-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Felhomályosításra lenne szükségem. Adott egy Debian szerver (2.6.24-etchnhalf.1-486 kernellel) erről futott jó néhány shoutcast szerver, játék szerver, verlihub, stb. A probléma az volt, hogy nem ismert fel alapból a benne lévő 2 GB ramból csak 900 MB-ot, ráadásul a kétmagos processzorkezelést se támogatta. Ezért a szerverteremben levő rendszergazda végzett rajta egy kernel frissítést a következőre: "2.6.26.3-haha i686". A problémát meg is oldotta, felismer most már mindent rendesen, csak...
...mikor reggel ideértem (és megtörtént a kernelfrissítés) szinte semmi nem futott a szerver programok közül ami az init.d-ben szerepelt.
Nem indult el az apache2, ennek következtében nem volt weboldal, nem voltak elérhetők a webes alkalmazások. Nem indult el egyetlen shoutcast szerver sem, sem a verlihubok. Próbáltam elindítani az apache-ot "apache2 start"-al de semmi, mintha nem ismerte volna fel a parancsot. Fél óra google bújás és konfig fájl módosítás után elindult ugyan, de szintén nem ezzel a paranccsal, hanem az "apache2 -k start"-al. A webmin szintén nem indult a "webmin start"-al, csak a saját telepítése mappáján belül volt hajlandó megindulni ./start-al. Most nagy nehezen újra működik minden, de most már félek, hogy a következő restartkor sem indulnak el ezek és nem azért írkáltam scripteket minden programhoz az init.d-be, hogy ne működjenek.
Mi lehet a baj? Mért nem indultak el és mit tehetek, hogy legközelebb ne történjen ilyesmi? (Esetleg nem jól írtam meg a scripteket? De ezt meg kizárom, mert mikor elkészültek webminből megpróbáltam őket indítani is és leállítani is.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nők, nőügyek (18+)
- Yettel topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest