- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Sony LinkBuds Clip – trendigazodás
- Újabb hét, újabb Galaxy S26 képek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Én ahol dolgozom egy saját beágy Linux-os boardhoz a Yocto project-vel buildelek Linux-ot. Ez a Linux a vevőnek elmegy a board-val, tehát komplett FOSS ellenőrzést és dokumentumokat kellett csinálnunk.
Én amit ebből megtanultam, az az, hogy a vevőnek kiszállított SW-ben, ami jelen esetben egy Linux image, minden ami GPL v2 licenses kód, azt ingyenesen a kérésére el kell tudnom küldeni neki, de csak azt, ami ilyen licenses, minden mást megtarthatok magamnak.
Én úgy gondolom, hogy a Red Hat ennél sokkal többet publikált eddig, és most jött el az, hogy már csak és kizárólag a GLP v2-ők lesznek publikálva (ezt majd kérésre ki kell adniuk, de többet semmit). Pl eltudnám azt képzelni, hogy csinálnak egy GitHub oldalt, ahova ezeket amik náluk GPL v2 felrakják, külön külön, de ez után ember legyen a talpán aki, a sok kicsi SW részből egy újabb disztribúciót majd összehackel magának. Talán a Yocto közösség örülne egy linux-rhel reponak, amiből az elszántak ARM és x86-ra egyedi disztribúciókat tudnának összebuildelni maguknak. Ha kb ilyen lesz a Rad Hat jövője, hogy le minimalizálja a publikus tartalmakat, és csak az lesz elérhető ami GPL v2 akkor semmiben nem lehet velük vitatkozni, ez van és kész, ezt megtehetik, igazából én is ezt tenném egy saját cégemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL Latitude 5285 (Tablet)FHD, 2 az 1 ben, 12.3",i7-7600U,16GB DDR4, 256GB SSD, WIN11
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest