- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Ilyet alkottam
-
Esmein
nagyúr
Nem bírtam magammal és szétszedtem a garis tápomat. A legmagasabb elem max 4 centi magasra nyúlik ki, egy baj volna vele csupán, hogy a zaluboirdát nem vághatom el 4 centi magasan, ugyanis ott kezd borda kinézetet ölteni, aztán ha nem hűtöm ezt a szerencsétlent akkor kinyiffan. A csavarokhoz amikkel rögzítve vannak a tranyók nem igazán férek hozzá a trafók miatt
Pedig ha hasonló méretű de bordázottabb rézre cserélném ki akkor elférne 4 centin maga a táp( azért 4 cm mert erre még rájön az 1.5 cm vastag zalman op-1 és így lesz 5.5 cm vastag. Igy még talán a házba is elfér. Esetleg jobban kilyuggatom a tápot és csinálok felé a proci meg a vga érintésével csélcsatornát. a jobb szellőzés érdekében.
Kérdés, ki lehet e egyenesíteni a zalman féle heatpipet ? -
Esmein
nagyúr
Sőőőőtttt... Le kellene mérni milyen magas a tápban a legmagasabb nem cserélhető elem. Nem akar valaki szétszedni egy 2.03-as codeegen 300w-ost és lemérni a kondikat ?
-
Esmein
nagyúr
-
Alex91
félisten
Venni kell egy Mac mini-t...
-
Esmein
nagyúr
Ne halt meg a projekt csk lement suspendbe a vizsgák miatt
Meg most asszem az lesz, hogy a 2500-as mobil bartont mégsem ebbe rakom, ugyanis vettem alá egy nf7-s deszkát, procira meg hűtőre pedig jelenleg nincs vatta, tehát gyűjtök, viszont. Egy kisebb masinát fogok a cuccba szerelni, videokártyáról még nem döntöttem, viszont cca. : 1000-es duron lesz vmi olcsó lappal és 256 ddr-rel. Persze kellene hozzá tft is mert anélkül nem az igazi -
Pompi
nagyúr
Esmein, hogy haladsz?
Kiváncsi lennék minden részletre, ha egyáltalán tudsz manapság ezzel a projektel foglalkozni. Olyan jó pörgős volt eleinte a topic -
Pompi
nagyúr
válasz
zLegolas #178 üzenetére
Kép nincs nekik a weboldalon, de én személyesen láttam amit árulnak, többféle van, van amin el van tolva a slot és van nekik két slotos is.
A 3. kerületben vannak a Bécsi út és a Vörösvári sarkától (Eurocenter) nem messze egy irodaépületben. Elég minimal létszámmal üzemelnek. Nagyon segítőkészek voltak telefonon is és személyesen is. Ritka az ilyen manapság. -
zLegolas
őstag
Ezért mondom, hogy látnom kéne!
Merthogy mi van, ha nem jó irányban fordít? Meg ha pld. 2-3 darabot akarok használni, hogy fér el?
Csinálok egy rajzot, a saját készítésűt lehetne pld. eltérő magasságúra méretezni, így egymás felett is elférnének a kártyák!
Így valahogy:
I ------------------- (felső kártya)
I
I..I------------------------ (alsó kártya)
I..I
--------------------------------------------------------
(ez itten az alaplap)
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Az akatrészlista elég egyéni, mivel SMD alkatrészekből építettem, azt meg nem nagyon fogsz akárhol kapni, attól tartok...
A potit fix ellenállásra cseréltem, merthogy az egész cuccot az elkészülte után kiöntöttem műgyantával, és így már bajos lenne tekergetni.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
válasz
zLegolas #168 üzenetére
Ha esetleg még egy alkatrész listát is találsz/tudsz csinálni akkor helyből le***opom magam
Ilyesmi is érdekelne esetleg hogy a műv. erősítő és a tranyó mivel helyettesíthető ill a diódára egy típussszám jól jönne, meg ha már össze van rakva a cucc milyen trükkel lehet szépen beszabályozni ?. -
zLegolas
őstag
Hmmm, fejből nem tudom, bocs, de utána fogok nézni. Én bemértem 4-5 különböző PTC-t, felvettem a görbéit, abból választottam. A görbe egy hiperbola, a vizsz. tengely a hőmérséklet, a másik az ellenállás. Namánmost a görbét jobbra-balra tologathatod, ha a hőérzékelőre ellenállásokat forrasztgatsz párhutzamosan, ha jól emléxem...
Az enyém mindenesetre hasonlót csinál, mint ami neked kell, csak alacsonyabb tartományban... megkeresem a régi fecnijeimet.... -
Esmein
nagyúr
válasz
zLegolas #164 üzenetére
Az volna a kérdésem, most hogy kapisgálom a kapcsolást, miképp kezdjek hozzá ahhoz, hogy ilyen karakterisztikát kapjak : 35-36 fokon elindul a venti 5 volttal. majd szépen fokozatosan emelkedik a fordulatszám és a maximális 11.x voltot 50 fok fölött éri el. ?
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Ma voltam az MSC-nél, megjött a laptop cd/dvd adapter és a CF/IDE adapter amit rendeltem. Rákérdeztem az AGP riserre, de sajnos ők via itx-es cuccokra vannak ráállva, ezért nincs nekik AGP-s, csak PCI-s.
Viszont a P3-as mATX alaplapom ami köré a mini gépet terveztem másra kellett, így most másik lap után kell néznem, csak még nemigazán tudom, hogy P4 Celeron, vagy AMD Duron/Sempron vonalon induljak el... ha sikerül eladni az Abit BE7-S deszkámat a benne levő 2 gigás celeronnal akkor lehet Sempronos lesz, ha csak a deszka megy el, akkor celeronos, ha egyik se megye el... na akkor nemtudom mi lesz... -
Esmein
nagyúr
-
Pompi
nagyúr
-
Pompi
nagyúr
Magyarországi forgalmazót nem tudok, volt itt egy link jópár hsz-el ezelőtt (Bővebben: link), de náluk csak PCI van, gondolom neked AGP kellene.
A topik elején volt boncolgatva a téma, olvass vissza hátha segít valami. -
gyufa
tag
most csinálok egy hasonló házat.hol lehet kapni videókártya elfordítót vagy mi az. tudjátok mire gondolok. NAGYON fontos lenne.
köszi -
Pompi
nagyúr
Kicsit várhattam volna az előbbi uppal. Mert most találtam egy ilyet.
Igaz eredendően ITX-hez van kitalálva és ezért csak 55W, de jópofa megoldás, ilyesmiről írtam korábban, csak nem tudtam, hogy lehet ilyet kapni külön.
Tehát itt egy külső táp:
Bővebben: link
Ez pedig a másik fele, amit a gépbe kell építeni:
Mindez 13e nettó forintért(még szerencse, hogy lehet kapni, szokták erre mondani...)
-
Pompi
nagyúr
Nagyon süllyedünk... nincs valami új fejlemény?
-
Esmein
nagyúr
Korrekt cucc, 1 venti hűti a cpu blokkot, egy másik meg egy másik blokkot ami hítpájppal van rákötve. Sztem én is alkalmazhatok heatpipet...
-
Hell
tag
Sziasztok!
Egy cím:
Tudom, hogy csak mini gépek vannak, de rengeteg új, egyedi 5lettel is találkozhattok. Érdemes megnézni, hátha..
Hell -
zrubi
senior tag
Nem, semmi extra. Egy sima barebone cucc digitális médialejátszónak kihegyezve...
Az elején a gombokkal is, és távirányítóval is lehet vezérelni, de lehet rá tenni sima bilentyűt, egeret, monitort...
Egyébként gyárilag valami windóz van rajta, de gyorsan utánanéztem Linuxot is lehet rápakolni. Az FM tuner, és a panel használata még kissé macerás, a többi fícsör mind működik linux alatt is.
Le is tesztelték Bővebben: link többen is, a belső elrendezés és a hűtés érdekes lehet azoknak, akik ilyenbe fognak... -
zrubi
senior tag
Persze ez Bővebben: link nem játékra való, de igazány csinos darab.
És a méretei is igen ,meggyőzőek -
BlackWoOd
aktív tag
Nem értelek, miért kéne félni bármitől is...
(Nem RGB vagyok álruhában...)
230V nem húz át ennyiről, a védőföld meg ott figyelt a táp és a hdd kered alatt...
Végülis csak arra akartam kilyukadni, hogy nem lehetetlen 5 centi magas házat összebarkácsolni, de a ventiket nem feltétlenül kell erőltetni (szvsz).
A blower ilyen lapos helyen nagyon jó szelet bír csinálni, egy próbát szerintem megérne. (Esetleg használhatsz valami prociventiről való blowert, az még kevesebb helyet is foglal. -
BlackWoOd
aktív tag
A doboz hűtésére esetleg ventik helyett használhatsz blowereket!
Fentebb azt írtad, hogy úgyis légcsatornákban gondolkodsz, akkor meg ezekkel lehet alakítani.
Nem teljesen mezei asztali holmiból van, (Epia lap), de a táp egy 300-as mezei vargánya táp volt (hátha a külső táp ötletét is elveted)...
Bővebben: link -
Pompi
nagyúr
Ezeket nézted már? Igaz fix fordulatosak, de vannak cuccok amivel megoldható a leszabályozás.
Nekem személyes tapasztalatom egy Enermax 12cm-es ventivel van. Az alapból szabályozós, de én csak 7 volton használtam és úgy is leszabályozva, szóval nem volt hangja (a múlt idő annak szól, hogy nemrég szerelés közben kikötöttem és úgy maradt, de nem hiányzik).
-
Esmein
nagyúr
Épp tegnap gondoltam erre a megoldásra, egyébként a legtöbb kihasználatlan hely a proci előtt lesz a ramok fölött, a pci slotok fölött ugyanis a ga lesz, remélhetőleg chippel felfele fordítva. Egyébként meg csövezést mindenképpen csinálok, valami olyan módon, hogy a pricit hűtené 1 db 12 centis venti és ez egyben a feteket is, a vga-t pedig 1 db 8 centis silentblade-el terveztem megoldani, valahogy olyan módon, hogy a vgan egy rézborda, arról leszívja a venti a levegőt, keresztül a ramokat hűtő bordákon, majd kinyomja felül.
-
zrubi
senior tag
-
gro0ms
aktív tag
-
-
Pötyi
őstag
Itt van egy úgynevezett Low Profile hálókártya:
Az a kis fémlemez is rövid a végén ... Ilyesmit keress!
(Szerintem)
[Szerkesztve] -
gro0ms
aktív tag
A LED egy dióda, csak egyfelé vezet, ha megcseréled a pólusokat akkor nem világít. Vagyis: biztos hogy elb*sztad vhol, mert nem éghet el
Kösd be fordítva, hátha. Szeszélyes dolgok ezek
Viszont az ötlet nagyon jóóóóóóóó
Minnél vékonyabb ház, csak szép fényezése legyen és primkó
(Docairt javaslom majdan) -
LukE
veterán
ragasztopisztolyt 1k-ert vettem, es abban volt meg nehany rud is. Persze henkel matricaju dragabb, de igazsag szerint eddig a gagyerakkal sem volt semmi gondom.
A ledeket nem forditva raktad be? Zold-> piros cserenel elvileg gond nelkul mukodniuk kell. Ha menet kozben dugod be a bill-t, akkor nyomj 1 akarmilyen lock-ot ketszer, mert alapbol nem fog vilagitani egyik led sem. Ja, azzal a zsebteleppel pillanatok alatt ki lehet nyirni egy piros ledet ellenallat nelkul...
no offense, de ha lekicsinyited a kepeket, es esetleg meg fotosoppolsz is rajta valamit, akkor nem olyan feltuno, hogy alapvetoen nem valami szepen sikerultek.
Az 166-os kep mi a rak? ja latom, billentyuzet nem vilagito ledekkel -
Esmein
nagyúr
válasz
burgatshow #126 üzenetére
Hát, kb videokártyacsere és már csinálom is a házat, tft monitor viszont nem lesz mostanában
Nemtod mennyi lehet egy ragasztópisztoly ?
Elég undorító, h összevissza lógicsálnak a forrasztások.
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Esmein! Ez köbö mikorra lesz kész? Mert vevő vagy nálam 1 cikkre itt: Bővebben: link
-
Esmein
nagyúr
Látjátok, a ledeket is kicseréltem pirosra, viszont most nem világítanak, vajon miért ? -
Esmein
nagyúr
na megcsináltam az utp-s billentyűzetet, a képeket meg felrakom mindjárt .
-
LukE
veterán
slim meghajto, Epia, riser kartya es egyeb vidamsagok:Bővebben: link
A 8 drot nagyon keves. Amit ki lehetne esetleg hagyni, az a -5, -12V, esetleg egy-egy 5 es 3.3V-os drotot. ez meg mindig huszon nehany drot, de gondolom minden vezetek szamitana.
szerk: ha tenyleg gyakran szet is akarod szedni, akkor szerintem a default 20pin csati nem egy egeszseges otlet, mert nem biztos, hogy jol viselne 40-50 szetszedest. Helyette lehet ''iparibb'' kivitelu csatlakozokat. Valszeg nem egyben, de az tuti birna sok szetszedest.
billentyuzet tenylegesen 4 drotot hasznal, ebbol ketto a tap (0 es +5V), szoval akar egeret+billentyut is atvihetsz 6 droton, es meg marad 2 masnak. Esetleg USB, egy hub a billentyuzetbe, es onnan mar n+1 eszkozt ra lehet logatni.
Esetleg monitorba? Mac sztájl LCD mogott a tenyleges gep.
Ő-> valaki csinalt 1 hasonlo dohanyzo asztalos mokat, csak nem talalom a linket. tapot meg talajbol a laban keresztul kaphatja. Csak le kell rogziteni rendesen.
[Szerkesztve] -
kiskubai
tag
próba szerencse!
-
Esmein
nagyúr
Rájöttünk kö9zben haverral, hogyan lehet olyan 36 eres csatlakozót csinálni, ami elbírja a táp áramát. 2 db 20-as tápcsatit összerakok
-
kiskubai
tag
a tápot én külsőleg csinálnám GUMI szigeteléssel
-
zrubi
senior tag
Ha még nem találtál volna megfelelő TFT-t: Bővebben: link
-
gyufa
tag
áramot wireless?
-
Esmein
nagyúr
Kezdek valamit az 1000x-es fényerejű vörös ledjeimmel. Pl vinyó/net aktivitásjelző
-
Esmein
nagyúr
A billentyűzet kábelét meg csatlakozóját lecserélem egy UTP kábelre.
Előnyök:
1. A kábelt berakhatom a kábeltartóba.
2. szabadon változtatható hosszúságú sima, szabvány egyeneskötésű utp kábel használható.
3. 8 eres, míg a ps2 csak 6. Emiatt átvihető a billre a vinyó aktivitásjelző led, vagy akármi amihez 2 ér kell, pl audio jack.
4. ha megtörik 80 ft/méter a kábel -
Mag
senior tag
Ilyesmire gondoltál?
AGP slot modding : 124 vezeték ujraforrasztva. -
shift+ő
senior tag
Én gondolkodnékl a SATA vinyón is, sokkal vékonyabb a madzag, bár abból még nem láttam slim kivitelt.
Én is gondolkodom egy projekten:
A nappali dohányzó asztalába álmodtam bele egy gépet WLAN nethez,
egy LCD be aplikálok az üveglap alá, vezeték nélküli egér és billentővel, a többi részét meg valalhová eldugom, már csak az áramot kéne oda juttatni valahogy wireless.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
válasz
kiskubai #101 üzenetére
Voltam ma elektro boltban volt rakás csodálatos csatlakozót láttam, vagy 10 méretben idekábel csati fajtát, meg olyat ami a rackekben is van, de olyat nem igazán amivel megoldható a táp külsősítése.
shift+ő: Egy nagy hibája van a 8 eres megoldásnak, mégpedig az, hogy egyrészt nagyobb hibalehetőség, másrészt akkor a +12 voltos ág csatijának kb 15 ampert kellene elviselnie...
[Szerkesztve] -
kiskubai
tag
az én ötletemhez mit szolsz?
-
kiskubai
tag
nagy a pangás!
mint az én topicomban -
kiskubai
tag
valahol láttam olyat apro-s honlapon, hogy az usb-be bedugod, elvezeted, és csinál belőle IDE kábelt a meghajtóknak! van molex-be is!!! ez kell nektek az egész 5k
kicsit drága
-
Mag
senior tag
Ezeknél gondolom kicsit igényesebbet akarsz,de érdemes ezt is megnézni :
Bövebben:
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
hello
azt megmondanád esetleg hogy a tápot hogyan oldod meg?
pici micro atx es tápot raksz bele, vagy esetleg egy simát szétszeccc?
vagy külön lesz? mert ezen gondolkodtam, és mivel láttam már szétszedve tápot,és csak úgy ''natú'' beledobva egy ijen vékony házba elgondolkodtam rajt... cask sajna az AT-s táp volt p1-p2-esekkel
szóval várnám a segítségedet!!! -
shift+ő
senior tag
Miért kell ennyi? Szerintem elég kevesebb is.
főd (fekete)
+3,3 (narancs)
+5 (piros)
+12(sárga)
+5V sb? (lila)
-5V (fehér)
-12V (kék)
-P.G signal (szürke)
Összesen: 8 db vezeték
Ez mind bene van az alaplapi csatiban, elég azt átvinned a táp és a ház között, majd a házban, teszel rá annyi molexet amiennyi kell +1-et. -
Esmein
nagyúr
Kellene MTH-on 7777cm3 3dmark compo kategóriát csinálni
-
Esmein
nagyúr
válasz
Flashback #95 üzenetére
A tápon sztem vagy 2-3 centit lehet spórolni, viszont akkor a 230-as csatikat is át kell szerelni. Azon gondolkodtam szerezni kellene zm-op ventit, mert az kb 15 mm vastag, nem 25. bár a tápon lehet külső venti.
nekem slim maxtor 20 gigás vinyóm van speciel, de ezt a mini itx mizériát nem értem. Én egybeépítem egy 17''-os tftvel ami megadja az alapterületet 36-38*36-38 centiben. Magasságra sztem az 5 centi nem irreális, de én nem építenék 2mm aluból gépházat néhány ok miattAkkor kellenének távtartók a házba, szigetelés ami + kb 3 mm. . Ja és 662 cm3 aluból ha te gépházat csinálsz ... egyből 2 kilós ház, akkor az alaplap kb fél kiló, vinyó szintén, cdrom vagy 30-40 deka, vidikari kb 20-30 deka, ventinként 10 deka. +egy cooler kb 20 deka. máris alsóhangon 3,5 kiló a gép táp nélkül, erre jön még egy 3.5 kilós tft + a táp
Hát én inkább nem 2 kilós házat, hanem 70 dekásat csinálnék
[Szerkesztve] -
Nagyon Szupi ötlet!!!!! Én is nap mint nap töröm a fejem ezen, csakhát cash!!
Táp: Egy halk 300W-os táp eltávolítani a borítását bordát levágni 8-12cm papstot neki! Vagy egyszerüen építeni neki egyt toroid transzformátorral!
Ház: Vékony 2mm-es alu lemez szépen szinterezve! 40gb-os vinyóból láttam slimet (1 tányéros) kb fele egy normál vinyónak. Slim dvd-olvasót pedig laptopba valót! Cpu Hűtést pedig kivezetni a ház tetejéig. A videókártyát pedig elfektetni. Ja és mindezt egy mini ITX-es alaplappal!
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
ha nem lenne annyira drága az a nyavajás dothan ... -
Esmein
nagyúr
Vajon hol lehet utánanézni, h a 172x, vagy a 710n-nek vajon lebuzerálható e a lába ?...
-
Esmein
nagyúr
A 20 csatlakozós alaplapi tüsi kell + a négyzet alakú + legalább 2*nagymolex + 1* kismolex és majd ezt bent osztogatom ahogy akarom. úgyis egyhelyre vannak forrasztva a nyákon. Akárhogyis számolom 36 csatlakozós tüsi kell. Nemtom ezt elektróban hogy oldják meg. Szal olyasmi kell ami 36 csatis papa mama.
-
Esmein
nagyúr
válasz
GombócArtúr #90 üzenetére
Oda kell figyelni szépen a hőelvezetésre és menni fog minden. a tied kb 2x akkora beltartalommal bír mint az enyém fog, viszont nekem megvan az a könnyebbségem, hogy mindent oda rakok ahova csak tetszik. Először is, én máris spóroltam kb 1000 cm3 helyet a külső táppal + mégtöbbet, mert a kábelezés sem a gépen belül fut igazából. Csinálhatok szélcsatornát. Úgyis maradni fog még műanyag a ház megépítése után. Annyi ventit rakok be ahányat csak akarok, 3-4 simán elfér ami azt jelenit, hogy nem kell bajlódnom a hőelvezetéssel -> fekvőház, a meleg amúgyis felfele távozna. Namármost azon agyalok lehet nekem is úgy kell fektetnem a vga-t hogy a chip felfele nézzen és akkor még több venti befér, mind persze 20dBa körül és hőérzékelő diódával ha esetleg még ennyire se kell. Szal királyos lesz. Asszem a halott applebred duronomat fogom használni power gombnak.
-
GombócArtúr
senior tag
Na lemértem:
Szélesség: 30
Magasság: 20
Mélység: 25,5
Van benne szabad terület, de az mind kell, sőt kevés is a megfelelő hőelvezetéshez, pl: adtak hozzá cd írót, gondoltam beleteszem mellé a dvd íróm is... De így a procihűtő és a dvd íróm alja között minimális rés maradt ezért kénytelen voltam kioperálni hozzá adott cd írót... hogy kapjon levegőt is. Másik negatívum, hogy az OTES hűtés miatt ha jól láttam nem is lehet más procihűtővel használni, pedig megnézném egy full rézbordával és egy állitható fordulatszámu erős ventivel, hiszen a gép ígyis elég hangos, úgyhogy úgyse számit már. Most épp azon gondolkodom hogy hogy tudnék besúvasztani még egy rendszerhűtőventit a gépbe...
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Közelít...
-
Esmein
nagyúr
válasz
GombócArtúr #87 üzenetére
Majd egyszer mérd már le hány cm a gép... másik, én a tápot kivülre teszem.
harmadik, a digidicenel figyelni kellett arra, hogy minden frankón beférjen, nekem csak arra kell figyelni hogy az én adott és arra kitalált konfigom férjen be. Nézz csak be a házba. Ugye hogy tele van pamlagon heverő üres köbcentikkel ?
Ha minden jól megy, az én masinám egybe lesz építve a monitorral, tehát egykézben 1 fogantyúval lehet majd vinni, és lesz rajta billencs meg egér meg tápkábel tartó is, épp csak a tápot kell másik szatyorban vinni, vagy akár annak is csinálhatok egy akasztót a masinára. 7 kilót meg röhögve elbirok szerintem lanpartira oda vissza.
[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
A téma érdekes, énis aránylag kicsi gépre vágytam, és vettem egy ABIT Digidice-ot. Amit nem értek, hogy a tápot miért rakták a gépen belülre. Úgy néz ki, hogy van egy táp közvetlenül az OTES hűtésű processzor mellett, a táp iszonyu kicsi, soha nem láttam még ilyen picit. Most a hétvéégn voltam Lanpartyn és burkolat nélkül használtam és olyan tűzforró volt a táp hogy szinte égette a kezemet (sacc 55 fokos...) Van egy kis aktív hűtője, de azis nagyon pici, és ami azt illeti nem venném zokon ha nagyobb fordulatszámmal forgatná a levegőt...
Másrészt két vinyó van bene, és az alul levő maxtor is nagyon forró volt, és úgytudom a maxtorok nagyon nem szeretik ezt, de aktív vinyóhűtés beszerelésére nincsen hely... Ez elég aggasztó, legfőképp a tápkérdés. Nem fog így tönkremenni? Hogy lehetne megcsinálni hogy egy normál külső táp legyen a gépen, és a táp mondjuk a földön legyen? Mert ugye elég bonyolult lehet moghosszabbítani a kijövő kábeleket, meghát nem túl esztétikus egy kis gépből kijövő többtucat szines kábel látványa...
Egyébként adtak hozzá egy hátitáskát amiben lehet cipelni a gépet, és minden kábel belefért csak a billentyüzetet meg a kaját, meg a monitort kellett cipelni lanra. De sajnos még ígyis kétszemélyes feladat mivel a 19''os CRT monitor mellett képtelen voltam mást is vinni, még rövid távra is alig bírtam elcipelni, de egy TFTvel sokkal elegánsabb lett volna, hogy megérkezek két szatyorral meg egy hátizsákkal a helyszínre.
Nekem az a véleményem, hogy nagyon nehéz feladat lehet ennél kisebb gépet összerakni, mivel még egy ilyen ''nagy'' is ontja magából a hőt... Igaz, egy mobil AMD-t hatékonyabban lehet hűteni....
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Nem hülyeség... De ahhoz meg olyan tft kell aminek nincs belső tápja. Nekem meg olyan moncsi kell aminek nem a talpában van a táp és így gépre is szerelhető.
PFC nélkül.
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Erről jut eszembe... vannak olyan tápok (én Sweex-et láttam) amin van TFT moncsinak külön 12 voltos aljzat. Persze ehhez olyan mocsi kell, meg neked már meg is van a kiszemelt táp, de azért jó ötlet.
pl ez: Bővebben: link (nettó 5e nagyker áron)
Szerk: most látom, hogy ennél a Codegennél is írja a 12V-t. Ilyened van (lesz) ?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
A számítógép belsejében a 2 legmagasabb dolog a videokártya riser és az alaplap hátlapi kivezetései lesznek. a procihútő elfér 3 centin, az alaplap nyákja kondistul szintén kb 3 centi, nomeg a ventik 2.5 centi magasak, viszont a rácsuk nem nyúlhat a vizszintes fölé, mert akkor mikor ráhajtom a tft-t megsérti a felületet.
-
Esmein
nagyúr
Szerintem simán csak nem érdemes. Meg nem hiszem, hogy volna olyan szabványos bővítési lehetőség a számítógépeken, ami a külső tápot engedélyezné. Ezek simán belsőre vannak csinálva, de átverjük
Az érdekessége a dolognak továbbá az, hogy a monitort is a tápra kell dugni, mert nem divat a hosszabbító ilyen géphez, nomeg hogy nézne ki 2 tyúkbél ?...
-
L3zl13
nagyúr
Nem, tudtommal penge (Blade) szervernek mást neveznek.
Olyan szerver, ami kis kártya formájú egységekkel (blade) bővíthető, ezeken a blade-eken találhatók a procik/memóriák, és vinyók. Pl:
Pompi
nagyúr
Biztos, hogy ki lehet.
Nálam ez úgy néz ki, hogy kvázi feleslegessé vált egy micro atx-es gép.
Gondoltam, hogy miért ne lehetne vele kezdeni valami jópofa dolgot, építsünk köré egy kicsi házat. Szóval igazából azt se tudom mire fogom majd használni, de nem is ez a lényeg (nekem) -
Esmein
nagyúr
Érdekes, hogy mindenki vékony gépen gondolkodik, de csak netezésre. Bele lehet sűríteni
a 7777 cm3-ba több erőt is -
ReJim
őstag
szerintem hüjeség venni 5 ezrekért bármiféle átalakítót, mivel egy ijen házilag is megoldható... többnyire, ha valaki8 nagyon ügyes és van egy jó pákájy és nem remegő keze.... úgy mint a laptop winyót rákötni a rendes pc-re! csak meg kell keresni a lábkiosztást, és kész!!!
egyébként én gondolkodtam a napokban egy vékonyka gépen!!!
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Köszi!
Ilyen átalakítót találtam máshol is, ezek szerint azért valamennyire szabványos a dolog...
Skót
aktív tag
Nos lehet hogy a házi nagy csati gyártás is egyszerűbb (pl régi TV-ből van olyan csatim amin kb 10 csatlakozási lehetőség van(10 tű+folgalat)
A külső táppal viszont az a bajom hogy az meg csúnya szvsz...
Én mindent bele szeretnék szuszkolni egy helyre (így is rengeteg üres hely lesz ahova semmit nem tok tenni.
-------------------------------------
más:
Ezekszerint az én masinám egy ormótlan dög lesz a 3,4col vastagságával(8.5 cm x (kb)30cm x (kb) 45cm mint egy aktatáska!)
Mondjuk ez külső vastagság dehát na
Meghát igen akinek fussa ilyenekre hogy mobil barton meg hasonlók
Az én masinám egy szerencsétlen 466-os cerka
-------------------------------------
megin más:
a fordítót (vagy nem tom hogyhíják) megoldhatod úgy hogy veszel szalagkábelt meg nyáklapot amire rámarod a kártya csatijának mását, majd egy hibás deszkáról leapplikálod a PCI, agp slotokat és beforrasztod a kábeleket sorba(sok vele a meló de aztán úgy fordítod a szalagkábel ahogy és ahova akarod -
Hell
tag
Szintén egy téma ''notebook cd asztali gépbe''. Angliából rendeltem egy átalakítót. 5.000.- HUF volt. Bővebben: link
( itt lehet kapni Riserizét is)
Ez nem lett volna baj, egyszer még kifizethető volt. DE. Két hét múlva a havi banki kimutatás elolvasása után leültem. A bank mégegyszer 5.000.- HUF-ot leemelt a számlámról. Ha tudtam volna....
A képek elérhetősége:
Azóta kicsit átalakult, illetve a belső fényképek még hiányoznak.
Majd...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
agp és pci kártya risreel fordítható 90 fokkal!!!
igaz ez egy isa busz elfordíttó, de ez létezik, meg lehet csinálni agp,be és pci ba is !
csak az procihűttő magassága a kérdés! mert akár 4-5 cm is lehetne, csak akkor egy modern lapnak nincs hej a hűttéshez!! -
-
Esmein
nagyúr
Hehe, megtaláltam mit akarok csinálni
Csak kicsit máshogyan.
Brutál az tuti, de nem egy 9800 megy bele meg egy barton, az ilyesmikbe nem ilyet tesznekIgaz ezek 1,75'' magasak, az enyém meg supposed to be 2,5'', dehát ez van. Nem az enyém lesz a világ leglaposabb gépe, csak a leggyorsabb gép 2.5'' collos kategóriában normál asztali elemekből építve.
-
Esmein
nagyúr
Eszméletlen brutál masina lesz egyébként ha sikerül a 6 centis álomhatárt elérni. Fogjatok egy A4-es lapot tegyetek mellé egy 8 centis ventit. Ilyen széles és hosszú lesz, magasságra meg nem fér el benne állítva a 8 centis venti.
Kb akkora lesz az egész gép lehajtott monitorral mint egy 8 centis venti állítva
Húzós, de megoldható. szerintem.Csak lehet hogy rendet kell majd rakni a hátlapo dolgok terén az alaplapon mert nem igazán lehet magas az sem. -
Esmein
nagyúr
-
Skót
aktív tag
Hello!
Én is hasonlón töröm a fejem sőt már el is kezdett készülni a mű (tulajdonképpen mindennek megvan a helye csak egy PCI fordítót és egy AGP fordítót kell már csak csinálnom)
Nekem egy aktatáska szolgáltatja az alapot és abba lesz betéve egy normál gép minden cucca (no nem lesz valami izommasina csak régebbi gamék+net+film)
A táppal nekem is gondom van és tulajdonképpen ezért is írtam:
A probléma az hogy normál méretű atx táp nem fér be, csak úgy ha a nyákot teszem be a bordával meg minden cuccal de venti nélkül!
(már csak annyi szélessége maratt az aktatáskának)
Nomost szerintetek nagy probléma lenne ha a venti bekerülne a táp alkatrészek közé(bordák elé közvetlenül a nyák felé ahol csak elszórtan vannak kis alkatrészek)
Persze előtte egy kis rendrakással úgy hogy minen magasabb alkatrészt lefektetek/ átkábelezem máshova és utána a táp régi dobozát meghajlingatnám úgy hogy a 2 nagyobb kondira ráhajlik a ház L alakban (és így egy sínt alkotva befér egy normál méreű cd meghajtó is) meg lehajlítanám azt a részt ami eddig a venti alatt volt.
Tehát körül belül 2 cm szélességet leszednék és 1,5cm magasságot
A 220 csatija meg a kapcsoló/ másik csati kerülhetne a ''ház'' bármely részére csak jól legyen szigetelve az odavezető drótköteg
Nos?
Valami más ötlet esetleg?
Elre is köszi
P.S.: bocsi a gyorsan összedobott sorokért csak épp rohanok és nem volt túl sok időm fogalmazgatni meg helyesírni -
-
Esmein
nagyúr
-
orbano
félisten
-
Pompi
nagyúr
A tápról:
Én most vettem egy ilyen házat:
Ennek a tápját szeretném majd felhasználni. 6cm x10cm x12 cm. -
Esmein
nagyúr
Mobil barton miatt nem félek a melegtől, ventit meg tehetek a ház tetejére amennyit akarok, azok elférnek. A tápot akkor is megbuzerálom. szerintem a borda mérete lazán csökkenthető, csupán a szellőzésen kell javítani. Ja, és ha megnézitek mi hűti benne a dolgokat ... egy aluminium lap gyakorlatilag.az lehet vagy 6 centi magas, abból ha 2-t lefaragok nopara.
-
Esmein
nagyúr
a riser a pci felé dönt nem a cpu felé.
A külső tápegység nem egy nagy kunszt egyébként ,csak megtörné a harmóniát. Egy 17''-os tft 36*36 centis, tehát behatárolja a területet, ebbe kényelmesen elfér a hdd, cd minden, kivétel a tápot. Ha azt is betenném akkor erős túllógás lépne fel a szélén -
Hell
tag
Naszisztok!
Az igenvékony 5letet megfordult a fejemben pár éve. Február környékén belefogtam egy új ultrakicsi prodzsekbe (nyitottam is egy témát ''Hell Masinéria'' címmel). Én is a lehető legvékonyabb, legkisebb házat szerttem volna csinálni. Sikerült. Notebook cd, saját aluház, DVD írónak + vinyónak: USB-IDE külső átalakító... . Ha megszakadok akkor sem tudok kisebbet csinálni.
A ház mérete a benne lévő alkatrészek méretéből adódik. Nálam az alaplap (normál méretű) és a táp (ATX) volt a legnagyobb. A táp alulra az alaplap elé került.
A táp buherálását (saját tapasztalat) nem ajánlom. Nekem ez a tanulság egy vinyóba (rajta egy évnyi saját fénykép!), illetve egy dvd íróba került. Mivel a tápok szabvány szerint készülnek (ATX), így itt nem tudsz helyet spórolni. Kivéve ha barbone-hoz való tápot veszel (a legnagyobb asszem 250-300W-os). Ez nagyon kis teljesítményű (volt nekem). Így adódtak a ''legkisebb'' méretek.
Lehetne kisebb! Micro alaplaon is agyaltam, de nem találtam megfeflelőt, nix több lóvé, nem beszélve ha alaplapot szeretnék cserélni!
Tapasztalat: a proci hőmérsékletét alig tudom 65-70 fok alatt tartani (glacialtech sb III, + AMD 3200). Melexik! Talán egy jobb procihűtővel.
Hell -
orbano
félisten
Hali!
Barátomnakcsinálunk éppen hasnonló házat, aminek elég kompaktnak kell lennie. Csak nekünk be kell szerelni bel egy komplett vízhűtést is. Kb a feladat:
Athlon XP proci, radeon 9700pro, nf2 alaplap, hálókártya, 2HDD, 1 vagy 2 ODD. Persze + táp. A procin, GPUn és chipseten, valamint a HDDken vízhűtés lesz. A radiátor és a pumpa külön egységben lenne.
Mondjuk mi nem teljesen új házat akarunk neki, hanem szerszámostáskába építjük bele. Az pont kényelmesen széles, kézben jól vihető. A külső egységet pedig egy mini táskába építjük bele, a kettő között önzáró csatlakozók lesznek, az áram pedig egy jack kábelen megy át.
A felmeülő kérdések:
-Tápegység: ez az egyik legfonotsabb alkatrész, aminek jólel kell férnie. A kicsinyítésre leginkább alkalmas tápegységek a 12cm-es ventivel szerelt példányok. Ezeknek a magasságából sokat le lehet faragni, a légmozgást pedig két darab 7 vagy 6cm-es lapos ventillátorral megoldani. A borda kicsinítése nem ajánlott, nem véletlenül van az ott. Turbinákat meg gondolom nem akarsz... Neked pedig különösen oda kell figyelni a szellőzésre, mert a CPU meleg levgője is átmegy a tépon. Kívülre meg nem sok értelme van tenni, akkor oda a kényelmes hordozhatóság...
-Bővítőkártyák: Eddig simán állva kartuk őket hagyni, nem tudtunk az ilyen riser karik létezéséről. Így is elfértünk volna, de így sokkal kényelmesebben meg lehet oldani. Magyarországon lehet ilyeneket kapni? Gondolom valaki csak importál... Persze egy probléma még lehet a videókari eldöntésével: a legtöbb alaplapon így beleütközne a CPUba. PErsze ez nekünk nem jelent problémát a vízhűtés miatt, ha a magasított átalakítót használjuk, de egy egészséges méretű CPU hűtő már nem teszi ezt lehetővé. -
Pompi
nagyúr
Én erről beszéltem:
Sajnos ez csak 25ms, igaz nem is játékra kellett anno, viszont nagyon pofás darab. -
Esmein
nagyúr
Egy 15'' tft moncsi tipusszámnak örülnék ami ilyet tud, hogy kb 2 centi vastag, max úgy 2-2,5 kiló talp nélkül és mindemellett 16''mseces.(akár extravékony káva is jöhet).
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
A 15-ös is jó lenne(majdnem akkora mint a 17-es crt 40,5 cm vs 38,1 cm
) csakhogy ezeket általában lassabb panellel szerelik, míg a 17-esek közül vannak a gyorsabb példányok. Én speciel egy 172x-re gondoltam mert sokan dicsérik, de lehet hogy van ennél is jobb választás.
Ellenben viszont a 15''-osoknak 1024 a nativ felbontása én meg azt szeretem azon játszom.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Melyik 17-es tft javasoljátok játékra, ami vékony, könnyű és amputálható lábú ?
-
Esmein
nagyúr
No de kérem, abban hol az élvezet ?
Mondjuk a masina 36*36 centis lenne és rábarkácsolnék egy 172X-et, annak a hátára meg lehetne szállítás közben a billt meg egeret akasztani használat közben meg széthajt. Le lehet vajon kulturált módón szedni a talpát ?
Nameg egy via epia nem annyira pówer/olcsó mintsemhogy az nekem bejönne.
kb akkor a gép 2-3 kiló a táp 1-1,5 a moncsi 3 körül és még akár egy laptop hátizsákba el is fér az egész kütyü.
7,5 kiló az egész, simán hordozható komplikációk nélkül.
Vmi erős műanyagból kellene a gépházat megmókolni.
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Ez a barkácsolás nem túl biztonságod. Én a Via Epia család felé terelnélek. Ott is van olyan gép, ami P4-et, vagy akár Athlon64-et is fogad, bele egy jó nagy VGA, aztán hadd menjen. A házzal együtt alig nagyobb, mint egy termetes befőttesüveg.
Minden igényedet teljesítené, és no rizikó.
-
Esmein
nagyúr
-
Pompi
nagyúr
Kiváncsi vagyok egyébként a projektre nagyon.
Nyár vége óta töröm a fejem egy hasonlón (akkor szabadult fel egy gépem), csak én egy micro atx lap köré (18x24cm) szeretnék házat építeni. Most vettem egy micro atx házat köztes megoldásnak, remélem jövőre lesz majd időm, hogy megépítsem amit szeretnék. Legalább már micro atx tápom van, én szeretném ugyanis a házba rakni a tápot.
Viszont én nem akarok optikai meghajtót (esetleg ha találtok valami olcsó slimet).
Ez egy P3-as alaplap, egy P3 Tualatin 1133 lesz benne (nem celeron) sajnos elég vacak chipsettel (sis630) de ez van.
És csak irodai munkára, webezni kell a gép, meg leginkább have fun, hogy legyen egy kicsi gép. Tehát marad az integrált hang és videó. Amit elszúrtam anno amikor vettem a alaplapot, hogy nem integrált hálókártyásat vettem, úgyhogy azt raknom kell majd bele, de hát ezeknek manapság már nincs magasságuk (3-4cm) és egy USB2 kártyát (talán ebből is van kevés portos ami nem magas).
Szóval figyelemmel kísérem a projektedet, biztos hasznomra fog válni -
Esmein
nagyúr
Egyébként a tft-k hogy állnak a talp leszerelésével ? A súlyuk anélkül is majd 4-6 kiló ?
Mert mondjuk monitorra úgy 2-3 kiló lenne az ''acceptable''. A gép maga meg sztem úgy 3 kila + táp.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
nemnem, normális vga kell
De nem kell annyira megijedni ezektől a hőtermelés dolgoktól. Ha adva van egy 15*15*3 centis szabad hely, akkor egy prescottot is elhűtök, nó para
De télleg.
Lássuk a költségtervet
Ha mindent meg kellene vennem, akkor 212k lenne moncsival.
100-asból kijön anélkül.
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
Lehet, hogy hülye kérdés, de azért felteszem...
Szóval, mivel LAN-ra akarod vinni, gondolom van videokártyaigény. De ha esetleg nem a legmájerebb-legfrissebb játékokkal toljátok, akkor talán elég lehet egy inetgrált vga is, igaz, abból a jobbak közül való. Ez pedig garantáltan marha vékony lenne.
Pci riser építése házilag - én úg gondolom - megoldható, bár rengeteg szöszöléssel jár, ha igényesen akarod. Házi agp riser készítésének logját is belinkelte már valaki valamelyik topikban (lehet hogy fent van a radikalmod-on is, de erre sem esküszöm meg), viszont ebben - meglátásom szerint - ha kézzel csinálod, tényleg meg lehet őszülni... És a sok-sok-sok-sok MHz miatt elég kritikus a kábelezés és forrasztás minősége, és nagyon sokat kellene forrasztani...
Elegáns megoldás lenne gyártatni ilyen nyákot, igényesen maratva, hullámforrasztva, de az meg jó drága
Mindenesetre, mivel más is megcsinálta már, elvileg lehetséges, csak szerintem jól meg kell gondolni, megéri-e belevágni.
Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok a projektre (tervezek hasonlót, csak zLegolas-szal hasonló célból, játékra nem kell, így nem kell hogy izmos gép legyen)! Szemmel leszel tartva, de legalábbis a topik
Szerk: látom, közben megtárgyaltátok, lassú voltamDe most már jusztse törlöm ki!
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Á, dehogy a szellőzés baromi profi lesz, azzal nincs probléma
Még egy 9800prot is belerakhatok. ha marad közte és a pci foglalatok között kb3 centi hely. Csövezéssel ki lehet vezetni a gép tetejére 1 ventihez a meleget egy hőszenzorral megbuherált Silentbladehez. a Procit meg ugye menetközben lehet buzerálni a kt600-as chipsetnek köszönhetően, egy mobil barton meg nem hiszem hogy nagyon meleg lenne úgy 1200 mhz környékén. Játék közben meg rajtam a füles úgyhogy ''üvölthet'' a venti 1300 rpmen
szerk: gyakorlatilag olyan lenne a masina, mint egy brutál gallyrament tápú noti.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Hang és lankártyának nekem az alaplapi integrált a bejövős, vga tökmindegy micsoda gyakorlatilag, sztem egy 9800pro szintű kari lesz az áldozat. Alaplapnak kv7 proci pedig mobil barton. Erre teszek egy lefűrészelt procihűtőt. Az egész dolgot igazából 1mm-s aluötvözetből gondoltam megcsinálni, a tápot pedig kívülre, de egy kicsit megbuherálom azt is. a csatikat lecserélem egy nagyobbra, aminek legalább van vagy 30 csatlakozója és elbírja a 15-20 ampert és azt házon belül moddolom vissza MoLex-re. a tápot kilapítom és a tetejére teszek venti,. a kimaradó részeket meg gumival befedem. így gyakorlatilag a tápot sem kell a gépbe szerelni lehet külön cipelészni. Ami még májerebb lenne: a gép oldalára két oldalt egy kart szerelni erre ráfogatni vmi ilyen gumitalpas szorítócsavarral egy 17-es tft-t. Annak a hátoldalára meg egy billencs, meg egértartót. Billencset. így lenne kb mindenestül 8-9 centi vastag a masina és kicsivel nagyobb mint 1 A3-mas papír.
-
simonzé
addikt
Ha megnézel egy PCI/AGP kártyát, az elég magas, szerintem kb 10-12 cm lehet. Ebbe belefér egy táp is fektetve. Egyébként ha igazán slim gépre vágysz, ahhoz csak egy full integrált alaplap kell (ideális a Via Epia, de ezt elutasítottad...), amin a VGA/hang/modem/lan/megminden egyetlen chip formájában van. Teljesítménye 0,0, de pl. netezéshez tökéletes. A vinyó magassága ne aggasszon, a CD/DVD magassága úgyis egységnyi lesz, ennek a vastagságába két átlagvinyó is befér.
A gondot a melegedés fogja okozni. A vinyónak szellőznie kell, a procinak természetesen még inkább. Erre gondolj, mielőtt megsütnéd a szuperlapos gépedet... -
Esmein
nagyúr
Ahogy most számolgatok, szerintem kb 6-7 centi magasra meg lehet építeni a masinát, és kb 30*30 alapterületűre.
-
zLegolas
őstag
Hű, de örülök neked! Pont ilyesmiben töröm a fejemet, a következő témához kapcsolódóan:
Ötleteim vannak, időm nincs!
A táp kérdését úgy kívánom megoldani, hogy szétvágok egyet, a kritikus alkatrész a ventllátor, azt kicserélem kettő kisebbre egymás mellett+ likluk mindenhol...
A ház váza alu profil -ez van nekem bőven, hálstennek...
A ház burkolata lemez (régi házakból pld) v. felmerült bennem a szalagparketta anyaga (lakásfelújítottam nemrégiben...) A lemez jobban tetszik. B-terv: ígért egy haver egy ősi 286-ost, annak állítólag hiperjajde vékony a háza, mint egy videó, kb... még nem láttam.
Még egy gáz: a VGA/hang/háló kártyák. Azoknak ugye van egy magasságuk, ami eleve nagyobb, mint kéne. Azt találtam ki, hogy régi rossz alaplapokból kiszerelek ISA/PCI csatlakozókat, maratok ISA/PCI késcsatikat, mint amik a kártyákon vannak, ebből csinyálok egy derékszögű fordítót, így a kártyákat az alaplappal párhuzamosan lehetne beszerelni.
A vége egy 8-10 cm-es ház, ami mehet a HiFi állványra. -
Esmein
nagyúr
Kitaláltam, hogy csinálok egy übervékony gépet lanpartyzni. Amit még tudnia kell az a könnyűség és a csöndesség. Sima desktop alkatrészekből kívánom összeállítani tehát ne mondjátok azt, ott a barebone
Kérdésem is van ám, nem csak úgy nyitogatom ész nélkül a topicokat
Mennyire biztonságos az, ha a gépen kívül van a tápegység ? Képes megrázni ? Mennyi a legtöbb érintkező egy papa/papa csatlakozón és hány ampert bír el ? Lehet e valahogy a tápot laposítani? Pl a bordák méretének alacsonyításával, és a ventillátor táp tetejére szerelésével. Lehetséges e házilag agp/pci risert csinálni ? A gyáriak ugyanis balra fordítanak és úgy ugye nem sok hűtési lehetőség van. Mennyibe kerül egy slim dvd olvasó/cdíró kombó ? Van e 120 gigás vinyóból slim(nem notebook) kivitel ?
Mi az az anyag, ami bírja a strapát és mégis megmunkálható fúróval dekopírfőrésszel és reszelővel ? (plexi pl?) melyik a legvékonyabb tft kijelző elérhető áron ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest