- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Felhomályosításra lenne szükségem. Adott egy Debian szerver (2.6.24-etchnhalf.1-486 kernellel) erről futott jó néhány shoutcast szerver, játék szerver, verlihub, stb. A probléma az volt, hogy nem ismert fel alapból a benne lévő 2 GB ramból csak 900 MB-ot, ráadásul a kétmagos processzorkezelést se támogatta. Ezért a szerverteremben levő rendszergazda végzett rajta egy kernel frissítést a következőre: "2.6.26.3-haha i686". A problémát meg is oldotta, felismer most már mindent rendesen, csak...
...mikor reggel ideértem (és megtörtént a kernelfrissítés) szinte semmi nem futott a szerver programok közül ami az init.d-ben szerepelt.
Nem indult el az apache2, ennek következtében nem volt weboldal, nem voltak elérhetők a webes alkalmazások. Nem indult el egyetlen shoutcast szerver sem, sem a verlihubok. Próbáltam elindítani az apache-ot "apache2 start"-al de semmi, mintha nem ismerte volna fel a parancsot. Fél óra google bújás és konfig fájl módosítás után elindult ugyan, de szintén nem ezzel a paranccsal, hanem az "apache2 -k start"-al. A webmin szintén nem indult a "webmin start"-al, csak a saját telepítése mappáján belül volt hajlandó megindulni ./start-al. Most nagy nehezen újra működik minden, de most már félek, hogy a következő restartkor sem indulnak el ezek és nem azért írkáltam scripteket minden programhoz az init.d-be, hogy ne működjenek.Mi lehet a baj? Mért nem indultak el és mit tehetek, hogy legközelebb ne történjen ilyesmi? (Esetleg nem jól írtam meg a scripteket? De ezt meg kizárom, mert mikor elkészültek webminből megpróbáltam őket indítani is és leállítani is.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Óra topik
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem indult el az apache2, ennek következtében nem volt weboldal, nem voltak elérhetők a webes alkalmazások. Nem indult el egyetlen shoutcast szerver sem, sem a verlihubok. Próbáltam elindítani az apache-ot "apache2 start"-al de semmi, mintha nem ismerte volna fel a parancsot. Fél óra google bújás és konfig fájl módosítás után elindult ugyan, de szintén nem ezzel a paranccsal, hanem az "apache2 -k start"-al. A webmin szintén nem indult a "webmin start"-al, csak a saját telepítése mappáján belül volt hajlandó megindulni ./start-al. Most nagy nehezen újra működik minden, de most már félek, hogy a következő restartkor sem indulnak el ezek és nem azért írkáltam scripteket minden programhoz az init.d-be, hogy ne működjenek.