Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GombócArtúr

senior tag

Na lemértem:

Szélesség: 30
    Magasság: 20
    Mélység: 25,5

Van benne szabad terület, de az mind kell, sőt kevés is a megfelelő hőelvezetéshez, pl: adtak hozzá cd írót, gondoltam beleteszem mellé a dvd íróm is... De így a procihűtő és a dvd íróm alja között minimális rés maradt ezért kénytelen voltam kioperálni hozzá adott cd írót... hogy kapjon levegőt is. Másik negatívum, hogy az OTES hűtés miatt ha jól láttam nem is lehet más procihűtővel használni, pedig megnézném egy full rézbordával és egy állitható fordulatszámu erős ventivel, hiszen a gép ígyis elég hangos, úgyhogy úgyse számit már :). Most épp azon gondolkodom hogy hogy tudnék besúvasztani még egy rendszerhűtőventit a gépbe...

[Szerkesztve]

• GombócArtúr

senior tag

A téma érdekes, énis aránylag kicsi gépre vágytam, és vettem egy ABIT Digidice-ot. Amit nem értek, hogy a tápot miért rakták a gépen belülre. Úgy néz ki, hogy van egy táp közvetlenül az OTES hűtésű processzor mellett, a táp iszonyu kicsi, soha nem láttam még ilyen picit. Most a hétvéégn voltam Lanpartyn és burkolat nélkül használtam és olyan tűzforró volt a táp hogy szinte égette a kezemet (sacc 55 fokos...) Van egy kis aktív hűtője, de azis nagyon pici, és ami azt illeti nem venném zokon ha nagyobb fordulatszámmal forgatná a levegőt...
    Másrészt két vinyó van bene, és az alul levő maxtor is nagyon forró volt, és úgytudom a maxtorok nagyon nem szeretik ezt, de aktív vinyóhűtés beszerelésére nincsen hely... Ez elég aggasztó, legfőképp a tápkérdés. Nem fog így tönkremenni? Hogy lehetne megcsinálni hogy egy normál külső táp legyen a gépen, és a táp mondjuk a földön legyen? Mert ugye elég bonyolult lehet moghosszabbítani a kijövő kábeleket, meghát nem túl esztétikus egy kis gépből kijövő többtucat szines kábel látványa...

Egyébként adtak hozzá egy hátitáskát amiben lehet cipelni a gépet, és minden kábel belefért csak a billentyüzetet meg a kaját, meg a monitort kellett cipelni lanra. De sajnos még ígyis kétszemélyes feladat mivel a 19''os CRT monitor mellett képtelen voltam mást is vinni, még rövid távra is alig bírtam elcipelni, de egy TFTvel sokkal elegánsabb lett volna, hogy megérkezek két szatyorral meg egy hátizsákkal a helyszínre. :)
    Nekem az a véleményem, hogy nagyon nehéz feladat lehet ennél kisebb gépet összerakni, mivel még egy ilyen ''nagy'' is ontja magából a hőt... Igaz, egy mobil AMD-t hatékonyabban lehet hűteni....

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák