- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
Esmein, hogy haladsz?
Kiváncsi lennék minden részletre, ha egyáltalán tudsz manapság ezzel a projektel foglalkozni. Olyan jó pörgős volt eleinte a topic -
Pompi
nagyúr
válasz
zLegolas #178 üzenetére
Kép nincs nekik a weboldalon, de én személyesen láttam amit árulnak, többféle van, van amin el van tolva a slot és van nekik két slotos is.
A 3. kerületben vannak a Bécsi út és a Vörösvári sarkától (Eurocenter) nem messze egy irodaépületben. Elég minimal létszámmal üzemelnek. Nagyon segítőkészek voltak telefonon is és személyesen is. Ritka az ilyen manapság. -
Pompi
nagyúr
Ma voltam az MSC-nél, megjött a laptop cd/dvd adapter és a CF/IDE adapter amit rendeltem. Rákérdeztem az AGP riserre, de sajnos ők via itx-es cuccokra vannak ráállva, ezért nincs nekik AGP-s, csak PCI-s.
Viszont a P3-as mATX alaplapom ami köré a mini gépet terveztem másra kellett, így most másik lap után kell néznem, csak még nemigazán tudom, hogy P4 Celeron, vagy AMD Duron/Sempron vonalon induljak el... ha sikerül eladni az Abit BE7-S deszkámat a benne levő 2 gigás celeronnal akkor lehet Sempronos lesz, ha csak a deszka megy el, akkor celeronos, ha egyik se megye el... na akkor nemtudom mi lesz... -
Pompi
nagyúr
-
Pompi
nagyúr
Magyarországi forgalmazót nem tudok, volt itt egy link jópár hsz-el ezelőtt (Bővebben: link), de náluk csak PCI van, gondolom neked AGP kellene.
A topik elején volt boncolgatva a téma, olvass vissza hátha segít valami. -
Pompi
nagyúr
Kicsit várhattam volna az előbbi uppal. Mert most találtam egy ilyet.
Igaz eredendően ITX-hez van kitalálva és ezért csak 55W, de jópofa megoldás, ilyesmiről írtam korábban, csak nem tudtam, hogy lehet ilyet kapni külön.
Tehát itt egy külső táp:
Bővebben: link
Ez pedig a másik fele, amit a gépbe kell építeni:
Mindez 13e nettó forintért(még szerencse, hogy lehet kapni, szokták erre mondani...)
-
Pompi
nagyúr
Nagyon süllyedünk... nincs valami új fejlemény?
-
Pompi
nagyúr
Ezeket nézted már? Igaz fix fordulatosak, de vannak cuccok amivel megoldható a leszabályozás.
Nekem személyes tapasztalatom egy Enermax 12cm-es ventivel van. Az alapból szabályozós, de én csak 7 volton használtam és úgy is leszabályozva, szóval nem volt hangja (a múlt idő annak szól, hogy nemrég szerelés közben kikötöttem és úgy maradt, de nem hiányzik).
-
Pompi
nagyúr
Erről jut eszembe... vannak olyan tápok (én Sweex-et láttam) amin van TFT moncsinak külön 12 voltos aljzat. Persze ehhez olyan mocsi kell, meg neked már meg is van a kiszemelt táp, de azért jó ötlet.
pl ez: Bővebben: link (nettó 5e nagyker áron)
Szerk: most látom, hogy ennél a Codegennél is írja a 12V-t. Ilyened van (lesz) ?
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Biztos, hogy ki lehet.
Nálam ez úgy néz ki, hogy kvázi feleslegessé vált egy micro atx-es gép.
Gondoltam, hogy miért ne lehetne vele kezdeni valami jópofa dolgot, építsünk köré egy kicsi házat. Szóval igazából azt se tudom mire fogom majd használni, de nem is ez a lényeg (nekem) -
Pompi
nagyúr
Köszi!
Ilyen átalakítót találtam máshol is, ezek szerint azért valamennyire szabványos a dolog...
Bővebben: link -
-
Pompi
nagyúr
A tápról:
Én most vettem egy ilyen házat:
Ennek a tápját szeretném majd felhasználni. 6cm x10cm x12 cm. -
Pompi
nagyúr
Én erről beszéltem:
Sajnos ez csak 25ms, igaz nem is játékra kellett anno, viszont nagyon pofás darab. -
Pompi
nagyúr
Kiváncsi vagyok egyébként a projektre nagyon.
Nyár vége óta töröm a fejem egy hasonlón (akkor szabadult fel egy gépem), csak én egy micro atx lap köré (18x24cm) szeretnék házat építeni. Most vettem egy micro atx házat köztes megoldásnak, remélem jövőre lesz majd időm, hogy megépítsem amit szeretnék. Legalább már micro atx tápom van, én szeretném ugyanis a házba rakni a tápot.
Viszont én nem akarok optikai meghajtót (esetleg ha találtok valami olcsó slimet).
Ez egy P3-as alaplap, egy P3 Tualatin 1133 lesz benne (nem celeron) sajnos elég vacak chipsettel (sis630) de ez van.
És csak irodai munkára, webezni kell a gép, meg leginkább have fun, hogy legyen egy kicsi gép. Tehát marad az integrált hang és videó. Amit elszúrtam anno amikor vettem a alaplapot, hogy nem integrált hálókártyásat vettem, úgyhogy azt raknom kell majd bele, de hát ezeknek manapság már nincs magasságuk (3-4cm) és egy USB2 kártyát (talán ebből is van kevés portos ami nem magas).
Szóval figyelemmel kísérem a projektedet, biztos hasznomra fog válni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest