- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple Watch
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 17 - alap
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
Sziasztok!
Van egy gondom, amire eddig nem találtam megoldást.
Adott egy Kubuntu 14.04-es (fő rendszer, tudom, illene már lecserélni, már nem támogatott) és egy friss Archlinux (leendő fő rendszer) külön partíción. A Kubuntu rendszerbetöltője (grub2 2.02~beta2-9ubuntu1.17) a HDD-re, az Archlinux-é a saját partíciójára van telepítve (még más rendszer is van a HDD-n).
A gond ott kezdődik, ha az Arch-ból csinálok egy újraindítást (csak ilyenkor jelentkezik a hiba, sima indításkor tökéletesen működik), a POST után megáll a betöltés, ~30 mp után elsötétül a képernyő és folyamatosan tekeri a HDD-t (nem vártam ki a végét). Ilyenkor csak a főkapcsoló folyamatos nyomására reagál (kikapcsol a laptop), minden másra sípolással válaszol.
Ha jól emlékszem, már a 4-es kernellel is ezt csinálta régebben. Lehet, hogy az újabb kernel és a régebbi grub nem csípik egymást és reboot-nál valami olyan kódot küld, amitől megfekszik?
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060 Ti 12GB Rampage SHIVA Gigabyte 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest