- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Optimalizációban szeretnék egy kis segítséget kérni, 64 bites Mint 17.3 kde-vel, Aspire E5-ös gép, uccsó degenerációs I3, 4gb ram, tehát van azért erőforrás egy alap kde-hez

Indítás után napokig jó, de mivel nem szoktam kikapcsolni, csal lecsukással elküldeni aludni, egyre lassabb lesz de annyira, hogy egy új lap a böngészőben (Chromium) v. egy kate elindítása 5-10mp-et is igénybe vesz néha, mint egy szar windows 5 év után, swap-el ezerrel.... Restart, utána jó 1-2 napig.
Most is pl. a mem azt jelzi, hogy ~200Mb szabad ram van a 4gigábaól és csak egy chromium fut 1 füllel a céges proginkal és egy opera szintén 1 füllel, benne most a PH!, meg egy skype....
Nem részletezem honnan, miért tudom, hogy a Chromium benne van a lehetséges okokban, de nem nélkülözhetem sajnos, a céges szoftverünk csak ebben fut majdnem hibátlanul az IE-n kívűl, más weboldalakat más böngészőben nézek, mert 5-6 fül a Chromiumban és kifagy a gép szinte, kb. 5 perc mire eljutok egy konzolig és kill-el kilövöm... utána sem olyan gyors, fél perc mire elment 4-5 excel-t és újrainditható..
Valahogy nem lehet korlátozni a memória használatot egyes programokra v. hogy maximalizálni a szálak számát? Hogy tudom megnézni, mi foglal és mennyi ram-ot a top-on kívűl? V. vmi liuxos "memória felszabadító" eszköz, amit cron-al indítgathatnék X időközöként ?
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR K100 AIR
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest