállítani, hanem pl. indításkor betallózhatom valami segédprogrammal. Windows alatt a Paragon Backup & Recovery pontosan így működött. A programmal létrehozott Recovery pendrive-ról indítottam a gépet és mentettem/visszaállítottam rém egyszerűen. Amit ajánlottál az is tudja? Nem teljesen értem a leírását...
alba-regia: Igen, Windowson nekem is futott, bár csak másodlagosként. Majd ha munkára is elkezdem használni az almás gépem, akkor úgy is fel kell tennem az oldal tesztelése végett...
Ragnar95: Nekem is ez volt a fő gondom. Kevésbé szabható személyre, mint a FF. Safarit nem nagyon ismertem, Windows-on elég ramaty, pedig jó géppel és 7-el teszteltem. Itt viszont nagyon szépek a fontok is.
-
-
TommyNagz
senior tag
válasz
TigerCat
üzenetére
(#12781) TigerCat
Facebook beállításaidat nézd át, hátha ott van valami elkavarva. Esetleg System preferences-ben lépj kia Facebook fiókodból, mad lépj vissza.
Egyértelműen Safari a szinkronizáció, és a kompatibilitás miatt. Csomó jó kieg. is van hozzá, pl. AdBlock, YouTube5, stb.
Windows-os fájlszerverre nem tudsz Time Machine backup-ot csinálni (illetve igen, egy kis tweak-eléssel, de nem tudom mennyire lesz megbízható). Backupra én amúgy is a CarbonCopyCloner-t ajánlom, a képfájlt meg oda teszed, ahova csak akarod

-
TommyNagz
senior tag
válasz
nrbi001
üzenetére
(#12775) pn199
1. Órákon át lehetne mesélni a stabilitásról, és a használhatóságról

2. Rengeteg, abszolút kielégítő.
3. Van backup, van encryption, mi kell még. Vírust kergetni pedig nem kell.
4. Van, Windows-os hálózatkezelés is, és külön ablakban is futtathatsz Win-t (VMWare, Parallels, stb.) vagy akár telepítheted külön partícióra és futtathatod natívan is.
5. Egyedi program? -
Sziasztok,
A Facebook minden alvásból ébresztés után kilép. A jelszót megjegyezte és a rendszerben is hozzá van adva a fiók. Mit kell még beállítanom, hogy a Safari ne lépjen ki a FB-ról? A Prohardverről pl. nem léptet ki.
A másik, hogy milyen böngészőt érdemes használni? Windows-on Firefox volt az elsődleges, de Chrome-ot is használtam erre-arra. Gondolom az iPhone szinkronizáció miatt jó a Safari, de érdekel a véleményetek.
Az utolsó kérdésem pedig, hogy a Time Machine mentéseknek nem tudom megadni a fájlszervert. Finderből simán megnyitom, írni/olvasni is tudom, de itt elakadtam.
Kép: -
TommyNagz
senior tag
válasz
OgKush
üzenetére
(#12769) OgKush
MP3Tag van Windowsra, futtasd Winebottlerrel, vagy Crossover-rel, simán elviszi. Viszont ne az iTunes média mappában lévő fálokat add meg a programnak, hanem inkább másold ki onnan, majd töröld a Library-ből. Ha készen vagy a szerkesztéssel, húzd vissza az iTunes-ba a már szerkesztett fájlokat. Így a legtisztább. Mp3Tag alternatívát kerestem én is, de kb. egyszerűbb emulátorral futtatni

-
Ragnar95
félisten
válasz
alba-regia
üzenetére
Van benne, csak ikon nézetben kell lenni, de így sem teljesen sorrendben fog lapozni, hanem ahogy a Finderben látod őket, úgy tudsz menni föl-le-jobb-rabalra, tehát ha pl a jobb szélső képet nyitod meg, ott a jobbrával nem megy tovább a kövezkezőre, ahhoz le kell menni, majd hármat balra.
De ha több képet egyszerre nyitsz meg, akkor már jó lesz
-
alba-regia
aktív tag
válasz
Totheground
üzenetére
Köszi. Finderben működik, de muCommanderből sajnos nem.
-
Totheground
addikt
válasz
alba-regia
üzenetére
Önmagában nem nagyon (vagy én sem tudok róla), de ha több képet jölsz ki és úgy nyitod meg a preview-t, akkor tudsz köztük lapozni.
-
alba-regia
aktív tag
Képnézegetővel kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni. A gyári megtekintő csak egy adott képet nyit meg, nincs lehetőség benne a képek közötti lapozásra (legalábbis én nem találtam).
Próbáltam az XnWiew-t, de nem tudom olyan szinten integrálni, hogy alapértelmezetten az nyissa meg a képeket pl. fájlkezelőből (muCommander). Ha erre esetleg létezik megoldás, kérem a segítségeteket.
-
Sziasztok!
PL egy logisztikai cég hogyan smint használhatná ezen Apple gépet, jelenesetbe egy iMac-et emeltem ki.
Előnyök és hátrányok : PCvel szembe
Programok sokasága?
Adat és vírusvédelem mennyire megoldott?
Windows kompatibilitás?
Egyedi program,hogyan kivitelezhető ?Köszönöm a válaszaitokat.
-
Ragnar95
félisten
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
A statusbaron (fönt a szürke sáv) nyomjon rá az apple jelre és ott a mac névjegye alatt látja, hogy hanyas OSX van a gépen.
A 2. jó erre, de mint mondtam, gyárilag látnia kéne a vinyót...Viszont ha már külön programmal próbálkoztok, inkább a Tuxera NTFS-t próbáljátok ki, az jobb, mint a Paragon
-
Ragnar95
félisten
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
ExFAT-ot gyárilag látnia kéne az OSX-nek, nálam is simán látja. NTFS-t is látnia kéne alapból az OSX-nek, csak az írásához kell külön program...
-
-HajTömeg-
őstag
Sziasztok.
Ismerősöm Apple gépe nem akar látni egy külső vinyót, ami exfatra volt formázva és win7-el használtam.
Van erre valami megoldás, program?
Olyasmi mint a macdrive, csak itt most nem maces vinyót szeretnék win-el látni,hanem win-es vinyót macen. -
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Tudtok valami programot, amibe behúzok 1 albumot, és belehet állítani a számoknak az adatait?(előadó, stílus, kiadás dátuma, album)Itunesben meglehet csinálni tudom, de ott csak egyesével.
-
Xero
nagyúr
válasz
Totheground
üzenetére
Csak az maradt le, hogy mibe akarod berakni!?

szerk: Valóban, utána néztem bele az adatlapodba.
Nyugodtan keverheted őket, nem lesz baja. A Crucial is jó választás, bár én Kingston és Corsair párti vagyok.
-
Totheground
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
Remek, pont kicsúsztam az 5 percből...
Ha valakinek van a crucial-nál jobb javaslata, ossza meg nyugodtan.
@Xero
late 2012 27" imac.
-
Totheground
addikt
Szeretnék a gépembe bedobni 16 giga ramot (2x8) a mostani 8 (2x4) giga mellé. Okozhat problémát, hogy nem 4 ugyanolyan modul van benne? Az újakat a crucial-tól rendelném, a bentlévők gyáriak.
-
vhunor
őstag
No emberek, 25 évnyi windózozás után (és az életemben mostanában megejtett váltásokkal összhangban) vettem egy 11,6 colos Macbook Airt (új modell, újan, 4 GB RAM, 128 GB SSD). Az első 2 nap békében telt, eddig mindent egész könnyen meg tudtam oldani (bár a jobbklikknek utána kellett gugliznom
). Van esetleg valami oldal, ami switchereknek összeszedetten ad pár tanácsot, ajánlt programokat?Az előző notim egy HP EliteBook 2540p volt, szóval nem érzem kicsinek a képernyőt, és ultra hordozható gépet kerestem, akkor pedig egyértelműnek tűnt a legkönnyebbet választani. Az 1 kilós tömeget még szokni kell, néha túl nagy lendülettel kapom fel.
-
rii
nagyúr
használ valaki filezillát?
miért van az hogy 30 filet bedobok
abból 15 ákerül a queued files-ből nem a succesfull-ba
hanem a Failes-be
maid itt kijelölöm őket, majd Reset and Requeue
ekkor visszarakja a queue-ba
itt akkor: process queue, és a 30-ból 12-vel megint a FAILED-ben találkozom -
RaZroX
addikt
Probléma megoldva, másik patch kellett.
-
Köszönöm mindenkinek a válaszokat,lehet meg írni fogokmiden=]
-
MiklosSaS
nagyúr
Figyelmetekbe ajanlom ezt [link]
- a Mass Effect mar elment.
-
Ragnar95, Jorus, Tommy Da B1G, DanielK köszönöm szépen a segítséget!
Mostanra sikerült beállítanom, flottul megy minden...Amúgy ha valakinek kell később, ez volt a legnagyobb segítség a Mail beállításához: link. DanielK linkjéből vadásztam...
Ugye nem számít szentségtörésnek egy floppy ikont beállítani a Forkliftnek? Egyszerűen nem bírom megszokni a dokkon csücsülő targoncát....
Még egyszer köszi srácok!

-
Xero
nagyúr
válasz
Ragnar95
üzenetére
Java-ban kb pont mindegy milyen asztali platform a fő cél. De szerintem nagyon elkanyarodtunk a lényegtől.
Ha visszatér az eredeti kérdés némi bővítéssel, akkor lehet érdemben ilyesmiről diskurálni.Igazán órákat tudnék az ilyen témákban írni, mivel az egyik profilom az IT infrastruktúra tervezés is, szóval óvatosan.

-
Ragnar95
félisten
Persze, ezzel énis tisztában vagyok, de azért mégiscsak más tudást igényel Macre fejleszteni, mint Windowsra akkor is,ha ismeri az ember a Java-t

Bár ez is attól függ ugye, hogy milyen appról van szó, mennyire kell, hogy kihasználja a rendszer beépített funkciót, tudását... -
Xero
nagyúr
válasz
Ragnar95
üzenetére
Java-ban is vidáman lehet Mac-en fejleszteni. Itt igazából a sötétben tapogatózunk. Amíg a kolléga nem konkretizálja a feladatkört, addig lehetetlen megmondani.
Én csak annyit emelek ki megint, hogy sok olyan bundled dolog van a Server-hez, és így érintőlegesen a normál OS X-ben is, ami sok erp rendszer alap szolgáltatását tudja kiváltani. Nyilván ez elég nagy költséget tud levenni egy kis cég válláról. Arról nem is szólva, hogy a backup is megoldottá válik, ahogy az eszközök (OS X, iOS) felügyelete is. Ez azért Windows környezetben némileg macerásabb és több hozzáadott softwaret igényel, ráadásul nincs is akkora összhang a legtöbb esetben az eszközök között.
-
Ragnar95
félisten
válasz
nrbi001
üzenetére
A cég arculatától függ teljesen. Ha nincs szükség egyedi, csak az adott szakterületen használt szoftverekre, akkor tökéletes választás a Mac, hiszen atomstabil és nehezebben feltörhető, mint a PC, de cserébe jóval kevesebben használják, így a munkavállalók nagy részének is szoknia kéne és nagy valószínűséggel nem tudná hazavinni a munkát, hacsak nem kap céges MacBookot, ezen kívül specifikus appok nem biztos, hogy vannak Macre, bár pl grafikusok, tervezők közül nagyon sokan Macet használnak, illetve ha Objective C-ben akarsz programozni iOSre/OSX-re, azt is gyakorlatilag csak Macen tudod kivitelezni, de pl banki szoftverek, illetve más adott célterületre gyártott appok nem tudom, mennyire vannak és itthon olyan céget is lehet, hogy nehezebb találni, aki ír neked appot OSX-re...
-
Xero
nagyúr
válasz
nrbi001
üzenetére
Ez nagyban függ a cég profiljától, méretétől.
Ha nincsenek Windows-t igénylő spec. softwarek, akkor minden ugyan úgy elérhető OS X-re is. A központosított managelés egy OS X serverrel kiválóan elvégezhető. Ezen felül sok olyan hasznos funkciója van (lokális wiki, rendszer beállítások, backup), ami nagyon megkönnyítheti az emberek dolgát.
A managelés a server felületen gyerekjáték, de lévén unix-ról van szó, egy ssh konzolon keresztül bármi megoldható a világ másik végéről is.
Az OmniGroup csomagja pl nagyon is jól tud jönni bizonyos munkafolyamatoknál és munka típusoknál. Nálam pl must have.
A biztonság pedig ismételten visszamutat a unix rendszerre. Ha nem szórjuk tele java-val és flash-el, akkor betonbiztos.Ha valami konkrét elképzelésed vagy kérdésed van, akkor írd meg nyugodtan.
-
rii
nagyúr
válasz
nrbi001
üzenetére
nálunk (30 fős reklámügynökség)
csak 8 accountnak van pc-je ...a többi mac(4 account - mac mini - imac
8 graf - mac pro - imac
6 dtp op - mac pro - imac)mindenre lehet használni
pure-mac.com
csak windows-os program esetén van dos-emu, win-emu, meg komplett gépet emuláló programok, így OSX alá feltehetsz még ilyen programot, arra meg mondjuk egyXP-t, és arra egy windows-specifikus programot ... vagy DOS-os könyvelőprogramot ... vagy azt DOS-BOX-ba ... -
Fr3eWar
őstag
válasz
nrbi001
üzenetére
Felhasználástól függ. Email offlce ok. De pl jarmuszervizzel diagnosztikaval foglalkozó cég eseten felejtos hogy legyenek olyan szoftverek amire szükség van a munkavégzéshez. Stb.
Csak azért mert alma meg Mac meg jól néz ki, nem kézenfekvő ezt használni kisvállalkozasban.
Szvsz -
Sziasztok,
Segítségeteket kérnem az alábbi témában : apple gépek (asztali gepek, laptopok ) használata egy cég/vállalkozás mindennapjaiban. Mennyire kezelhető , használható ez egy kis cég szamara. Mlyen előnyei és hátrányai vannak egy pcvel szemben , hasznos alkalmazások , IT védelem ?
Bízom benne hogy tudtok segíteni nekem , nekem ipadem van és iphonem de sajnos ezen tapasztalatok által nehezen tudnék összehozni egy komoly előadást , Norbi
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground
üzenetére
Valóban, néha nekem is okozott kellemetlen meglepetést, de már csak nagyon ritkán nyomok féle, már hónapok óta nem zártam be így @ jel beütése helyett progit
Ami idegesít, az az, amikor az alt . helyett cmd .-ot ütök netbeansben és feldobja a samplert 
-
Xero
nagyúr
válasz
Totheground
üzenetére
Megszokás kérdése. Én már jó, ha évente egyszer nyomok mellé.
-
rii
nagyúr
válasz
Totheground
üzenetére
indesignban is nem mindegy hoyg alma-W vagy alma-q
sőt alma-alt-0
vagy kicsivel arrébb, de néha beüt: alma-alt-ESC .-O -
válasz
Ragnar95
üzenetére
Van backspace az Apple billeken?

TigerCat: a webes felületen azt tudod beállítani, hogy mely mappákat szinkronizálja, és melyeket ne. Én pl. csak a Bejövő és Kimenő mappákat pipáltam be a GMail webes felületén, a levelezőmben pedig csak ezt a kettőt látom (helyesebben a Bejövőbe jönnek többek között a GMail-es levelek is a többi mellett, és a Kimenőben sorakoznak a GMail-es kimenők is), nem jönnek létre új mappák. Igaz, a Mail-lal és a TB-vel nincs tapasztalatom, Outlook-ot használok. Ugyanakkor, amíg a webes felületen nem szabtam testre a fentiek szerint a GMail-t, addig én is bosszankodtam az IMAP funkciók miatt.
-
válasz
Ragnar95
üzenetére
Ragnar95:
Köszönöm, ez megy. Csak meg kell szoknom... Amúgy MacBook Air "13 beépített billentyűzet. Ezt elfelejtettem megírni...
Mindezeket leszámítva nagyon jó kis gép és nagyon szép, öröm ránézni, tapogatni. Nem bántam meg a vásárlást. De Windows után tényleg nagyon más világ... Sokkal jobban, mint gondoltam. :-)Jorus:
Azt is próbáltam, de a Mail külön mappákat hoz létre az elküldött, a szemét és a törölt elemeknek. Nem boldogulok a beállításokkal - szabályokkal...
Ezeket szeretném beállítani:
Mail elküldött levelek >>> Gmail elküldött levelek
Mail törölt levelek >>> Gmail kuka
Mail piszkozatok >>> Gmail piszkozatok
Mail törölt levelek ürítése >>> Gmail kuka is ürüljön ki
Mail levélszemét >>> Gmail spam (Gmail levélszemét szűrő legyen használatban)Thunderbirdben ez csont nélkül megy, az iPhone-omon is minden klappol, de a Mail nem jó sajnos, így gondolom nem a Gmail-ben kell állítgatnom, hiszen az teljesen jó, szinkronban van a másik két eszközömmel.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Iginotus
üzenetére
Mac alatt tudod átnevezni. Csalakoztasd egy osx-es géphez, nevezd át és használd az új nevén.
OSX alatt rendszerbeállítások -> bluetooth - > (persze miután már párosítottad az osx-el) -> kijelölöd az eszközt, és alul a + / - fogaskeréknél a fogaskerék menüpontban átnevezés.
Tudom hogy win alól kérdezted, de az buta ehhez, vagy az is lehet hogy én vagyok buta ahhoz, hogy hogy lehet win alatt átnevezni. Vagyvagy
-
válasz
Totheground
üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor a nézettel ne foglalkozzak? Sajnos rendmániás vagyok, mint Mr. Monk és ez kiakaszt...
A másodikra meglett a megoldás. Nem állítottam be a mail fiókot, így nincs gubanc.
iMovie-ra nem találtam értelmezhető megoldást, ha van ötlete valakinek, még szívesen fogadom.rii, Neked is köszi! Jegyzem a billentyűzet kombókat...
-
TommyNagz
senior tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Szia!
CMD+J bármelyik mappában (pl. Home), majd beállítod, hogy kényelmes legyen. Alul pedig lesz egy gomb, amivel alapértelmezettnek tudod ezt jelölni, és voila! minden mappában ez lesz az érvényes. Nyugi, engem is kiborított ez az elején, de rájöttem, hogy így meg lehet oldani.
iMovie Library-t csak simán mozgasd át másik diszkre, meg fogja találni a program.
Szerk.: látom kolléga megelőzött

Szerk2: a GMail problémát én úgy oldottam meg, hogy átváltottam iCloud-os mail-re. A sok címke kiborított engem is -.- IMAP folder kezelés fail.
-
rii
nagyúr
válasz
TigerCat
üzenetére
törlés: ALMA BACKSPACE
kuka ürítés: ALT-ALMA-BACKSPACE
(#12717) Totheground: vagy akkor nem alma hanem CMD? a kezemben van benne... a fejemben nem ...megnyitás: ALMA-O
total comm-klón: mu-commander még, de a közelébe se ér egyik se
egységes nézet:
van de fejből nem tudom megy-enyiss egy finder-t, lődd be amilyenre szeretnéd, majd
finder-ben right-click
view option vagymi
és pipáld be az Alwas open in a list viewmail, iPhoto: nem'tom sajnos
-
Totheground
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
A mappák felül csak különböző kerülő és félmegoldásokkal érhetők el. Eleinte engem is megőrített, de aztán megszoktam. Illetve ott van még az arrange by kind, de akkor a fileokat is szédszedi csoportokra.
A második problémát nem nagyon értem. Az iPhoto meg - nálam - teljesen stabil.
Az imovie könyvtárat szerintem egyszerűen át tudod mozgatni, legalábbis egy gyors google keresés után erre tippelek.
Törlésre a cmd + backspace ajánlott (igaz, nem egy gomb), megnyitásra cmd + o, bár elvileg tweakekkel meg lehet oldani, hogy az enter megnyisson.
TC alternatívák közül szerintem a pathfinder a legjobb. -
Windows után kezdek kiborulni... Ezekre tudtok megoldást?
- Össze-vissza mappanézetek, amiket képtelen vagyok beállítani. Szeretnék egységes név szerinti elrendezést, amit meg is tart a rendszer. Mappák felül, minden szépen ABC sorrendben. Nem nagyon találtam róla infót...
- Mail és Gmail beállítások, mivel a másik gépen Thunderbird-ben van lekérve. Ha küldök egy levelet Mail-ből akkor új címkét hoz létre GM-ben. Dettó igaz a törölt elemekre is. Használjak itt Thunderbird-öt?
- Az iPhoto néha fagy, váratlanul kilép. Bár lehet, hogy csak türelmetlen vagyok. A helymeghatározás beállítása a képeken rémálom. Nagyon lassú.
- Szeretném áthelyezni az iMovie könyvtárat is, de itt nem tudok ALT-al indítani, hogy válasszak. Ezt nem lehet?
- Létezik egy gombos fájl törlés és megnyitás?
- ForkLift-et megvettem. Ennél van jobb TC alternatíva, vagy ez is megteszi?
Bocs, ha sokat kérdezek, de kezdek megőszülni... -
Iginotus
addikt
Tudja valaki hogy lehet átírni a nevet a Apple Wireless Keyboard-ban?

Kicsit zavar, ami jelenleg benne van.
Ha lehet windows 7 alól.
köszi -
xedos
addikt
Én most váltottam az i3-as iMac-ről amin Snow Leopard volt i5 és Mountain Lion.
Tényleg sokszor tekeri a winyót - néha lassabbnak érzem :-( -
TommyNagz
senior tag
válasz
Solar_Wind
üzenetére
Dög lassú. Belső sata hdd-re egy friss pár gigás rendszert órákig backupolni??? Röhej. CCC csinál egy image-et pár perc alatt, amit az OS X telepítőből elérhető disk utility-vel vissza tudok állítani ha baj van.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Repair permissions gondolom megvolt
Átnézetni disk utility-vel valóban nem hülyeség. Amúgy meg ha nagyon elvadul a helyzet, csinálj egy tiszta Mountain Lion installt. Ezen kívül érdemes backupolni valami értelmes programmal, pl. a CarbonCopyCloner-rel (Time Machine semmiképp...)
Onyxot pedig gondold meg, nekem az vele a tapasztalatom, hogy csak rosszabb lett. Persze ez lehet attól is, hogy az Onyx a cache-eket ürítni, amiket újra kell generálni, és ez is elég nagy lemez-aktivitással jár (gondolj csak a Spotlight-ra.). Ha már helyet szeretnél felszabadítani, akkor inkább a CleanMyMac2-t ajánlom, de azt se kell napi szinten nyomatni, elvégre nem Windows-ról van szó. Az OS X-ben van daily, weekly, és monthly szkript, ami elvileg az ilyen takarítást, cache-törölgetést magától megcsinálja, szóval elméletileg nekünk annyira nem is kellene belebabrálnunk
(Persze javítsatok ki, ha tévedek
) -
M@trixfan
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Egy DVD-ről, vagy USB-ről bootolt Disk Utility-vel rá kellene nézni a HDD-re! Nálam is volt hasonló helyzet, bár több HDD-vel és külön volt a Home Folder. Valamiért azt nem nagyon szerette a rendszer. Nekem 10.5-től fölfelé volt frissítve. Amint rendbetette a DU megszüntek ezek a problémák. Meg kell nézni a HDD nevénél is és a partíciónál is.
Amúgy nincs kizárva a clean install esedékessége sem, nem árt azért itt sem, persze ez messze nem Windows ilyen téren

-
bLaCkDoGoNe
veterán
Kezdek nagyon hisztis lenni az iMac-em miatt, mert mostanában rettenetesen kezd lassúvá válni.
Mid 2010-es, 3.2GHz i3-as, 8GB RAM-mal.A fő gondom az, hogy folyamatosan swappel, vagy én nem tudom mit csinál, de szinte állandóan tekeri a HDD-t. Ennek köszönhetően néha akár 10 másodpercre is meg-megakad minden, csak strandlabdázik. Egy zeneszámot nem tudok rendesen végighallgatni iTunes-ból anélkül, hogy meg-meg ne állna másodpercekre, teljesen rendszertelenül. Tulajdonképpen az egész rendszer lomha és nehézkes, köze nincs már ahhoz a sebességhez, amit új korában tudott.
A legfrucsább az egészben, hogy míg a RAM fele-harmada szinte mindig szabad, a HDD-t folyamatosan dolgoztatja. Most, amikor ezt írom, így néz ki a memória: 2.84GB free, 1.00GB wired, 3.09GB active, 1.08GB inactive, és emelett Swap used: 1.84GB. Nem megy spotlight indexelés, meg semmi különös tulajdonképpen: Skype, Mail, Chrome, Forklift, Reeder és Things, néha Preview. Ennyi.
Ez a gép még Snow Leoparddal kezdte a pályafutását, majd lett rajta Lion és most Mountain Lion. Mindig csak felraktam az új oprendszert, sosem csináltam clean installt. Ez lehet gond? Ha igen, akkor most eléggé elkeseredtem, mert 2010-ben, amikor Mac-re váltottam, pont ebből lett elegem Windows-os környezetben: tonnányi swap, rendszeres OS újratelepítés, ilyesmik.
Onyx-szal a szokásos jogjavítást meg ezeket megcsináltam, az extrább opciókhoz viszont nem nyúltam, mert nem tudom, hogy mit csinálnak.
Segítség! Kiábrándulok!

-
Fr3eWar
őstag
válasz
Alex91
üzenetére
Nem kényelmes a fogása sehogy sem. Annak tuti jó aki leül napi 10-20percre a gép elé mert szép meg minden. A görgetéssel meg vagyok elégedve de az új emelgetés nem jött be. Igen állítottam rajta 1órát elvoltam mire mindent beállítottam ahogy megfelelt a kezelés, feltettem az extra progit is, beállítottam középső egy gombos kattintást, megváltoztattam a középső rész területét, elhelyeztem úgy hogy a végére 10ből 9x sikerüt odafigyelés nélkül jól middle click-et nyomni. Mivel előtte nem használtam apple egeret így a 3 gombos egérhez és a 3gombos használathoz vagyok szokva. Használtam pár órát, és utána mikor levettem a polcról mellőle a 3gombos logitech pilot egeret kész megkönnyebbülés volt azt használni. Illetve arra jó volt a magic mouse, hogy utána le töltöttem a logitech-hez egy better scroll toolt amivel pöpecül beállítottam a görgő működését.
-
negyedes
addikt
udv,
valakinek valami otlete hogyan tudnam ezt orvosolni? [link]
pont a ket elem talalkozasanal verte be es alacsuszott egyik a masikanek, a gep megy, de esztetikailag eleg ronda. mivel lehet ezeket kicsit visszahajlitani?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BMW topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- ASUS routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Gamer PC i7-14700K / RX 9070 XT 16GB / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / NZXT RGB HÁZ-AIO
- White Design - Intel 14900K - RTX 4080 - 5TB SSD - 48GB 8000Mhz DDR5
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás!I5 6600 /GTX 1650 Super / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- ÚJ CORE I5 14400F GAMER MAX PC 16-32GB RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ RTX 5060 8GB DDR7 2ÉV GAR
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- Pixel 7 pro 128/8
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ami idegesít, az az, amikor az alt . helyett cmd .-ot ütök netbeansben és feldobja a samplert

Ha csak rontasz rajta, akkor meg még több pénz helyrerakni.