- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Apple iPhone 17 - alap
- Honor 400 Pro - Gép a képben
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
válasz
samujózsi #29528 üzenetére
Ezt a megoldást valahol olvastam én is, de sajna nincs Xwrapper.config fájl. Egyébként Raspbian fut rajta, ami egy minimálisan módosított Debian, abból is a legújabb, a Buster. Az alaptelepítésben egyébként Raspbian Lite verzió volt (ami nagyjából a Debian Netinst-nek felel meg), arra húztam fel az xserver-xorg + xinit + raspberrypi-ui-mods csomagokat a szükséges függőségeikkel együtt. A raspberrypi-ui-mods egyébként egy openbox alapú Pixel nevű minimal grafikus környezetet rak fel. De ez ebből a szempontból mindegy lenne, mivel ugyanolyan átlagos desktop linux. A monitor előtt ülve a startx a szokásos módon elindítja a grafikus asztali környezetet, na, én ugyanezt szeretném távolról ssh-n keresztül véghezvinni mindenféle forward nélkül. Csak fusson a lelkem a helyi gépen / monitoron.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- BestBuy topik
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Linux kezdőknek
- Ismét drágult az Xbox Game Pass, átnevezték a csomagokat
- Gumi és felni topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPad topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M WIFI R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS Chieftronic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest