- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- iPhone topik
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Ilyet alkottam
-
Esmein
nagyúr
Nem bírtam magammal és szétszedtem a garis tápomat. A legmagasabb elem max 4 centi magasra nyúlik ki, egy baj volna vele csupán, hogy a zaluboirdát nem vághatom el 4 centi magasan, ugyanis ott kezd borda kinézetet ölteni, aztán ha nem hűtöm ezt a szerencsétlent akkor kinyiffan. A csavarokhoz amikkel rögzítve vannak a tranyók nem igazán férek hozzá a trafók miatt
Pedig ha hasonló méretű de bordázottabb rézre cserélném ki akkor elférne 4 centin maga a táp( azért 4 cm mert erre még rájön az 1.5 cm vastag zalman op-1 és így lesz 5.5 cm vastag. Igy még talán a házba is elfér. Esetleg jobban kilyuggatom a tápot és csinálok felé a proci meg a vga érintésével csélcsatornát. a jobb szellőzés érdekében.
Kérdés, ki lehet e egyenesíteni a zalman féle heatpipet ? -
Esmein
nagyúr
Sőőőőtttt... Le kellene mérni milyen magas a tápban a legmagasabb nem cserélhető elem. Nem akar valaki szétszedni egy 2.03-as codeegen 300w-ost és lemérni a kondikat ?
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Ne halt meg a projekt csk lement suspendbe a vizsgák miatt
Meg most asszem az lesz, hogy a 2500-as mobil bartont mégsem ebbe rakom, ugyanis vettem alá egy nf7-s deszkát, procira meg hűtőre pedig jelenleg nincs vatta, tehát gyűjtök, viszont. Egy kisebb masinát fogok a cuccba szerelni, videokártyáról még nem döntöttem, viszont cca. : 1000-es duron lesz vmi olcsó lappal és 256 ddr-rel. Persze kellene hozzá tft is mert anélkül nem az igazi -
Esmein
nagyúr
válasz
zLegolas #168 üzenetére
Ha esetleg még egy alkatrész listát is találsz/tudsz csinálni akkor helyből le***opom magam
Ilyesmi is érdekelne esetleg hogy a műv. erősítő és a tranyó mivel helyettesíthető ill a diódára egy típussszám jól jönne, meg ha már össze van rakva a cucc milyen trükkel lehet szépen beszabályozni ?. -
Esmein
nagyúr
válasz
zLegolas #164 üzenetére
Az volna a kérdésem, most hogy kapisgálom a kapcsolást, miképp kezdjek hozzá ahhoz, hogy ilyen karakterisztikát kapjak : 35-36 fokon elindul a venti 5 volttal. majd szépen fokozatosan emelkedik a fordulatszám és a maximális 11.x voltot 50 fok fölött éri el. ?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Korrekt cucc, 1 venti hűti a cpu blokkot, egy másik meg egy másik blokkot ami hítpájppal van rákötve. Sztem én is alkalmazhatok heatpipet...
-
Esmein
nagyúr
Épp tegnap gondoltam erre a megoldásra, egyébként a legtöbb kihasználatlan hely a proci előtt lesz a ramok fölött, a pci slotok fölött ugyanis a ga lesz, remélhetőleg chippel felfele fordítva. Egyébként meg csövezést mindenképpen csinálok, valami olyan módon, hogy a pricit hűtené 1 db 12 centis venti és ez egyben a feteket is, a vga-t pedig 1 db 8 centis silentblade-el terveztem megoldani, valahogy olyan módon, hogy a vgan egy rézborda, arról leszívja a venti a levegőt, keresztül a ramokat hűtő bordákon, majd kinyomja felül.
-
Esmein
nagyúr
válasz
burgatshow #126 üzenetére
Hát, kb videokártyacsere és már csinálom is a házat, tft monitor viszont nem lesz mostanában
Nemtod mennyi lehet egy ragasztópisztoly ?
Elég undorító, h összevissza lógicsálnak a forrasztások.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Bővebben: link
Látjátok, a ledeket is kicseréltem pirosra, viszont most nem világítanak, vajon miért ? -
Esmein
nagyúr
na megcsináltam az utp-s billentyűzetet, a képeket meg felrakom mindjárt .
-
Esmein
nagyúr
Rájöttünk kö9zben haverral, hogyan lehet olyan 36 eres csatlakozót csinálni, ami elbírja a táp áramát. 2 db 20-as tápcsatit összerakok
-
Esmein
nagyúr
Kezdek valamit az 1000x-es fényerejű vörös ledjeimmel. Pl vinyó/net aktivitásjelző
-
Esmein
nagyúr
A billentyűzet kábelét meg csatlakozóját lecserélem egy UTP kábelre.
Előnyök:
1. A kábelt berakhatom a kábeltartóba.
2. szabadon változtatható hosszúságú sima, szabvány egyeneskötésű utp kábel használható.
3. 8 eres, míg a ps2 csak 6. Emiatt átvihető a billre a vinyó aktivitásjelző led, vagy akármi amihez 2 ér kell, pl audio jack.
4. ha megtörik 80 ft/méter a kábel -
Esmein
nagyúr
válasz
kiskubai #101 üzenetére
Voltam ma elektro boltban volt rakás csodálatos csatlakozót láttam, vagy 10 méretben idekábel csati fajtát, meg olyat ami a rackekben is van, de olyat nem igazán amivel megoldható a táp külsősítése.
shift+ő: Egy nagy hibája van a 8 eres megoldásnak, mégpedig az, hogy egyrészt nagyobb hibalehetőség, másrészt akkor a +12 voltos ág csatijának kb 15 ampert kellene elviselnie...
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Kellene MTH-on 7777cm3 3dmark compo kategóriát csinálni
-
Esmein
nagyúr
válasz
Flashback #95 üzenetére
A tápon sztem vagy 2-3 centit lehet spórolni, viszont akkor a 230-as csatikat is át kell szerelni. Azon gondolkodtam szerezni kellene zm-op ventit, mert az kb 15 mm vastag, nem 25. bár a tápon lehet külső venti.
nekem slim maxtor 20 gigás vinyóm van speciel, de ezt a mini itx mizériát nem értem. Én egybeépítem egy 17''-os tftvel ami megadja az alapterületet 36-38*36-38 centiben. Magasságra sztem az 5 centi nem irreális, de én nem építenék 2mm aluból gépházat néhány ok miattAkkor kellenének távtartók a házba, szigetelés ami + kb 3 mm. . Ja és 662 cm3 aluból ha te gépházat csinálsz ... egyből 2 kilós ház, akkor az alaplap kb fél kiló, vinyó szintén, cdrom vagy 30-40 deka, vidikari kb 20-30 deka, ventinként 10 deka. +egy cooler kb 20 deka. máris alsóhangon 3,5 kiló a gép táp nélkül, erre jön még egy 3.5 kilós tft + a táp
Hát én inkább nem 2 kilós házat, hanem 70 dekásat csinálnék
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
ha nem lenne annyira drága az a nyavajás dothan ... -
Esmein
nagyúr
Vajon hol lehet utánanézni, h a 172x, vagy a 710n-nek vajon lebuzerálható e a lába ?...
-
Esmein
nagyúr
A 20 csatlakozós alaplapi tüsi kell + a négyzet alakú + legalább 2*nagymolex + 1* kismolex és majd ezt bent osztogatom ahogy akarom. úgyis egyhelyre vannak forrasztva a nyákon. Akárhogyis számolom 36 csatlakozós tüsi kell. Nemtom ezt elektróban hogy oldják meg. Szal olyasmi kell ami 36 csatis papa mama.
-
Esmein
nagyúr
válasz
GombócArtúr #90 üzenetére
Oda kell figyelni szépen a hőelvezetésre és menni fog minden. a tied kb 2x akkora beltartalommal bír mint az enyém fog, viszont nekem megvan az a könnyebbségem, hogy mindent oda rakok ahova csak tetszik. Először is, én máris spóroltam kb 1000 cm3 helyet a külső táppal + mégtöbbet, mert a kábelezés sem a gépen belül fut igazából. Csinálhatok szélcsatornát. Úgyis maradni fog még műanyag a ház megépítése után. Annyi ventit rakok be ahányat csak akarok, 3-4 simán elfér ami azt jelenit, hogy nem kell bajlódnom a hőelvezetéssel -> fekvőház, a meleg amúgyis felfele távozna. Namármost azon agyalok lehet nekem is úgy kell fektetnem a vga-t hogy a chip felfele nézzen és akkor még több venti befér, mind persze 20dBa körül és hőérzékelő diódával ha esetleg még ennyire se kell. Szal királyos lesz. Asszem a halott applebred duronomat fogom használni power gombnak.
-
Esmein
nagyúr
Közelít...
-
Esmein
nagyúr
válasz
GombócArtúr #87 üzenetére
Majd egyszer mérd már le hány cm a gép... másik, én a tápot kivülre teszem.
harmadik, a digidicenel figyelni kellett arra, hogy minden frankón beférjen, nekem csak arra kell figyelni hogy az én adott és arra kitalált konfigom férjen be. Nézz csak be a házba. Ugye hogy tele van pamlagon heverő üres köbcentikkel ?
Ha minden jól megy, az én masinám egybe lesz építve a monitorral, tehát egykézben 1 fogantyúval lehet majd vinni, és lesz rajta billencs meg egér meg tápkábel tartó is, épp csak a tápot kell másik szatyorban vinni, vagy akár annak is csinálhatok egy akasztót a masinára. 7 kilót meg röhögve elbirok szerintem lanpartira oda vissza.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Nem hülyeség... De ahhoz meg olyan tft kell aminek nincs belső tápja. Nekem meg olyan moncsi kell aminek nem a talpában van a táp és így gépre is szerelhető.
PFC nélkül.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
A számítógép belsejében a 2 legmagasabb dolog a videokártya riser és az alaplap hátlapi kivezetései lesznek. a procihútő elfér 3 centin, az alaplap nyákja kondistul szintén kb 3 centi, nomeg a ventik 2.5 centi magasak, viszont a rácsuk nem nyúlhat a vizszintes fölé, mert akkor mikor ráhajtom a tft-t megsérti a felületet.
-
Esmein
nagyúr
Szerintem simán csak nem érdemes. Meg nem hiszem, hogy volna olyan szabványos bővítési lehetőség a számítógépeken, ami a külső tápot engedélyezné. Ezek simán belsőre vannak csinálva, de átverjük
Az érdekessége a dolognak továbbá az, hogy a monitort is a tápra kell dugni, mert nem divat a hosszabbító ilyen géphez, nomeg hogy nézne ki 2 tyúkbél ?...
-
Esmein
nagyúr
Érdekes, hogy mindenki vékony gépen gondolkodik, de csak netezésre. Bele lehet sűríteni
a 7777 cm3-ba több erőt is -
-
Esmein
nagyúr
Hehe, megtaláltam mit akarok csinálni
Csak kicsit máshogyan.
Brutál az tuti, de nem egy 9800 megy bele meg egy barton, az ilyesmikbe nem ilyet tesznekIgaz ezek 1,75'' magasak, az enyém meg supposed to be 2,5'', dehát ez van. Nem az enyém lesz a világ leglaposabb gépe, csak a leggyorsabb gép 2.5'' collos kategóriában normál asztali elemekből építve.
-
Esmein
nagyúr
Eszméletlen brutál masina lesz egyébként ha sikerül a 6 centis álomhatárt elérni. Fogjatok egy A4-es lapot tegyetek mellé egy 8 centis ventit. Ilyen széles és hosszú lesz, magasságra meg nem fér el benne állítva a 8 centis venti.
Kb akkora lesz az egész gép lehajtott monitorral mint egy 8 centis venti állítva
Húzós, de megoldható. szerintem.Csak lehet hogy rendet kell majd rakni a hátlapo dolgok terén az alaplapon mert nem igazán lehet magas az sem. -
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Mobil barton miatt nem félek a melegtől, ventit meg tehetek a ház tetejére amennyit akarok, azok elférnek. A tápot akkor is megbuzerálom. szerintem a borda mérete lazán csökkenthető, csupán a szellőzésen kell javítani. Ja, és ha megnézitek mi hűti benne a dolgokat ... egy aluminium lap gyakorlatilag.az lehet vagy 6 centi magas, abból ha 2-t lefaragok nopara.
-
Esmein
nagyúr
a riser a pci felé dönt nem a cpu felé.
A külső tápegység nem egy nagy kunszt egyébként ,csak megtörné a harmóniát. Egy 17''-os tft 36*36 centis, tehát behatárolja a területet, ebbe kényelmesen elfér a hdd, cd minden, kivétel a tápot. Ha azt is betenném akkor erős túllógás lépne fel a szélén -
Esmein
nagyúr
Egy 15'' tft moncsi tipusszámnak örülnék ami ilyet tud, hogy kb 2 centi vastag, max úgy 2-2,5 kiló talp nélkül és mindemellett 16''mseces.(akár extravékony káva is jöhet).
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
A 15-ös is jó lenne(majdnem akkora mint a 17-es crt 40,5 cm vs 38,1 cm
) csakhogy ezeket általában lassabb panellel szerelik, míg a 17-esek közül vannak a gyorsabb példányok. Én speciel egy 172x-re gondoltam mert sokan dicsérik, de lehet hogy van ennél is jobb választás.
Ellenben viszont a 15''-osoknak 1024 a nativ felbontása én meg azt szeretem azon játszom.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Melyik 17-es tft javasoljátok játékra, ami vékony, könnyű és amputálható lábú ?
-
Esmein
nagyúr
No de kérem, abban hol az élvezet ?
Mondjuk a masina 36*36 centis lenne és rábarkácsolnék egy 172X-et, annak a hátára meg lehetne szállítás közben a billt meg egeret akasztani használat közben meg széthajt. Le lehet vajon kulturált módón szedni a talpát ?
Nameg egy via epia nem annyira pówer/olcsó mintsemhogy az nekem bejönne.
kb akkor a gép 2-3 kiló a táp 1-1,5 a moncsi 3 körül és még akár egy laptop hátizsákba el is fér az egész kütyü.
7,5 kiló az egész, simán hordozható komplikációk nélkül.
Vmi erős műanyagból kellene a gépházat megmókolni.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Egyébként a tft-k hogy állnak a talp leszerelésével ? A súlyuk anélkül is majd 4-6 kiló ?
Mert mondjuk monitorra úgy 2-3 kiló lenne az ''acceptable''. A gép maga meg sztem úgy 3 kila + táp.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
nemnem, normális vga kell
De nem kell annyira megijedni ezektől a hőtermelés dolgoktól. Ha adva van egy 15*15*3 centis szabad hely, akkor egy prescottot is elhűtök, nó para
De télleg.
Lássuk a költségtervet
Ha mindent meg kellene vennem, akkor 212k lenne moncsival.
100-asból kijön anélkül.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Á, dehogy a szellőzés baromi profi lesz, azzal nincs probléma
Még egy 9800prot is belerakhatok. ha marad közte és a pci foglalatok között kb3 centi hely. Csövezéssel ki lehet vezetni a gép tetejére 1 ventihez a meleget egy hőszenzorral megbuherált Silentbladehez. a Procit meg ugye menetközben lehet buzerálni a kt600-as chipsetnek köszönhetően, egy mobil barton meg nem hiszem hogy nagyon meleg lenne úgy 1200 mhz környékén. Játék közben meg rajtam a füles úgyhogy ''üvölthet'' a venti 1300 rpmen
szerk: gyakorlatilag olyan lenne a masina, mint egy brutál gallyrament tápú noti.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Hang és lankártyának nekem az alaplapi integrált a bejövős, vga tökmindegy micsoda gyakorlatilag, sztem egy 9800pro szintű kari lesz az áldozat. Alaplapnak kv7 proci pedig mobil barton. Erre teszek egy lefűrészelt procihűtőt. Az egész dolgot igazából 1mm-s aluötvözetből gondoltam megcsinálni, a tápot pedig kívülre, de egy kicsit megbuherálom azt is. a csatikat lecserélem egy nagyobbra, aminek legalább van vagy 30 csatlakozója és elbírja a 15-20 ampert és azt házon belül moddolom vissza MoLex-re. a tápot kilapítom és a tetejére teszek venti,. a kimaradó részeket meg gumival befedem. így gyakorlatilag a tápot sem kell a gépbe szerelni lehet külön cipelészni. Ami még májerebb lenne: a gép oldalára két oldalt egy kart szerelni erre ráfogatni vmi ilyen gumitalpas szorítócsavarral egy 17-es tft-t. Annak a hátoldalára meg egy billencs, meg egértartót. Billencset. így lenne kb mindenestül 8-9 centi vastag a masina és kicsivel nagyobb mint 1 A3-mas papír.
-
Esmein
nagyúr
Ahogy most számolgatok, szerintem kb 6-7 centi magasra meg lehet építeni a masinát, és kb 30*30 alapterületűre.
-
Esmein
nagyúr
Kitaláltam, hogy csinálok egy übervékony gépet lanpartyzni. Amit még tudnia kell az a könnyűség és a csöndesség. Sima desktop alkatrészekből kívánom összeállítani tehát ne mondjátok azt, ott a barebone
Kérdésem is van ám, nem csak úgy nyitogatom ész nélkül a topicokat
Mennyire biztonságos az, ha a gépen kívül van a tápegység ? Képes megrázni ? Mennyi a legtöbb érintkező egy papa/papa csatlakozón és hány ampert bír el ? Lehet e valahogy a tápot laposítani? Pl a bordák méretének alacsonyításával, és a ventillátor táp tetejére szerelésével. Lehetséges e házilag agp/pci risert csinálni ? A gyáriak ugyanis balra fordítanak és úgy ugye nem sok hűtési lehetőség van. Mennyibe kerül egy slim dvd olvasó/cdíró kombó ? Van e 120 gigás vinyóból slim(nem notebook) kivitel ?
Mi az az anyag, ami bírja a strapát és mégis megmunkálható fúróval dekopírfőrésszel és reszelővel ? (plexi pl?) melyik a legvékonyabb tft kijelző elérhető áron ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged