- iPhone topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Így néz ki a Vivo X300 Pro, és két vele rögzített 4K 120fps videó
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F7
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Felhomályosításra lenne szükségem. Adott egy Debian szerver (2.6.24-etchnhalf.1-486 kernellel) erről futott jó néhány shoutcast szerver, játék szerver, verlihub, stb. A probléma az volt, hogy nem ismert fel alapból a benne lévő 2 GB ramból csak 900 MB-ot, ráadásul a kétmagos processzorkezelést se támogatta. Ezért a szerverteremben levő rendszergazda végzett rajta egy kernel frissítést a következőre: "2.6.26.3-haha i686". A problémát meg is oldotta, felismer most már mindent rendesen, csak...
...mikor reggel ideértem (és megtörtént a kernelfrissítés) szinte semmi nem futott a szerver programok közül ami az init.d-ben szerepelt.
Nem indult el az apache2, ennek következtében nem volt weboldal, nem voltak elérhetők a webes alkalmazások. Nem indult el egyetlen shoutcast szerver sem, sem a verlihubok. Próbáltam elindítani az apache-ot "apache2 start"-al de semmi, mintha nem ismerte volna fel a parancsot. Fél óra google bújás és konfig fájl módosítás után elindult ugyan, de szintén nem ezzel a paranccsal, hanem az "apache2 -k start"-al. A webmin szintén nem indult a "webmin start"-al, csak a saját telepítése mappáján belül volt hajlandó megindulni ./start-al. Most nagy nehezen újra működik minden, de most már félek, hogy a következő restartkor sem indulnak el ezek és nem azért írkáltam scripteket minden programhoz az init.d-be, hogy ne működjenek.
Mi lehet a baj? Mért nem indultak el és mit tehetek, hogy legközelebb ne történjen ilyesmi? (Esetleg nem jól írtam meg a scripteket? De ezt meg kizárom, mert mikor elkészültek webminből megpróbáltam őket indítani is és leállítani is.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Plazma TV topic
- Kiegészítette processzorflottáit az AMD
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPad topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3299,100% Akkumulátor
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 165Hz
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest