- iPhone topik
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Aktív témák
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
válasz
Cathfaern #617 üzenetére
aszongya'k a 6 karakter me'g turheto ido alatt megvan ....
http://www.openwall.com/john/ -
Tiltus
tag
válasz
Cathfaern #517 üzenetére
Ok akkor még 1x ethát a monitor nak 85Hz-ig bírnia kéne. Én elöször 1024x768/75 Hz állítottam be, ekkor a monitor elszállt OUR-el H:20.5K V:25.4
Ha jól tudom akkor a V értéknek legalább 50Hz kéne lenni de 75Hz beállításnál legalább 75-nek hamár ezt állítotam be, míg a H-nak 60KHz-nek kellen lennie, akkor hogy a csudába veszei fel ezt a 20.5-t!!!!!!!! -
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern #454 üzenetére
Akkor énis OFF
insmod évrenlét még kb egész könnyen bement, de az insmod buszozás már sehogysem akart, de ugye első nap, szal insmod --force buszozás. Persze suliból kiválsztanak hogy maradjak unnepélyen és ott is belémerőszakolták az ünnepély modult. Nem is hálálta meg ezt a sok erőszakosságot a renccer magja, szal mikor meghalottam hogy neumann marslakó szülőktől származik egy kernel paniccal meghaltam.
Ez tulajdonképpen még vicces is lenne, de az a baj tényleg informáltak minket neumann őseivel kapcsolatban és az egész ünnepély modul egy elég nagy offot kibírna...lehet megyek is offtopicba
On
Üdv.: steveetm -
WN31RD
addikt
válasz
Cathfaern #432 üzenetére
Anélkül, hogy hittéríteni próbálnék
, ajánlom figyelmedbe a sylpheed illetve inkább a sylpheed-claws
levelezőprogramot. Linux alatt egyértelműen és messze a legjobb, amivel eddig találkoztam (legalábbis az én szempontjaim és igényeim alapján).
http://sylpheed.good-day.net/
http://sylpheed-claws.sourceforge.net/ -
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern #418 üzenetére
http://www.mozilla.org/products/firebird/why/
Ittvan, hogy miért váltanak az emberek firebirdre, bár ebből egy csomó a mozillaban is megvan.
Amit tudok tutira, hogy egy telejesen újraírt, optimalizált kódon alapul, szvsz gyorsabb mint sima mozila.
rii
nagyúr
válasz
Cathfaern #387 üzenetére
uhum ...
csak tod ein most prog.mat szakra jarok estin .... es ahogy a prog tanarrunk is megmonta ... eleg gaz, ha valaki prog.mat szakra jar, programozo akarna lenni, de a Linux-ot nem tudja feltenni ...
es ha mar Linux, akkor Debian, mert annak mar lattam regebbe a lelkivilagat ....
.... ha feltom tenni, beconfigolni, ... akkor majd nem csak mari-neni fogja rammondani, hogy ertek a szamitastechnikahoz, hanem talan mar en is ugy fogom latni ....
itt valami gyoker problema van .... szerientem a kernelbe nem forditottam bele valami modules-es cuccost ............ -
rii
nagyúr
válasz
Cathfaern #314 üzenetére
error: cannot open Packages index using db3 - no such file or directory
error: cannot open Packages database in /var/lib/rpm
szal nincs is /var/lib/rpm ... akkor tegyem fel az RPM shared library, developmnet kit ..... librpm-dev ..........?
soha nem hazsnáltam még rpm-et ......... bocs ....... ;) -
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern #246 üzenetére
a readmeben az van írva, hogy telepítés után állítsam be a mixerrel a kívánt értékeket mert minden mute-n van, tényleg azon is volt, hangot felnyomtam, már szól.
Szal doksiban én nem találtam hogy mér lenne szar de ha megmutatod melyiket olvassam el, akkor elolvasom.
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #246 üzenetére
Elismerem, hogy néha idegesítő sokat olvasni, de hasznos
Főleg, hogy a slackot már pl félkézzel, becsukott szemmel megkonfigolom. Bármilyen disztrib ezután gyerekjáték lesz. Ezt főleg azért neked címeztem, mert ugyan rögös az út a teljes boldogságig de szerintem nagyon is megéri
-
botye
tag
válasz
Cathfaern #211 üzenetére
1.
2. Olvasni, olvasni, olvasni: usrdoc alkönyvtárban (vagy a net-en) keress Bash-Prog-Intro-HOWTO file-t... esetleg man bash...
3. Hát akkor ezt hagyom inkább azoknak, akik tényleg értenek a kde-hez... én ugyanis annyira ''rühellem'', hogy nem használom szegényt (azt a böszme nagy dög anyját neki...) -
botye
tag
válasz
Cathfaern #206 üzenetére
A pontos problémádat ugyan nem ismerem, de ez teljesen természetes. (Lásd linux programok, processzek, jogok stb...)
1.
A su nem tud jelszónélkül működni. Kicsit negy volna a biztonsági lyuk...
Ha mindenáron root jog kell, akkor rakj fel egy sudo nevű programot...
Ha mount-olni szeretnél, akkor módosítsd a /etc/fstab file-t, hogy a user-nek is legyen joga hozzá...
2.
Megadható a su-nak egy -c ''parancs'' opció, ekkor az adott parancsot végrehajtja... (man su)
3.
Hol szeretnél ''ráklikkelni''? Merthogy ez elég környezetfüggő kérdés... -
WN31RD
addikt
válasz
Cathfaern #190 üzenetére
Ha arra vagy kíváncsi, hogy a Linuxod a Windowshoz képest több memóriát igényel-e, akkor próbáld ilyen téren túlterhelni mindkettőt, és nézd meg, hogy hány nagy programot kell futtatni ahhoz, hogy észrevehetően belassuljanak.
A Windowsok hajlamosak kiüríteni a memóriából minden régebbi cuccot, míg a Linux inkább benne hagyja, amíg nem kell a hely másra. Tehát az éppen aktuális szabad memória mennyisége nem feltétlenül jó összehasonlítási alap. -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #42 üzenetére
kill -9 programpidje
Gondolom arról lehet szó, hogy fut egy program és azt le akarod állítani, akkor ez az egyszerűbb mód egy másik konzolról. Viszont ugyanarról a konzolról is van lehetőség a kilövésre. A legtöbb program a ctrl+z billentyűparancs hatására szépen háttérbe vonul. Na ekkor meg lehet ''gyilkolni'' őket
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest