Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója majd 2025-ös konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
RobbyJr
üzenetére
Feltettem én is újra a 451 drivert de nem vagyok benne biztos, hogy a bázis firmware is jelenleg a jó verzió-e. Ezt honnan tudom megállapítani?
Ha rányomok a zöld gombra, ezt látni:
Ha flashelem, akkor is marad ugyanez a firmware verziószám.
Azt meg lehet valahonnan tudni, hogy melyik driverhez melyik firmware tartozott anno? -
bulikavagyok
nagyúr
-
Géjza
őstag
Szolíd szettet valakinek? [link]
Komoly a cucc. Ahogy az a 3 böszme tévé körbeöleli... ACC-znék benne én is szívesen. Szobában az i3 is faxa
-
Kaci84
őstag
válasz
zsozsa74
üzenetére
Ezt nem értem miért írtad. Ezt mondom ha a DD1 baset veszem akkor lesz egy jobb minőségű 2 tengelyem mintha később upgredelek. Ezzel nyerek 30-at. Meg kapok a kormányhoz is egy 2-est ami amúgy 100 lenne de ebből lejön hogy így nem kapok hozzá 1-est ami 50-et ér. Ez a matek.
-
Kaci84
őstag
válasz
zsozsa74
üzenetére
Köszi a választ! Asszem közbe el is döntöm, hogy az kell nekem. Csak ügye akkor meg már jó lenne azzal a DD1 csomaggal. Akkor kapok hozzà egy jobb Q2 tengelyt 30€ meg egy Q2 Whellt 100€ meg az áhított kormányt. Így màr csak 620€ lenne az a Base. Ez a pack a V2 pedàllal csak 1200€. 456e Ft. A hülyènek is megéri.
Neked milyen 2-es alkatrészeid vannak? -
-
zsozsa74
őstag
Ja és ma ünnepélyesen felQRtam magam egyről a kettőre!
Azaz könnyes búcsút vettem a qr1-től és felavattam a 2-t. Tudom, hogy azt írtam az elején én is, hogy cseréljen ennyiért a tököm, a qr1 is teljesen merev stb, meg nem olyan egetverő az a 35 mp (lemérve), amíg lecserélem a kormányt ha sietek, de hát most be kell látnom (ahogy egy megboldogult fórumozó írta, tapsolunk a lehúzásnak), hogy nem ugyanaz a szint. Mondjuk való igaz, hogy ennyiért ne is ugyanaz legyen. Most tényleg merev lett a csatlakozás, szerinten ennél fixebb már tényleg nem lehet. Az a max. 5 mp-s csere (ha kényelmes vagyok), meg hát na... Lassan ért ide a Fana, de csak meglépte. Így már azért sokkal szívesebben cserélgetem a szép új, kerek RS-emet, meg a Mekit autótól függően. Bármikor... Drága muri volt, de mi olcsó a szimezésben?

-
zsozsa74
őstag
válasz
Kaci84
üzenetére
Pont most izzítottam be a vadiúj RS-emet. Nagyon jó a bőr rajta, élmény fogdosni. Előtte a Forza Motorsportos D alakú GT kormányom (is) volt, szintén bőr, de ez valahogy luxibb érzésre. Szerintem nagyon szép-elegáns egy darab, még az RPM ledsorral is, ami sokaknak nem jön be. Meg aki nagyon driftelgetne, azt mondja, hogy pont beleakad a keze. Szerintem nem vészes. Mondjuk én pont nem is látom, mert leginkább vr-ozok, de szerintem elég kúl az a ledsor.
