- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Aktív hűtéssel mutatkozott be az IQOO 15 Ultra
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Másnap meglett a hiba oka, csak az összefüggést nem értem. A telepítéskor kiválasztottam melyik lesz az elsődleges kártya, amely DHCP-n keresztül kapja az IP címet, szépen be is állította, működött a DNS is.
ifconfig parancs ugye csak az első kártyát listázza, a 2. nincs listán.
Az /etc/network/interfaces -be bejegyzem a szükséges sorokat, ahol látható, hogy az első kártyához sincs hozzárendelve dns-nameserver, de ahogy a következő sorokat beillesztem, a játéknak vége.#Belso csatolo
auto eth1
iface eth1 inet static
address 192.168.1.1
netmask 255.255.255.0ehhez kell még legalább a: dns-nameserver 8.8.8.8
Ezek után a /etc/resolv.conf-ba bekerül a 8.8.8.8-as cím és így már működik. Eleve hozzá sem nyúltam a resolv.conf-hoz, nem értem miért állítja/állította el a dns címeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Elégedetlen lenne az NVIDIA AI gyorsítóinak tempójával az OpenAI?
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4483, 100% Akkumulátor
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest