- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
zLegolas
őstag
Az akatrészlista elég egyéni, mivel SMD alkatrészekből építettem, azt meg nem nagyon fogsz akárhol kapni, attól tartok...
A potit fix ellenállásra cseréltem, merthogy az egész cuccot az elkészülte után kiöntöttem műgyantával, és így már bajos lenne tekergetni.
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Hmmm, fejből nem tudom, bocs, de utána fogok nézni. Én bemértem 4-5 különböző PTC-t, felvettem a görbéit, abból választottam. A görbe egy hiperbola, a vizsz. tengely a hőmérséklet, a másik az ellenállás. Namánmost a görbét jobbra-balra tologathatod, ha a hőérzékelőre ellenállásokat forrasztgatsz párhutzamosan, ha jól emléxem...
Az enyém mindenesetre hasonlót csinál, mint ami neked kell, csak alacsonyabb tartományban... megkeresem a régi fecnijeimet.... -
Pompi
nagyúr
Ma voltam az MSC-nél, megjött a laptop cd/dvd adapter és a CF/IDE adapter amit rendeltem. Rákérdeztem az AGP riserre, de sajnos ők via itx-es cuccokra vannak ráállva, ezért nincs nekik AGP-s, csak PCI-s.
Viszont a P3-as mATX alaplapom ami köré a mini gépet terveztem másra kellett, így most másik lap után kell néznem, csak még nemigazán tudom, hogy P4 Celeron, vagy AMD Duron/Sempron vonalon induljak el... ha sikerül eladni az Abit BE7-S deszkámat a benne levő 2 gigás celeronnal akkor lehet Sempronos lesz, ha csak a deszka megy el, akkor celeronos, ha egyik se megye el... na akkor nemtudom mi lesz... -
Pompi
nagyúr
-
zrubi
senior tag
Nem, semmi extra. Egy sima barebone cucc digitális médialejátszónak kihegyezve...
Az elején a gombokkal is, és távirányítóval is lehet vezérelni, de lehet rá tenni sima bilentyűt, egeret, monitort...
Egyébként gyárilag valami windóz van rajta, de gyorsan utánanéztem Linuxot is lehet rápakolni. Az FM tuner, és a panel használata még kissé macerás, a többi fícsör mind működik linux alatt is.
Le is tesztelték Bővebben: link többen is, a belső elrendezés és a hűtés érdekes lehet azoknak, akik ilyenbe fognak... -
BlackWoOd
aktív tag
Nem értelek, miért kéne félni bármitől is...
(Nem RGB vagyok álruhában...)
230V nem húz át ennyiről, a védőföld meg ott figyelt a táp és a hdd kered alatt...
Végülis csak arra akartam kilyukadni, hogy nem lehetetlen 5 centi magas házat összebarkácsolni, de a ventiket nem feltétlenül kell erőltetni (szvsz).
A blower ilyen lapos helyen nagyon jó szelet bír csinálni, egy próbát szerintem megérne. (Esetleg használhatsz valami prociventiről való blowert, az még kevesebb helyet is foglal. -
Pompi
nagyúr
Ezeket nézted már? Igaz fix fordulatosak, de vannak cuccok amivel megoldható a leszabályozás.
Bővebben: link
Nekem személyes tapasztalatom egy Enermax 12cm-es ventivel van. Az alapból szabályozós, de én csak 7 volton használtam és úgy is leszabályozva, szóval nem volt hangja (a múlt idő annak szól, hogy nemrég szerelés közben kikötöttem és úgy maradt, de nem hiányzik).
-
zrubi
senior tag
-
gro0ms
aktív tag
-
-
gro0ms
aktív tag
A LED egy dióda, csak egyfelé vezet, ha megcseréled a pólusokat akkor nem világít. Vagyis: biztos hogy elb*sztad vhol, mert nem éghet el
Kösd be fordítva, hátha. Szeszélyes dolgok ezek
Viszont az ötlet nagyon jóóóóóóóó
Minnél vékonyabb ház, csak szép fényezése legyen és primkó
(Docairt javaslom majdan) -
LukE
veterán
ragasztopisztolyt 1k-ert vettem, es abban volt meg nehany rud is. Persze henkel matricaju dragabb, de igazsag szerint eddig a gagyerakkal sem volt semmi gondom.
A ledeket nem forditva raktad be? Zold-> piros cserenel elvileg gond nelkul mukodniuk kell. Ha menet kozben dugod be a bill-t, akkor nyomj 1 akarmilyen lock-ot ketszer, mert alapbol nem fog vilagitani egyik led sem. Ja, azzal a zsebteleppel pillanatok alatt ki lehet nyirni egy piros ledet ellenallat nelkul...
no offense, de ha lekicsinyited a kepeket, es esetleg meg fotosoppolsz is rajta valamit, akkor nem olyan feltuno, hogy alapvetoen nem valami szepen sikerultek.
Az 166-os kep mi a rak? ja latom, billentyuzet nem vilagito ledekkel -
ReJim
őstag
hello
azt megmondanád esetleg hogy a tápot hogyan oldod meg?
pici micro atx es tápot raksz bele, vagy esetleg egy simát szétszeccc?
vagy külön lesz? mert ezen gondolkodtam, és mivel láttam már szétszedve tápot,és csak úgy ''natú'' beledobva egy ijen vékony házba elgondolkodtam rajt... cask sajna az AT-s táp volt p1-p2-esekkel
szóval várnám a segítségedet!!! -
shift+ő
senior tag
Miért kell ennyi? Szerintem elég kevesebb is.
főd (fekete)
+3,3 (narancs)
+5 (piros)
+12(sárga)
+5V sb? (lila)
-5V (fehér)
-12V (kék)
-P.G signal (szürke)
Összesen: 8 db vezeték
Ez mind bene van az alaplapi csatiban, elég azt átvinned a táp és a ház között, majd a házban, teszel rá annyi molexet amiennyi kell +1-et. -
Pompi
nagyúr
Erről jut eszembe... vannak olyan tápok (én Sweex-et láttam) amin van TFT moncsinak külön 12 voltos aljzat. Persze ehhez olyan mocsi kell, meg neked már meg is van a kiszemelt táp, de azért jó ötlet.
pl ez: Bővebben: link (nettó 5e nagyker áron)
Szerk: most látom, hogy ennél a Codegennél is írja a 12V-t. Ilyened van (lesz) ?
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Biztos, hogy ki lehet.
Nálam ez úgy néz ki, hogy kvázi feleslegessé vált egy micro atx-es gép.
Gondoltam, hogy miért ne lehetne vele kezdeni valami jópofa dolgot, építsünk köré egy kicsi házat. Szóval igazából azt se tudom mire fogom majd használni, de nem is ez a lényeg (nekem) -
Skót
aktív tag
Nos lehet hogy a házi nagy csati gyártás is egyszerűbb (pl régi TV-ből van olyan csatim amin kb 10 csatlakozási lehetőség van(10 tű+folgalat)
A külső táppal viszont az a bajom hogy az meg csúnya szvsz...
Én mindent bele szeretnék szuszkolni egy helyre (így is rengeteg üres hely lesz ahova semmit nem tok tenni.
-------------------------------------
más:
Ezekszerint az én masinám egy ormótlan dög lesz a 3,4col vastagságával(8.5 cm x (kb)30cm x (kb) 45cm mint egy aktatáska!)
Mondjuk ez külső vastagság dehát na
Meghát igen akinek fussa ilyenekre hogy mobil barton meg hasonlók
Az én masinám egy szerencsétlen 466-os cerka
-------------------------------------
megin más:
a fordítót (vagy nem tom hogyhíják) megoldhatod úgy hogy veszel szalagkábelt meg nyáklapot amire rámarod a kártya csatijának mását, majd egy hibás deszkáról leapplikálod a PCI, agp slotokat és beforrasztod a kábeleket sorba(sok vele a meló de aztán úgy fordítod a szalagkábel ahogy és ahova akarod -
Skót
aktív tag
Hello!
Én is hasonlón töröm a fejem sőt már el is kezdett készülni a mű (tulajdonképpen mindennek megvan a helye csak egy PCI fordítót és egy AGP fordítót kell már csak csinálnom)
Nekem egy aktatáska szolgáltatja az alapot és abba lesz betéve egy normál gép minden cucca (no nem lesz valami izommasina csak régebbi gamék+net+film)
A táppal nekem is gondom van és tulajdonképpen ezért is írtam:
A probléma az hogy normál méretű atx táp nem fér be, csak úgy ha a nyákot teszem be a bordával meg minden cuccal de venti nélkül!
(már csak annyi szélessége maratt az aktatáskának)
Nomost szerintetek nagy probléma lenne ha a venti bekerülne a táp alkatrészek közé(bordák elé közvetlenül a nyák felé ahol csak elszórtan vannak kis alkatrészek)
Persze előtte egy kis rendrakással úgy hogy minen magasabb alkatrészt lefektetek/ átkábelezem máshova és utána a táp régi dobozát meghajlingatnám úgy hogy a 2 nagyobb kondira ráhajlik a ház L alakban (és így egy sínt alkotva befér egy normál méreű cd meghajtó is) meg lehajlítanám azt a részt ami eddig a venti alatt volt.
Tehát körül belül 2 cm szélességet leszednék és 1,5cm magasságot
A 220 csatija meg a kapcsoló/ másik csati kerülhetne a ''ház'' bármely részére csak jól legyen szigetelve az odavezető drótköteg
Nos?
Valami más ötlet esetleg?
Elre is köszi
P.S.: bocsi a gyorsan összedobott sorokért csak épp rohanok és nem volt túl sok időm fogalmazgatni meg helyesírni -
orbano
félisten
-
Pompi
nagyúr
Én erről beszéltem:
Sajnos ez csak 25ms, igaz nem is játékra kellett anno, viszont nagyon pofás darab. -
simonzé
addikt
Ha megnézel egy PCI/AGP kártyát, az elég magas, szerintem kb 10-12 cm lehet. Ebbe belefér egy táp is fektetve. Egyébként ha igazán slim gépre vágysz, ahhoz csak egy full integrált alaplap kell (ideális a Via Epia, de ezt elutasítottad...), amin a VGA/hang/modem/lan/megminden egyetlen chip formájában van. Teljesítménye 0,0, de pl. netezéshez tökéletes. A vinyó magassága ne aggasszon, a CD/DVD magassága úgyis egységnyi lesz, ennek a vastagságába két átlagvinyó is befér.
A gondot a melegedés fogja okozni. A vinyónak szellőznie kell, a procinak természetesen még inkább. Erre gondolj, mielőtt megsütnéd a szuperlapos gépedet... -
zLegolas
őstag
Hű, de örülök neked! Pont ilyesmiben töröm a fejemet, a következő témához kapcsolódóan:
Ötleteim vannak, időm nincs!
A táp kérdését úgy kívánom megoldani, hogy szétvágok egyet, a kritikus alkatrész a ventllátor, azt kicserélem kettő kisebbre egymás mellett+ likluk mindenhol...
A ház váza alu profil -ez van nekem bőven, hálstennek...
A ház burkolata lemez (régi házakból pld) v. felmerült bennem a szalagparketta anyaga (lakásfelújítottam nemrégiben...) A lemez jobban tetszik. B-terv: ígért egy haver egy ősi 286-ost, annak állítólag hiperjajde vékony a háza, mint egy videó, kb... még nem láttam.
Még egy gáz: a VGA/hang/háló kártyák. Azoknak ugye van egy magasságuk, ami eleve nagyobb, mint kéne. Azt találtam ki, hogy régi rossz alaplapokból kiszerelek ISA/PCI csatlakozókat, maratok ISA/PCI késcsatikat, mint amik a kártyákon vannak, ebből csinyálok egy derékszögű fordítót, így a kártyákat az alaplappal párhuzamosan lehetne beszerelni.
A vége egy 8-10 cm-es ház, ami mehet a HiFi állványra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest