Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Angelina87 #66005 üzenetére
sajnalom.
sok sikert a munkanelkuli penz igenyleshez. faternak cirka felev utan utaltak, nem keves hajciho utan. ha nincs tartalek es raszorult volna szerint ehen is haltak volna.
van barmilyen mas munkalehetoseg?
-
törölt tag
amugy az miert jo ezeknek a hatterhatalmi Bill Gateseknek, ha megölnek egy halom embert, miközben csak rabszolgák kellenek nekik, akik amúgy ne szórakozzanak es csak dolgozzanak (maszk célja ugyebár)?
amugy a szerzonek javaslom a normális eletes csoportot. ott garantált lesz a siker.
-
törölt tag
válasz
#20749568 #65142 üzenetére
politizalnak. az a dolguk, hogy megprobaljak megtalalni annak a hatarat, amivel egyik oldalra se esnek at (totalis lezaras, minden nyitva). ahogy te is irod, nem lehet meggatolni, hogy emberek haljanak meg, ezert hoznak olyan intezkedeseket, amik bar ernek valamit, de kevesbe faj. nem lehet karacsonykor rokont latogatni? hat ez van...
erre nincs tokeletes megoldas, europa nem kina vagy valami elszaparalt orszag/sziget.
-
törölt tag
nem. ugyannyi hulye van mindenhol, csak az allamok berendezkedese miatt van ahol jobban elnek.
bar az vicces, mikor a svajcban elo-dolgozo magyar romma szidja a "hulye ostoba bunko paraszt svajciakat". csak azert nem szoktam ilyenkor reagalni, mert nem szoktam a trollokat etetni, de az ilyen suttyokkal dunat lehetne itt rekeszteni.
-
törölt tag
válasz
Narxis #65065 üzenetére
nalunk ma jelentette be a svajci vezetoseg, hogy dec 14-tol magyarorszag is megy a karanten listara, amit onnan visszajove nem lehet teszttel se kivaltatni. ez engem roppant melyen erintett, mert biztam benne, hogy lakotarsamek vegre lelepnek ket hetre es nem kell oket neznem/hallgatnom unnepekkor is.
ostoba fejjel, mivel a hirt az egyik svajci-magyar csoportban olvastam, beleolvastam kommentekbe is. az egyik legtobb like-ot kapo komment szerint ez azert van, hogy a penzt az orszagban tartsak... mondom ok.
nem tudom egyebkent, hogy ez a hangos kisebbseg torvenyszerusege e, de amikor annak a csoportnak a kommentjeit olvasom a legtobben mar-mar a normalis elet szinvonalat kepviselik es olyan ordito baromsagokat kepesek irni, hogy az elkepeszto.
most pl ezen az immunologus non is nem keveset lovagolnak, holott gyanitom talaltak volna olyat is, aki pedig ott helyben beadna maganak, nyakba erzestelenito nelkul (barokkos tulzas). de ugye jobb ez, mert ezen lehet csamcsogni, hogy "meg egy hozzaerto is ilyen valaszt adott, akkor megis mit akarunk".
-
törölt tag
válasz
lacafaca #63648 üzenetére
wat? te hoztad fel (tobbek kozott oket is) megtekintendo peldanak es mostad ossze oket az egesz tavol-kelettel, ugy egy az egyben. majd ezek utan a masik fejehez vagod, hogy leragad annal, mikozben csak ravilagit, hogy hulyeseget beszelsz.
de szerintem nezzuk meg eszak-koreat is, mert ugye ott pl jarvany sincs. azok is tuti tudnak valamit.
-
törölt tag
errol a hsz-rol beszelek pl.
az eddigi netezesi tapasztaltaid azt mutatjak, hogy aki ide teljesen random modon beteved valaszokat keresve vagy teoriat alatamasztva minden hsz-t el fog olvasni es ertelmezi is azokat?
mindezt egy olyan vilagban, ahol az egesz bolygo az utolso utcaig le van fotozva es elerheto ket kattintassal. megis tomegek hiszik, hogy a Fold lapos. de en vagyok a paranoid.
lol
-
törölt tag
mondjuk az a fenti nebih link, meg hasonlok, amik az allatorvosi keszitmenyek fogyasztasanak veszelyere hivjak fel a figyelmet siman mehetnenek a legelso hsz-be vagy valahova nagyon latvanyos helyre, mielott valami felkegyelmu beteved ide es a kommentek alapjan fog gyogyszert venni, majd elfogyasztja azt.
ennel meg a wc papir felhalmozas is jobb volt.
-
törölt tag
pedig ez jon le az egeszbol. mi vagy ki definialja, hogy ki mondhat velemenyt mondjuk a magyar politikarol? a forumon par ember? az anyanyelv? a lakhely? a tarsadalmi felelossegvallalas? a befizetett ado mennyisege? a temahoz valo hozzaertes? az aki magyarorszagon el, de csak segelyeken teng-leng beleszolhat, de az aki kulfoldon es "csak" penzzel tamogat magyarorszagi embereket/szervezeteket az nem? vagy utobbi csak annyira szolhat bele, hogy jot mondhat de rosszat nem? hogy kell ezt elkepzelni?
megvannak a maga sajatos nezetei Aweriot forumtarsnak nem tagadom, a legtobbjukkel en se ertek egyet (hajaj), de azzal neki esni, hogy ne szoljon bele...
-
törölt tag
válasz
#20749568 #61739 üzenetére
nem teljesen ertem, hogy ez a szolidaritashoz hogy jon az allatmenhelyes pelda.
az allatmenhely eddigi tapasztalataira hagyatkozva hozta ezt a teljesen ertheto dontest. kicsit nezd meg hol jar az allatvedelem es az allatokkal valo banasmod magyarorszagon. amikor valaki bevallja, hogy csak azert kell neki kutya, hogy kimehessen setalni, azt ott helyben kell eltiltani mindenfele allattartastol. ha megis kap allatot es vege ennek a kijarasi korlatozasnak akkor mi lesz? megy vissza menhelyre? vagy mivel mar nincs kedve foglalkozni vele annyira se szimplan kibssza a mezore? a kutya/macska/nyul es tarsaik nem plussallatok, hogy eldobom, ha mar nem kell.
abba belemehetnenk, bar valszeg egyetertunk, hogy a kijarasi korlatozas egy ertelmetlen es ostoba intezkedes.
-
törölt tag
válasz
lacafaca #60302 üzenetére
szerintem a raknepseg volt az. ja es soros gyorgy. na meg a rockefellerek.
#60327t72killer: ha ennek olyan nagy valosagalapja lenne es nem elcseszett laboratoriumi kísérletek alapjan akarnanak csak kinyilatkoztatni, akkor az olyan országok, mint torokorszag, ahol koztudottan szeretik a macskakat es sok is van, ott mar reg a fel ország elhullott volna.
-
törölt tag
válasz
Ringman #60296 üzenetére
en úgy tudom (redditen írtak), hogy dania amúgy is tervezte beszántani a nyerce farmokat korábban is, csak ugye a lobbi, meg a mit kapjon a megkarosított. nagyon ellene vagyok az állatok elleni erőszaknak, de itt hosszútávon csak jól járnának, mert a mostani kiirtott generáció után nem lenne több farm es több értelmetlen kiszabott bunda miatti gyilok.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #60191 üzenetére
megse huzhatod ra egyik megoldast se egy az egyben, mondjuk magyarorszagra, mivel eltero tarsadalmak elnek bennuk. es itt a tarsadalom alatt, a viselkedestol elkezdve a szabalykovetesen at mindent ertek.
plusz ugye a foldrajzi adottsagok: del-korea is egy sziget a maga modjan.
ezert nem jo hulyezni vagy ajnarozni egy orszagot se.
nekem pl a svajci tavaszi es nyari kezeles boven szimpatikusnak tunt, ha azt tartottak volna picit szigorubb szamokkal az oszi es teli "bezartsag" miatt, szerintem nem lett volna gond. csak aztan ugye visszajottek a nagyobb rendezvenyek, meg franciaorszagbol is kapta rendesen az ivet az orszag (ez volt a legnagyobb baj szvsz). igy lett az ami. viszont a most ugy tunik, megint sikerul megfogniuk. es nem zartak be az embereket ilyen este 8 - reggel 5 kozotti hulyesegekkel.
az europai orszagok jelentos resze egy atjarohaz. pl.: mondhatja a rendor az osztrak-magyar hataron az angliabol erkezo roman vendegmunkasnak, hogy nem allhat meg, ha az meg szarik ra es eleg 1-2 ilyen szuperterjeszto es maris kesz a baj.
-
törölt tag
válasz
Stanlee #58902 üzenetére
a dolog alapelve, hogy minimalisra redukaljak az emberek kozotti kontaktot es ha valasztani kell, hogy ezt az iskolak bezarasaval (ami szamos egyebet is maga utan huz) vagy a suli utani szabadido "korlatozasaval" tegyek meg, akkor szerintem nyilvanvalo mit fognak valasztani. es meg csak nem is korlatoznak, mert a delikvens kimozdulhat, de ne talalkozzon massal. a suli pedig hellyel-kozzel visszakovetheto, mert a diakok es felnottek szabadidejukben nem nagyon talalkoznak masokkal, igy mind a suli, mind a munkahelyek ugymond zart(abb) kozossegekke alakulnak.
aztan persze az olyan meretes nagy baromsagok mint a kijarasi tilalom, napszaktol fuggetlenul szerintem is feleslegesek.
-
törölt tag
válasz
BalanceR #58094 üzenetére
Ha egy kicsit is beleolvastál volna, ez elég karcsú mintának, ami indokolná a gépfegyvert is, mivel nem ugrott meg az utóbbi időben (és úgy általánosságban se) a rendvédelmi szervek elleni támadások mennyisége.
szoval újra felteszem a kérdést. Mi indokolja az ilyen szintű megjelenést és ha már ennyire durvulunk miért nem parkoltattak le apc-ket (nem tudom milyen márkát futtat a tek) is a sarkokra?
dr.bubo: ok ezt értem, akkor azért kapott gepfegyvert a tek (aki ha jol dereng úgymond rendőr) mert miért is?
Valahogy megint azt érzem amit úgy kb mindig itt a fórumon ha vita van. Amikor az egyik oldal felhoz valamit, hogy ez túlzott (Nem az intézkedés ellen ágál, hanem a szintje ellen), akkor a másik oldal egyből neki esik, hogy “miért ha semmi nem lenne az jobb lenne?”. Mint ha nem létezne köztes megoldás. Mindezt annak a fényében hogy Vitya évek óta harcol és háborúzik valami ellen, ha Legtöbbször máshol nem is a fejeben tuti.
-
törölt tag
válasz
BalanceR #58090 üzenetére
Vagyis egy köztudottan amúgy balhés célcsoport ellen elég volt szimplán az egyenruha és bakancs mint “fegyver”, de az utca embere ellen kell a gépfegyver, gránát és nem lenne elég szemléltetésként egy pisztoly a delikvens oldalán?
akkor ha folytatom a gondolatmeneted, hány olyan esetről tudsz hogy a frusztrált utca embere (nem az a csoport, akik ellen a rendőrök se mernek fellépni és kellett hozzá a gárda) egyenruhást/egyenruhásokat támadott meg, akinek az oldalán fityegett a fegyver is?
-
-
törölt tag
válasz
BalanceR #58060 üzenetére
gondolom a mennyisegukkel es milyensegukkel (ertsd allig fegyverben) van a gondjuk nekik is. fentebb linkeltem kepet. en elhiszem, hogy fontos rendet tartani es keves a rendor, ezert kell a tek meg hasonlok, de oszinten. az ilyen szintu felszereltseg szerinted nelkulozhetetlen? plane egy olyan politikai rezsim ismereteben akiknek a haborus retorika kb letelemuk.
felolem masirozzanak meg mittomen nem zavar, csak nem ertem miert kell ennyire durvan erot fitogtatni.
-
törölt tag
alapjaraton engem se zavar, ha valami fegyveres szerv flangal az utcan meg mittomen (ahogy itt az eszmecseret olvastam a topikban), de ez, ami a boritokepen van ez mi? minek? ez mar tenyleg csak azert van, mert a vezer katonasdit akar jatszani. ez mar tulzas. telex link
leirom ujra, nem zavarna ha ezt latnam, csak ertelmet nem latom ilyen szintu megjelenesnek.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #56235 üzenetére
hat ezutan a hsz utan, semmi ertelme nem lenne folytatni ezt a "vitat".
-
törölt tag
válasz
philoxenia #56223 üzenetére
wat?
te most komolyan a vilaghaborukkal jossz, mikozben a jovo miatti aggodalmak az elmult cca 30 ev temai?
majd felhozol egy nepcsoportot ervkent, akiknek a segget is kinyalja a magyarorszagon regnalo hatalom, hogy szavazathoz jusson?
ezek aztan ervek a javabol.
pont ezert is irtam, hogy nem mindenki gondolkodik el ilyen dolgokon es nehany embernek mar a karikas ostor csattogtatas is boven elegendo, mint ahogy azt a magyar kormany szepen prezentalja is.
-
törölt tag
válasz
Csatravi #56177 üzenetére
Akkor már értem miért vetted ennyire fel amit irt. Pedig teljesen mértékben igaza van. A politikai elit világszerte egy-két kivételtől eltekintve boomerekből áll, akik le vannak ragadva valahol a múltban. A mai fiatalok pedig beleszülettek ebbe az egészbe. Néhányan rájönnek hogy így folytatva a vesztébe rohan. néhányan pedig a szüleiktől eltanult normákat folytatva bsznak szét mindent továbbra is.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #53383 üzenetére
nincs is szebb mint valakinek a mondanivalojat ilyen szinten kicsavarni, hogy a lenyeg meg veletlenul se menjen at.
-
törölt tag
te most komolyan kerdezed, hogy a vilag egyik aranyaiban legelhizottabb, leglustabb es egyik legegeszsegetelenebb konyhajaval rendelkezo, pias nepe valoban egeszsegtelenebb e mint egy olyan orszag lakoi, akik lenyegeben a hegyek kozott elnek?
de he magas aranyban dohanyoznak az osztrakok is.
szerk. megeloztek, mig irtam amit.
-
törölt tag
válasz
Stanlee #48856 üzenetére
ezt a szabadteri maszkot a svajciak is bevezettek. bar itt lekorlatoztak valami olyasmire, hogy buszmegallok es vasuti megallok, nem tudom mi a magyar osszefoglalo nevuk sry. en se szeretem, de valahol ertheto, mert egy zurichi hb funkciojaban ugyanaz mint a mi falusi vasutallomasunk es egyszerubb volt nekik mindenhol kotelezove tenni, sem mint konkretizalni valami szam adatok alapjan.
azt pedig nem artana vegre nalad is tisztaba tenni, hogy ezen intezkedesek a lehetosegek szamanak csokkenteset hivatottak segiteni es nem teljesen megszuntetni azt. tudod, pici ez, pici az, pici amaz es nem fekete-feher az egesz. -
törölt tag
válasz
#16729600 #48740 üzenetére
ilyen itt is van. [link] ott valthato az elhunyt/beteg, bar valszeg erted.
amugy az alpesi orszagokat, ahol azert meglehetosen egeszsegesek az emberek nem biztos, hogy egy dobozba tennem a kiugroan nagy szamu kanapesportolo alkesz magyarokkal. eleg megnezni, hogy naponta hany ember hal meg magyarorszagon. mig svajc a hetvegen produkalt 17-et harom nap alatt.
-
törölt tag
Akit érdekel a svájci emelkedés, mivel ugye szépen megnőttek a számok mostanság pedig suli szünet van már cirka 2 hete (legalábbis a mi kantonunkban), na de itt egy angol nyelvű cikk: [link]
Van fent neten egy kantonokra lebontott kép (cikket linkelek) [link]
Az ország keleti részén levő két nagyon piros kanton elvileg(!!) ugyanahhoz a fenti cikkben szereplőkhöz köthető, mivel ott voltak koncertezni. Más nem nagyon magyarázza ezt az eloszlást és hogy egyik napról a másikra több száz eset lett náluk.
Az ország nyugati fele pedig ugyebár a franciáknak köszönheti amit. -
törölt tag
válasz
radi8tor #44710 üzenetére
miert is nem lep meg a reakciod. csak a szokasos toled megszokott stilus, ami miatt mar korabban is megfogadtam, hogy nem allok le veled vitazni.
ha szerinted tenyleg a statisztika belinkelesevel van a gond es nem azzal a merhetetlenul suttyo megjegyzessel, akkor nincs mirol beszelni.
aggyal nem fogom miert nem moderalnak ki, pedig lenne mit mikozben masokat kevesebbert is megdorgaltak mar.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #44696 üzenetére
gondolom ha valamelyik szamodra fontos szemely kerulne be abba a 10000-be akkor mar nem lenne olyan "jo". kurva konnyu itt masok eletevel jatszani, amig az ember nem tapasztalja meg kozelrol a tragediat, ezt kellene mar felfogni es probalni elkerulni az ertelmetlen halalokat. vagy most jon az ultimate erv, hogy akar egy kamion is elutheti?
-
törölt tag
válasz
Ezekiell #44382 üzenetére
nem. viszont a videot mar nem talalom.
itt is beszeltunk rola korabban.
levezette, hogy miert tamadjak Bill Gates-t, majd elkezdte feszegetni, hogy mivel foglalkoztott az apja es hasonlok.
-
törölt tag
válasz
nobela #44376 üzenetére
ja plane amikor elkezd az oreg konteozni. az aztan kulonosen szinvonalas cucc.
nem kerdojelezem meg a tudasat, de keptelen vagyok egy olyan embernek inni a szavait, aki nem objektiven all a tudomanyhoz (ugymond) es belepakolja a sajat kis agymeneset is, ha eppen olyanja van.
-
törölt tag
válasz
lacos001 #43212 üzenetére
azert nemi aggyal belathato, hogy ezt igy kijelenteni nem feltetlen szerencses. az ilyen tomorulesek elleni agalasnak azert van helye, mert eleg egyszer beutnie a szrnak es utana az a pupli barmekkora lehet. ezt kellene mar megerteni, hogy az ilyen szituk nem feltetlen lesznek rosszak, viszont sokkal nagyobb esellyel lesz rossz, mint mondjuk az, ha 4 ember kiul a szabadba egymastol 2 meter tavolsagra.
-
törölt tag
ja es elegge felinformacio.
a tomegkozelekedesen es az ilyen egyeb dolgokon mint pl felvonok "kotelezo", ami annyit tesz, hogy lezavarhatnak a jarmurol, de nincs penzbirsag. amirol o beszel az a belteren hordott maszk. bar itt meg nem mondanam neked, hogy melyik kanton eppen hol tart es hol kell mindenfele helysegben, hol csak boltokban stbstb.
amiben en latom a kulonbseget a ket orszag kozott, mivel a lakossag kozel azonos szamu, az a vezetoseg es ezaltal az emberek hozzaallasa. a sajtotajekoztatok hitelesek, lehet nyugodtan kerdezni es a tajekoztatas reszletes (eleg meglesni a bag honlapjat). ezzel szemben meg lehet nezni, hogy a magyar kormany mit muvel a kezdetek ota. igy nem csoda, hogy ilyen godeny felek ekkora hirvereset es kovetest kapnak.
-
törölt tag
válasz
South Velen #42893 üzenetére
ehhez amugy mennyire kell ostobanak lenni? inkabb kifesti magat es bonuszkent egy halom idot is elszur, sem mint magara kapjon par percre egy szovetdarabot. mindezt miert? "ha me` nekem nehogy ma`megmondja barki is, hogy mit csinaljak."
-
törölt tag
válasz
Sir Pocok #42833 üzenetére
az a baj, hogy nincs helyette mas. a zallatorvos, aki meg valamennyire nepszeru es vannak nagyon jo videoi (illetve kepes ugy elmagyarazni dolgokat, hogy kb barki megertse) a temaban, de o remelem sose ulne be a tv-be, ket ilyen hulyevel szembe.
a ket prof duhet is megertem. most kepzeld el, hogy tobb evtized munkajaval az emberek nem hallgatnak rad, sot a beszedstilusodat gunyoljak, mert sokkal inkabb isszak a szavait egy jott-ment gyogyszeresznek es egy termeszetgyogyasznak. ez engem is felbszna. -
törölt tag
válasz
BalanceR #42730 üzenetére
a yt se semmi.
"Miért nem viseltünk maszkot az összes influenza járvány alatt????? 4,5 milliárd éve él az ember a Földön maszk nélkül. Ha kéne, akkor az evolucio ugy "készít" minket, hogy maszkkal szülessünk.Mindig is meghalnak az emberek, ma tilos lett meghalni? A vírusok pedig 4,5 milliárd élnek velünk együtt és nélkülük nem is tudnánk létezni, a beleink tele vannk baktériummla, vírussal, gombával...ez a korona se rosszabb,mnit az eddigi vírusok és nem a maszk fog megvédeni,hanem a jól felkészitett immunrendszer, amit meg a vitaminokkal kell elérni. A maszkból mostmár tényleg elég! Ha az orvoslás csak a maszkkal tud védeni meg az oltással, akkor jobb ha nincs orvoslás..."
a masodik mondatnal kidoltem.
-
törölt tag
válasz
Gsx-rr #42523 üzenetére
jaja latszott is a tuntikejukon, hogy milyen nagy az a tobbseg. az, hogy valami igaz e vagy sem azt nem egy fb csoport merete vagy a yt alatti kommentek szama fogja eldonteni. max arra jo, hogy lassuk mennyi idiota kepes egy helyre osszegyulni. amikor a kommentek legtobbjenek az a legnagyobb utokartyaja, hogy a szakember, hogy beszelt es nem az, amit mondott, ott mar reg nem elt celba a lenyeg.
(#42526) andor80: godeny egy kamutartos bunozo. nezd meg rola szolo partizan reszeket.
-
törölt tag
megtalaltam az ATV-s "vitat". szanalmas es a kommentek egy jelentos resze is. csak azert mert valaki magabiztossabban hangoztatja a baromsagait, attol meg nem lesznek igazak. persze az osszes normalis eletes idiota megtalalta a kommentszekciot is.
-
törölt tag
válasz
Gsx-rr #41008 üzenetére
Valóban nem oldja meg teljesen a problémát (ahogy a fekete-fehérben való gondolkodás sem). Azonban mint minden intézkedés ez us segít valamennyit és az összes higiéniai/viselkedésbeli cselekedet közül a maszkhordás az egyetlen, ami szemmel látható és számon kérhető az embereken, míg azon közösségben mutatkoznak.
Én is jobban örülnék, ha a rendszeres kézmosás nem uri luxus lenne, de ez kb elvárhatatlan dolog sajnos. -
törölt tag
válasz
Ezekiell #40991 üzenetére
ez igy nem teljesen igaz. nalunk se kovetel senki semmit. a tomegkozelekedesen leszallittathatnak (remelem jol irtam
) a jarmurol, de nincs penzbuntetes. a boltokban kanton fuggo, de maszk viselese ugy kotelezo, mint magyarorszagon. a szorakozohelyek itt is, szinten kanton fuggoen vannak nyitva vagy sem. es az emberek betartjak, mert kozos erdek meg ilyenek.
(#40992) Gsx-rr: ez nagyon gyenge lett. azon tul, hogy szerintem teljesen be kellene zarni az embereket tomorito helyeket (dizsik, night clubok stb), az intezkedesek alapveto dolga a terjedes visszaszoritasa es nem megallitasa. ha utobbit akarnak, akkor tenyleg teljesen le kellene zarni mindent, az meg ugye tudjuk hova vezetne. s mielott ebbe is beletrollkodnal remelem erzed a ketto kozott a kulonbseget.
arrol pedig nem beszelve, hogy ritka, amikor mar 11 orakor csatak reszegen egymas nyakaban lognak az emberek.
-
törölt tag
válasz
pethYeti #40964 üzenetére
mondjuk a kotelezo maszkhordason es az emberek megkeresen tul, hogy legyenek mar kedvesek tavolsagot tartani, nem arcot matatni, gyakran kezet mosni, nem sok mindent kellene tenniuk.
a szorakozo es egyeb gyulekezohelyek bezarasa meg ami szerintem okes. a tobbit az emberekre kell bizni es nyomatekositani, hogy ugyan egyszer az eletben engedelmeskedjenek mar a vezetosegnek (bar azok meg mutathatnanak peldat), meg ha olyanok is amilyenek, mert ez esetben a viselkedesuk kozos erdek es nem Lolonek tesznek vele szivesseget pl.
amit viszont nem ertek. milliardok mennek el propagandara. legtobb esetben a haver kitomese a fontos es nem feltetlen a plakat uzenete. mivel kb mindegy mi van azokon a hirdetotablakon, akkor miert nem cserelik le az elso bekezdesben szereplo cselekedetek nepszerusitesere az eppen aktualis plakatokat?
velemenyem szerint, jelen helyzetben tokeletesen kiutkozik a magyar mentalitas, az ami pl a nyugattol megkulonbozteti viselkedesben az embereket. ez pedig a szabalyok nem kovetese. persze visszamehetnenk a kalyhahoz, hogy ez miert van, viszont a dolog letezik es ezt jol mutatjak a szamok.
-
törölt tag
ez csusztatas. az iskolak mas orszagokban is nyitva vannak es megis... ja hogy ott betartanak alapveto szabalyokat.
hazabeszelve svajcot tudom mondani, 8,5 millios orszag, naponta 10k teszt minimum es 500 koruli esetszam (ezek sarkositott szamok bag.admin.ch minden lekovetheto) es igyekeznek minel kevesebb dolgot bezarni. nem kellene teljes lockdown meg mittomen mik, egyszeruen csak nem artana elovigyazatosabbnak lenni.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
lacos001 #37917 üzenetére
azert erdemes utanajarni, mert kantononkent eltero. a tomegkozelekeden orszagos szinten "kotelezo", de boltokban pl nalunk nem kell, mig zurich-ben igen. van ahol meg a szorakozohelyek is nyitva vannak.
alapvetoen szerintem jol kezelte a vezetoseg a jarvanyhelyzetet es az emberek is, pedig fullon megy a suli is, de ezt a krva nyitott szorakozohely dolgot keptelen vagyok megerteni. ertem en, hogy gazdasag meg kapitalizmus es tarsai, de ez akkor is...
-
törölt tag
válasz
nubreed #37753 üzenetére
az "ertelmesebbje". es itt el is csuszik az egesz. minel nagyobb embertomegrol van szo, annal nagyobb idiotaknak kell oket tekinteni. tenyleg attol a tomegtol varsz el barmit is, amelyiknek a kormany evek ota sulykolja a migransokat meg sorost es elertek, hogy meg a legutolso zsakfaluban is rettegnek a kannibal negerektol?
-
törölt tag
válasz
nubreed #37732 üzenetére
pont a kormany tehet az egeszrol. jo hogy szarnak bele az emberek, meg igy terjed a konetos hulyeseg, ha a nepek nem latnak mast csak a predikalo vezetoket, akik egy pillanatig se tartanak be semmit. ott pofazik, hogy kotelezo a maszk, kozben meg rendezvenyeken parolazik, mindenfele vedelem nelkul. hogy is van ez?
van ugye az a kozhely, hogy fejetol buzlik a hal. ha az emberek ilyen peldat latnak miert kovetnek pont ebben oket?
-
törölt tag
válasz
#46372352 #37353 üzenetére
Jaja és gondolom a csehek, lengyelek és szlovákok is az ország részei. Még véletlenül se a szimpla szivatásra és a “csak Magyarországon elvégzett teszt érvényes” dolog miatti lehúzásra mennek rá. Na meg persze szerszám méregetésre hogy lássa, melyik vezetők mennek pitizni és belépési engedményt kérni.
-
törölt tag
a fejekben a politikai vezetes es a media folyamatos remhir keltese miatt van baj. miert viselkedjen ugy az egyszeri pleb, ha azt latja, hogy magyarorszag kiralya es a csicskasai keptelenek maszkot hordani, kozben persze azt kommunikaljak, hogy kell. de igaz ez a viselkedesukre is. a legkisebb jelet se mutatjak annak, amire intik a nepet.
meg persze a media klikkvadasz "rettegteto" szarai se segitenek. amikor szinte nem is szol masrol egy oldal hirfolyama csak errol, de az emberek kozben megse latnak az ut menten vizionalt hullahegyeket, akkor kialakul bennuk egyfajta ellenallas.
persze ez csak szerintem. -
törölt tag
válasz
szabi__memo #37296 üzenetére
komolyan agyfasz, ami a kulfoldrol erkezok ellen megy:
"vírus behurcolásának megfékezése érdekében ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei."
egyebkent teszt szamot miert nem kozolnek? vagy hol lehet ezt latni? -
törölt tag
volt barkinek afelol ketsege, hogy nem puszta pocsmeregetes, amit a magyar kormany csinal?
majd eloadjak, hogy a szemet brusszel nem engedi megvedeni a hazat. mert kb semmi ertelme ennek az egesznek. jonnek, hogy lezarjak a hatart, majd par orszagbol jon a legyszi legyszi es maris beengedik oket. en is szerettem volna rokont latogatni szeptemberben, de igy kihagyom, mert hogy tesztet nem fogok csinaltatni es fizetni nekik az tuti.
-
törölt tag
válasz
Sir Pocok #37157 üzenetére
megneztem a korabban linkelt videojat, erdekes volt nagyon. viszont konteoert neki se kell messze mennie. a kovetkezo, amit meglestem tole az a tulnepesedeses cucc volt. na annak a vege hat, hogy is mondjam... kar erte.
azoknak pedig, akiknek nem eleg gorenyrol a partizanos video (amiben a kamu partokrol van szo) azoknak lehet barmilyen mas leleplezo, ostobasagra figyelmet felhivo videot csinalni, ugy se fog valtozni a velemenyuk.
-
törölt tag
válasz
Narxis #36874 üzenetére
tudtommal az EU-s torvenyek ertelmeben (ami akkor ervenyes egy utra, ha vagy EU-ban szall fel es/vagy le is) visszakerheti a penzet. errol azonban sokan nem tudnak. legrosszabb esetben lehet menni paypal-nal vagy kartya cegenel reklamalni. a legitarsasag kotni fogja az ebet a karohoz, de ettol meg a torveny az torveny.
a KLM is hasonlo modon szivatta es meg a mai napig is szivatja a nepeket ilyen voucher meg atteves dolgokkal, holott a penz is visszajarhatna.
elvileg itt lehet rola meg olvasni tobbet: [link]
-
törölt tag
válasz
Micsurin #35764 üzenetére
A svájci politikusok egy része ezt tartja szem előtt. Köszönhetően ennek Zürich kantonban kötelező lesz beltéren a maszk, de a szórakozóhelyeket valamiért nem akarják bezárni (gazdaság ugyebár) holott annál neccesebb hely nem nagyon van. Persze ehhez ki kéne bírni pár hétig buli nélkül mert erősen kétlem, hogy az a pár dizsi lenne a gazdaság mozgatórugója.
Én megértem mindkét oldalt, de ahhoz hogy túl legyünk ezen a foson mihamarabb és lehessen gondtalanul élni tovább lehet nem ártana már pár “nekem jár” dologból végre engedni. Inkább ne legyen pár hétig kb semmi, sem mint ezt a csiki-csukit játszuk még fene tudja meddig. -
törölt tag
válasz
Kékes525 #34526 üzenetére
Ahha
Szóval ha ez ilyen kurva egyszerű akkor miért is nincs még rá semmi?
Ja mielőtt. Nem vagyok oltásellenes. Az egyik legjobb dolgoznak tartom hogy ennyi kötelező van Magyarországon. Viszont egy új valami esetén azért nem fogok csapot-papot eldobva rohanni magam beoltatni.
-
törölt tag
válasz
andor80 #34494 üzenetére
eltekintve a hülyéktől, akik szerint csak Bill Gates akar minket nanorobotokkal irányítani (vagy mi?).
Beadatnál magadnak egy olyan szert, aminek nem tudni a hosszútávú következményeit és ha lenne rövidtávú azt is vállalnád a veszélyeztetett hozzátartozók miatt? Ők gondolom okkal azok, mondjuk a koruknál fogva. Mindazonáltal feltételezem most is találkozol velük. Akkor miért nem tartjátok fenn a jövőben is, a most is érvényes szokásokat?
Amugy pedig, nem a veszélyeztetettnek kellene inkább beadni? Nagyon szép dolog, hogy őket véded, de ettől még mástól elkaphatja, ha kimegy mondjuk az utcára.
Vagyis innentől kezdve megítélni valakit csak mert nem akarja beadatni magának ugyanakkora suttyóság. Hiszen a körülményeiket se ismered. -
törölt tag
marmint azt is kell csokkenteni. sokszor latni, ezt az "ez az ossz szennyezes ekkora meg akkora szazaleka csak" ervet, amivel egy-egy tetelt probalnak meg elbagatelizalni, holott pont ez a lenyeg, hogy sok kicsi, sokra megy es elvileg ez lenne a tudatosabb eletmod alapja is. pl, ne egyel annyi hust, ne utazgass annyit, ha lehet potold massal a palmaolajat, ne csereld evente a telefonod, keruld a "fast fashiont".
itt felenk van par nagyobb marka, aki repceolajat hasznal, amit itt termelnek meg, pl chips es ovomaltine. dragabb, mint a "sima" cuccok, meg mennyivel, de inkabb veszek ilyet. nem beszelve arrol, hogy nem kell belole annyit enni es akkor nem lesz zavaro az ara sem.vagy ott van, ami felett nem terek napirendre, pl milyen kurva sokat esznek magyarorszagon az emberek. en amiota kikoltoztem sokkal kevesebbet eszem (ugye kisebb labnyom) es tobbet mozgok (nem utazas, hanem helyben), de basszus megvagyok igy is. aztan nem beszelve arrol, hogy mekkora terhet raknak ezzel az eu-re stbstb.
na de ez mar nagyon off.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #34330 üzenetére
ez mar megint csak a csurese csavarasa a dolgoknak. nem is ertem miert probaltam meg ertelmesen vitatkozni.
akkor leirom a szefos-ok kedveert. az altalam hozott pelda arra probalt ramutatni, hogy vannak szervezetek, akik a vilag masik vegen elo allatokat segitik. vagyis igenis tehet a kis ember is az ugy erdekeben.
amit te hoztal peldat is jol mutatja, ezt. bar ez a fogyasztasi szokasokra megy ra es nem a penzbeli es egyeb tamogatasra. egyebkent ez azert fura, mert sajat magadra cafoltal ra, amit en is szova tettem ugyebar, hogy ki mit tehet, milyen ugy erdekeben.
a kivagas ellen pedig, nem olyan vezetot kell valasztani aki melyen behajol a nagyvallalatoknak es tesz az illegalis kitermeles ellen is.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #34319 üzenetére
nem. en arra reagaltam, amit Pollen-nek irtal es ott le is van irva, hogy te mikre reflektaltal. szoval keretik nem csusztatni. amugy teljesen mindegy mi a tema, amig a kisember annyit ir, hogy o mit tehetne ezert meg azert, addig semmi se fog volt valtozni.
es mivel szobakerult az allatvedelem es a "mit tehet az orangutanok meszarlasa ellen magyarorszagrol?"
hogy egy peldat hozzak: https://www.vier-pfoten.ch/a sort pedig lehetne folytatni.
es mivel a politika a beka segge alatt van Mo-n igy ja, nem meglepo, hogy rakeni a fideszes polgarmesterre egy pillanatig se gondolkodva azon, hogy nyomast gyakoroljanak a vezetosegre. persze ez nem ilyen egyszeru es ide azert el kellett jutnia az orszagnak, de sajnos nem ugy tunik, mint ha ezen valtoztatni is akarna barki, hiszen "mit tehetek en, mint kisember?".
-
törölt tag
válasz
radi8tor #34314 üzenetére
irhattam volna erdoirtast is, meg afrikai halalozast. elobbi eseten ugye meg veletlenul se a brazil nep valasztja meg az eppen aktualis vezetot, mig utobbira pedig nincsenek szervezetek, akik probalnak az ilyen helyzetu embereken segiteni?
persze sokkal egyszerubb olbe tenni a kezeket es mindent az aktualis hatalomra ratolni.
-
törölt tag
mielott felveszed az aluminium sapkat. valamelyik nap linkeltem egy cikket a kullancs altal okozott agyvelo- agyhartyagyulladas elleni oltas anyagi vonzatarol, amiben leirta, hogy az egesz lakossag beoltasa olcsobb, mint a par kieso ember altal okozott gazdasagi "kar".
ettol fuggetlenul persze a hulye media a sok kattintas vadasz cikkel feszkot es kattintast gerjeszt, de azert a raknepseget nem kene a dolgokba belelatni.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #34039 üzenetére
ha mas miatt nem is (ezt mindenki dontse el magaban), kotelezo oltasok tekinteteben szerintem az egyik leheto legjobb a helyzet. egyetlen dolog, ami szerintem hianyzik: a kullancsok altal terjesztett agyvelo- agyhartyagyulladas.
"Nem csak én, mások is kiszámolták, hogyha az oltóanyagot ingyen bocsátanák a lakosság rendelkezésére, össznemzeti szinten még akkor is gazdaságos lenne a vakcináció. Az évi 100 károsodott ellátása, jövedelem-kiesése körübelül hatszor akkora öszszeg, mint amennyibe az egész lakosság teljes körû immunizációja kerülne..."
[link]
egy ismerosom fekszik eppen vele korhazban esaz orvosoknak sincs lovesuk, hogy mikor javul a helyzete, mondanak kb mindent. igy gondoltam utanaolvasok, mert en is eleg sokat jarok a termeszetben. roppant tanulsagos az egesz cikk, de ez mar eleg off. -
törölt tag
a "tokeletes megoldast" ez esetben helyen kell kezelni (lehet rossz szot irtam, de nem jutott mas eszembe). jelen esetben nem a 100%-os vedelem szinonimaja, hanem erre az esetre rahuzva, mint megoldas kozel se tokeletes (sot). es csak egy tuneti kezelese az egesz szitunak. vagy irhatnam ugy is: amikor azt latni, hogy az idiotaja lehuzza arcarol tusszent/kohog majd visszahuzza akkor megis mitol ved es kit?
amugy nem vagyok am gyöpis, akinek ki kell emelni par szot a szovegbol.
raadasul nem is sok kovetkezetesseg volt benne, de no offense.
-
törölt tag
válasz
t72killer #34014 üzenetére
pedig abban igaza van, hogy nem feltetlen a maszk a tokeletes megoldas. sajnos azonban csak ez az egyetlen dolog, amit lathatoan szamon tudnak kerni az embereken. amig az olyan dolgok, mint kezmosas hianya, nagy vilagba tusszentes/kohoges archoz nyulas stb. rendszeresek es az emberek nem valtoztatnak sok szar velunk marad. ha valamire, hat erre tokeletesen ravilagitott ez az egesz, hogy a higieniai szokasaik az emberek egy reszenek kb nulla. persze lehet itt jonni, hogy a "regen se mostak kezet", meg "kis koromban sarat ettem" es hasonlo faszsagokkal, de regen 30 eves kor folott mar csodaszamba ment, ha valaki meg elt (barokkos tulzas) es abban a sarban lehet eppen nem volt semmi. evett volna disznoszart, lehet maskent gondolna ezt az ostobasagot.
szoval ja, valamilyen szinten igaza van, de nem artana kihangsulyozni a dolog masik oldalat is, a rendszeres higieniai szokasokat.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #33818 üzenetére
az eddigi hsz-eid alapjan nem igazan tudom eldonteni, hogy ez most szimpla poenkodas vagy trollkodas es elbagatelizalas. ha nem tudsz kulonbseget tenni egy szorakozohely/korus es egy boltba lemenetel kozott, ott reg bajok vannak.
ja es semmi retteges reszemrol, csak mar kurvara utalom, hogy nehany ignorans, viselkedni keptelen idiota miatt felev utan meg mindig ott tartunk, hogy korlatozasok es naprol-napra valtozo helyzet. ami tobbek kozott olyanokat is erint, mint a csaladom lathatasa vagy hogy eppen hova mehetek es hova nem. en is utalom a maszkot, de ha segit akkor legyen, hordom, csak legyen minel elobb minden megint normalis mint korabban.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest