Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Google Pixel topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
hosszú cikk a maszkgyártás nehézségeiről:
COVID-19 Has Caused A Shortage Of Face Masks. But They're Surprisingly Hard To Make200M/nap kína kapacitása
Currently, of the 200 million masks China makes a day, only 600,000 are N95 standard masks, used by medical personnel, according to the National Development and Reform Commission, a state planning body. -
válasz
#95561216 #7294 üzenetére
Eddig nekünk még nem mondták, hogy szednünk kéne.
Meg, lehet, hogy csak intenzív kezelést igényló esetekben (fulmináns lefolyás, lélegeztetés) ajánlott az adása, kezelés kiegészítéseként, a megbetegedés megelőzésére nem feltétlenül jó. Egyáltalán nem biztos, hogy úgy működik, mint malária esetében, elvégre az egy parazita...De, ha tudok, majd utána kérdezek.
-
DarkByte
addikt
válasz
Viktor0610 #7272 üzenetére
Biztos vagyok benne hogy minden bank küldeni fog tájékoztatást a dologról kb. egy héten belül és lehet majd nyilatkozni, hogy kéred-e vagy sem (remélem tisztán elektronikus úton is, és nem kell sehova utazgatni). Nekem is van lakás hitelem Fundamentánál (ugyanolyan végig fix mint amit mave13 ír) és amíg kapok fizetést nem fogok élni vele.
-
Vesa
veterán
válasz
Because #7253 üzenetére
"már nagyon beleavatkoztunk itt mindenbe, nincs meg a természetes kiválasztódás, hibás génállományokat örökítünk tovább és tovább..."
Erre majd akkor térjünk vissza, ha netán intenzívre kerülsz és lélegeztetőre lenne szükséged...Tudod az ilyen nézeteket vallók csak addig mondanak ilyeneket, amíg nem rájuk kerül a sor. Akkor hirtelen 180fokos fordulatot szoktak venni és rohannak orvoshoz. Rengeteg ilyet láttam már...ezós "okos" anyuka, aki mindennek elhordta a tudományt, de amikor a gyereke dobhártyagyulladást kapott és visított a fájdalomtól, akkor valahogy nem a javasasszonyhoz meg a jósnőhöz rohant, hanem a tudományos orvoslást végző orvoshoz. És persze nem hagyta rá a természetre sem, "természetes kiválasztódás" felkiáltással.
-
törölt tag
válasz
freeknight #7290 üzenetére
Nyilvan nem magamtol akarnam szedni, csak arra probaltam utalni, hogy a 12-18 honapra levo vakcina nem jelenti azt, hogy addig nincs mas modszer. Ha nem tevedek ezeknel a szereknel nincs olyan szelekcios veszely, mint az antibiotikumoknal, ha mas nem orvosok szedhetnek megelozo jelleggel.
-
Motion_Blur
félisten
Közben átléptük a (hivatalosan) 10.000 elhunytat
-
-
lm83
őstag
válasz
Intruder2k5 #7280 üzenetére
No de hol vannak ilyen kínai üzletek ahol lehet kapni pl szép fővárosban?
-
-
Ringman
nagyúr
-
Ha valaki szeretne magának házilag maszkokat készíteni:
Ha valaki az illúzión túl szeretne lépni, az első anyag, aminek már értelme lehet, az a tea vagy kávégépekhez kapható papírfilter. A 75 százalék körüli hatásfok az előzőekhez képest ugyan sokkal jobb, más kérdés, hogy az ilyen védőfelszerelés gyorsan elrongyolódik, és gyakran kell újat készíteni. Így a házilag maszkot készítők számára a porszívók porzsákját javasoljuk, ha ugyanis ebből ügyesen tudunk védőfelszerelést készíteni, akkor a kórokozók 85 százalékától is megvédhet, aminek a hatásfoka megközelíti a sebészeti maszkét, amelyet a szakértők 88 százalékosnak tartanak. [link]
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #7280 üzenetére
Szolnok 450 Ft /db kínaiban.
-
törölt tag
Kozben utananetem, hogy mennyibe kerulnek az egyre tobb helyrol hatekonynak mondott malarias cuccok. Csak sima chloroquinet talaltam sajnos, de az 760 forint/30 tabletta, ez a leirt adaggal eleg lehet egy ember kezelesere. Magyarul olcso, es mivel generikus, barki gyarthatja. Es sok-sok evtized ota engedelyezett, ezert a mellekhatasok ismertek, nem kell altalanosan engedelyeztetni, csak a covid elleni hatasossagat.
Ami viszont ennel izgalmasabb, hogy a malaria ellen megelozo kezeleskent szednek heti par tablettat. Ha ez a covid eseten is mukodne, az azt jelentene, hogy havi 2-300 forintbol esetleg megelozheto a fertozodes/tunetek jelentkezese, atveszelve az oltas bevethetosegeig levo 1-1.5 evet.
-
-
válasz
Intruder2k5 #7276 üzenetére
De ha nekem épp fix a hitel? Mármint nekem elvileg 10 évig meghatározott törlesztő részletek vannak, utána 9 évig meg ismét.
Abba annyira nem lenne etikus belenyúlni esetemben a Fundamenta részéről, hiszen ezt rögzítettük a szerződésben. Pont ezért választottam őket. Az állami lakáskassza támogatás vajon a moratorium alatt is jár?
Mindegy, majd ha aktuális lesz utána járok, az én esetem elég speciális.Nem mintha nem lenne szép gesztus, de maszkból legalább fejenként egy járna... azért valami minimális higiéniát tartani kéne. Mondjuk, ja. Egyet viselni több napig sem túl baráti.
Intruder2k5: úgy tervezem, ameddig tudom, fizetem... de ezt még végig kell gondolni.
-
-
Amur
addikt
nálunk annyi bejelentés történt hogy 2 hét extra szabi az éves szabadságkereten felül jóvá lett írva mindenkinek. Tényleg a levegőben lóg a minden nem élelmiszer és patika jellegű boltok bezárása.
-
erer1000
őstag
Na Szombathely polgármestere bejelentette hogy 100.000 maszkot vesznek, és hamarosan megkezdik a kiosztását. 25k az eü-be, 75k meg a lakosok közt kerül kiosztásra, háztartásonként 2db.
Nem egy hatalmas szám per fő, de szép gesztus. Mert pl nekünk 1db van össz vissz itthon... Ahhoz képest +2 már előrelépés.
-
-
Köszi a válaszokat, ezekhez a dolgokhoz nagyon hülye vagyok.
Meglátjuk a Fundamenta mit talál ki, nekem ott van hitelem. Lehet, hogy rájuk ez az egész nem is vonatkozik, vagy másképp kezelik, ők nem bank.A maszk arra is szolgál, ha nem inkább főleg arra, hogy a viselője ne köpködje szét a vírust aeroszolokba csomagolva. Erre a célra meg egy sebészi maszk is megfelel.
A hivatalos FFP3 maszkok 8 órára vannak hitelesítve. Elvileg többször is felvehetők, de azt mindig észben kell tartani a le/felvételkor, hogy a maszk külseje kontaminálódott résznek minősül, tehát nagyon fogdosni nem érdemes.
Nekem csak sebészi maszkom van, a kórházban ilyet adnak napi munkára az elvileg nem koronavírusos, vagy megfigyelt, gyanús esetekhez, hanem a szimpla betegellátáshoz. Reméljük, legalább napi egy maszk jut mindenkinek...bigdady: na ja... ez így elég érdekes.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Viktor0610 #7272 üzenetére
Ma jött ki a jogszabály a jogászok esetleg képben vannak a bankban de az ügyintézők még tuti nem, teljesen felesleges bankba menni pláne ilyenkor... irj e-mailt mennyi lesz a törlesztőd ha hosszabbodik a moratóriummal a futamidőd
-
-
bigdady
nagyúr
Hali
Hol van az olasz kormány hivatalos statisztikája?
Megnézném valóban 80 év-e az átlag életkor a halottak között vagy honnan jön ez az info? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok #7259 üzenetére
Nem ilyen maszk esetén, de azt mondták hogy 4 óránként cserélni kell a járvány idején.
A mosás még csak csak jó lenne, de nem mosógépben, hanem valami fertőtlenítő trutyiban. Kérdés, hogy a gumi részek bírják-e.
A szűrő csere azért kevés, mert a maszk külseje attól még ugyanúgy fertőző marad.A javasolt maszk+szűrő kombó viszont jó, a P3-as részecske szűrőbetét 48-as védelmi faktorú (javasolt FFP3 arcmaszk pedig 50-es). Ha teljes maszkkal használnád a P3-at, akkor 1000-es védelmi faktort kapnál.
-
törölt tag
válasz
GypsFulvus2 #7261 üzenetére
Gondolom ez amcsi idezet. Ott nem is olyan reg meg a cegek profitjanak 35%-at lenyulta az allam, majd ha a maradek profitbol kifizetett volna valamennyit a tulajdonosoknak, abbol is leszedtek meg 22%-ot, ugyhogy hanyagoljuk ezeket a hangzatos komcsi dumakat..
-
-
Ez szerintetek mit jelent?
"a fizetési moratórium alatt meg nem fizetett tőke, kamat, díjtételeket a moratóriumot követően kell megfizetni, a moratórium alatt keletkező hiteldíjakkal egyetemben, melynek hatására a moratóriumot követő időszak havi törlesztőrészletei emelkedhetnek a moratórium előtti törlesztőrészlethez képest"
KH tájékoztató egy pontja a hielmoratoriumról.
Tehát ha lenne hitelem, akkor nem csúszna ennyi hónapot a hitel lejárta, hanem az eredeti időkeretbe építenék be a most meg nem fizetett részleteket is? Mi az a moratorium alatt keletkező hiteldíj?
-
Because
őstag
továbbra is azt látom jelenlegi szintünkön kiválóan tönkre tudjuk tenni környezetünket és a modern életmóddal saját magunkat. semmi gond mert az orvostudománnyal már el tudjuk nyomni számos kór tüneteit, az hogy az így halmozott hibák vagy éppen a mi tudásunk lesz magasabb szinten a végére majd elválik
-
fant0mi
őstag
A Moszad nem olvasta el az aprobetus reszt a megrendeleskor.
100 ezer használhatatlan koronavírustesztet vásárolt a Moszad -
lm83
őstag
Azért, ha kidőlnek az ottani dolgozok, majd a katonák szépen beülnek a zil be, aztán azzal viszik ki az árut a központból az üzletbe.
@GIJoe: Én egy árkádban lévő üzletben dolgozok, kb sok értelme nincs ennek az öt óra nyitvatartásnak. Ha tíz ember bejött ma is. Mindenki csak sparba megy. De ha már ennyire se kell bemennem és otthon kell ülnöm két hónapig. Akkor fizetés nélkül nem tudom, hogy fizetek albérletet meg etetek két gyereket itthon...
-
válasz
radi8tor #7237 üzenetére
Nekem ezt a félálarcot ajánlották, ezzel a szűrővel. De nem vagyok biztos benne, h ez véd a kv ellen. Illetve nem tudom, h vajon hány alkalommal lehet használni!? Mert elvileg hetekig, de ebben az esetben ki tudja?! Nekem igazából csak heti egy alkalommal egy 15 perces bevásárlás alatt lenne rá szükségem.
-
Drakoo
tag
válasz
Noukoum #7177 üzenetére
Számomra alapvető dolog az informatikai eszközök használata, de nekem ne mondd hogy a társadalom 100%-a tudja ezt! Szóval az hogy az egyik pillanatban személyesen találkozok valakivel és úgy oktatom, 2 napra rá meg tanuljak meg videót vágni stb azért ne haragudj szerintem elég nagy különbség! És nem csak nekünk kell átszokni erre hanem a szülőnek is! Mind a két oldal ki van téve új kihívásoknak! És természetesen a technika alkalmazása az is mikor Kati néni beírja a krétát és PONT!
-
medica
senior tag
Az Auchan-ba minek kellenek katonák? Őrzik a parizert?
Bergamo-ban bezzeg [link] ("visszük a hullákat...hozzátok a halottakat...") -
GIJoe
addikt
Én azt gondolom hogy mihamarabb el kéne már rendelni, ez a legjobb megoldás,
sajnos fegyelmezetlenek az emberek, akiket ismerek 60%ban nem hisznek ebben...
Csak akkor fogják elhinni, mikor kezdünk ne ajd isten rekorderek lenni, ahogy én saccolom...Gondolom mindenkinek van sok története, ha holnap lesz időm, és belefér kapcsolódóan a topikba leírnám...
-
Because
őstag
válasz
aprokaroka87 #7238 üzenetére
hasonló spártai elveket vallok...
már nagyon beleavatkoztunk itt mindenbe, nincs meg a természetes kiválasztódás, hibás génállományokat örökítünk tovább és tovább...
-
Drakoo
tag
Ne haragudj lehet nem tudtam kibontani belőle, hogy segítséget kérsz, de a kérdést nem láttam sehol :S
Először is kell egy rendszer! (ez persze csak személyes gondolatom)
Mikor tudsz minőségi időt szánni rá amikor tényleg csak azzal foglalkozol! Természetesen jelezd a tanárnak, igazgatónak ha nehézségbe ütközne! Úgy gondolom h kompromisszum mindig is létezett! Részemről teljes mértékben segítek a szülőkön épp a kialakult helyzet miatt!
Jutalmazás/büntetés legyen előnye ha megcsinálja és legyen hátulütője ha nem.
Természetesen a sok online tartalom sokat segít
Rengeteg interaktív tananyag van! Ha esetleg mondasz életkort szívesen adok linekeket!
További sok sikert! -
törölt tag
Intersparban már kaptak a dolgozók munkába járási igazolást. Vagy tudnak valamit biztosan, vagy előre készülnek a kijárási tilalomra.
-
-
törölt tag
válasz
Depression #7222 üzenetére
Mely levego.
-
boba6
senior tag
válasz
radi8tor #7237 üzenetére
hát 1000-3000Ft-os maszkokat naponta akár többször cserélni (aki olyan közegbe mozog) egész szezonon át, ezt anyagilag nehezen lehet majd bírni... (mert október-novemberbe nehéz elképzelni, hogy ne lenne 2. kör)
a betétet cseréled néha, a külsejét meg ki tudod mosni legalább -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Ringman #7232 üzenetére
Az emberek felázadnának, gazdaság 0 szintre esne, emberek éheznének.
Egy ilyen felgyorsult világban, az összeomlás is gyorsan fog jönni.Én még mindig nem értem hogy miért is küzdünk a természet ellen.
A természet szeretne tartani egy kisebb népírtást, mi próbálunk küzdeni ellene...
De kérdés hogy van-e értelme... -
Ringman
nagyúr
Nyarat idéző tömeg, kígyózó sorok - a Balatonhoz menekülnek a nyaralótulajdonosok
Csopakon megduplázódott az emberek száma, a polgármester szerint valódi "happening-hangulat" van, miközben többen épp azért utaznak a tóhoz, hogy ne érintkezzenek másokkal
[link]
. -
aAron_
őstag
válasz
freeknight #7215 üzenetére
Erre elvileg van amerikai adat.
-
Spirit
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
freeknight #7215 üzenetére
Kevés eset van még az ilyen olaszhoz hasonló statisztikákhoz.
-
Depression
veterán
válasz
#95561216 #7186 üzenetére
Így van, zárjuk le a határokat, milyen jól is sikerült Kínának is. Az mind hagyján, de hivatalosan még mindig 100 alatti a fertőzöttek száma, miközben Kórea meg azt mondja, hogy a versenyzőjük itt fertőzött meg, mi meg azt mondjuk, hogy a migrénesek, irániak, kutyafülétől jött.
Itthon főleg, de még néhány másik országban is baromira kedvelt a másik hibáztatása: soros, migrénes, gyurcsány, 12 évvel is később, stb. Mindezt úgy élem meg, aki legalább 15 éve úgy döntött, hogy nem néz híradót, és legalább 3 éve nem nézett tv-t. Nem csak a csapból folyik ez, hanem reklám helyén is ezt ontják az emberre.
Korábban írtam, hogy anyósom pánikbeteg lett ettől a sok f.stól, ami a médiából ömlik. -
Valahol el kellett kezdeni. Először az infekt, ha az betelt a környező osztályok, vagy azok, amik könnyen felszámolhatók, mert nem csatlakozik hozzájuk pl. műtő, vagy jól elszeparált helyen vannak.
DarkByte: az lenne a cél, minél jobban elhúzni a csúcsot, hogy lapos maradjon a görbe. Legalábbis a kórházi férőhelyek miatt. Ez mondjuk társadalmi meg gazdasági szempontból valóban nem olyan kedvező, de ez most szerintem másodlagos.
-
DarkByte
addikt
válasz
Ringman #7162 üzenetére
Az az előrejelzés brutális. Közel 200 napos lecsengés.
Ha 75%-os távolságtartás lenne, akkor tetőzne augusztusban, 50%-nál júliusban.
Megnézem hogyan tartják bent egy esetleges kijárási tilalom esetén 3-6 hónapig a lakásban az embereket. Szóval pesszimista módon azt mondanám hamarabb lesz a nagy gond. -
-
Gondolom, ott is az van, mint felénk. Nincsenek egyágyas kórtermek (melyik kórházban vannak nagy számban??), de a betegeket és a megfigyelteket mind külön szobába kell tenni. Ezért akár egy hatágyas kórteremben is egy ember van jelenleg. Így nagyon gyorsan ki lehet futni a helyből.
freeknight: valóban. Nem tudom, érdekes lenne látni azt is.
-
https://www.youtube.com/watch?v=NvEWez59fbI
Chamath megint jol beszel. Nagyon birom ezt a fazont.
-
freeknight
őstag
Én mindenhonnan azt hiányolom, hogy szinte senki nem jelzi, hogy a különféle korcsoportokban hány % az intenzív ellátásra szorulók aránya?
A halálozás másodlagos, mert ha elfogynak a lélegeztetők, és megfogyatkoznak az orvosok is, az megy majd feljebb, azoknak a számával, akiknek már nem jut gép. Olaszban már szigorodtak az újraélesztés követelményei, és állítólag már annyi fiatal van gépen, hogy a 65+-osokat gépre se rakják. Persze ez addig csak találgatás, amíg valaki nem mutat hivatalos számokat, de azokat valamiért nemm nagyon látunk. -
törölt tag
rip húsgolyók.
-
válasz
Meggyi001 #7206 üzenetére
Régiós ellátó kórház lett, ezért ürítették ki. A betegeket a környező városokba viszik, Ajka csak a koronavírusos betegekkel foglalkozik.
radi8tor: a lakosság zöme megnyugodhatna. Akik meg nem (70 év felett), azok talán nem flangálnának a városban, boltban, patikában, temetőben stb...
Bár, az emberek egy jelentős része ezt értelmezni sem tudná, igazad van. -
-
-
Castell
aktív tag
+1
"Ez a kifosztás óriási károkat okoz mindenhol, mert utána meg majd punnyad minden, nem lesz szükség semmire"
Kb. ez állt többek között a cégünk körlevelében is, aki ugyanezeket írta le másképpen, hogy most nagyon jók a számok, de a felhalmozás és a munkanélküliek miatt az elkövetkezendő hónapokban erős lejtmenet lesz.
Szvsz borítékolható a leépítés. A minap ezért nem voltam rest, és bejelentkeztem egy élelmiszeripar multihoz, ha minden igaz sikerül majd a váltás...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
GypsFulvus2 #7201 üzenetére
Mobilos nézetben nem látod jobboldalt a téma tudnivalókat.
-
válasz
nubreed #7199 üzenetére
Nálunk simán írják 3 hónapra a recepteket. Teljesen szabályos. Eddig is írták, tehát nem csak mióta cirkusz van. Elég mazochista orvos lehet, aki saját magát kínozza azzal, hogy egy beteglátogatás és receptírás helyett, csinál belőle hármat.
(#7201) GypsFulvus2 Nincs összefoglaló, ezért senkinek sem nyílik le értelemszerűen.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Intruder2k5 #7179 üzenetére
Lehet, hogy csak nálam van hiba, de Operával most nem nyílik le sz összefoglaló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Részletfizetés elérhető , bérlési lehetőség elérhető LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest