- OnePlus 15 - van plusz energia
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- AirTag-riválist hoz Európába a Xiaomi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
A feleségem kis netbookja nagyon nyekereg már windows alatt, ezért feldobnék mellé egy linuxot is, hogy amire nem kell mindenképp win (böngészés, email, stb.), az egy kicsivel pörgősebb legyen. Sajnos a ram bővítés kizárva, alaplapra forrasztott ram-modul miatt.

Ez a készülék, 1GB ram, 320GB HDDKérdéseim:
1. A linkelt készülékre egyáltalán érdemes-e linuxot feltenni, vagy az sem segít nagyon rajta?
2. Melyik változatot telepítsem? Olyan kellene, ami eléggé hasonlít a win-re, lehetőleg beszél magyarul, és nincsenek nagy erőforrásigényei, de azért pofás a kinézete.
3. Hogyan telepítsem? Most két partíció van a HDD-n, az egyiken a win, a másikon szinte semmi. Érdemes a második partíciót tovább bontani, és külön létrehozni egyet a linuxnak? Ha igen, akkor milyen partíciókat, és mekkorákat?
4. Van-e arra lehetőség, hogy a most használt Thunderbird program minden beállítását és adatát, főleg a bejövő/kimenő leveleket átmozgassuk valahogy a linuxos partícióra?Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném.
Olvasgattam itt a linuxos cikkeket, de így összeszedve sehol sem találtam. Próbálgattam már linuxot (ubuntu, mint) az asztali gépen, de ott külön HDD-re tettem fel, és csak éppen kipróbáltam nem mélyedtem el benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Belesajdulhat a nyakunk, ha túl közelről akarjuk nézni a Thermaltake monitorát
- Router gondok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3060 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (TUF507ZV4-LP121W) i7, 24gb ram RTX 4060, gamer laptop!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Olvasgattam itt a linuxos cikkeket, de így összeszedve sehol sem találtam. Próbálgattam már linuxot (ubuntu, mint) az asztali gépen, de ott külön HDD-re tettem fel, és csak éppen kipróbáltam nem mélyedtem el benne.