Mivel nincsenek lapát tenyereim, sőt inkább kicsik, a pillangókat rögtön egy lukkal kintebb kellett szerelnem, hogy kényelmesen elérjem, szerencsére erre van lehetőség. Na most a kézméret erősen meghatározza azt is, hogy csak pár gombot érek el anélkül, hogy elemelném a kezem. Pontosabban a teljes felső gombsort, ez négy gombot jelent és alatt a funky switchet és az egér gombot. Mondjuk az pont nem kell vezetés közben. Bár olyan az ergonómiája, hogy szerintem nagyobb kézzel sem nagyon lehet elérni az alsóbb gombokat. Most nagyon élvezem a D alakú után, hogy ez teljesen kerek, valahogy azt már nem szerettem. Ez több mindenre jó.
Viszont egy gondom is akadt rögötn, és akinek van ilyen kormánya, mondhatna rá valamit. Guglizva nem találtam semmit. A jobb felső, szélső gomb, ami "süllyesztett", azaz védett gomb, valahogy nem műxik. Ami tök fura. Mert amikor bekapcsolom a kormányt és kiírja a DD1-en szokásos szöveget, hogy "Figyelem, legyen a nagyobb nyomaték?", ilyenkor bármely gombbal lehet okézni. Na most ha itt megnyomom, érzékeli. Azonban észrevettem, hogy a játékban nem bírom hozzárendelni semmihez. Megnéztem a Fana control panelben és ott is hiába nyomkodom, nem jelzi a gombnyomást. De bekapcsoláskor mégiscsak érzékelte a WB... Fura... Nincs nagy kedvem visszaküldözgetni, de mivel ez pont beletartozik abba a négy gombba, amelyet elérek simán, hát nagyon kéne... Vagy esetleg a legújabb új super FW, a 454 lesz a ludas, ami jelenleg rá van téve?
-
Kaci84
őstag
Kormányokat nézegetem a Fana oldalán. CSL DD 8Nm-ehez lesz. Rendeltem egy McLaren GT kormányt ACC-hez. Viszont jó lenne egy kerek is Rallyhoz vagy bármihez. Ésszerű lenne a legolcsóbb CSL P1 karika 120-ért. Igen, de ha QR1 Wheel-t szeretnék akkor azt is veszek 50-ért akkor már 170. Akkor már nem jobb lenne Clubsport Steering Wheel RS? Ez 300 így "csak" 130-al több. Komolyabbnak tűnik és jobban is tettszik nagyobb is.
Elsőre így ennyit tudok, ha tudtok többet, hogy miért éri meg vagy nem, esetleg más helyette akkor szóljatok! -
Géjza
őstag
Igen. Nem tudom, hogy korábban kapható volt-e az 5Nm-es PS CSL DD base vagy mindig is csak a 8Nm-es base volt belőle kapható.
Kiváncsi leszek milyen lesz a kisebb perec. Aztán majd eldöntöm melyik marad.
Mindenesetre a nagy pro jardier (acc) is formula perccel nyomja, szóval annyira vészes nem lehet.A gombok, tekerők biztosan jobb helyen vannak a formulán (2 rotátoros switch nagyon hiányzik mekiről). A mekin úgy szét vannak szórva (távol esnek egymástól), hogy sokszor le kell venni a kezem a kormányról, legalábbis keresgetni kell, hogy hol vannak (a 2 alsó nagyon kiesik, amiből az egyik ügye multifunkciós).
-
zsozsa74
őstag
Megnézném, hogy ki reccsenti azt ketté! Rohadt masszív cucc az! A ropogás, recsegés is megszűnik egyből, ha meghúzza az ember a csavarokat rajta rendesen, amelyek valami fura oknál fogva gyárilag csak talán háromnegyedig lettek meghúzva. Sajnos nekem sem volt ennyi eszem, de egyszer Gala valamiért nálam volt és megemlítette ezt a mindent vivő megoldást...
Azóta is recsegésmentesen használom a DD1-el tizenpár nm-el... -
-
azt a granturismo rimet az ellenségemnek se kívánnám... használhatatlan, eladhatatlan, RONDA, gyakorlatilag egy lehúzás az egész, hogy semmiképpen ne úszhassa meg a konzolos olcsóbban
azt az f1 perecet nagyon irigylem, bár a "mekis" nekem spec jobban tetszik és most, hogy a méreteikkel is tisztába kerültem (azt hittem egyformák), pláne örülök a naaaaagy mclarennek
-
Géjza
őstag
Bundle-ben van 5Nnm-es DD Pro is, bár az is igaz, hogy szólóban csak ez a base nincs (most), csak a 8-as.
Igen, mekis perec = mclaren gt3 (fanának nincs más mekis cucca).
Ps.: korábbi hsz-emben a súlyokat valszeg elírtam, 1090g a mekis qr1 lite-tal és 1280g qr1-gyel, a formula v2.5x meg 1250g (ezt csak qr1-gyel adják). Szóval súlyra kb ugyanolyan nehezek, csak a mekis átmérője nagyobb 3cm-rel.
-
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Minden TH-m elszórom majd, csak nem tudom mikor vehetem tutira, hogy jön a fanacsomag
#60065 fatal`
tudom, mindenhol ezt olvasni
Még az is lehet, hogy kimérve nem lenne nyomatékban difi, akkor valami karakterisztika miatt "más", és ezt érzi az avatatlan kezem gyengébbnek. De tuti h nem szórás miatt van, TX-ből a második van nálam, T300-ból a harmadik (mindig cseréltem garisra, ha volt a környéken eladó, olcsó, méggaris... aztán ezt a hobbim pár éve elengedtem, macerás volt
). T300 későbbi kormány 3 évvel, szal nem lennék meglepve, ha picit más lenne összességében. Sajna arra nem emlékszem, hogy a korábbi gyárikkal vagy a 599xx-el éreztem-e difit, de a 383-al van, ez fix.#60066 Géjza
a ps4/5 kompatibilis dd-nél nincs választás, kötelező a gyári 8nm
fanánál (is) a konzolos lehúznivaló népség, de máshol még náluk is rosszabb a helyzet... (kvázi 2 kormányt kell tartanod a két nagy konzolgyártóhoz). mekis perec -> mclaren gt3 ?#60067 mmdms
a 35-ös nascart imádnám, de az TÉNYLEG "nagyon" nehéznek is tűnt a nagy mérete mellé
végképp nem mertem/merném...--
nem tudom eldönteni, hogy visszakonfigoljam-e QR1-re a szettet. videok alapján a QR1-et kb felesleges csavarozni, még ugy is mozog picit, PONT ahogy a QR2 is fog (szintén videok alapján), szal quicknek mindkettő quick maradhat...
-
mmdms
addikt
Egy evig hasznaltam az m3 perecet, es evvel bizony rendszeresen clippingel a 8-as dd oruzsban, aquamineraliban, most picit tobb mint 3 honapja hasznalom a mekit, evvel a kozelebe sincs a bazis maximumahoz, olyan 75% korulre ugrik csak fel az a kis ize jobb alul, 80%-os ffb-el jatekban, default driverrel. A nascar pereccel 60%on is folyamat clipping van mar a nagyobbacska kanyarokban is. Nagyobb ivu kicsit nehezebb perechez bizony vissza kell venni a 8-as dd-t.
-
Géjza
őstag
Bőven jó a 8Nm-es CSL DD (vagy gyáriban vagy 5Nm-est rendelsz és veszel itt apróról hozzá 8Nm-es tápot). Nem lesz gyenge. Nyáron váltottam T300-ról 8Nm-re, mai napig ACC Silverstone-ban max camberrel (ezzel fejt ki legnagyobb erőt tapasztalatom szerint) 25 perces futam közben is ráznom kell a kezem egyenesekben, mert zsibbad, bedurran a sok, folyamatos high speed, hosszú, kitartott kanyarokban való "bírkózástól". Vagy Spa óruzsban olyan erők jöttek, hogy állandóan a falban kötöttem ki. Kellett pár kör, mire megszoktam, hogy milyen nagy erővel kell tartani ott a kormányt, hogy probléma nélkül átmenjen a gépezet. Pedig nem 20 kilós vagyok. Játékban a gain 60-65%-on van talán (driverben full) és a relatíve nagy mekis pereccel megyek. Hamarosan jön a kisebb formula perec, azzal lehet még keményebb lesz.
Szóval nem tudom mivel és hogy játszik, akinek 1-2 hét/hónap után kevés a 8Nm, de személy szerint bőven-bőven erős ez a szint már. Lehet a 12-15-ös jobb lehet bizonyos esetekben, de most bundle-ben 200-ért megkapod a kis DD-t, a 12-es 700, a 15-ös meg 1000. Ár-értékben verhetetlen (és nem csak fana vonalon).
Ismétlem, én messze nem mondanám gyengének a 8Nm-est pár hónap használat után sem.
-
válasz
JulesTS
üzenetére
nagyon nehéz elképzelnem, hogy tud kevés lenni a 8nm, tényleg... bár a súlyok is nőttek.
universal hub: 705g + Podium Wheel Rim Porsche 911 GT3 Cup Suede : 825g 32cm + QR1 : 295g (QR2 nem tudom mennyi
)
-> 1825g összesen !ClubSport Wheel Rim GT Alcantara® : 979g 33cm -> ez még plusz 154g lett volna a nagyobb erőkar mellé

1740g volt a sparco r383-am... amivel a TX bázisom már küzdött, a t300 még elmozgatta okésan (persze mindkettő lomhább volt vele, mint a korábbi 599x alcantarával) - a TX éppppencsak gyengébb kormány a t300-nál (talán dokumentálva sincs a difi), mégis érezhető volt. Szerintem hasonló nüansz lenne a 150g könnyebbség / -1cm átmérő, DE ÉREZNÉM
(persze ezesetben csak tudat alatt, hiszen a tx/t300-at egymás után próbáltam, ezért ott rendesen "kijött"...)#60037 RobbyJr
oh, remélem te egyedi eset vagy
+400EUR a következő szóbajöhető lépcső... DD GT -> DD+ 
ez a láng már évek óta csak parázs, de teljesen nem tűnik el sose
26-27 éve a legelső pécémhez is vettem kormányt, Logic3 TopDrive ... haverok hülyének néztek, hogy miért nem plusz ramot, stb veszek az árából ... de nekem még az a gagyi is akkora pluszt adott (immerzió), amit szerintem sokan alábecsülnek (és itt mindegy h milyen kormány, milyen játék... persze, számít minden, de a legnagyobb ugrás, amikor bármit nem bill/gamepad vezérel, hanem kormányt tekergetsz hozzá)szóval látatlanban is megvehetném a 999es DD+-t, "tuti kihasználnám", ... HA lenne rá pénzem
de kvázi ennyi SINCS... (vagyis van, de sajnálom érte, tudom, hogy annyival nem lesz jobb...)közben lett QR1 ismét raktáron.... agyalok h CANCEL az orderre és újrarendelem, ócsóbban. azért 170 EUR minusz a QR1 a QR2 helyett .............. ha lenne raktáron egy kerek alcantara/sueda, szerintem meglépném, de azabaj ígyis elkezdett járni rajta az agyam

-
bnorci71
addikt
válasz
oneal1
üzenetére
kivéve ha valaki adathalászkodik náluk.
FedEx
3 levél jött, kiszálllítás után 1 hónappal, hogy fizessünk kiszállított csomagért, céges papír/boríték, Bp. feladva reptérhez közeli postán stb.
Stimmelt a feladó a cím ahová a csomag ment szinte minden csak ép nem őket bíztuk meg a szállítással. A Számlaszám volt egyedül más, de még ott is az első 2rész megegyezett. -
oneal1
senior tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
amúgy ez a kiszállítás után követelte vissza terméket ilyen a világon nincs
Addig tud tenni bármit a cég aki szállít, hogy mielőtt megkapod visszafordítja a csomagot.
Aki pedig esetleg tényleg így járt és visszaküldte az egy bazári nagy idióta
-
fatal`
titán
Nekem még mindig semmi a visszatérítéssel.
A második rendelésem az viszont váltott "order is in processre" még tegnap. Még 1-2 napot várok aztán megpingelem a supportot, bár úgyis hetek mire választ kapok.
@Melorin
A szimek elég CPU igényesek és meghálálják a cachet, különösen ACC alatt látszik ez az FPS-ekből. Bár nem autoszim, de MSFS is jól profitál a cacheből. -
oneal1
senior tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
én dehogy mondom le, hülye lennék
bőven megvárom, hogy mi lesz a vége 
-
válasz
Melorin
üzenetére
Ok de előbb a Googlebe tegyel ennyi energiát, mert amúgy szívesen válaszol bárki csak valószínűleg valami stílusbeli eltérés félreértés van/volt (mutass ilyet kérlek az kb 2000 felekepp értheto de írásban ismételt visszakérdezesnek inkább nem előremutató)
De valóban legalább pörög a topic.
-
bulikavagyok
nagyúr
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
shteer
üzenetére
A Completely Shipped az utolsó Fanatec státusz, onnan már csak egy csomagszámot kap, de státuszt már nem vált. Nem igazán értem, miért nem tudták ezt megváltoztatni az évek során, mert amíg nincs csomagszám, addig igazából csak előkészítik a szállításra (elküldték a warehouseba a rendelést kiküldésre).
-
zsozsa74
őstag
Az izgalmak fokozódnak...
-
YxVs
senior tag
Nekem 2 rendelésem volt, abból az elsőt pénteken töröltem, mivel egy újat adtam le.
Ma reggel meg is érkezett a Revolut számlámra a visszatérítés. Bárcsak ilyen gyorsak lennének a szállítással is...
-
oneal1
senior tag
na nekem most már mind a kettő rendelésem shipped, de még mindig várom az első rendelést, hogy mikor törlik
-
JulesTS
addikt
-
Kezdésnek jó lesz ez a szett, nem szabad a legkomolyabbal kezdeni, mert az is lehet, hogy a láng hamar kialszik. Nekem 2 hónapig volt 8nm-es, minél többet használtam, annál gyengébbnek éreztem, mert egyre jobban szoktam hozzá, és azt hittem a bázissal van baj. Aztán mikor ki próbáltam egy ugyanolyan 8nm-es bázist, ugyanolyan volt, szóval akkor váltottam DD1-re, és azóta minden jó.
-
JulesTS
addikt
válasz
jlaci74
üzenetére
Lehető legmagasabb felbontás? 3x4k elég lesz?
Ahhoz viszont szinte bármi is kevés...
Még a 4k is durva hardvert igényel, ha értelmezhető fps-t szeretnél szép grafikai beállítás mellett.
Ha UWHD (2560x1080) felbontással megelégedsz, akkor egy R7 5800x3d egy RTX3080Ti-vel maximum részletességgel elegendő. Ha feljebb szeretnél menni felbontásban, akkor vagy vissza kell venni a grafikából, vagy erősebb videokártya kell.
Szimulátorok az AMD x3d-s procijait és NVidia RTX lehetőleg minél erősebb (nem a budget) videokártyáit hálálják meg. -
JulesTS
addikt
A pont megfelelőtől kérdezel...
Pont RobbyJr volt aki szenvedett a 8Nm gyengeségén, végül vett egy DD1-et és azóta jól érzi magát.
Én is CSL DD 8Nm-ről váltottam DD1-re és az első időkben nem éreztem az erőtöbblet szükségességét, de idővel és nekem tetsző FB beállítások megtalálása után már úgy vagyok vele, hogy nem szívesen váltanék vissza 8Nm-re. Valószínűleg a 20Nm sok, de 12..15Nm azért kellene. De ettől függetlenül nehogy azt hidd, hogy rosszul jársz vele, nagyon jó és sok mindenre elég az a 8Nm is...
A csavarokhoz meg töltsd le a bázis és a pedál doksiját, benne van, hogy milyen hosszú kell. -
válasz
RobbyJr
üzenetére
Anno fana hírlevél kapcsán (fel se voltam iratkozva) nézegettem a DD+ -t és hogy 15nm és és és
és mondom megnézem, mennyi lenne a DD+ álomszett... nem fért be milla alá. De a baj megtörtént, mert amikor moby lelkendezett kicsit a fanájáról nemolyrég, megint összeraktam én is egy konfigot, nem DD+, semmi extra, csak ami "most is van thrustmasterben"... az lett 840e, ami így spórolós szettként konkrétan nevetségesnek (nem viccesnek!) hatott. Pláne, amikor látod a már akkor is akciós pécés bundlékat mellette... 
Perecekkel szerintem megleszek sokáig (persze TH-n sem a mostaniakkal kezdtem...), érzésre szerintem hozzák majd a mostani TH F1 és TH Sparco R383 szintet, ami nekem sok éve bőven elég. Kvázi azoknál jobb nem is kéne/kell nekem. A lényeg úgyis a DD... (amit valami szimezős helyen próbáltam először, sok-sok éve és azóta rágtam a kefét, hogy azért AZ mennyivel valódi autósabb érzet már...). Persze az akciós, QR1-es Fana F1 kihagyása nagyon fáj, tegnap kellett volna ébrednem, de akkor lehet kerek rimnek a WRC-t veszem QR1-el és bár árban jobban jövök ki, de a minőséget... nemtudom. QR2lite-tól pedig a QR1lite miatt féltem, anno talán Kozmy gyorskötözős, elrepedt műanyagot mutató képei és intelmei beégtek az agyamba.
Tud kevés lenni a 8nm?? Én a T300at is kb csak 75%-on használtam, az elég nagy/nehéz 33as rimmel... a kis formulával meg még kevesebbel. Egy ideje nem jártam itt, volt aki befürdött a 8nm-el és feljebb "kellett" lépnie? Ne ijesztgess
(ráadásul fanára kisebb/könnyebb rim is kerül!)szumma: a konzolos, pontosabban a playstationos DD-zésnek brutális felára van, pláne ha nulláról kerülsz a Fana ecosystembe
nehéz elképzelnem, hogy én erre még akár +1 eurót is "valaha" költsek.#60024 fatal`
köszi! akkor a base és pedál csavarjainak utánanézek, veszek belőlük, borzalmas érzés lenne, ha minden ittlenne és nem tudnám AZONNAL összerakni játszósra
persze január közepéig lesz bőven időm....#60026 jlaci74
hjaa, ha max felbontás kell, akkor a konfig nagyon egyszerű: rtx4090 és 7800x3d. cpu lehet elég lenne kisebb is, de a 4090 mellett az már csak aprópénz, menj biztosra
Forzában a 6700xt és 5600as cpu mindenesetre nem elég még a bűvészkedős, nem maxos 1440p-s grafra se pécén, és az hol van még a "legmagasabb" felbontástól
(és nekem csak fix 60fps lett volna a cél)
PC-s WRC-ről pedig ámblokk csúnya dolgok keringenek, persze lehet szerencséd a pécélottón
(digital foundrynak pl 12. gen csucs i7 és 4090 nem nyert)XSX-el viszont a pécés szimektől esel el (szerencsére AC/ACC/F1/WRC van konzolon is), ill. a DD-s kormányválasztékod is brutálisan beszűkül
-
Később majd váltasz DD+ra, meg majd 1-2 kormányt, de ez így fullos. Bár lehet azt fogod mondani, hogy kevés az a 8nm-er, és kell a DD+, majd akkor tépheted a hajad

#60026 jlaci74: A lényeg hogy nem kell mindent ultrán tolni, mert az zabálja az fps-t, 1-2 grafikai részletességet lejjebb kell venni, nagyon minimális képromlással jár, de cserébe jobban is fog futni a játék. 4k-ra azért kell egy jó kártya.
-
jlaci74
senior tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Még semmim sincs, ezért kérdezem, hogy milyen kategóriában keresgéljek ... ( vagy B verzió : Xbox Series X ... )
Felbontás a lehető legmagasabb, természetesen
-
Nem fog okozni. Csak fel akartam tenni az új fanalabot, és kérte, hogy frissítsem a Fana drivert, nekem innen jött a frissítés, de megvagyok a régivel is.
Nekem erőben maradt ugyanolyan a bázis, ACC is jó volt, csak WRC-ben voltak anomáliák, így én is töröltem, és mentem 451-re vissza. -
fatal`
titán
Van 320-as kerek alcantara is.
A basehez és a pedálhoz nem jár csavar a rögzítéshez, az a righez kellene járjon, manualban van milyen hosszú csavarok kellenek. A basehez a T-nutokat adják, amit az aljába csúsztatsz, csak csavart nem.
A kézifék váltóhoz való rögzítéséhez járnak a cuccok (T-nut, csavar), most hirtelen viszont nem emlékszem melyiknek a dobozában vannak, de nem is lényeges (ha jól emlékszem a váltóhoz adják).
Szerk.: Első fele irreleváns, sold out a perec.
Akkor marad a D formájú. -
tehibád... bf előtt pár héttel totál elengedtem a fanát, mindván 840ezer, röhögcséges
aztán beírtad a boxtopiba, hogy brutál bf akció van, rámentem pár napja, láttam h vannak jó ajánlatok, akkor MÉG otthagytam, de elkezdett dolgozni bennem a FOMO és ma délután mondom utolsó nap (lehet h nem az, én ezt hittem), csak összerakok már egy hiperolcsó bundlit, hogy mégis mennyi... éshát ezeregy, ezerkettő? eladom a TH-kat és... és... ... csak a ~30 ezres posta mellett nehéz a későbbi bővítéssel kicsiben gondolkozni, és amikor már órák óta rakod össz az "áltimét" szettet, majd a végén checkout és.... "bocs de VALAMI nincs raktáron, nem csekáutolhatsz"... aztán cserélgetsz drágábbra és még drágábbra, de akkor már nincs kiszállás, akkor már AKAROD a cuccot, mert majd decembert és januárt és februárt is meghúzzuk és kigazdálkodjuk, nyugtatod magad........
és most összességében nincs jó érzésem, vagy hogy életem dealjét kötöttem, az pedig végképp nincs meg
-
jlaci74
senior tag
Picit OFF topik ... ha nagyon, akkor ajánljatok topikot.
Elvileg jön egy belépő Fanatec szett,
kérdés, hogy mi a minimum PC igénye az új játékoknak,
( EA WRC, Forza Motorsport ) amin simán futnak nagy felbontással?
Proci, VGA, RAM?
Akár konkrét alkatrész lista/ajánlás is jöhet.
Köszi! -
Moby
veterán
válasz
RobbyJr
üzenetére
Visszament minden 451-re, WQR kivételével, de az csak nem okoz bajt.
Én többet nem frissítek erről. If ain't broke, don't fix it, ahogy a művelt holland mondaná
És ha már eddig más eddig nem tette meg, akkor majd én: akinek nem CSDD-je van, az inkább NE frissítsen 454-re, illetve 451-től felfele egyáltalán semmire, mert minddel csak a baj volt. -
válasz
JulesTS
üzenetére
az alsó behorpadás a gond? (mindenképpen alcantara/nem fényes-bőr jellegűt kerestem, a ClubSport Wheel Rim GT Alcantara volt még raktáron, az is horpadt, csak az +1cm átmérő mellé "jóval" nehezebb... persze lehet h directdrive-nál már nem számit párszáz g, a t300on nagyon érezhető volt, nem mertem kockáztatni)
amúgy... rallyban az én szintemen plusz-minusz fél perc is oké 1-1 szakaszon, szal nem az a kis behorpadás lesz a fő gond
driftelni pedig sehol, semmiben nem tudok, szal az sem szempont (értsd: még egy Juiced 2-ben és hasonlókban SEM)amúgy mindenhez jár mindenféle csavar, TUTI nem futok bele idegösszeroppanásba?
tehát baset, váltót, pedált, perecet, kézit(a váltóra) is fel tudom majd vajon csavarozni? -
Na megvan! Megtalálható itt az egész
CSLDD-n úgy kell csinálni, hogy letörlöd a mostani drivert, felrakod amelyiket akarod, pl. a 451-es drivert, és utána mehet ez:
Fanatec Control Panelt / Firmware Update / Open firmware manager / Manual Firmware Update.Utána ez, végig mész a zöld Firmware felületeken, és az adott driver firmware lesz felrakva.

-
Moby
veterán
válasz
RobbyJr
üzenetére
Ehhez nem kell feltennem, tudom, hogy változott, tegnap frissítettem

Azt értem, hogy a manual izéra kell mennem, de az magától nem tesz vissdza semmit. Ott ki kell választani a firware-t fileból, amit fel akarsz tenni,d e azt nem tudod melyik file micsoda, mert csak számok a neveik. -
Mert ha vissza rakod pl. a 451-es drivert, akkor a firmwarek ugyanazok maradnak. A base, meg a Motor is frissült az új driverrel. Ha rá mész, hogy Downgrade, a legfelsőt válaszd, hadd csinálja végig a folyamatot, majd ha kész, drivert letörlöd, és mehet fel a 451-es.
Én mindig úgy csinálom ezeket, hogy váltót, pedált ki a bázisból, csak az USB kábel van be dugva, illetve a tápkábel. Kormányt is leveszem róla, és a legvégén teszem rá, mikor kalibrálni kell.

-
fatal`
titán
Aki "akciósan" (price bug) rendelt az megint nézzen rá a rendelésére a fiókjában, mert értesítés nélkül törölgetnek, egyre több van redditen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
- Motorola edge 70 Gadget Grey 512GB 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha rányomok a zöld gombra, ezt látni:

Azaz könnyes búcsút vettem a qr1-től és felavattam a 2-t. Tudom, hogy azt írtam az elején én is, hogy cseréljen ennyiért a tököm, a qr1 is teljesen merev stb, meg nem olyan egetverő az a 35 mp (lemérve), amíg lecserélem a kormányt ha sietek, de hát most be kell látnom (ahogy egy megboldogult fórumozó írta, tapsolunk a lehúzásnak), hogy nem ugyanaz a szint. Mondjuk való igaz, hogy ennyiért ne is ugyanaz legyen. Most tényleg merev lett a csatlakozás, szerinten ennél fixebb már tényleg nem lehet. Az a max. 5 mp-s csere (ha kényelmes vagyok), meg hát na... Lassan ért ide a Fana, de csak meglépte. Így már azért sokkal szívesebben cserélgetem a szép új, kerek RS-emet, meg a Mekit autótól függően. Bármikor... Drága muri volt, de mi olcsó a szimezésben?
Írj már rám kérlek, ha aktuális lesz!
Azóta is recsegésmentesen használom a DD1-el tizenpár nm-el...
fanánál (is) a konzolos lehúznivaló népség, de máshol még náluk is rosszabb a helyzet... (kvázi 2 kormányt kell tartanod a két nagy konzolgyártóhoz). mekis perec -> mclaren gt3 ?

tome0001