Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

Tiszteletem!

Végső kétségbeesésemben ide írok, hátha valaki okosabb itt, mint én. A történet annyi, hogy van egy rootolt LG Smart TV-m, amelynek sikerült kidumpolni a rootfs-ét, illetve a gyártótól rendelkezem a kernel forrásokkal, illetve egy x86_64 kompatibilis toolchainnel. A TV maga armv7 soft float.

Szeretnék appokat fordítani a TV-re, de a canadian cross compile megoldás a toolchainnel x86_64 vasról nem éppen kézenfekvő. Sokkal kényelmesebb lenne fordítani egy natív gcc-t a toolchain segítségével, majd az egészet felrakni a TV rootfs-ébe és oda chrootolva nem közvetlenül a TV-n, de egy kicsi ARM szerveren buildelni. Szóval ez az elképzelés.

A gyakorlatban nem sikerült a desktopomon futó Arch Linuxról, vagy a szerveren futó Fedoráról buildelni, egy régi ubuntu chrootot használtam, ami ráadásul 32 bites. A célnak viszont megfelel. Ami viszont érdekes, hogy nem akar lefordulni a gcc, amikor a make végigszalad az összes függőség mappáján, akkor a libgcc-nek valamiért nem adja át a gcc gyökerében lévő configure által konfigolt környezeti változókat és emiatt, mivel nem talál pár fejlécet a libgcc make, le se fordul. Nyilván kézzel lehetne korrigálni, de nem ez lenne a szép megoldás.

Erről a linkról letölthető a chroot, amiben dolgoztam: [link]

A chrootba belépve kellenek a környezeti változók a buildeléshez:

. /opt/webos-sdk-x86_64/1.0.g/environment-setup-armv7a-neon-webos-linux-gnueabi

Majd a következő sorokkal próbálok fordítani:

cd /root/gcc-build

CC="arm-webos-linux-gnueabi-gcc -march=armv7-a -mfpu=neon -mfloat-abi=softfp --sysroot=/opt/webos-sdk-x86_64/1.0.g/sysroots/armv7a-neon-webos-linux-gnueabi" CXX="arm-webos-linux-gnueabi-g++ -march=armv7-a -mfpu=neon -mfloat-abi=softfp --sysroot=/opt/webos-sdk-x86_64/1.0.g/sysroots/armv7a-neon-webos-linux-gnueabi" ../gcc-6.2.0/configure --prefix=/opt/webos-sdk-x86_64/1.0.g/sysroots/armv7a-neon-webos-linux-gnueabi --with-mpfr=/opt/webos-sdk-x86_64/1.0.g/sysroots/armv7a-neon-webos-linux-gnueabi --host=armv7a-linux-gnueabi --target=armv7a-linux-gnueabi --build=x86_64-linux-gnu

make -j8

ÉS egy kis idő után ezt a hibát dobja: [link]

Ha belenéz az ember a létrejött build mappában a libgcc config.logja tényleg mintha teljesen ignorálná a build változókat és a külső configure flageket. Nem értem mit rontok el.

Van ötlet esetleg? Nagyon jó lenne, ha sikerülne lebuildelni. :B

Köszi!

Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.

Új hozzászólás Aktív témák