- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donatel
tag
Hali!
VMWare Workstation 12-ben készítettem egy kis virtuális hálózatot:
1. Main-Server (Ubuntu Server 16.04.1 LTS)
2. Desktop 1 (Ubuntu Desktop 16.04.1 LTS)
3. Desktop 2 (Windows 7)A Ubuntu Server-t bekonfiugáltam, felfrissítettem, majd telepítettem rá DNS server-t (bind9, dnsutils) és DHCP servert.
A gépek pingetik egymás ip címét, a a routert, a 8.8.8.8 -t valamint a google.com -ot. De a main-server nem tudja hostname alapján pingetni a desktop 1 és desktop 2 gépet. A desktop 1 pingeti a main-server -t de a desktop 2-t nem tudja, valamint a desktop 2 pingeti main-server-t de a desktop 1 nem.
A desktop 1 és desktop 2 megkapja a DHCP server-től a beállításokat.Mi lehet a probléma, hol lehet valami rosszul beállítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- LEGO klub
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 4100 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB Asus Vento AD DeepCool 400W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Kolink Citadel FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B660M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Kolink Observatory HF 750W
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest