- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ben-
veterán
Csak ez az egész azért érdekes, mert a GT710 elődje egy nagyon öreg 9400GT volt, amivel a 16.04 jó ideig kiválóan működött zárt driverrel. Aztán jó kérdés, hogy mikor, de elkezdett akadozni a gépezet. Feltételeztem, hogy az öreg SSD vagy a szintén nem túl fiatal 9400GT elfogyhatott, ezért lecseréltem az SSD-t és a VGA-t is, majd telepítettem a 18.04 -et. Nagyjából ugyanaz a helyzet, de a 18.04 -nek köszönhetően egy kicsivel még rosszabb.
Kíváncsiságból kipróbáltam Live a 14.04 -et, mivel az még nagyon simán hasított. Nos, a böngészőben való görgetés már azzal se valami „smooth”. Sok program megnyitásától kevésbé, de azért megfekszik a gép.
Ebből gondoltam, hogy hardveres a gond, mivel már mind a zárt mind a nyílt driverek végig lettek próbálva és korábban még a szerényebb képességű nyílt driverrel, illetve gyengébb videokártyával is remekül működött minden.Nézegetem a htopot. Egyértelműen a firefox és a gnome-shell húzza a processzort. Teszek egy próbát az xfce -vel is, de tulajdonképpen az asztali környezet akadozását a KDE is megoldja, hisz KDE -vel minden vaj simán működik, kivéve a böngészők.....
Egyébként lehetséges, hogy egy GT 710 már általános használatra is kevés?
Nagyon furcsállom. Emlékszem még a régi időkre, amikor egy 8600GS tökéletesen vitt mindent a 9.04 alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Crimson Desert
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fejhallgatós találkozó
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- Apple MacBook Air M3 15 256GB,Újszerű,Dobozaval,24 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
- 27% - Crucial 96GB (2x48GB) DDR5 5600MHz CT48G56C46S5 Notebook RAM!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nagyon furcsállom. Emlékszem még a régi időkre, amikor egy 8600GS tökéletesen vitt mindent a 9.04 alatt.