-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
arcoskönyv #33128 üzenetére
A tar nem szinkronizál fel online dolgokat
-
válasz
arcoskönyv #33125 üzenetére
Gondolom mert a symlink az nincs ott, és nem akarnak azzal szívni, hogy lekezeljenek valamit, ami valójában nincs ott (és gondok adódjanak amikor pl. leklónozza valaki, de az a symlink valahova máshova mutat...)
Esetleg más FS, amin lehet könyvtárat hardlinkelni, ha megoldható.
-
válasz
fatpingvin #33116 üzenetére
Nem kvantumbiztos, de jelenleg még attól se kell tartani, hogy kvantumgéppel könnyen törhető, főleg a 4k-s.
-
-
-
válasz
arcoskönyv #33068 üzenetére
A 2048 bites kezd kifutni, de mondjuk nem azért, mert könnyen törhető lenne, inkább paranoia. 3 meg 4K-s kulcsokat használnak inkább.
-
-
válasz
fatpingvin #33056 üzenetére
Ezt mondom... Ha van a környéken megosztott nyomtató bármiről, az feljön nálam is
Mint @bambano -nél. Mivel saját nyomtatóm akkor van, amikor valami roncs idekerül javításra/bontásra, nem foglalkoztam vele.
@urandom0 : Köszi
-
-
-
-
-
-
-
válasz
fatpingvin #33016 üzenetére
Előbb ki kéne találni, mi a francot csináltam
-
válasz
fatpingvin #33014 üzenetére
Majd
-
-
Van valakinek valami tuti módszere olyasmire, hogy egy Linux (Debian) bebootoljon BIOS és EFI-n is?
Külön már van rá scriptem, de a kettő együtt nem akar menni :S (USB-re akarom rakni, mindenes nyúzósnak.) -
-
-
-
-
válasz
gregory91 #32915 üzenetére
Trükkös. A Rufus úgy írja, hogy a telepítő nem ISO9660-on, hanem FAT32-n van, így ha valamin felmountolod, akkor lehet módosítani, szóval nem kell mindig új ISO kiírásával foglalkozni.
Ezzel a részével nincs gond, a telepítőn látni azokat a file-okat, amiket odaraktam, a módosított preseed-et is végrehajtja, már amihez van belőle kedve, mert egy csomó mindent nem tudok, hogy hogyan kéne beleírni.
A script másolása is működik a telepítőről a telepített rendszerre a telepítés végén, de vagy nem fut le, vagy ami benne van, azzal van valami gond, és nem nagyon lehet megtudni, mi baja, mert normális log sincs(A /var/log/install/syslog -ba írogat, de hogy a Ubiquity mit csinál, azt nem túl beszédesen.)
-
válasz
gregory91 #32913 üzenetére
Köszi
Ez végig debian-installer, amiben vannak, ami jó lesz (ha 30 tab ilyenből nincs nyitva, akkor egy se
), de biztos, hogy lesz, ami ebben se lesz benne.
Ezért lenne jó valakivel beszélni, aki már csinált saját telepítőtOtt kezdve, hogy a d-i late command nem fut le, Ubuntun az Ubiquity late command-ja/success command-ja fut le csak... Valahogy így
ubiquity ubiquity/success_command \
string mkdir /target/install/; \
cp -R /cdrom/scripts/* /target/install/; \
chroot /target chmod +x /install/postinstall.sh; \
chroot /target bash /install/postinstall.sh;
Mármint amit a scriptbe írtam, azt nem csinálja meg, de legalább odamásolja
-
válasz
gregory91 #32911 üzenetére
/sbin/reboot, de a Nyomiquity nem egészen így működik (meg a d-i sem, de mivel Ubuntu a cucc, az installerben csak bizonyos d-i direktívák működnek
)
Amúgy asszem így kell autorebootolni a végén :
# Once installation is complete, automatically power off.#
d-i finish-install/reboot_in_progress note
d-i debian-installer/exit/poweroff boolean true
d-i ubiquity/summary noteubiquity ubiquity/reboot boolean true
ubiquity ubiquity/poweroff boolean trueNa most akkor ilyeneket kéne belőni, hogy
- pipálja be a non-free szoftvereket
- válassza ki a teljes lemez felhasználását, és ne kelljen a partíciók változásait elfogadni... -
Hello,
Csinált már valaki Debian (igazából Kubuntu) telepítő mókolást? OK, .seed file, de a telepítő olyan szinten nem foglalkozik azzal, hogy mit írok bele... 1-2 dolog működik, de nagy része nem.
Pl. hogyan lehet automata rebootot? -
-
Hello,
Valaki tud valami bármit, amivel egy raw filerendszerű meghajtóról le lehetne nyerni mpeg stream-et?
Lenne egy HDD-s felvevő, ami saját filerendszert használ (leginkább raw, vagy a file-ok kezdeteit a saját flash-ében tartja, de amúgy rendes MPEG streambe vesz fel), após meg nem szeret újraírható lemezre felvenni műsorokat csak azért, hogy normálisan vissza tudja nézni.
Szóval valami olyan cuccra lenne szükség, amivel legalábbis egy ismeretlen filerendszert végig lehet scannelni, és rájön, hogy egy-egy adatfolyam hol kezdődik... (Hexeditor kivételével, mert ahhoz azért kevés volnék)
-
-
válasz
gregory91 #32131 üzenetére
Na, ezt semennyire
Missing operating system, vagy más boot hibával hal el loopback-kel (de amúgy a GRUB része jó, már az image-ből bootoló cucc hal meg).
Egy régi DOS winyó image-ével próbálgatom. Ez megy memdisk-kel.
Kéne valami modernebbet imagelni, csak ötezerfele kéne szakadni, az nem most lesz. -
-
-
-
-
válasz
gregory91 #32089 üzenetére
Hm, nem hülyeség. Miben tud az többet, mint a memdisk?
Viszont ez az ISO-s macerálás félig-meddig zsákutca.
A Win10 PE SE x86 bebootol ISO-ból PXE-n, és pár dolog működik is rajta. A párhuzamos kártya drivereit fel lehet tolni, és pl. a Ponyprog úgy tűnik, megy is vele. Ami viszont lényeges lenne, a Samsung TV-s cikkben említett Postal 2 (ami a legmeredekebb dolgokat is tudja programozni) nem, mert annak kell egy Micronas LPTdrv, az meg újraindítós. Úgy tűnik, a Greenprog/CheapLPC is menni fog (remélem, mert 49lf020-at kellene mostanában írni).
Nem volt még humorom XP Embedded-et telepíteni, de gyanús, hogy a LPTDrv azon se nagyon menne
-
-
Nu. Kipróbáltam pár dolgok, bár egyik sem űrtechnika.
insmod ext2
set root=(hd0,1)
linux16 /home/userem/memdisk iso raw
initrd16 /home/userem/isofile.iso
boot
insmod ext2
set root=(hd0,1)
linux16 /home/userem/memdisk hardddisk
initrd16 /home/userem/wd40mb.img
boot
Az első ISO-t bootol, a második egy 40MB-os winyóról készült DOS/Windows image-t
Nem hinném, hogy bármilyen winfost be lehetne így húzni, de mindenesetre érdekes (és egy DOS alól futó BIOS frissítéshez pont elég lehet). -
-
-
Esetleg egy df -h hogy egyértelmű legyen.
Amúgy ja, ha tökig tele a diszk (vagy elfogyott az inode), akkor általában ilyesmi történik, hogy nem jutsz be a grafikusra (vagy semnmire), mert nem tud írni átmeneti file-okat.Még az lehet, hogy esetleg valamilyen egyéb hiba miatt read-only lett a filerendszer, de az is általában helyelfogyás, vagy ilyesmi miatt jön.
Az apt clean törli az apt cache-t (letöltött csomagfile-ok, ilyesmi). Utána már lesz annyi hely, hogy bejuss grafikuson, és megnézd, mi zabálta fel.
-
-
-
-
válasz
bambano #32059 üzenetére
Amúgy ja, végülis már így is kellett tenni virt-managert a hostra is, szóval az X libek fent vannak. Viszont a helyben futó wine csak olyan esetekben jó, amikor nem gázos a futtatott progi. (Az azért ritka, hogy olyan szinten gáz cuccal menjen csak valami.)
De szerintem a kis winyó+arra fizikálisan oprendszer lesz a vége, az sokkal üzembiztosabb. Esetleg ha találok valahol olyan USB nyomtatóportot, ami nem egy generic nyomtató valójában, hanem normál párhuzamos port van benne megvalósítva.
@májkimiki : Olyasmit, csak egy fullos Windows imaget kéne adott esetben indítani
-
válasz
bambano #32056 üzenetére
Na most ez nekem nem esett le. Simán wine a hostra, és a futó programokat X forwardon nézem?
Mondjuk ezzel az a gond, hogy néha megesik, hogy olyan cuccokat kell futtatni, hogy a hálóból kihúzom a gépet... (ld. a múltkori TV javítósnál az orosz csodaprogi).
Másik gép : Van egy NAS (nem bántjuk), van a virtuálhost, abban egy PCIE párhuzamos kártya. Meg van két laptopom, abba elég nehéz
@fatpngvin : KVM van a hoston, a virt-manager SPICE konzolja szépen megyen
Vagy mire gondolsz?
-
válasz
fatpingvin #32050 üzenetére
Elég sok LPT-s kulcs van régi cuccokhoz
@bambano : Hát, lehet, hogy menne wine alól, de a hostra a fene akar grafikus felületet tenni
(LPT azon van + a NAS-on, de utóbbit nem bántjuk) Szerintem valami kókány lesz akkor. Vagy Hiren's bootolása, vagy külön winya.
-
válasz
gregory91 #32042 üzenetére
Az nem megismerhetetlen. Amiket láttam leírásokat, azok sem feltétlen működnek, és ha igen, csak Linuxra, de mind úgy kezdődik, hogy partíciókat csatol fel az img-ből loop eszközön, initrd-t készít hozzá, stb.
Amiket írtál, az hajaz a többi leírásra, hétvégén tesztelem
@fatpingvin : "ez akkor is lényeges ha a lemezképfájl egyetlen partíciót tartalmaz? "
Igen, tudni kell, hogy hol az adat, és mennyi. -
válasz
fatpingvin #32031 üzenetére
ReactOS-os virtuálgép van
Jó kis Windows 2000, de amikor utoljára néztem, a háló még nem ment
(Jó is lenne különben, mert amúgy ezek az EEPROM író cccok általában nem tűl bonyolultak.)
Amúgy nem tudom, mennyire működne az image file bootolós ötlet; alapból gyanús, hogy nincs rá tonnányi leírás, és ha belegondolok, vajon mi emulálná a winyót a file-ból, ha lefutott a GRUB? Csak Ramdisk-es mókák működnének kb. - nem is lenne gond, van 12GB RAM, egy XP-nek meg elég lenne 1 is - és szerintem még senki nem programozott le ilyet raw imagekhez
A Microsoft elvileg csinált valami hasonlót image bootoláshoz, de így utánanézés nélkül gondolom ők is Hyper-V-vel macerálnak.
Tehát akkor itt is külön winyó lesz a megoldás
-
CTRL-ALT-F1 vagy F2, kapsz egy szöveges konzolt. Beírod a felhasználóneved, jelszavad (a jelszót nem fogod látni).
Ha beengedett, akkor beírod neki, hogy ls-la és enter.
Kimenetben azt a sort, amiben a .Xauthority van, idemásolod.Valahogy így kéne kinéznie :
-rw------- 1 user user 149 febr 24 16:54 .Xauthority
Ha nem user user (a userneved) van ott , akkor nem jó a tulajdonos. -
-
válasz
vargalex #32032 üzenetére
Na, nekem pont azokra az esetekre kéne ez a megoldás, amikor a Flashrom nem elég, a linkelt cikk csak példa volt
(Általában azt használok, mert az a legegyszerűbb.)
Meg a valaki által összerakott LPT portos író, amihez szintén egy ember írt valami programot, az sosem lesz támogatva Flashrom-al@fatpingvin : Nem akarnék még egy gépet csak ilyesmire... Hardver különben is adott, tisztán sw gond, hogy mi fut rajta
-
válasz
Mr Dini #32029 üzenetére
A 7+ se lenne rossz... de ehhez megint kell egy külső eszköz
Linux topicba meg azért írtam, mert alapvetően Linux fut a virtuálhoston"Bare metal xp telepítés nem játszik semmiképp?"
De, csak felesleges macera, és nem egy alkalomra kell, hanem jó lenne bármikor rutinból indítani, amikor. A linkelt cikkben persze megcsináltam, de inkább ne(Azóta cserélődött a host is.)
-
válasz
fatpingvin #32027 üzenetére
PCIE. A hardver meg egy AMD A8-as APU cucc, nem tud passthrough-t. Az lenne a legegyszerűbb
-
Hát, ha tudnék valamiben EEPROM programozót írni, akkor már írtam volna
Az a baj, hogy az egyetlen olyan hardver, amit meg is tudok építeni, az párhuzamos portos, és nem is csak egyféle cucchoz kell párhuzamos író - sok esetben előkerülhet.
Szóval mindenképpen az lenne a jó, ha fájdalommentesen lehetne ezen a vason valami olyan OS-t indítani, ami látja a parallel kártyát. (USB-s nem annyira jó, mert az általában valami szögbuta...) És nagyon sok ilyen íróhoz való progi csak régi Windowsokon megy.ISO boot még annyiban lehet érdekes, hogy ha valamelyik PE Win7 vagy Hiren's x64 pl. látja a port, azokon már elmennek az egyszerűbb programok - ez járható lehet. (De ezeket meg tudom PXE-ről bootolni, rutin errefelé gépteszteléshez.)
-
válasz
Mr Dini #32022 üzenetére
Nem hiszem. A fő baj az, hogy van olyan párhuzamos portos macera, ami pl. WinXP-t igényel. Ezt kéne áthidalni. A virtuálhostomon van párhuzamos port, és van XP-s virtuálgép is. (Vagy akkor telepítek olyat, ami be tud bootolni ezen a hardveren, mindegy.)
A Ventoy, ahogy nézem, Linuxot tud bootolni, valami külön meghajtóról. -
válasz
sh4d0w #32019 üzenetére
Na jó, de nem csak ISO-t, hanem akármit, vhd, qcow, img... lenne jó.
(Nem tud a virtuálhostom PCIE passthrough-t, és kéne a hostban levő nyomtatóportot OS-nek adnom néha... ez legegyszerűbb, ha nem kell külön háttértárat, vagy partíciót adni neki, hanem image-ből tudnám bootolni.) -
Valakinek van tuti módszere arra, hogy image file-ból bootoljon fizikai gépet? GRUB-nak kéne tudnia ilyet, de nem látok pontos leírást...
-
válasz
Netszemete #31774 üzenetére
Jaja. Elvileg az always-t állították be. (Nekem ott az volt az új, hogy van nem always
)
-
-
válasz
lionhearted #31770 üzenetére
Én is, mert mindenféle balf*ságot elkövettem már éles rendszeren
De ez a "bürokratikus probléma IT megoldása" sok volt, pár éve otthagytam azt a céget
-
válasz
lionhearted #31768 üzenetére
Az hogyan...?
Amúgy... Hm, az IfModule-t elírhatták, de... Azért csak nem.
Még olyat gondolok, hogy nem a default virtualhoston fut a cucc, de az meredek lenne... -
Ha annál a cégnél ezt el lehetne normálisan intézni, szerintem már ott lenne
Tehát minden egyéb megoldás kiesik, a legegyszerűbb megoldani, hogy legyen HSTS is.
@lionhearted : Másképpen keveredik
- Csak HTTPS van, a HTTP be sem volt állítva
- TLS1.2 a max., amit ismer, és 1.2 meg 1.3 használható, szóval ez pipa
- Azt néztük, hogy a prime256v1 -et ismeri, az meg ECC algoritmus, és ennyiben függene a certtől, hogy annak is támogatnia kell (azaz az issuernek, de nem igazán értettem amit találtunk rá).
Még az lehet, hogy generálnak egy új cert, ECC algoritmussal, és azzal mennie kéne (olyan találat volt, hogy a HSTS csak ECC algoritmusokkal hajlandó működni, de azok meg Apache 2.2.6 óta vannak). De pont ez a bajom, hogy a headernek szerintem meg kéne jelennie a HTTPS fejlécben... De mi okozhat egyáltalán olyat, hogy nem teszi bele? A mod_headers -nek semmi konfigja nincs.
Plusz : itthoni szerveren nekem van HSTS, és rsa 2048-as algoritmussal titkosít, a cert is olyan. Tehát nekem is meredek, hogy össze kéne függenie. (Csakhogy ez egy rendesen frissülő Debian Testing.) -
-
válasz
Netszemete #31761 üzenetére
"Ez legalább valami appliance (ami Suse alapú), amire aztán nincs repo
"
Mondom appliance. Tehát egy full zárt Linux, elvileg bele se nyúlkálsz (de azért bele lehet). Van rajta egy 2.2.10 Apache, ami ahhoz oda van csomagolva, az megy rajta. És ott a mod_headers, azt nem értik, miért nem működik a HSTS, ha egyszer be lehet konfigolni, konfigfile-ra nem hisztizik, error logban semmi.Ráadásul nem mai gyerek a Suse sem alatta.
-
-
Hello,
Havernak egy Süsün futó Apache-t kéne megmókolnia, hogy hajlandó legyen HSTS-t használni. Küzdünk vele egy ideje, de nem jövünk rá, mi baja. Hátha itt tudja valaki
- Apache 2.2.10 régi OpenSuse-n
- openssl ismeri a prime256v1 ECC titkosítást
- mod_headers engedélyezve, nem panaszkodik rá az ApacsDe ha nmap-pel vagy curl -s -k -D- -al megnézzük, hogy mit köp a szerver, abban nincs Strict-header. Elvileg a 2.2.6 -tól van ECC támogatás, bár egyes források 2.2.26 és 2.4 -et írnak.
Valaki fogott már olyat, hogy valamiért nem ment a Strict-Header opció Apache 2.x alatt?...bármilyen tippet szívesen fogadok...
-
-
Hello,
Valaki csinált már Xen/qemu hoston USB átirányítást?
Alapból van a gépemen egy qemu/KVM, amivel persze működik az USB eszköz átirányítása egy virtuális gépnek.
Most összerakok egy Xen hostot egy fizikai gépen, és arra kellene valami megoldás, hogy vagy a hostba dugott USB cucc, vagy a gépembe dugott USB eszköz átadható legyen virtuális gépre.
Virt-manager van, működik is, látja a guest gépeket a Xen hoston, USB redirection vagy USB host device is hozzáadható. Xl usb-attach... is megy, odaadja a virtuálgépnek az USB eszközt, csak a virtuálgépen nem jön fel, hogy van ott valami
Fullvirt gépek, tehát nem azért nem működik, mert a paravirt nem támogaSSa....de ennek mi baja tud lenni? :S
-
-
válasz
kraftxld #31477 üzenetére
Azám, ez valószínű az, hogy nem úgy hívják a /-t tartalmazó eszközt, mint a fizikai gépen.
Nem dob be egy dracut shellbe/ initrd shellbe, hogy esetleg ott javítsd ki?
Meg bootolj be valamiről, és nézd meg, hogy a /etc/fstab-ban mi a / helye, és egy lsblk -val vagy ls /dev/ -el megnézni, hogy tényleg ott kéne-e lennie. Ahogyan @Lenry mondja.
Ha nem létezik, akkor meg @f_sanyee -nek van igaza, de az meg talán átugorható úgy is, hogy pl. másik diszkcsatolót állítasz a Vmware-n, mondjuk most lehet, hogy SATA-n van, és IDE-re kéne. -
Használ valaki netconsole-t? Ha olyan receiver van beállítva neki GRUB-ból, ami nem létezik, akkor mit csinál?
Gondoltam beállítom, de látom, hogy statikusan kell neki MAC-et, IP-t megadni. -
-
-
-
-
válasz
bambano #31448 üzenetére
Ja, a serial console jó megoldás lenne, csak meg lehet azt csinálni, hogy az Android soros konzolként működik vajon? Mondjuk ha kell közé két RS232 TTL chip, akkor eret vágok, de még az is működhetne. Igazából arra gondoltam, hogy az Android cuccot kijelzőnek használom, nem szükséges, hogy a boot-ot is lássam.
@emvy : Megy SSH-n USB tetheringgel, de azért az kissé overkill
Mondjuk pont egy olyan Android eszközt használnék kijelzőnek, amiben nincs se USB tether, se wifi, se semmi
-
Van arra valami módszer, hogy egy Android telefont használjon az ember Linux terminálnak?
Úgy értve, van egy monitormentes szerverem, rádugok egy telefont USB-n, és voilá, kapok egy terminált.
Ha nincs, akkor kénytelen leszek fejleszteni egyet... -
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
janos666 #31405 üzenetére
Nekem annyival nagyobb szívatás, hogy a RAID-ről is bootol
5 SATA-s olcsó lapot is nehéz találni, nem hogy 6...
A 25Mb/s tényleg fura, az olvasás nekem is több sokkal (AthlonII X2 2GHz fölött, 4GB RAM)
Írás megy 25 körül, és ez is 4 laptopwinyó + 1 asztali, de sima ext4 mdraid-en. -
-
-
-
-
válasz
inf3rno #31388 üzenetére
Hát... ez egy igen nagy múltú cég, bár lehet ezért koptak ki az értelmes emberek mára
Ám ott - legalábbis a belső infrás részeken - nem volt ilyen nyilatkozat, pedig ott is volt olyan support (nem is egy) ami regionális, vagy globál cuccokra ment. Ügyfélrendszereken lehet, de ott sem említett senki ilyet.
Meg mérlegelni kell, hogy egy ilyen nyilatkozat mennyi fizunál éri meg... -
válasz
inf3rno #31374 üzenetére
Az eredeti kérdésben nem szerepelt az otthoni környezet, de később említette
"Hogy a kérdésre is válaszoljak, akkor éri meg ezeknek a tesztelése, ha egy elgépelés miatt lecsukhatnak x évre vagy rádvernek egy több milliós bírságot,"
Ehhez képest az ilyesminek gyak. egy cégnél sem látom a tesztelését. Ennyi erővel azt is felügyelhetnéd, hogy az admin mit gépel. Mondjuk van, ahol próbálták, pár év után elég lett, és felmondtam, mert 2:1 volt az adminisztráció a tényleges munkával.
Mit beszélek, oktatás se szokott lenni, felvesznek, 2 nap múlva root jogKomplett környezetek úgy rárakása csapatokra, hogy sosem láttak olyan OS-t, middleware-t, semmit
Jó esetben csak én jártam néhány ilyen helyen, és nem a túlnyomó többség ilyen
Komolyabb helyeken össze szokták szedni - elméletben gondolom, bár remélem, hogy van, ahol tényleg
Meg azt se hiszem, hogy az olyan szintű dolgokat szedik össze, amiket páran használnak, senkinek az orrára nem kötve. A komolyabban használt dolgokat persze össze kell, de az egy másik szint.
-
-
válasz
inf3rno #31370 üzenetére
Nos, egy otthoni felhasználású scriptet bizonyára automatizáltan szoktak tesztelni.
Amúgy tudom, hogy mi az a szoftvertesztelés, de egy átlagos munkahelyen a sysadminok scriptjeit nem szokás különösebben tesztelni, általában elég, ha jól működnek.
Az előző helyemen meg kötve hiszem, hogy a cég hivatalos belső ellenőrző scriptjei bármilyen tesztelésen átmentek volna, olyan trágyák voltak -
-
-
válasz
Magnat #31356 üzenetére
A find mindig sikeresen lefut, ezért mondta Sh4d0w, hogy mindig törölne. Ha rágrepelsz a filenév egy részére (arra, ami nem változik), akkor ha nincs újabb file, akkor sikertelen kimenetet ad, és nem fog lefutni a második find. Ha van újabb file, akkor a grep kimenete "sikeres" lesz, és továbbengedi a cuccot.
(Parancs && parancs : akkor fut a második, ha az első 0-val tért vissza, és a find mindig 0-val tér visszaA másik ilyen érdekes állat a pl. ping, aminek szintén össze-vissza visszatéréi értékei vannak.)
-
válasz
Magnat #31354 üzenetére
Arra gondoltam, hogy csak akkor fusson le a 3 napnál régebbiek törlése, ha van 3 napnál újabb file. Tehát a 3 napnál újabb file-ok listázása ha van ilyen, akkor mehet a törlés. A && csinál annyit, hogy ha egy parancs sikeresen lefutott, akkor lefuttatja a következőt, különben nem.
Az első find után egy |grep a filenév egy részére esetleg?
find -type f -mtime -3 |grep backupnevénekegyrésze&&find -type f -mtime +3 -exec ls -la {} \; -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Milyen okostelefont vegyek?
- Konteó topic
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged