Hirdetés
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Google Pixel topik
- Honor Watch GS Pro - strapacska
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Stabil pályára állt az Android 16
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Yettel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajándékok
aktív tag
Hogy biztonságosabb lenne, az biztos.
A telefonálgatást el tudják intézni az asszisztensek.
Ha központilag szervezik az oltást, nincs utazgatás. Egy orvos egy környéken kapja meg a betegeket. -
Ajándékok
aktív tag
Miért nem megy házhoz az orvos oltani?
Ő tudja mire kell vigyázni, hogy ne fertőzzön és nem is lenne sokkal lassabb. Annyival biztosan nem, ahányan elkerülnék a oltóhelyeken - a többiektől - elkapott covid-ot. -
Ajándékok
aktív tag
A hosszú HO és karantén miatt nem változik rossz irányban az immunrendszer hatékonysága?
Ha valaki pár napos otthoni karanténnal "fertőtleníti" a hazavitt dolgokat, jusson eszébe, hogy hidegben sokkal tovább fertőzőképes marad a vírus.
-
Ajándékok
aktív tag
Szerintem érdemes lenne kiszámolni, mi lett volna ha a tavaszi hullám után mindenhol kötelezővé teszik a maszkot.
Jó lenne tudni, hány életbe került a kényelmünk.
És ha lesz még valamikor járvány, akkor is hasznos lenne tudni. -
Ajándékok
aktív tag
Bocs, de ebből melyik rész miatt kezelem "nettó tényként"?
"Ahogy én sem lehetek 100%-ig biztos abban, hogy használ, Te sem lehetsz biztos abban, hogy nem használ, a HÁZIGAZDA hszeidben mégis megpróbálod megakadályozni, hogy emberek 150 forintot áldozzanak a túlélés esélyének növelésére.
Ha én tévedek, feleslegesen fizetek 150 forintot, ha Te tévedsz, 10-ből 9 feleslegesen hal meg.
Megéri kockáztatni?"Én azt gondolom, hogy:
Tömeges oltásra még hosszú hónapokig várni kell. Az aktuális betegeken nem biztos, hogy segít. Még a beadása után is kell pár hét, mire kialakul a megfelelő védelem.
Ahhoz, hogy teszteljenek és kontakt kutatással állítsák meg a terjedést, túl sok a beteg.
Teljes zárásra Orbán nem hajlandó, mert fontosabb neki a hatalom, mint az emberek élete.
Mit lehet tenni?
Szerintem a betegeket kellene a lehető legjobban ellátni.
Ahhoz már túl sok ivermectin kutatás volt, hogy mindegyiket hazugságnak gondoljuk. Ebből arra következtethetünk, hogy valamennyi hatása van.
Olcsó, mellékhatásai is minimálisak (pár száz millióan már beszedték - nem covid ellen)Vagyis ismét:
Ha nem hatásos, feleslegesen fizetek 150 forintot, ha hatásos, sokan feleslegesen halnak meg nélküle vagy feleslegesen lesznek betegek jó esetben hetekig, rossz esetben akár életük végéig.
Megéri kockáztatni?Vagy, ha tévedek az eddig leírtakban, szerinted mit lehetne tenni, ami SEGÍTENE az embereknek?
Rive, Ringman: látom, nagyon támogatni szeretnétek Parcit. Szerintem nincs rá szüksége. Énszerintem meg tudja védeni a véleményét.
Gondolom, már nem emlékeztek, tavasszal radi8tor próbálta nevetségessé tenni az általános maszk hordást. A (remélhetőleg nem az Ő hatására) későn bevezetett szigorítás eredménye naponta több száz halott.
Ha nektek sikerül hiteltelenné, nevetségessé tenni egy talán jó megoldást, annak mi lesz a következménye?Kékes525
Te értesz hozzá. Ha ráérsz, megnéznéd a tanulmányokat? Hitelesek? Ha igen, hatásos az ivermectin? -
Ajándékok
aktív tag
Ezek szerint még midig nem nézted meg a külföldi tanulmányokat.
Sok ország sok kutatója tesztelte és hozta ki pozitívra.
A gyógyszer kiadása már politikai téma, ha a politikusokra vetítem át a jelzőidet, tökéletesen egyetértek veled.Nem tudtam, hogy a tudás tartalmát befolyásolja a megszerzésének módja, dátuma, hossza.
-
Ajándékok
aktív tag
Én már tudom, mert utánanéztem.
"A korrelációról, mint két adatsor összefüggésének vagy függetlenségének vizsgálati eszközéről már korábban ejtettem szót. De mi a különbség a korreláció és az autokorreláció között? Az auto egy görög szó, amelynek a jelentése „saját” vagy „maga”. Ez alapján az autokorreláció azt jelenti, hogy valami korrelációban van saját magával."
linkMivel Te 2 adatsort akarsz összehasonlítani 2 külön függvényről van szó.
Ha a 2 adatsort egymással veted össze, az NEM autokorreláció vizsgálat.Ha ilyen olcsó a gyógyszer és alig van mellékhatása, és a betegség legelején hat, akkor ki az a a hülye, aki teszteléssel húzza az időt, ami ráadásul nagyságrendekkel többe kerül?
Ha mindenki hozzáfér az ivermectinhez, az enyhe tünetekkel miért menne kórházba, ahol tesztelhetnék? -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Ezekiell #65470 üzenetére
Én nem találom, de többször is volt róla szó. Alig van mellékhatás.
Lauda:
Az emberek nagyobb része számára fontosabb a szerző, mint a tartalom.#65473 Parci
Van link. Nem cikk, csak a nyers adatok. Pl - nem tudom ismered-e - a PH koronavírus topikjában a "Téma tudnivalók" között a worldometers.info. Én onnan vettem, a mai új fertőzöttek számát és a halálozási adatokat is. Azt meg, hogy ott ivermectint használtak, azt korábban Te linkelted. -
Ajándékok
aktív tag
Sarkadi miért a fáccsén kommunikál, miért nem a tudományos csatornákon?
Ajánlod a maszkot, ami - ha nagyon takarékoskodsz - hetente kerül annyiba, mint az ivermectin súlyos tünetek esetén.... Ha végre behozzák Kínából.
Ajánlod az oltást, ami lehet, hogy 60% hatásfokú és vannak mellékhatásai, ha nem is súlyosak.
De nem ajánlod azt a szert, ami gyakorlatilag ingyen, mellékhatások nélkül meggyógyította Ausztráliát
Mindezt HÁZIGAZDA-ként, az én hsz-emhez képest sokszoros súllyal.
Ahogy én sem lehetek 100%-ig biztos abban, hogy használ (de akkor miért nem hullanak az Ausztrálok), Te sem lehetsz biztos abban, hogy nem használ, a HÁZIGAZDA hszeidben mégis megpróbálod megakadályozni, hogy emberek 150 forintot áldozzanak a túlélés esélyének növelésére.
Ha én tévedek, feleslegesen fizettek 150 forintot, ha Te tévedsz, 10-ből 9 feleslegesen hal meg.
Megéri kockáztatni? -
Ajándékok
aktív tag
Akkor úgy látszik máshogyan nézzük.
Én azt látom, hogy sok teszt komoly javulást mutat, és töredéke nem.
De ami nem mutat javulást, az sem ír káros hatásról.
Én úgy vagyok ezzel, hogy ha valami még a negatív eredmények szerint sem árt, de a sok pozitív szerint nagyon sokat használ, akkor hajlandó vagyok komoly 0.5$ fizetni érte, hogy életben maradjak.
Nagyon helyesen reklámozzátok az oltást, de annak már most több káros mellékhatása szóba került, mint az ivermectinnek. Akkor miért ne reklámoznám azt, ami sokkal olcsóbb és káros hatásáról nem tudni?"nem kilóra mérik az érveket, se nem darabra" Bocs, de Te hivatkozol mindig arra, hogy ennek a cikknek/videónak is ugyan az az 1 ember a forrása. Te méred darabra.
"nem állíthatjátok biztosra, hogy az, nem kezelhetitek tényként" Igaz! Hány tanulmány kell?
Nekem elég, hogy Ausztrália használta és ma pl 7 új eset van, hogy Magyarországon hivatalosan 4-5 naponta halnak bele annyian a covid-ba, ahányan ott összesen. -
Ajándékok
aktív tag
Látom, komoly érvnek érzed, hogy "mert kovács jocóka sztárolja az ivermectint".
Pedig ellene is csak 1 ember kampányol, de ezt valahogy elfelejted említeni!És a nemzetközi tanulmányokra sem írtál még semmit, hogy miért nem számítanak.
-
Ajándékok
aktív tag
Akkor nézz utána egy kicsit!
Már a déli sarkon is találnak civilizációból eredő szennyeződéseket.
A környezetünkben már semmi sem tiszta. Csak a szennyezőanyagok mennyisége eltérő.Ha lacafaca ilyen szempontból rossz helyen él, nagyon könnyen előfordulhat, hogy több vegyszert és szemetet eszik meg a háztájiban termelt ízes bio élelemmel, mint az átlagemberek a gyógyszerezett, ízetlen, de ellenőrzött "gyári" csirkével, hidropónikus növényekkel.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
ubyegon2 #64727 üzenetére
Szerintem az ünnepekre már nem lesz lezárás. A gyenge zárásnak és szabályoknak már nem sok haszna van.
Tesztelni sem érdemes a kórházba nem kerülőket. Csak a veszélyeztetett helyen dolgozókat (eü, iskola, futár, bolt...) kellene tesztelni, de őket gyakran.
Már annyira elterjedt a vírus, hogy a betegek kezelésére kellene koncentrálni. A legenyhébb tünetre is a gyógyszertárak adják ki az ivermectint. Akár megelőzési céllal is adjanak.
Ez annyira csökkentené a súlyos betegek számát, hogy még teljes elengedés mellett is csökkenne a kórházak terhelése.
Aki pedig meg akarja védeni magát, használjon szelepes maszkot és arcmaszkot.Persze ha az ivermectin nem használ, akkor továbbra is csak a teljes zárás az alternatíva.
Ha hajlandóak lennének teljes zárásra, az még ivermectin mellett is csökkentené a halálozást.
Persze nálunk fontosabb a népszerűség, mint pár ezer ember élete. -
Ajándékok
aktív tag
-
Ajándékok
aktív tag
Egy konteo: ?
Az nem lehet, hogy valós a 6 kamionnyi ivermectin, de sikerült jó áron eladni Európába és most meg kell indokolni, miért nem alkalmazzuk? Ezért szólal fel ellene az összes (ja nem, 1 darab) akadémikus, miközben a kutatók tesztelik, a kórházak használják, ha hozzájutnak.
A módszer erősen hasonlít a statisztikus pálfordulására tavasszal. Kásler rendeletileg megtiltotta a covid feltüntetését elsődleges halálokként. A statisztikus, aki korábban ezt írta:
"Bár nálunk kiváló haláloki statisztikák vannak, ezekből sem könnyű kihámozni az influenza jelenlétét. Ha egy 81 éves, súlyosan szívbeteg ember elkapja az influenzát, kórházba kerül, majd meghal, a halottvizsgálati bizonyítványban feltehetően nem az influenza fog szerepelni fő halálokként."
A rendelet után hirtelen: "Ez abszolút segít a helyzet tisztázásában, és nem alkalmas statisztikák meghamisítására" -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Csatravi #64601 üzenetére
Ne csodálkozz!
A posta központilag is támogatja a vírus terjesztését.
Ha jön valami 24mm-nél vastagabb leveled, pl rendeltél egy doboz vitamint és levélként adták fel, azt a posta nem viszi ki, be kell menni a hivatalba.A törvény sajnos rájuk bízza a döntést:
"A 324 × 229 × 24 mm-t meghaladó méretű, nem könyvelt küldemények kézbesítésének címhelyen történő megkísérlését a postai szolgáltató mellőzheti."A postánál ugyan ez:
"A Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) szerint a levélszekrénybe kézbesíthető küldemény maximális mérete 324 x 229 x 24 mm" -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Jablocskov #64188 üzenetére
Szerintem megérkezik és jól is teszik, hogy mindenhonnan rendeltek, de csak töredéke lesz beadva, mert addigra nagyon sok emberen átmegy a vírus és azzal szerez védettséget.
Inkább az a kérdés, hogy a maradék eladásából befolyó pénzzel mi lesz? -
Ajándékok
aktív tag
Akkor 50%-os volt mindkét hsz igazságtartalma. Kerestem listát.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
radi8tor #63906 üzenetére
Fordítva. Az ózonos fertőtlenítésnek hála, tovább állnak el a gyümölcsök.
Nem a fém polcoknak árt az ózon, hanem a vékony fóliáknak, guminak... -
Ajándékok
aktív tag
Ha ~tízszeresére nő a túlélési esélyem, annak szerintem van értelme. Ha meg pár év múlva orvos kell, visszaváltok a helyire. Aki segített a szükségben, addig is kapja az utánam járó pénzt.
#63512 Csatravi
Az a kemény, hogy kevesebb, mint 150 millióba kerülne MINDENKINEK gyógyszert adni, de nem áldoznak rá. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Kékes525 #63505 üzenetére
Már linkeltem a Kínai humán tabletta árat. 0.5$ /doboz. 100db 6mg tabletta.
Ha arra is hajlandóak, hogy megelőzési célból (=időben) felírják, az megoldás lehet azoknak, akik ki tudják fizetni. A többieknek marad a tüntetés, ha nagyobb esélyt szeretnének a túlélésre..
#63506 Lauda
Ha 200km-re van, nem fogok sok munkát adni neki. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Kékes525 #63499 üzenetére
Ha jól tudom, szabad háziorvos választás van. Talán érdemes lenne pár ilyen bátor háziorvos elérhetőségét megadni. Elég sokan vannak, akik nem járnak orvoshoz, nekik nem gond, ha 200km-re van a rendelő. És ha az orvos ilyen helyzetben segít, akkor megérdemli a nagyobb bevételt.
Szerintem inkább az a gond, hogy lassan érkezik meg a gyógyszer. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
radi8tor #63226 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy ledes, vagy hagyományos fénycső van-e benne.
Ha hagyományos, akkor drága az extrák miatt, de jó, ha ledes, akkor nem érdemes megvenni.
Fél éve olvastam, nem biztos, hogy jók a számok, de ha jól emlékszem a hagyományos fénycső UV-C hatásfoka ~30%, a ledes hatásfoka ~7%.Szerintem az ózon jobb választás ezeknél, mert azt is fertőtleníti, amit UV-C esetén nem érne közvetlen sugárzás.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
ubyegon2 #63063 üzenetére
Ezek a kis energiájú ledes holmik, szerintem nem sokat érnek. Ha meg már ennyit rászánsz, keress germicid fénycsövet. Sokkal nagyobb teljesítmény és sokkal jobb hatásfok.
-
Ajándékok
aktív tag
Erre már válaszoltam:
"Nem nekem lenne kényelmes, hanem a várhatóan egyre több új olvasónak lenne hasznos.
A szakembereknek adott rang is őket segítené. Nekem nincs rá szükségem, mert már tudom, kinek a hsz-ét higgyem el, kijét görgessem át olvasatlanul." -
Ajándékok
aktív tag
válasz
philoxenia #62996 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Nem az esze jönne meg, hanem talán megijedne a rossz sajtótól.
És ha nem csak 1000 ember menne ki, hanem csak Budapestről az összes enyhe tünetes nem tesztelt...
Talán még az sem kell, hogy tüntessenek. Elég ha mindenki azonos időben megy az egyik covid tesztelő helyre. -
Ajándékok
aktív tag
-
Ajándékok
aktív tag
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
#20749568 #62943 üzenetére
"hogy egy se halljon meg", azt nem tudom mennyibe kerülne, de az ivermectin hatóanyag az egész ország számára kevesebb, mint 150 millió forint.
#62960 pjen
Nem vagyok szakértő, de tudom mit tartok fontosnak.
Gondolom te sem vagy szakértő, de Te is tudod mit tartasz fontosnak.
Szerintem 95%-ban egyező hozzászólásokat válogatnánk ki.
De annyiszor ismételtük a fontos dolgokat is és olyan sok zaj született, hogy sokkal kisebb egyetértés mellett is nagyságrendekkel hasznosabb gyűjtemény keletkezne.
+ ez a fórum megmarad. Néhányan talán a hozzáértők közül is megnéznék a gyűjteményt és szólnának, ha valami kimaradt vagy felesleges. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Ezekiell #62661 üzenetére
Amíg nincs tesztelve, nem koronás.
A jelenlegi átfertőzöttség mellett, nem sokat számít, pár + fertőző az emberek között.
Viszont a töredékére csökkenő halálozás számítana.
Számokkal:
Ha kimegy 1000 ember. Mivel kötelező, maszkban mennek. Oda-vissza megfertőznek maximum 10 embert.
Ha az 1000 nem kap gyógyszert, 10-en halnak meg.
Ha a tüntetésnek köszönhetően kapnak gyógyszert, csak 2 hal meg.
A 10 - tüntetésre menők által - megfertőzött közül, 0.1 hal meg.
Ha eredményesen tüntetnek 7.98-al több ember marad életben csak az érintettek közül.
Ha eredményesen tüntetnek pár hét múlva az egész országban töredékére csökken a halálozás. Több (tíz)ezer ember marad életben.Szerintem egyetlen egy dolog szólhat a tüntetés ellen. Ha jelenleg éppen gyártás alatt van a hatásos gyógyszerkészlet, ami elég mindenkinek és napokon belül a patikákba kerül.
#62684 ubyegon2:
Nem nekem lenne kényelmes, hanem a várhatóan egyre több új olvasónak lenne hasznos.
A szakembereknek adott rang is őket segítené. Nekem nincs rá szükségem, mert már tudom, kinek a hsz-ét higgyem el, kijét görgessem át olvasatlanul.Az olaszok számait tavasszal sokan vitatták. Aztán valaki megmutata egy helyi újság halálozási rovatát.
Ezt itt is meg lehetne próbálni.
Sokan vagyunk. Biztos vannak, akik hozzáférnek napilapokhoz. Ha csak néhány megyéből megtudjuk, hány halálozás volt, lehet következtetni a hivatalos adatok valóságtartalmára. -
Ajándékok
aktív tag
Szerintem inkább egy zárt topik kellene, ahol a moderátorok összegyűjtik a hasznos információkat tartalmazó hsz-eket. Ha nyitott lenne, úgyis minimum fele haszontalan lenne. Az idő múltával a duplázódások miatt 90% felesleges is összejöhet.
"cég szinten álljunk neki szervezni..." akár még azt is, ha számítanak a felhasználóitok, de nem erre gondoltam.
A főoldalon meghirdetni és felületet biztosítani a szerveződéshez.szálloda:
Ha már a kormány nem teszi, valakinek kellene tudatosítani az emberekkel, hogy ha pozitív teszttel otthon maradnak, azzal veszélyeztetik a szeretteik életét. Talán még akkor is, ha mind pozitívak, hiszen ha többen vannak 1 légtérben, folyamatosan jön a vírus utánpótlás kívülről is.futár:
Igen van hely. A szolgálatatások között. Ennek is reklám kellene. Egyik oldalban sem tudatosult, hogy ezzel tudna segíteni.Szerintem egyik sem kerül sok pénzbe.
Csatravi:
Csak a fagyasztott dolgokkal van gondom. Azt nem tudom áttörölni.pjen:
Senkinek nem akarom, beadni. A vízvezeték szerelő is felelős, ha valaki vízbe fullad, mert túl sok vizet biztosított?
És a bolti eladó, árufeltöltő, pénztáros, mert a patkányméreg elég volt egy mérgezéshez? -
Ajándékok
aktív tag
válasz
MrZed001 #62635 üzenetére
Én is hasonlóan csinálom, de a fagyasztott dolgokra nincs ötletem.
Az ózon nem jó, mert a fagyasztott étel csomagolásán képződik egy vékony jégréteg is, ha a szabadban van, ami alatt bármi lehet és a covid hónapokig bírja fagyasztva.
A szappanos víz sem jó, mert kis mennyiségben csak vastagítja a jégréteget, nagy mennyiségben felolvasztja az ételt. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
lacafaca #62627 üzenetére
Onnan ~fél éve már kitiltottak
, amikor szóvá tettem a moderátor hozzá nem értését.
Olyan hsz-eket törölt, amiben feltételezések voltak. Azt nem értette meg, hogy akkoriban még csak feltételezések voltak a témában. Talán még most is az a többség.
De szakember sem vagyok a témában, meghagyom nekik a komoly fórumot. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Ezekiell #62609 üzenetére
Én el szeretném kerülni a covidot. Ehhez pár praktikus tanács is kellene. Fél éve feltettem egy csomó kérdést, amikre még mindig nincs válasz. Most ez a 2 jut eszembe:
Ha vásárolok fagyasztott holmit, azt hogyan fertőtleníthetem?
Hogyan kell kezet mosni? Vannak videók a lépésekről, tudom, hogy 20-30-40 másodpercig kell mosni szappannal, de ha végigmegyek a videón bő 30 másodpercig tart. Vagyis ha 40 sec után rögtön lemosom, az utoljára beszappanozott felület csak pár másodpercig volt szappanos. És pl hipó-s fertőtlenítésnél 1.5 perc hatóidőt írnak. Ennyivel jobb a szappan? Vagy a szappant is rajta kell hagyni x ideig? Ha igen, mennyi az x?De amit írtál, az sem helyes.
Aki érzi a covid tüneteket, ne várjon, hanem azonnal keressen orvost, aki hajlandó hatásos gyógyszert adni neki. Ha nincs ilyen, akkor menjen a parlament elé és tüntessen, hogy megkapja az ellátást! Ha megkapja 1:1000 az esélye, hogy meghal, ha nem kapja meg 1:100 az esélye. (valójában ezeknél rosszabbak a számok, de nem akarok rémhírterjesztő lenni) De még ha nem is kap gyógyszert, akkor is gyorsabban megy érte a mentő, ha a parlament előtt tüntet. A kórházban is nagyobb odafigyelést, talán jobb kezelést kap tüntetőként, mintha otthonról vinnék be.Parci:
Lehetne csinálni vásárlói csoportot ivermectinre.
Lehetne szállodai szoba közvetítésben is segíteni azoknak, akik pcr+-al nem akarják a családjukat veszélyeztetni.
Csinálhatnátok futáros munkalehetőség hirdető oldalt. Ezzel segítve HO-ban vagy karanténban lévőket, hogy ne kelljen kimozdulniuk, és segítve a munkanélküli fiatalokat.
Aki most kukkant be, nem tudja, hogy hsz gyártok közül ki-kicsoda. Jó lenne, ha a szakembereknek kiemelt rangja lenne.
Az utolsó kettőt ugyan csak kb fél éve javasoltam először.A rengetek off topik hsz-ben elveszik a lényeg. Azért kellene aktív moderátor, hogy törölje a nem idevalót. Aki 1 hét után visszanéz, az is valószínűbb, hogy elolvas 7*20 hsz-t, mint 7*350-et.
-
Ajándékok
aktív tag
Jó lenne, ha lenne itt legalább 1 moderátor, aki komolyan veszi a topik címét!
Egyre több embert érint, egyre többen keresnek rá, egyre többen olvassák, és mit találnak?
Napi több száz hsz, amiből talán 50 foglalkozik a coviddal.
Abból 40 Orbán szidalom, max 10, aminek talán van haszna.Így is el lehet lehetetleníteni egy témát!
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
philoxenia #62474 üzenetére
De ha 24mm-nél vastagabb leveled jön (a kínai csomagok többsége) azért személyesen kell bemenni. A törvény a postára bízza a döntést 24mm vastagság felett. A posta pedig úgy döntött, hogy támogatja a covid-ot.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
philoxenia #62470 üzenetére
Azokat én sem szedném szívesen, főleg, mert egyéb szerek is vannak benne.
De a 99%-os port gond nélkül szedném, megelőzési célból is. Még az emberi használatra szánt kínai tablettát is. A mérgezés helyett inkább attól tartok, hogy a kínai szerekben ivermectin helyett szőlőcukrot kapok.
Pár helyen már láttam a mellékhatásáról írtakat, minimális. -
Ajándékok
aktív tag
100€ körül van az 1 ember számára szükséges adag.
Kínából az 1 embereknek elég embereknek szánt tabletta 0.5$.
Az embereknek szánt ivermectin por 0.1$.Szerintem ma, itthon, számít, hogy egy naaagy család 1 hamburger árából vagy egy használt autó árából tudja megvédeni magát.
De biztos nincs igazam. A covid topikban fontosabb megbeszélni, hogy Aweriot írhat-e a
magyar helyzetről.Találtam még pár ivermectin gyógyszer nevet:
Soolantra
Stromectol
Vastreka -
Ajándékok
aktív tag
Ezekkel kapcsolatban nem sokat tehetünk.
Miért nem beszélünk hasznos dolgokról?
Van valakinek kínai ismerőse? Talán tudna behozni/behozatni ivermectin-t. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Micsurin #61761 üzenetére
EU-ból, Kanadából szoktam vitaminokat, aszpirint rendelni. Eddig mind megjött.
Ha se a kormányunk, se a nagy gyógyszergyárak (pl. Richter) nem foglalkoznak az életbennmaradásunkkal, mert több nyereség van a sokkal gyengébb remdesviren, akkor kénytelenek vagyunk ezzel próbálkozni.
-
Ajándékok
aktív tag
Nézegettem az ivermectin árakat aliexpress-en és alibaba-n.
Kiskerben ~3$ 100db 5mg tabletta.
Nagykerben 20-50 $ cent ugyan az.Ez komoly tünetekkel kb elég 1 embernek, enyhe tünetekkel egy egész családnak.
A por nagykerben 100-200$/kg. Ebből 2000 db - az előbb írt 100 darabos - doboz jön ki.
(Ha valaki rendel, pár dobozra vevő lennék. Az sem zavar, ha rátesz 100% hasznot.)#61735 Aweriot
A 10-es és a 4-es szorzó miatt, felesleges komolyabban utánanéznem, amíg legalább ilyen arányú hibát nem találsz benne. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
#20749568 #61703 üzenetére
A 90% 1 hónapig teljes karanténban van.
20% diák, nem éri anyagi kár
20% home office-ban dolgozik, nem éri anyagi kár.
20%-nak sok tartaléka van, kényelmesen kibírják.
20%-nak van annyi tartaléka, hogy kibírja.
A teljes lakósságra Maradt 18%, akivel foglalkozni kell. Segély, támogatás...másik oldal
10%-ból minden ötödik meghal a rossz körülmények miatt. Mivel van családja, rokona, barátja, minden halál legalább 10 embert komolyan érint.
Ez 20%, akit komoly lelki sérülés ér.
A halottakat haláluk előtt kezelik, pénzbe kerül. (Ha jól emlékszem 3 millió?)
A túlélőket évekig kezelni kell, pénzbe kerül. A halottakra költött pénz többszörösébe. Számolok háromszoros árral.
2% halott*3millió+8% tartósan beteg*9millió= 10%*7.8millióVagyis ha a másik oldal 18%-a fejenként 4 milliót kap az 1 hónap karanténra, akkor még mindig az az olcsóbb. De szerintem 400k-nak is nagyon örülnének.
És nem hiszem, hogy lenne 20%, akit akit komoly lelki sérülés ér az 1 hónap karantén miatt. Szerintem még 5% sincs.Vagyis a karantén anyagilag kevesebb, mint tized annyiba kerül.
Érzelmileg kevesebb, mint negyedébe kerül. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
philoxenia #59796 üzenetére
Ha valakinek nincs mondanivalója, de ide írogat, az mi?
Mert én ehhez a feltételhez kötöttem. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
philoxenia #59787 üzenetére
-
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
#20749568 #59764 üzenetére
Megvádoltalak
Észrevettem némi hasonlóságot (mint a másolt dolgozatokban a hiba) és példákat hoztam rá.Akkor még egyszer:
"kompromisszumot kell kötni a normalitás és járványkezelés között"
Nem igaz!
Írtam rá az ivermectin-es példát.Írtam: "Pont az a gond, hogy sehol sem írtál semmi, előre mutatót."
Inkább ezt próbáld cáfolni. Akár új érvekkel is. Annak lenne haszna.Ahelyett, hogy próbálod megindokolni, hogy miért kell hagyni, hogy emberek haljanak meg (ez folyik a csapból is), inkább olyasmit írjál, amivel ezt el lehet kerülni. Annak van haszna.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
#20749568 #59750 üzenetére
A szavakat azért használjuk, mert hatásuk van.
Ha háborúra utaló szavakat használsz, (pont mint Orbán) akkor könnyebben elfogadják a halottakat is, hiszen a háborúban áldozat is van.
Ha az óvoda szót használod, azzal engem próbálsz lealacsonyítani, butábbnak feltüntetni (személyeskedés), mivel értelmes érved nincs.Pont az a gond, hogy sehol sem írtál semmi, előre mutatót.
Az ivermectin csak 1 a sok közül, ami kompromisszum nélkül segítene.
De Orbán nem mondja. (Te sem mondod) -
Ajándékok
aktív tag
válasz
#20749568 #59726 üzenetére
Az országban jelenleg háborús propaganda megy és az, hogy ne zárjunk, mert ártana a gazdaságnak.
A Te hsz-eidben ez van:
"korona elleni harcban"
"akiket a járvány elleni harc érint""kompromisszumot kell kötni a normalitás és járványkezelés között"
Nem igaz!Egy épeszű ember felfogja, hogy ha most nem a drága remdesvirt (amiből sok pénzt lehet zsebre tenni), hanem az olcsó ivermectint adnák a tüneteseknek és nem a kórházba kerülőknek, hanem MINDEN tünetesnek, az már a kevesebb beteg miatt felszabaduló kórházi ágyak miatt is nagyon komoly MEGTAKARÍTÁS lenne.
Mellékesen töredékére esne a halálozás és valószínűleg a maradandó károsodás is.Még az iskolában, ha ugyan az a hiba volt az egymás mellett ülők dolgozatában, a tanár tudta, hogy valaki másolt, mert nagyon kicsi az esély, hogy ugyan az a butaságot egyszerre ketten is kitalálják.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
philoxenia #59716 üzenetére
Ha jobban tetszik a fidesz propaganda...
Áruld el, ezt hogy lehet megoldani, miközben itthon nem gazdasági és nem egészségügyi, hanem a politikai alapon történik minden döntés?
-
Ajándékok
aktív tag
"Az orvosok legtöbbször kísérő betegségként jelölik meg a koronavírus-fertőzést."
Persze. Miniszteri rendelet kötelezi erre őket.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Ezekiell #58177 üzenetére
Még 130-at tudnék
Orbán tavasszal valami olyasmit mondott, hogy 130 bátor ember van a parlamentben.
Ha tényleg bátrak, Ők mehetnének betegeket forgatni. Legalább megdolgoznának a fizetésükért.
Mivel úgyis mindent megszavaznának, lehet, hogy az ellenzék belemenne, hogy a covid betegeket ápoló fideszes képviselők szavazatát automatikusan Orbán kapja. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
zsolt_64 #57890 üzenetére
Akkor egy bebetonozott pártvezér parancsolt, akinek eszébe sem jutott, hogy a saját népe ellen bevesse őket.
Most egy - a covid miatt remélem - ingatag helyzetben lévő pártvezér parancsol, akinek bukás esetén talán a vagyonával is el kell számolnia.
Akkor egy max 2-3 évre besorozott (=a parancsokat nem túl lelkesen teljesítő) sereg volt.
Most hivatásos állomány, akik saját maguk választották, hogy egész életükben parancsokat teljesítenek. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
syberia #57830 üzenetére
Miért lenne bénázás?
Amennyi neki és a bandájának kell, annyi ivermectin bejött az országba, a nép pedig kapja a szuper Richter remdesvirt.Remdesvir
2009-ben fejlesztették hepatitisz-c kezelésére - Arra nem volt jó
Aztán jött az ebola. 2019-ben a Kongói eü hatóságok bejelentették, nem olyan hatékony, mint más elérhető gyógyszerek.
2020 Covid - A gyártó saját tesztje leírja az összes előnyét: 15-ről 10 napra csökkenti a gyógyulás idejét.Ivermectin
325 PCR pozitív beteg Banglades
Mellékhatás nincs
Az első szám az ivermectinnel kezeltek, a második a hagyományos kezelést kapók adatai
tüdőgyulladás 0 - 9.8%
szív és érrendszeri megbetegedés 0 - 1.5%
oxigénre szorul 9.6% - 45.9%-a.
tüdőkárosodás okozta légzési elégtelenség 2.6% - 15.8%
antibiotikumos kezelés 15.7% - 60.2%
intenzív terápia 0.9% - 8.3%
covid negativ 4 nap - 15 nap
halálozás 0.9% - 6.8%Ha a Richter tovább gyártja az ivermectin helyett a remdesvirt, remélem Orbán mellett az Ő nevük is összeforr a rengeteg halottal a hatástalan gyógyszer miatt.
Ha foglalkoznak velünk, csináljanak borjúknak beadható tablettát és árasszák el vele az állatpatikákat. El fog terjedni az emberek között, hogy mire jó. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Csatravi #57721 üzenetére
Nem értem a számokat.
"A remdesivir nevű gyógyszerről, mellyel a tüdőgyulladásos, oxigénterápiát igénylő, tehát súlyos állapotú betegeket kezelik infúziós formában"
"a remdesivirt már több mint 400 betegen vizsgálták súlyos mellékhatás nélkül"
"Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora 26 sikeres alkalmazásról számolt be"Eddig azt mondták ~45% a halálozás, de ha 400-ból csak 26 sikeres
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Z.É.T. #57454 üzenetére
Szerintem ez csak annyit jelent, hogy...
rossz esetben: egyre több ismerős jelentkezik rendszeres tesztelésre
jó esetben: kezdik komolyabban venni az eü személyzet tesztelését
legrosszabb esetben: mivel már érkezett az országba - a kezdeti szakaszban - hatékony gyógyszer, érdemes az Orbán klánt rendszeresen tesztelni, hogy időben megkaphassák . -
Ajándékok
aktív tag
Erről 2 dolog jut eszembe.
Ha "nalunk jobb orvosok vannak ,mint nyugaton", akkor miért mi megyünk Ausztria után, miért nem ők jönnek mi utánunk?
Ha "nalunk jobb orvosok vannak ,mint nyugaton", akkor mennyit ér/mit érdemel egy olyan Orbán, aki a rosszabb szakemberekre figyel?Ebben a konkrét esetben sajnos nem a minőség, hanem a mennyiség számít. De ők már nyugaton vannak.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Sir Pocok #57209 üzenetére
És rengetegen még orvost sem láthatnak, mert nem is tesztelik Őket.
Vagy akit tesztelnek, enyhe tünetekkel legfeljebb a tesztet végző orvost? látja, mert otthon kell kifeküdnie, gyógyszer nélkül.
A családtagjainak szintén.És annak ellenére, hogy már az ivermectin a favorit a favipiravir is sokat segít. Ha adják, 100-ból 9 beteg állapota súlyosbodik, ha nem adják 100-ból 38 beteg állapota súlyosbodik.
Már ezzel is negyedére lehetne csökkenteni a kórházak terhelését és a hivatalos halottak számát. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Ringman #57188 üzenetére
Egyik csoportba sem tartozom
De talán lehetne írni ügyvédi bikkfanyelven pár sort, amit ha átadok a mentőorvosnak, nagyobb eséllyel visz kórházba, egy másik a kórházba az orvosnak, hogy meg is kapjam a gyógyszert. És legalább úgy kezeljenek, mintha fontos személy lennék a pártban.
Furcsa, hogy 1990 után ezt kell írni!
-
Ajándékok
aktív tag
Egymillió tabletta favipiravir-szállítmány érkezik Kínából
Jó lenne tudni, - akár csak 1 kórházból is - hogy mennyit kaptak belőle.
Ha az aktív covid-os lélegeztetőgépek számát is megtudjuk ugyan ott, megint lehetne számolgatni.Egy ügyvédtől pedig azt lenne jó megtudni, hogy ha pozitív leszek - kezdetben természetesen enyhe tünetekkel - és nem visznek kórházba, mit tehetek, hogy mégis hozzájussak a gyógyszerhez.
-
Ajándékok
aktív tag
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Ringman #56727 üzenetére
"a MOK létrehozott egy olyan felületet, amelyen a kórházak koronavírus-járvány keltette problémáit mutatja be orvosok beszámolói alapján"
"A realitás projekt meghirdetését követően hamar elkezdtek beérkezni az orvoskollégák levelei, melyeket ezúton is köszönünk. Már csak terjedelmi okokból sem áll módunkban mindet közreadni"
Terjedelmi okok?
Mindet? Egyet sem látok! -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Soulfly842 #56707 üzenetére
2 hetes duplázódást figyelembe véve 1-2 hét múlva az egész országban ez várható.
Mivel a 100%-os karantén is csak 2-3 hét késéssel hat, már megelőzni is csak azt lehet, hogy ennél sokkal rosszabb legyen. -
Ajándékok
aktív tag
Én az aspirint próbálnám ki. A covid miatt, most úgyis ajánlott.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Kékes525 #56702 üzenetére
Szerintem helyben.
Átvezényléskor megadhatják, hogy milyen orvost kell küldeni, de a személyes körülményeket csak helyben ismerik.
Ha pl. egyedülálló anyát átvezényelnek, az nem fog menni.
De ha tényleg központi, akkor hozzáértés szempontjából véletlenszerű, vagyis ha nem is jobbak, nem rosszabbak akik maradnak. -
Ajándékok
aktív tag
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Ringman #56615 üzenetére
Ha 17 aktív covidos lélegeztetőgép mellől hal meg naponta 5-9 ember, akkor 462 (hivatalos országos adat) mellől 135-245 hal meg naponta.
Ha ebbe az 1 kórházba (több kórház is van a megyében) kerül a megye összes kezelésre szoruló covid betege, de a szomszéd megyékből máshová viszik őket, akkor ~250 000 (Vas megye népessége) emberből hal meg naponta 5-9.
9 millió 772 ezerből 195-351 hal meg.
Ha 180 ápoltból hal meg 5-9 ember, akkor 6153-ból (hivatalos országos adat) 170-307 hal meg.
Ha a kórházból elviszik az orvosokat, az számomra azt jelenti, hogy máshol még nagyobb baj van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hollow Knight
- OpenMediaVault
- Nők, nőügyek (18+)
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest