- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Nagyon láma kérdés, tudom, de segítsetek lécci. A thunderbird-öt szeretném egy gépen futtatni linux alól és win7 alól is. Ehhez a linuxos verzióban szeretném a windows-os profilmappa helyét megadni a profiles.ini fájl szerkesztésével. Igazából az elérési út pontos megadására lenne szükségem, de nem tudom, hogy linux alatt hogyan kell megadni ezt pontosan. A windows egy másik partíción van, és ezt nem tudom, hogy hogyan kell a linuxos elérési útban feltüntetni.
Ha a célmappábában (tehát aminek az elérési útjára kíváncsi vagyok) nyitok terminált akkor ezt látom: kriszta@ubuntu:/media/B6F28105F280CB57/Userrs/Kriszta/AppData/Roaming/Thunderbird/Profiles/3w7bn55u.defaultEzt próbáltam így beírni, de nem stimmel... Mi lenne ez helyesen?
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy egy olyan partíciót, amire a linuxot (xubuntu) telepítettem megnöveljek? -
kmarci25
veterán
válasz
MacCaine #18387 üzenetére
Oké köszönöm, akkor délután nekiesek. A próbálgatás ideje lejárt, agonizál win7 alatt a kis netbook.
Kevés benne a ram, és nem cserélhető. Az Asus szakemberei az alaplapra forrasztották, innen is köszönöm nekik!
Így lesz egy Linux a mindennapokra, ha meg valami nagyon speckó kell, akkor marad egy win is, biztos, ami biztos.Aláíráshoz: épp pár napja láttam ezt az epizódot.
A szinkronos verzióban is eltalálták, de sajnos szó szerint nem emlékszem.
-
kmarci25
veterán
Bocs az off-ért, de másutt nem kaptam választ.
Sziasztok!
Feleségem netbookjában (Asus Eeepc 1015) egy 320GB-os HDD teljesít szolgálatot. Gyárilag 4 partíció van rajta, 1 rendszer, 1 adattároló (mindkettő NTFS), egy 15 GB-os rejtett FAT32 (asszem erre készít az előre telepített rendszerről backup-ot a masina), és egy pár tíz MB-os valami. Mindegyik primary partíció.
Szeretnék a gépen lévő win7 mellé telepíteni egy linuxot. Ez oké is lenne, ebből már kiokosodtam. Tegnap viszont particionálni szerettem volna a HDD D meghajtóját (adattároló), itt ütköztem hibába. A MiniTool Partition-t használom általában ilyenekre. Nem engedte split-telni a D partíciót, ezért a Resize-zal szerettem volna megoldani. Mikor az apply-ra kattintok, akkor viszont kiírja, hogy a D meghajtó is használatban van, pedig nem fut róla semmi! Felajánlja, hogy indítsam újra a gépet, és akkor befejezi a műveletet, felosztja a D partíciót két részre. Itt nem mertem továbbmenni...Az adatvesztés nem érint, mert mindenről csináltam másolatot, ami a D-n volt/van. Az egyedüli, ami érdekel, hogy a gépen lévő win elinduljon üzembiztosan, mert komoly szankciókra számíthatok, ha nem így lesz.
Szóval mit mondtok? -
kmarci25
veterán
Van egy 1 gb-os hdd-m, van rajta 2 db ext3 partíció. Usb-ről bootolt xbuntu alatt szeretném a második partíció tartalmát lementeni, de csak az első partíciót látom. Mit kell tennem, hogy mindkettő megjelenjen?
-
kmarci25
veterán
Azt megköszönném. A feleségem abszolút win-hez szokott szemű, kizárólag user.
Nem tudom a barátnőd mennyire tech-mókus
, nálunk erről szó sincs, ha valamit csinálni kell a géppel, akkor az az én feladatom (jobb is így). Nem akarok feltenni egy olyan rendszert, amiben nem igazodik ki, meg nem szeret ránézni, használni...
-
kmarci25
veterán
Nálunk is úgy kezdődött, hogy a csajom volt. Most már a feleségem.
Jah, hülye voltam mikor vettük, pár tízezerrel többért adták a 2 gigás változatot, azt kellett volna megvenni. De egyébként meg soha többé Asus. Inkább Acer, ott bővíthető/cserélhető a ram, nem forrasztják rá az alaplara, mint ezek.
Igen, a driverek-en gondolkodtam, de ezek szerint nincs vele gond, köszi! A tapipad még érdekes lesz, mert ugye azt is jobb-klikknek veszi, ha magán a tapipadon "koppantok", meg azt is, ha a "dedikált" gombon. Nem tudom, hogy ez menni fog-e... -
kmarci25
veterán
Sziasztok!
A feleségem kis netbookja nagyon nyekereg már windows alatt, ezért feldobnék mellé egy linuxot is, hogy amire nem kell mindenképp win (böngészés, email, stb.), az egy kicsivel pörgősebb legyen. Sajnos a ram bővítés kizárva, alaplapra forrasztott ram-modul miatt.
Ez a készülék, 1GB ram, 320GB HDDKérdéseim:
1. A linkelt készülékre egyáltalán érdemes-e linuxot feltenni, vagy az sem segít nagyon rajta?
2. Melyik változatot telepítsem? Olyan kellene, ami eléggé hasonlít a win-re, lehetőleg beszél magyarul, és nincsenek nagy erőforrásigényei, de azért pofás a kinézete.
3. Hogyan telepítsem? Most két partíció van a HDD-n, az egyiken a win, a másikon szinte semmi. Érdemes a második partíciót tovább bontani, és külön létrehozni egyet a linuxnak? Ha igen, akkor milyen partíciókat, és mekkorákat?
4. Van-e arra lehetőség, hogy a most használt Thunderbird program minden beállítását és adatát, főleg a bejövő/kimenő leveleket átmozgassuk valahogy a linuxos partícióra?Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném.
Olvasgattam itt a linuxos cikkeket, de így összeszedve sehol sem találtam. Próbálgattam már linuxot (ubuntu, mint) az asztali gépen, de ott külön HDD-re tettem fel, és csak éppen kipróbáltam nem mélyedtem el benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged