Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donatel
tag
Hali!
Ubuntu és Debian linuxnál melyik verziójával érdemes leginkább foglalkozni, tanulni. Melyik a legjobb, legelterjedtebb verzió és melyiket használják leginkább a cégek, vállalatok ma Magyarországon?
-
donatel
tag
Hali!
LDAP servert telepítek.
Ott járok hogy létrehoztam az LDAP adatbázis konfigurációját, háttér definícióját egy backend.ldap.local.ldif fileban, ami így néz ki:Majd az LDIF file másolása a címtároz az alábbi utasítással:
ldapadd -Y EXTERNAL -H ldapi:/// -f/etc/ldap/ backend.ldap.local.ldifEzután elkészíttem az előtét címtárt egy frontend.ldap.local.ldif fileban ami így néz ki:
Ezután felakartam venni a bejegyzéseket az LDAP-címtárba de a következő hibát írta ki:
Mi lehet a problémája? Ubuntu Server 16.04.1 LTS-en telepítem az LDAP szervert.
-
donatel
tag
Hali!
VMWare Workstation 12-ben készítettem egy kis virtuális hálózatot:
1. Main-Server (Ubuntu Server 16.04.1 LTS)
2. Desktop 1 (Ubuntu Desktop 16.04.1 LTS)
3. Desktop 2 (Windows 7)A Ubuntu Server-t bekonfiugáltam, felfrissítettem, majd telepítettem rá DNS server-t (bind9, dnsutils) és DHCP servert.
A gépek pingetik egymás ip címét, a a routert, a 8.8.8.8 -t valamint a google.com -ot. De a main-server nem tudja hostname alapján pingetni a desktop 1 és desktop 2 gépet. A desktop 1 pingeti a main-server -t de a desktop 2-t nem tudja, valamint a desktop 2 pingeti main-server-t de a desktop 1 nem.
A desktop 1 és desktop 2 megkapja a DHCP server-től a beállításokat.Mi lehet a probléma, hol lehet valami rosszul beállítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest