Hirdetés
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Optimalizációban szeretnék egy kis segítséget kérni, 64 bites Mint 17.3 kde-vel, Aspire E5-ös gép, uccsó degenerációs I3, 4gb ram, tehát van azért erőforrás egy alap kde-hez

Indítás után napokig jó, de mivel nem szoktam kikapcsolni, csal lecsukással elküldeni aludni, egyre lassabb lesz de annyira, hogy egy új lap a böngészőben (Chromium) v. egy kate elindítása 5-10mp-et is igénybe vesz néha, mint egy szar windows 5 év után, swap-el ezerrel.... Restart, utána jó 1-2 napig.
Most is pl. a mem azt jelzi, hogy ~200Mb szabad ram van a 4gigábaól és csak egy chromium fut 1 füllel a céges proginkal és egy opera szintén 1 füllel, benne most a PH!, meg egy skype....
Nem részletezem honnan, miért tudom, hogy a Chromium benne van a lehetséges okokban, de nem nélkülözhetem sajnos, a céges szoftverünk csak ebben fut majdnem hibátlanul az IE-n kívűl, más weboldalakat más böngészőben nézek, mert 5-6 fül a Chromiumban és kifagy a gép szinte, kb. 5 perc mire eljutok egy konzolig és kill-el kilövöm... utána sem olyan gyors, fél perc mire elment 4-5 excel-t és újrainditható..
Valahogy nem lehet korlátozni a memória használatot egyes programokra v. hogy maximalizálni a szálak számát? Hogy tudom megnézni, mi foglal és mennyi ram-ot a top-on kívűl? V. vmi liuxos "memória felszabadító" eszköz, amit cron-al indítgathatnék X időközöként ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Gitáros topic
- Windows 11
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i7 8700K 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest