Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Core2duo6600
    veterán

Használtam a keresőt. Találtam leírásokat, hogy valószínűleg az mbr-t kéne kinullázni vagy mit csinálni. Letöltöttem a Gparted nevű progit, ntfsre partícionáltam a korábban ext3 és swap partíciót, de a win így sem látta telepítőben. Átraktam fat32-re, hogy az fdisk is lássa. Csináltam bootfloopyról bootcd-t, azzal bootoltam, beírtam hogy fdisk /mbr, semmi sem történt. De már legalább láttam a vinyót. Aztán visszaraktam az Ubuntut, és majd megpróbálom hátha mellé felmegy a windows. Egyébként meg lehet hogy megsértettem a netikettet, viszont elnézést kértem érte. A való életben is így működik, nem? :F És azért nem windowsos topicba írtam, mert mint már említettem, eddig nem volt ilyen gond sosem, és most Ubuntu telepítés után jött elő ez a probléma, ezért gondoltam rá hogy lehet hogy annak telepítése közben esetleg a partícinálással rontottam el valamit, illetve valami mást, nem értek hozzá, ezért bátorkodtam olyan fórumban írni ahol értenek a Linuxhoz.

Olyan, hogy egy akármilyen oprendszer telepítése után a win telepítőből bebootolva ne lássad a winyod ez nem fordul elő
    a dosos fdiskert meg hanyagoljad ha egy mód van rá, mert amikor azt csinálták nem voltak ilyen sok GB és winyok
    A vistanak a DVD jéről, XYp telepítő cd jéről bebootlva ha kell megadni neki a hdd vezérlő driverét xp esetében 1 kis floppyn vista be tudja venni usb drive ról is, ha ezek után sem megy, akkor ott valami egész más gond van, hiszen
    Annak semmi köze nincs hozzá particiónálás elött, hogy korábban milyen volt rajta
    Mind a vista mind az xp tudja ujraparticiónálni
    és ha telepíted rá a rendszert magától lecseréli az MBR -t mind a 2 abban az esetben ha ez az egyedüli hdd a gépedben

Új hozzászólás Aktív témák