Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ennyit szűkít az X300 Ultra a telepen Európában
- Nincs Nothing AI szemüveg? Fogd meg a söröm!
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok
Lenne megint egy problémám. Igazából elég kicsi az esély, hogy megoldásom is lesz, de hátha együtt sikerül.
Adott egy Arch telepítés KDE-vel. Arcwiki alapján telepítettem most már kb sok-sok éve cc 2016-ban) Használok xfreerdp-t multimonitoron. Van 3 képernyőm, ebből 2-n futtatom a távoli win RD-t. (ez igazából mindegy is, mivel akár mind a 3-on meg tudom jeleníteni)
Plasma 5.20.x-ig minden rendben működött. A plasma váltott 5.21-re, és azóta csak az egyik képernyőmön jelenik meg a win. A winben felismeri, hogy neki 2 vagy 3 monitort kéne használni, és a configban is látható 2. képernyő (tehát a win leképezi), de a Linux csak egy monitort használ hozzá. A többi láthatatlan, nem jelenik meg.
Ha downgardelem plasma 5.20-ra akkor megint tökéletes minden. Több RD-vel is próbáltam, és az eredmény ugyanaz.
Valószínű nálam lesz a hiba. mert USB-re felraktam egy Ubuntut és egy Calam-Arch-KDE-t (Plasma 5.21), és azokon minden jól megy.
Van ötlete/tippe valakinek , hogy mi a kótyagos fityfenét nem állítottam be, vagy állíthattam el?A freerdp-n már jelentettem mint bug-ot, de félek nem tudnak segíteni.
Azért jelentettem, mert 5.20-ig minden rendben volt.
Legrosszabb esetben felrakom újra az Arch -ot, de ez elvi kérdés,
nem szívesen tenném.
Új hozzászólás Aktív témák
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Játékok (Márc 30. UP!) Olvass...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 128bit (NE7506T019T1-GB2061T) Videokártya
- DELL Latitude 5480,14",HD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nem szívesen tenném.