- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Android szakmai topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A korábbiaknál is varázslatosabb lesz a Honor Magic V6
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_MaSTeRFoXX_
csendes tag
Ngabor2, akkor beillesztem a privát üzenetet:
(meg odairom a neveket hogy egyértelműen látszódjon a beszélgetés)
Masterfoxx:
,,,,Találtam még az etc mappát ezen belül rc.d mappát amiben van sok fájl, meg még az RC0.d RC0.d RC2.d.....RC6.d RCS.d. Ezekben vannak reboot, meg boot meg ilyen parancsfájlok.... Az RC.2-ben találtam egy k17network fájlt, Lehet hogy ez az.
Újraindítom most a gépet és figyelem hogy mikor kapcsol ki a hálókártya, meg mit ír ki ilyenkor a gép. Hátha ad valami támpontot....
Ngabor2:
az RC2.d-ben levő network indítja. valahol le van írva, hogy az egyes futási szintek mit jelentenek.
1: egy user, asszem háló nélkül. leginkább admin dolgokhoz
2,3: normál futás, az egyik alapból grafikus, a másik nem.
4,5: ezek általában nincsenek használva
6: reboot
0: halt, kikapcsolás
tehát az RC6 és RC0 kt-kban is illene lenni network file-nak, abból kellene (ideiglenesen) elmozgatni.
milyen kártya amúgy ez? egy lspci kimenetet is dobhatnál, de azt akár a topikba is. ha oda teszed, akkor ezt a pü-t is tedd be, hogy lehessen látni, hogy mire jutottunk eddig.
--------------------------------
Szóval, a hálókártya az alaplapi integrált, AsusP4P800 delux alaplapban.
az lspci szerint:
02:05.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8001 Gigabit Ethernet Controller (rev 13)
Elkezdtem szerkesztgetni az RC2.d-ben található k17network fájlt, megkerestem azt az üzenetet amit kiír akkor amikor úgy gondoltam hogy leállítja a hálókártyát. A láthatóság kedvéért lefordítottam magyarra
majd az utána következő sorokat ''hatalmas'' programozói tudásommal egészen egy reload) parancsig ki ## kommenteztem, arra számítva hogy majd így nem veszi figyelembe a hálókártya leállítást.
De csak azért is leállítja...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android szakmai topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fedora Linux
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4521, 98% AKKSI
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GTX 1050 OC 2GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs