Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
Sziasztok!
Van egy gondom, amire eddig nem találtam megoldást.
Adott egy Kubuntu 14.04-es (fő rendszer, tudom, illene már lecserélni, már nem támogatott) és egy friss Archlinux (leendő fő rendszer) külön partíción. A Kubuntu rendszerbetöltője (grub2 2.02~beta2-9ubuntu1.17) a HDD-re, az Archlinux-é a saját partíciójára van telepítve (még más rendszer is van a HDD-n).
A gond ott kezdődik, ha az Arch-ból csinálok egy újraindítást (csak ilyenkor jelentkezik a hiba, sima indításkor tökéletesen működik), a POST után megáll a betöltés, ~30 mp után elsötétül a képernyő és folyamatosan tekeri a HDD-t (nem vártam ki a végét). Ilyenkor csak a főkapcsoló folyamatos nyomására reagál (kikapcsol a laptop), minden másra sípolással válaszol.
Ha jól emlékszem, már a 4-es kernellel is ezt csinálta régebben. Lehet, hogy az újabb kernel és a régebbi grub nem csípik egymást és reboot-nál valami olyan kódot küld, amitől megfekszik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Silvercrest Rajztábla
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Macbook Pro 2019 Laptop A2141 i9
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest