Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Google Pixel topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
Italy
+5,322
+427 -
válasz
villamos #7042 üzenetére
Szerintem ez megint a sumákolásra megy ki. Egy studióból ugyanúgy lehet digitális kapcsolaton keresztül élőben kérdéseket meghallgatni és válaszolni rájuk. Simán megoldhatnák, hogy az újságírók ott vannak ahol eddig, a válaszolók pedig egy studióban és élő videókapcsolat van közöttük. Emailen kérdéseket beküldeni? Katasztrófa komolyan.
-
nubreed
veterán
Az mit jelent a gyakorlatban, hogy egy cég felett átveszi az irányítást a honvédség? Hogy kell ezt elképzelni?
-
HellGreg
őstag
A Hősnők vagy mi a nyavaja elmehet a bús .......-ba. Igenis tanítom a gyereket itthon, hogy ne hülyüljön el a több hónapos kiesés miatt. És nem kérek azért plusz fizetést, amiért csupán a szülői kötelességemet teljesítem. Azért már nem akarnak plusz fizut kérni, hogy enni is kell adni a gyereknek? Stressz nem csak a járvány miatt van, hanem amiatt is, mert mindig akad valami barom, aki megpróbál szart kavarni, bomlasztani, uszítani stb.
-
Wanderlust
tag
válasz
freeknight #7077 üzenetére
" ...tőlük indult, de meg is tudták állítani."
Szerintem akkor van valami megállítva, ha abszolút nincs új beteg és mindenki meggyógyult. Lelassítani esetleg sikerült nekik, de ha az elején hülyék voltak másodszor is azok lesznek, és így tovább. Arra gondolok, hogy most, hogy legyőzték (!) a vírust szerintük, lazítanak majd a karanténon és minden kezdődik elölről, csak pár nappal később esik majd le nekik, hogy baj van de akkor már újra kiszabadult a vírus. Ezt nem kellene Európában elkövetni! Kijárási tilalom, ha kell hetekig, hónapokig.
-
freeknight
őstag
válasz
einstein #7081 üzenetére
Ha elszabadul a vírus, azt nem lehet titkolni. Lásd Vuhan, lásd Olaszország. Ha elkezdenek megtelni az intenzívosztályok, és megindulnak a hullaszállító karavánok, azt a legnagyobb diktatúrában is észreveszik az emberek.
Ezért nem kételkedem benne, hogy most megfogták a kínaiak a betegséget. Persze bármikor fellángolhat megint, de ebben is nagyon óvatosak, Vuhan még mindig karanténban, és Kína többi részén se állt még helyre teljesen az élet. Plusz sokat segít azért, ha mindenkin kötelezően maszk van (már ez is sokat fogott rajta náluk).
Vagy a koreai számoknak sem hiszel? Ők csak lemásolták a kínai intézkedéseket, csak még fejlesztettek rajta (drive-thru testing, stb), és náluk is működik a dolog. -
Ringman
nagyúr
-
Amur
addikt
Érdekes cikk a digitális tanrendről:
neked is hazaadták a gyereket hogy otthon tanítsd?
egy rész belőle:
"A gyerekek nem választották az otthontanulást – vagy hivatalos nevén digitális, tantermen kívüli oktatást –, hanem szünetként értékelik ezeket a napokat.
A szülők szintén nem választották ezt, ahogy fentebb is fogalmaztam: a nyakukba szakadt most az állam és az oktatási hivatal feladata. Kapnak azért plusz fizetést, juttatást, hogy tevékenyen tanítják otthon a gyereket? Ez az időszak duplán beleszámít a nyugdíjalapba esetleg? Jár utána cafeteria is? Nincs elég stressz a járvány miatt ugyebár, és akkor még ez is hatványozza a problémákat, hogy ki érzi magát egyedül felelősnek? Aki otthon van a gyerekkel.
Az a segítség, amit most tudnak nyújtani az egyszerű iskolák, hogy e-mailen van a kapcsolattartás, és küldözgetik a dokumentumokat, hát az ebben az esetben konkrétan a vicc kategória.
A többit olvassa akit érdekel, nem akarok sokat idézni. -
envagyok
veterán
Nálunk:
Megyeszékhelytől 10km-re kis falu utolsó zsákutcája az erdő mellett.
KB 100 ember sétálgat csapatban fel alá ott, ahol eddig még a madár is csak akkor járt, ha eltévedt.
Fiatalok tízesével, jbl hangszóróval adják, az öregek 6-8 fős csoportokban bottal nyomják a sétát. -
einstein
senior tag
válasz
Szűrhetik a bejövőket, és valóban ezt kell csinálni, de a reálisan nézve elég hihetetlen, hogy náluk teljesen eltűnt a betegség.
Sokkal valószínűbb, hogy ott is maradhattak még fertőzöttek. Vagy ott is be fog robbanni ismét, vagy találtak valami gyógyszert és megoldódott a helyzet, vagy nem igazak a számaik, és nem a betegségen, hanem a pánikon lettek úrrá. (nem Vuhanban ahol nem lehet kimenni az utcára, hanem máshol)
Persze ez mind spekuláció a részemről, csak egyszerűen nem hiszem, hogy teljesen eltűnt a vírus, volt-nincs. -
törölt tag
válasz
"Az lehet, hogy tőlük indult, de meg is tudták állítani."
Tévedés, csak nem közölnek valós számokat, mint ahogy eddig se közöltek valós számokat.
"A nyugati országok vezetésének is megvolt az esélye, hogy bannolják Kínát, és ne engedjenek be olyan személyt, aki ott járt, nem tették."
Nem volt, mivel tavaly indult az egész. A komcsi kormány tudott róla, de eltitkolta. Akkor lett publikus a dolog, amikor már nem tudták befogni az emberek pofáját.
-
BITBOYS
addikt
Corona Virus Isolation Box [link]
-
freeknight
őstag
válasz
#93187072 #7068 üzenetére
Az lehet, hogy tőlük indult, de meg is tudták állítani.
A nyugati országok vezetésének is megvolt az esélye, hogy bannolják Kínát, és ne engedjenek be olyan személyt, aki ott járt, nem tették.
Megvetem a kínaiakat, mert sok dologban hazudtak, de ugyanakkor egy borzasztó helyzetet remekül használtak ki, mert szétengedték a világban, és utána kiválóan kezelték, hogy ne harapózzon el náluk, és hosszútávon ők kerüljenek nyeregbe a világhatalmi harcban.
Az biztos, hogy ennek a járványnak Kína nagy győztese lesz, mi pedig, eu-s országok hatalmas vesztesei. -
emre
veterán
Bár a csatornának számomra túl nagy hitele nincs de azért érdekes lehet.
Demszky: tudomásom szerint hétfőtől kijárási tilalom az egész országbanha vótmá, (bár nem emlékszek rá) vagy problémásnak ítélitek töröljétek pls.
-
-
einstein
senior tag
Azért a kínai számokból is az látszik, hogy el kellett telni vagy 10 napnak mire elkezdett csökkenni a esetszám (és addig még emelkedett), ráadásul ott még szigorúbb volt a karantén, és korábban is kezdték.
Úgyhogy reméljük javulni fog ott is a helyzet nemsoká' , de a karantén nem lesz végső megoldás. -
válasz
Floyd80 #7052 üzenetére
Ha jobban megnézed azt a listát, akár erre a pár cégre is rákérdezhetsz, no ide minek a HM?
.....
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Honvédelmi Minisztérium CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai zártkörűen működő Részvénytársaság
HM Arzenál Elektromechanikai ZRt
HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM ARMCOM Kommunikációtechnikai zártkörűen működő Részvénytársaság
HM ZRÍNYI Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
..... -
rednifegnar
senior tag
en is kerdeznek (nem tudom volt e mert sok a hozzaszolas), szoval valaki megkapja, beteg lesz, nem sulyos, kihordja oke. de nem tudja hogy influ vagy korona.
honnan fogja tudni utolag? van erre vizsgalat? vagy utolag nem lehet kimtatni csak kozben?
de ha nem tudja, akkor utana meg honapokig karantenban ul mert nem tudhatja hogy most influ volt vagy korona?
sajna sokan voltak influsok mostanaban vagy ki tudja mik (pl en is) es azt se teljesen vagom hogyha teszem azt koronas, akkor gyogyulas utan fertozhet e tovabb? mert ha nem akkor akar mehet isten hirivel, nem kell karanten, sot meg mehet korhazba melozni hisz ugyse kapja meg ujra? -
lm83
őstag
Csak tajékoztató jelleggel írom le, hogy az intersparban ezerpárszáz forintos akciós áron van a csirkemell és reggel volt is belőle rogyásig...
Persze már jó régen volt, de mire többszáz hszt végig olvasok... -
törölt tag
válasz
freeknight #7065 üzenetére
"Azt kell csinálni, mint Kína, szigorúan zárni a határt, ha valaki be szeretne jönni 2 hét karantén, és nem ez a házi bohóckodás. Közben fullra tesztelni."
Még jó, hogy kínából indult el az egész. Zárhatod te a határaid, ha tőled indult ki a dolog.
-
einstein
senior tag
válasz
proci985 #7063 üzenetére
Az nem tűnik túl valószínűnek, hogy még ettől a durva karanténtól is (ami mondjuk Olaszországban van) teljesen el fog tűnni a vírus. Ha ismét elengedik az embereket, ismét el fog kezdeni terjedni. Másfél évig meg ezt nem hiszem, hogy fenn lehet tartani.
Szerintem nem lesz más megoldás, mint a első sokk utáni konszolidációt követően el kell engedni az embereket. Minimum a "fiatalokat", mondjuk 50 év alatt. -
Spirit
őstag
Nézzétek a jó oldalát. Az egészségügy helyzete, az alacsony számú tesztelés és a még mindig kinnt mászkálók miatt nálunk fog a leggyorsabban kialakulni a nyájimmunitás, mert gyakorlatilag akadály nélkül fog átsöpörni rajtunk. Aki felfogta, hogy vigyázni kell az idősek közül már rég önkéntes karanténba vonult, a többiek meg...most mit mondjak?
Elnézést a fekete humorba hajló, kemény szavakért, de sajnos tényleg így látom.
-
freeknight
őstag
válasz
dangerzone #7053 üzenetére
Azt kell csinálni, mint Kína, szigorúan zárni a határt, ha valaki be szeretne jönni 2 hét karantén, és nem ez a házi bohóckodás. Közben fullra tesztelni.
Szerintem ha megfogjuk a vírust, óriási gazdasági átalakulás jön (nyilván válság is lesz, az a 400-500 forintos euró nem fog magától visszaállni pl), a nemzetközi repülés, és a turizmus nagyon összezsugorodik, és a kontinenseken átívelő gazdasági láncnak is búcsút intünk majd. Minden ország zárkózottabb lesz kicsit, felértékelődik a gazdasági önállóság. Ez a változó gazdasági környezet nagy változást követel majd a munkavállalóktól is, sokaknak kell majd átképezniük magukat.
Persze minden azon múlik, mennyi halott lesz. Nyilván más reakciók lesznek 3-4 millió európai halottal, mint 30-40 millióval. Kérdés az is, hogy mennyire fogja megtizedelni a munkaképes korosztályt, vagy tényleg a 80+-osak betegsége marad (ami szerintem hiú ábránd). -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Feketelaszlo #7059 üzenetére
Szerinted, ha a +betegnek csak 2 választása van:
1 Kezelés nélkül megfullad a kórházban.
2 Talán elromolik a gép, és nem is túl higiénikus, és a kelleténél kicsit több vagy kevesebb levegőt kap.
Melyiket választaná?Nézegettem a lélegeztető gépek adatait. A normál gép is 100-200l levegőt tud biztosítani percenként. A wiki szerint 8l-re van szükség.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
-
Nerd
aktív tag
válasz
szabonagyur #7060 üzenetére
gyokerek. pont ezen gondolkoztam hogy ha ki kellene raknom a lakas ajtora ezt a csodalatos karanten posztert, mit kapnek a szomszedoktol...
-
válasz
#22743424 #7032 üzenetére
"...11 embert mutatott és a hivatalos adat szerint volt 62. Hatóságilag elrendelt Otthoni karaténban. Nem kis különbség azért. "
Nincs közvetlen kapcsolat a két szám között.
Én tegnap Harkányból utaztam Németországba. Mivel Ausztriából léptem be Németország területére, 14 napos "önkéntes" karantént kell tartanom.
Ha valaki fertőzöttel került kapcsolatba, a legegyszerűbb eljárás az elkülönítése. Ha nem lesz beteg, akkor minden OK. Ha beteg lesz, legalább nem fertőz tovább. (remélhetőleg)
A járvány első hullámát így sikerült Németországban megállítani.
Ugyan ezt nagyban is el lehet játszani. Mitterteich egy bajor város. Egyedi sörhagyományáról híres. A szokásos sörfesztivált az idén is megrendezték. Ennek is köszönhetően a teljes várost karanténnak nevezték ki.
Talán érthetőbb a dolog, ha tudod. A bajoroknál, a tej helyett a sör szerepel az alapvető élelmiszerek listáján. -
szabonagyur
félisten
Nem tudom volt e már, rengeteg hozzászólás érkezik naponta...
Ma olvastam egy csoportban, hogy egy srác és csaj van most karanténban ha minden igaz mert koronavírus gyanúsak. Erre ez kiderült ahol laknak és egy rakat fenyegető levelet kaptak akár idősektől is... Valószínűleg ez is egy ok, hogy nem nagyon derül ki hol ki a fertőzött, nehogy önbíráskodás legyen belőle. Nem másolom ide be, hogy miket írtak, de eléggé elszálltak az emberek. -
Feketelaszlo
senior tag
-
llax
senior tag
válasz
Akin egyszer átment, ugyanarra a törzsre jó eséllyel immunis lesz. (van már belőle másik is...) Ha ez megtörténik a lakosság kb. 50-60%-ával, lehetőség szerint a nem veszélyeztetettel, akkor később, gyors terjedésre már nincs esélye.
-
törölt tag
válasz
Ket, harom honap mulva sokkal biztosabban latszik majd, hogy kikre mennyire veszelyes a virus. Most rohadt gyorsan lepni kellett, mert Europa egyik legfejlettebb tartomanya is osszeomlott par tizezer betegtol.
-
Rive
veterán
válasz
...mi van ha később valaki ismét behozza az országba...
Akkor újra járvány lesz. Amíg vakcinával vagy természetes úton el nem érjük azt a sokat emlegetett 'nyájimmunitást' addig mindig van esélye egy újabb kitörésnek.Ugyanakkor, ha a szabályok csak lazításra, nem pedig teljes feloldásra kerülnek, akkor egy következő kitörés már nem lesz ilyen durva.
Sőt: pillanatnyilag mind a vakcina, mind a már betegek kezelésére szolgáló szerek fejlődnek. Esélyes, hogy egy következő hullám kezelése már nem fog ennyi erőforrást felemészteni - a vakcina pedig 'végleg' lezárná az ügyet. -
Nordik
őstag
válasz
Nyilván nem lesz hosszú távon karantén, lesz később is fertőződés csak azt tudja kezelni majd az egészségügy.
-
dangerzone
addikt
Srácok, gondolatkísérlet:
Egyébként ha további kijírási szigorítás / karantén lesz, az oké, hogy lelassítja a vírus terjedését, de mi van ha később valaki ismét behozza az országba, vagy valakiben mondjuk tovább lappang a vírus és feloldás után ismét terjedni kezd? Vagy több éves karantén lesz meg gazdasági összeomlás, ha nem készül el az ellenszer? Hosszabb távon nem lenne okosabb mondjuk csak az idősebbeket, amúgyis már nem dolgozó embereket otthon tartani, ha amúgyis ők teszik ki a súlyos esetek 90+ %-át?! -
Floyd80
addikt
A Központi Elszámolóház és Értéktár Zártkörűen Működő Részvénytársaság (KELER Zrt.) a magyar pénz- és tőkepiaci infrastruktúra működésének kulcsfontosságú intézménye. Ide minek a HM?
Auchan is örülhet. A másik listán tuti UPC is lesz.
-
azbest
félisten
-
boba6
senior tag
válasz
AxBattler #7035 üzenetére
szerintem FFP2 és FFP3-at nem kapsz itthon egyelőre míg nem jönnek be újabb szállítmányok
nagyobb profi barkács/munkavédelmi weboldalakat nézegesd (és nem az OBI/Praktikerre gondolok), de már Kínából is tudsz szerintem rendelni, persze csak megbízható helyről
biciklis maszkot esetleg még kaphatsz ha nem gond hogy melegebb, cserélhető betéttel 12-15e Ft körül indulnak itthon
a nyáron én azt tuti beszerzek párat következő "szezonra" -
Rive
veterán
válasz
kw3v865 #7043 üzenetére
De. Az eddigi statisztikák pont arra világítanak rá, hogy már a lakosság csak kis töredékét érintő korlátozott terjedés esetén is tömeges, kezelhetetlen az intenzív ellátásra szorulók száma: és ez különösen a hosszú gyógyulási idő miatt durva.
A kínaiak 80k esetet ismernek be. Legyen a valós esetszám ennek tízszerese (reálisan max. ~ kétszeres). 800k eset az még mindig az érintett népesség ~ öt (!!!) százaléka.
De próbálhatsz az olasz adatokból is számolni. Ott már majd' két hete nem kerül intenzívre olyan, akinek ne lenne esélye gyógyulásra (azaz háttérbetegség, idős kor, gyenge egészségi állapot lényegében halálos ítélet, ha kórházba kerül az illető). Ennek ellenére a legsúlyosabban érintett területeken tele a kórház, tele az összes intenzív ágy, és nem látszik a vége - pedig az érintett területek lakosságra vetítve majd' elhanyagolható még most is az esetek aránya.
Kikereshetném csak Vuhan vagy csak Lombardia adatait, de igazából minek. Az arányok ~ hasonlóak. A betegek aránya lényegében minimális, de mindkét terület ettől függetlenül úgy beleállta a földbe, mintha Hollywood rendezte volna.
-
Cyrin
addikt
a jövő heti nulla fok nagy széllel majdcsak betereli a kirándulókat, ha addig nem lesz kijárási...
-
Ringman
nagyúr
válasz
villamos #7042 üzenetére
megyei lapok = kesma = pártsajtó.
a nemzetközi sajtóra is van tippem, sputniknews, russia today és V4 News Agency -
villamos
őstag
válasz
Ringman #7037 üzenetére
"Péntektől már egy stúdióból fognak sajtótájékoztatót tartani. Előzőleg e-mailen kell kérdéseket küldeni, és a résztvevők körét ki fogják terjeszteni. A nemzetközi sajtó és a megyei lapok is résztvevők lesznek."
[link]Persze kérdéses, hogy mire fognak válaszolni, és mire nem...
-
kw3v865
senior tag
Így van, jól írtad. Óvatosan a statisztikákkal. Azt is pánikkeltőnek gondolom, amiket az olasz 1-es betegről írtak, hogy most jött ki az intenzívról. Csak 38 éves, focista, maratonfutó, makkegészséges stb. Aztán mégis intenzívre küldte a korona. Na, az ilyenekből ne vonjunk le messzemenő következtetést. Egyébként, hozzá kell tenni, hogy attól, hogy valaki komolyan sportol, még nem biztos, hogy erős is az immunrendszere. A komoly fizikai terhelés is le tudja gyengíteni az immunrendszert, főleg komolyabb versenyek után...
Amit én leszűrtem az eddigi statisztikákból, és eléggé biztosan álíltható, hogy a hogy a nők között jóval kisebb a halálozás (mondjuk ezt a járvány kezdetén is valószínűsítettem), 65 év felett durván nagy a különbség a nemek között.
-
Floyd80
addikt
Nyilván elenyésző, itt inkább a felelőtlen nyilatkozat zavar, mert ez kb. keringőre hívás sok embernek.
De amikkel találkoztam külföldi fiatal esetekkel a sajtóban, azért nem megnyugtatók, pl. hogy a fiatal egészséges szervezet is egyszerűen túlreagálhatja a vírust (ezt ma nem is tudom hol olvastam), de a WHO-s David Nabarro is azt mondta, hogy "ez egy olyan vírus, amelynek "bonyolult tulajdonságai" vannak, hajlamos az instabilitásra".
Amúgy a Bild nyilvánosságra hozta, hogy Nabarro a fizetős Weltnek mit nyilatkozott:
Minden ország "a lehető legjobb módon reagált". Olaszországnak és Iránnak azonban gyorsabban kellett volna fellépnie. Ez magasabb mortalitást eredményezett. Nabarro szerint túl kevés vizsgálatot végeznek: "Ezért nem tudhatjuk valóban, hol található a vírus."
A vírus elleni küzdelemnek csak egy módja van: „Még mindig fennáll a valószínűsége annak, hogy megfordítjuk a görbét és csökkentjük az emberek szenvedését. Semmilyen körülmények között nem szabad vállat vonnunk és azt mondani: várnunk kell, amíg mindenki megfertőződik egy tömeges immunitás megkísérlésekor - mert ez szörnyű szenvedést jelentene.
Olyan országok felé kell orientálódni, mint Kína, Dél-Korea és Szingapúr, amelyek szigorú karanténintézkedéseket hajtott volna végre. Ezen kívül, Nabarro szerint, jó egészségügyi rendszerekre és sok tesztre van szükség. Ellenőrizni kellene a kapcsolatokat, elkülöníteni a betegeket. Az embereknek be kell tartaniuk a higiéniai ajánlásokat, és nagy távolságot kell tartaniuk egymástól.
Mikor éri el a járvány a csúcsát, jelenleg nem tudjuk megmondnai: „Csak három hónapja ismerjük a vírust ”- mondja Nabarro. Ez egy olyan vírus, amelynek "bonyolult tulajdonságai" vannak, hajlamos az "instabilitásra". Ezért nehéz oltást kidolgozni, és előrejelzéseket tenni a lefolyásáról. "Azt tudjuk, hogy a fertőzött emberek száma két-három naponként megduplázódik.
-
maajsz
senior tag
válasz
kw3v865 #7024 üzenetére
Ráadásul marha nehéz statisztikát is vonni. Hiába mondja, hogy mondjuk 3% a halozási ráta, ha csak az ismert esetekkel osztja és a valóságban az sokszorosa (tehát az osztó szám jóval nagyobb kellene legyen, úgy akár már lehet 0,1% is..). Ráadásul ha monjuk sokkal több idősebb esetet regisztrálnak (mivel ott jobban kijön a tünet) és a legtöbb fiatalt nem akkor a fiatalok körében ez a szám még alacsonyabb. Pontosan emiatt a statiksztika legjobb esetben is fél igazság és nagyon fontos szemelőtt tartani a kezdeti feltételeket.
-
Spirit
őstag
Élő adás az adatokról, több forrásból gyűjtve. (még a worldometers-nél is "percrekészebb")
Dyingsoul: igen, vettem észre. 1-2 érdekességet azért találni benne.
-
gergo5991
őstag
nem tudom ki moderálja a topikot, nem irtam semmi szabálysértést erre törölve lett a véleményem a kulturális eltérésröl.. gratulálok ugy látszik itt is megvan a szólásszabadság..
-
kw3v865
senior tag
Valószínűleg nem, de nem lehet biztosra menni. Nem lehet kizárni semmit, új vírus, fontos az óvatosság. Egyelőre ami nagyon valószínű, az, hogy 20 év alattiak közül nagyon kevesen kerülnek kórházi kezelésre. Persze tudom mi lesz, ha meghal az első kisgyerek: az egész média ezzel lesz tele. Az ilyeneket el kellene kerülni. A végleteket hagyjuk, a nagy számokat kell alapul venni, és a statisztikákba fontos lenne, hogy az is belekerüljön hány alapbetegsége votl az illetőnek. Ez gyakran hiányzik... A másik véglet is irreleváns, csupán érdekesség, hogy néhány hírt olvastam olyanról, hogy 100 évesek is gyógyultak már ki ebből, ráadásul volt nem is egy súlyos alapbetegségük (ez mondjuk 80 felett alapnak mondható). Ez csak érdekesség, nincs relevanciája.
-
Spirit
őstag
Reddites AMA Bill Gates-el. Szép hosszú, most nyálazom át. Hátha találtok valami fontos infót benne.
-
gergo5991
őstag
nem tudom mennyire spéci és egyéni beállitások kellenek 1 lélegeztető gépen lévő embernek, de olyat nem lehet megcsinálni hogy 1 nagy kórteremben 1 nagy lélegeztető gépet betenni és abból kivezetni 30-40 csövet a páciensekhez? gazdaságilag is előnyösebb lenne ha ilyet össze lehetne hozni
-
lélegeztetőgépeket készítenének az autógyártók
Ez mondjuk nem lenne hülyeség. -
HellGreg
őstag
Gondolom ez a legrosszabb forgatókönyv. Azért azt is bele lehet kalkulálni (illetve inkább reménykedni benne), hogy hamarosan előállnak valami hatékony gyógyszerrel (a Fujifilm már nagyon közel jár hozzá, és májust emlegették a hatósági engedélyeztetést tekintve). Gondolom ha lesz bizonyítottan hatékony gyógyszer és tömeggyártás, el fogják engedni a vírust, mert akkor kb egy gyorsteszt alapján a háziorvos is meg tudja állapítani a betegséget, és otthoni gyógyszeres kezelésre küldeni a beteget. Persze ez meg kb a legpozitívabb forgatókönyv, és egyelőre csak egy álom
-
crocy
tag
válasz
proci985 #7006 üzenetére
nezd az egeszsegügyi allapot legalabb annyira szamit mint az eletkor.
egy huszoneves is belehalhat ha az intenziven fekszik (mint egy sima influenzaba is).az szinte biztos, hogy addig nem allhat a gazdasag amig nem lesz vakcina.
ez a full stop csak addig van, amig kitalaljak EU-S SZINTEN, hogy mi legyen.amugy vicces hogy moderatorkent talan te panikolsz a legjobban.
-
Floyd80
addikt
"Azt is látjuk és tudjuk mondani, hogy valójában mi, akik itt a teremben jelen vagyunk, még ha a hölgyek kortalanok is, nyugodtan összevissza fertőzhetjük egymást, abból legfeljebb egy kellemetlen influenza tünetei következnek, ha valaki nem beteg egyébként." - közölte Gulyás Gergely a heti rendes kormányzati sajtótájékoztatón egybegyűlt újságírókkal.
Ez tényleg így volt? Ennél azért értelmesebbnek gondoltam, mégha nem is lehetnek önálló gondolatai.
-
Wanderlust
tag
válasz
proci985 #7006 üzenetére
A vezér első bejelentkezése során az egyik legnagyobb hiba volt szerintem kijelenteni, hogy csak az idősekre veszélyes a vírus. De ha azt mondta volna, hogy csak a fiatalokra (0-40 éves kor) akkor is ennyien lennének az utcákon mert "nehogymá a Viktor monnya meg hova mehetek meg miko". Napról napra hihetetlenebb amit látok amikor munkába kell menjek, mert nem sörözni meg dumálni járok a haverokkal.
-
UHHH
őstag
Más is hallotta a 11 órakor lezajlott kormányinfo-ban, hogy a Gulyás Gergely 300-400 nap lefutási időt említett, vagy csak mi haluztuk be?
Szerk.: Ó ne, nem csak mi, a 444 is.
A járvány lefutása
Matematikusokkal is konzultáltak, több modellt is vizsgálnak, de egyelőre felelősséggel nem határozható meg, hogy mennyi idő alatt fut le a járvány Magyarországon. Gulyás szerint
ha nem védekezik az állam, 4-5 hónap alatt is lefuthat, de ez azzal jár, hogy az egészségügyi rendszer nem bírja ellátni az összes beteget. Ezért az európai államok arra törekednek, hogy elhúzzák a járvány lefutását hogy az végig az egészségügyi ellátás kapacitás határa alatt maradjon. Ez esetben 300-400 nap is lehet a lefutási idő. -
updog
őstag
válasz
Wanderlust #6997 üzenetére
Anyámékhoz az irodába az egyik munkatárs Németországból, a másik Spanyolból jött haza pár napja, 0 ellenállással beengedték őket az országba, dolgoznak az irodában mintha mi sem történt volna.
De most hogy kinézek itthon az ablakon, a ház előtt hatan(!) dohányoznak itt egy csoportba verődve. Hát szép idő van, na.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kw3v865 #6996 üzenetére
The CDC analyzed the cases of about 2,500 patients in the United States whose ages were known. Of the 508 patients known to have been hospitalized, 20% were notably younger — between ages 20 and 44, while 18% were between ages 45 and 54, the report says. The highest percentage of hospitalized patients was at 26% between ages 65 and 84. [link]
----
Mindekozben Iranban is "The health ministry says around 15 percent of those who have died were under the age of 40." [link]
Iranban persze nem jo a helyzet, de olyan szempontbol jo indukacios szam, hogy mi tortenik, ha nincs semmilyen vedekezes es nem segit az egeszsegugy. termeszetesen itt megint bejon a kepbe az, hogy Iran kapcsan nem biztos, hogy hasonloan pontosak a szamszeru adatok, mint Lombardia eseten.
meg vannak mas faktorok is, mondjuk dohanyzas vagy eleve rossz fizikai kondicio valoszinuleg megint nem segit.
-
NavySeal
senior tag
válasz
Wanderlust #6997 üzenetére
Marha jó...remélem keményebben fogják szankcionálni ezeket az eseteket!!
-
Rive
veterán
Nem bírják a kritikus tekinteteket
Mondjuk tendencia mostanában, errefelé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Ultimate előfizetés akár 2105 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest