- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MWC 2026: Kezünkben a minden tekintetben európai okostelefon
- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- 18. helyet ért a Samsung Galaxy S26 Ultra kamerarendszere a DxOMarknál
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MWC 2026: Hálózattechnológiai mélyvíz Bóday Tamással. Mint rendesen.
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
Mert miért?
A régi meghajtó, az sdb, és az új az sda, mind2 GPT. A régi meghajtón van egy boot partició, és egy rendszer partició, az újon ugyan ezt szeretném, csak ott van már egy LUKS adattároló partició is. A particiók ki vannak alakítva, az átvitel a kérdés.
sda 8:0 0 670.7G 0 disk├─sda1 8:1 0 63.5G 0 part /share/tars├─sda2 8:2 0 606.7G 0 part│ └─tar 253:0 0 606.7G 0 crypt /share/tar└─sda3 8:3 0 512M 0 part /share/tars/boot/efisdb 8:16 1 29.5G 0 disk├─sdb1 8:17 1 512M 0 part /boot/efi└─sdb2 8:18 1 28G 0 part /kezdtem: dd if=/dev/sdb2 of=/dev/sda1 bs=64K conv=noerror,sync
mountoltam ezt, belemountoltam a boot/efi-jébe a bootnak szánt particiót is, mountoltam a dev,sys,proc-t, chrootoltam az új meghajtóba, ott grub-install --recheck update-grub grub-install --recheck, unmount dev,sys,proc.az új rendszer partició /etc/fstab-ba beraktam az új particiók UUID-jeit.
Hogy teszem bootolhatóvá az új lemezt, hogy csinálok bootot az sda3-ra (az az első partició, csak mivel utolsónak hoztam létre, azért lett 3)?
parted-ben boot, esp flageket adtam rá. Bootok FAT32-k, a többi meg ext4, kivéve a titkosított mert az btrfsMi kell még? Mi maradt ki?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- EAFC 26
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Renault, Dacia topik
- LEGO klub
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest