Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

őstag

LOGOUT blog (1)

válasz coco2 #33188 üzenetére

Az alkalmazást lefordítom intel gépen ubuntu környezetben. Aztán átviszem azt a binárist ubuntu alól intel vagy amd processzoros redhat, centos, akármi linux alá. Számíthatok változatlan futásképességre egészen biztosan?

Nagyon valószínű, hogy működni fog (főleg egyszerűbb programoknál), de ez tényleg az a tipikusan letesztelős dolog, másrészt ahogy írták, linkelhetsz statikusan, avagy csinálhatsz belőle appimage/snap/flatpak csomagot is, vagy konténert is.
    De ha nem is működik, akkor sem a glibc-n fog múlni a dolog, hanem az esetlegesen használt egyéb függőségeken. De szerintem egy sima BSD socketes cucc aligha lesz problémás.
    Én lefordítanám a legrégebbi glibc-vel, ami valószínűsíthetően előfordulhat a célközönségnél (nem tudom, Ubuntu 20.04 talán vagy Debian 10...), és kipróbálnám újabb disztrókon.
    Ha publikus a program, elküldheted nekem is, segítek tesztelni. Van telepített Fedora 37-em, CentOS Stream-em, Debian 10-esem, Debian 11-esem és OpenSuse Leap-em.

A processzor generációkat teljesen felesleges belekeverni a dologba, annak a legkevésbé van köze a disztrók közti kompatibilitáshoz.

Ezt elolvashatod.

Új hozzászólás Aktív témák