- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
Ez rettentő egyén függő. Van aki órákat elvan benne és van olyan is aki percek után sz*rul érzi magát, izzad mint a ló stb. tehát mindenképp próbáld ki mielőtt beleugrassz.
Én szerencsére még a dk2 korszakban kezdtem és ugyan abban eleinte én is 20 perceket bírtam de a cv1 verzió már lényegesen jobb de szokni kell.
Ha "alkalmas vagy" a vr-ra akkor röhögve letolsz vele egy futamot de eleinte picit lassabb az ember mert durván más.
Tehát összefoglalva próba, vásárlás, hozzászokás"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
szente
addikt
Ugyan nem engem kérdeztél, de én tavasz óta nem pCars-oztam monitoron. Kb 1,5 óránként tartok egy cigiszünetet, de nem azért mert zavarna.
Az elején volt egy kis szédülés, de azt 1-2 nap alatt megszoktam.
Próbáltam kicsit Assetto-t is, ott is hasonló az élmény.
Az idő eredményem is javultak (sokkal jobban érzem, hogy mikor csúszik meg az autó, illetve pontosabban tudom betenni a kanyarba a kocsit, mivel kb élethű nagyságú lesz minden), bár azt is olvastam már, hogy valakinél romlottak. -
Laby
őstag
Elég királyul hangzik.
Tudnátok mondani pár típust aminek érdemes utána olvasnom, és működnek frankón PC-n?
(Az se baj, ha nem kell 1 évig gyűjtenem rá. )[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
tobias88888
őstag
Ha hosszú futamokat akarsz, akkor a kényelemre kell rámenni, az meg kb Vive és az Oculus. Az utóbbi olcsóbb és kb minden játékhoz plug and play. Azt meg hogy mennyire használható jól jelzi, hogy iracing fórumon 1670en jelezték hogy valamilyen VR headsetet használnak, amihez azért párat kattintgatni kell és nem is kiemelt fórum
-
Tom100
újonc
A fana bekaphatja !
PS4 base 25% engedmény 299 Euro. Perecet meg pedált vehetsz hozzá akció nélkül 89,95 + 399= 489 Euro-ért
Összesen 788 euro mai árfolyamon 259,252 FT .
A komplett bundle szettjük PS4 base+kormány+pedál meg 519,99 euro 170 ,751 FT.
Tavaly az Xboxos szett kompletten volt 399,95 euro BF-en. 131,583 FT.
Jó , hogy az volt az idei szlogenjük : Az idén aPs4-esek kapják meg a kedvezményt.
Gratulálok!
-
-
tobias88888
őstag
válasz barcalaci84 #31007 üzenetére
Persze, de ez azért is van, mert félelmetes érzés a VR-ban mikor valakivel ütközöl, jobban odafigyelsz
Én előző héten havernál mentem pár kört 1 monitorral, de estem keltem a pályán. Nézegettem volna a hőlégballont iracingben ahogy az unalmasabb futamokon szoktam, de csak a plafont láttam.A térlátás miatt a fékezési pontot sokkal jobban el tudom találni és az apex-et is. Utóbbi egy kicsit zavaró is néha mikor gyorsan szériát váltok, mert egy mazda sokkal kisebb mint a GT3as kocsi és egyből jön a "They said you cut the course, you need to slow down and give up the time gained"
-
Laby
őstag
Oculus látom bőven 100 fölött van.
Mennyire zabálja a gépet?
i7 4790 és 1080 ti párosom van.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Segal
veterán
Siman jo. Nalam nem reg meg 3770 es 1080ti tarsasagban futott.
tobias88888:
Szerintem a Dirt Rally a felelmetes. Ezerrel bemenni a fak koze idonkent para Rettento eletho a VR."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz frelife #31012 üzenetére
Elrontottad a mondat vegi jelet. Veletlenul kerdojelet irtal felkialtojel helyett
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
luigi106
tag
Kezd behalni a fanatec oldala. Mi lesz itt holnap? A V3 pedált már meg sem nézhetem. Sőt mást se nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
Laby
őstag
Baszki :/ Most kajak spórolnom kell egy Oculus-ra...
Pedig még egy T300-at is kellene vennem (ha már Fanatec engem nem érintő akciókat nyomat).
Na mindegy, remélem a Black Friday segít holnap.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
tobias88888
őstag
válasz frelife #31014 üzenetére
Oculustnál is lehet pár gond:
- Nem birod az autoversenyzést benne. Barátnőm el Beat Saberezik gond nélkül, de 50 felett rosszul lesz a kocsiban. Ez azonnal kiderül, érdemes kipróbálni. Én első alkalommal beültem és vezettem 1 órát.
- Nem tudod elviselni az alacsony felbontást és az SDE-t (fekete rácsozás)Ha ezeken túllendülsz, verseny közben észre sem veszed az utóbbit, legalábbis én nem szoktam. Az elején hozzá kell szokni, mert tényleg félelmetes az mikor Oválban 300al mész a fal mellett.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz tobias88888 #31019 üzenetére
A legszembetunobb a kepminoseg egy 4k monitor utan, full graffal. Mintha egy jatektermi kijelzot neznek, csak ugye ez rajta van a szememen.
Don't Tread On Me
-
GalaHU
őstag
A képminőség tényleg rosszabb, de a hangulat megfizethetetlen!
3x27 coll, 34coll 100Hz, 4k60 után nem is játszanék másssl csak rift-tel...Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
zsozsa74
őstag
válasz MPowerPH #31020 üzenetére
Egy QHD, sőt egy full HD monitor után is feltűnik a különbség rögtön. És mégis mellbevágóan jobb az élmény meg az érzés VR-ban. Azért elnézni hátra-oldalra, majd beinteni egy sportszerűtlen ellenfélnek (még ha nem is látja), aki állandóan rádhúzza a kocsit, ha kell, ha nem, de a nagy igyekezetében eldobja a vasat valahol és beleáll a kerítésbe, na az megfizethetetlen!
Mostanság, hogy a monitorom olyan közel van a kormányhoz, hogy gyakorlatilag szélvédőként funkcionál, jobban bele tudom magam élni a síkképernyős vezetésbe is és egész élvezetes tud lenni, de aztán mindig belátom, hogy közel nincs a vr élményhez.
[ Szerkesztve ]
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
koanla
aktív tag
válasz tobias88888 #31005 üzenetére
"...amihez azért párat kattintgatni kell és nem is kiemelt fórum"
Bizony, egy csomóan lehetnek, akik ott nem szerepelnek, mégis VR-rel nyomják. Én sem vagyok a listában. -
koanla
aktív tag
válasz szente #31002 üzenetére
Pár napja FSX-et próbálgatok vele és most ott tartok azzal, mint az autós cuccokkal. Fura, nem is gondoltam, hogy enyni idő után még ennyire meg tud szédíteni. de úgy látszik, repülés közben még több olyan inger ér, amihez még inkább hiányzik a g és jobban szokni kell. Remélem, elmúlik hamar Bár azt is hozzá kell tenni, hogy a flyinside plugin-je ingyen csak 15 percet enged, szóval kezdésnek még elég is az.
-
koanla
aktív tag
válasz barcalaci84 #31007 üzenetére
Tempóban még az is segít, hogy szemmel tudod tartani az apexet. Nekem például COTA óriási szenvedés volt még a Rift előtt, most meg ahhoz képest egész jó. Magamhoz képest, mármint.
És ha azt is hozzátesszük, amit a FOV miatti arányokról írtak, plusz a forgalmat is jobban tudod kezelni és a nagyon fontos mélységélesség, azzal együtt látszik, hogy tényleg zsákutca a monitor, ha valaki meg tud barátkozni az SDE-vel és van mivel meghajtani a cuccost.[ Szerkesztve ]
-
koanla
aktív tag
-
luigi106
tag
válasz ForRedGlory #31031 üzenetére
Ezt előre is köszönöm, bár mostanra már megjavult. Nekem sajnos most muszály megelégedni ennyivel, mert így is két hónapot vártam rá. A tavalyi év után arra tippeltem, hogy mivel tavaly Xbox és inverted pedál volt akciós, idén a ps4 és a V3 pedál lesz. Hát csak a fele jött be. Még az a titokzatos kormány birizgálja a csőrömet, kérdés mennyibe fog fájni. Mert már vettem előre egy McLaren gt3-at, és az új annak a továbbfejlesztett változata lesz, de nagyon tetszik a két tekerő gomb a felső részen. Azok nagyon kézre esnek ahogy nézem. Majd meglátjuk mi lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zsozsa74
őstag
válasz Gigi01 #31030 üzenetére
Ez mit jelent, hogy mennyire fér meg? Nem vagyok egy pc mágus, szóval nekem világosabb kérdések kellenek.. Amúgy okos pc makik nekem azt mondták, hogy ez a proci nem tudja kihajtani a maxot az 1080-ból, de az tuti, hogy nem fogok mostanában új procit és hozzá egy új alaplapot venni. Nekem ez már így is ok.
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
Segal
veterán
válasz zsozsa74 #31035 üzenetére
Ezt te is leellenorizheted otthon.
Minden vga-nak van egy pontszama amit el lehet erni vele 3d mark firestrike tesztben. Ha eleri akkor ki van hajtva ha nem eri el akkor nincs.
Az en 3770em tudta nagyjabol az 1080 szintjet hozni szoval a 6500 az nagyon hatareset. Szerintem egy jobb procival tobb pontot kapnal de nem sokkal."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
axod
tag
Sziasztok! Játszik valaki Assetto Corsa+ Xbox One + Logitech G920 párosítással? Jelenleg PC2-vel játszok, most akciós az Assetto Corsa és elgondolkodtam rajta. Viszont elég vegyes véleményeket olvastam... Köszönöm.
-
koanla
aktív tag
válasz luigi106 #31037 üzenetére
Köszönjük vlevinek a szép rajzot! Különösen tetszik, hogy a valós ideális ívet mutatja.
Amúgy azért kell szemmel tartani, mert nagy kópé és hol itt, hol ott van. Ahogy vlevi is írja, ki kell tapasztalni, melyik kanyarban hol van.
Másrészt meg pongyola is voltam, mert nem csak apexet nézel, hanem kijáratot is, meg befelé is nyilván bejáratot is. Szóval a VR hatalmas előnye, hogy oda tudsz nézni, ahová a valóságban is néznél. Monitoron az autó orra adja az irányt, VR-ben pedig az, ahová nézel. Elég nagy és fontos különbség. -
Enton
addikt
VR nagyon szereti zabálni a procit, betudhatoan a háttér és keretrendszereknek mint steam vr vagy oculus home és a többi wmr/pimax/osvr . De pl oculusnak létezik egy oculus homless verziója ami segíthet egy kicsit a teljesítmény maximalizálásban.
970es karival kezdtem cv1-ezni 2 hónap után cseréltem 1070-re, azota meg most nyáron kapott uj alapot a masina i7-2600-ról váltottam i7-8700-re és mostmár csak egy 1080ti hiányzik hogy végre feljebb kapcsolhassak valami minőségi csúszkát minimum vagy low vagy off-rol.
Tehát ha van vas alatta azt szereti nagyon de ha csak minimum közeli van is simán jó.Pc2-nél amugy nagyon nem mindegy a beállítások kombinációja sem, minden high+ultra plusz SS 1.6+ és nem sok kivetnivaló van vele szemben, max a hmd fizikai határai és az ezt tudó pc ára max.
Csak egy opciót állítgatva nv-nél ilyen eltérést lehet kihozni belőle:
[link]Viszont nem költöttem volna rá ennyit ha nem tetszene így az lejöhet hogy engem ezzel kilora megvettek. Az élmény ad azt más mostanság nem tudja.
Ha "olcson" akar valaki beleugrani kipróbálni manapság már rengted opcio van a wmr-ek es használt riftek által. Érdemes nézelődni is itt hardverapron helyben(beviteli eszközök és egyébb hardverek fül alatt), de most van BF is, van samsung odessy+ most 300 usd ért pl.További Vr témák bf ajánlatoka topikjában:
[link]"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
martin66
senior tag
Ha hasonló áron meg tudjátok szerezni újonan mindkettőt melyiket választanátok?
Logitech G29 vagy Thrustmaster TMX?
A TMX felé húz a szívem, ha jól jött át, akkor technológiából kifolyólag kissebb a deadzone. (ja és nem fontos nekem a sok gomb és a 3 pedál). -
luigi106
tag
Enton. Úgy látom te eléggé képben vagy a VR-t illetően. Egy rövid és velős választ szeretnék arra a kérdésre, hogy PS4 esetében érdemes e egyáltalán VR-ben gondolkodni? Főleg szimulátorban érdekelne. Mire lehet számítani. Ott csak a Sony saját sisakját lehet csatlakoztatni?
-
Enton
addikt
válasz luigi106 #31045 üzenetére
Ps4 pro plusz Vr szett plusz 1.25 db játék amivel lehet gurulni. De... nos eleddig nem igen van más.
Sajnos jelen pillanatban nem lehet ajánlani csak a gurulás végett psvr-t.Pedig én nagyon vártam a uj gt-t hogy yeah lesz vr mondom instant buy de így ahogy most működik az csak egy kis kóstoló.
Xbox vonalon meg nagyon csend van ilyen témában, de ha tippelnem kéne akkor a kövi box tuti menni fog a jelenlegi wmr-ekkel, pc-rol meg rengeteg játék amit átraknak rá pik-pak ha azon mulik.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
G27 bal oldali felfogatókampóját sikerült eltörnöm... Van esély arra, hogy szerezzek cseredarabot, valakinek esetleg van bontott, vagy bont G25-t, G27-t?
Kompatibilis lehet a G25-G27 alkatrész egyáltalán?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest