Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Google Pixel topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
Nem tévesztem össze. Ez nem nyájimmunitás, hanem genetika, mivel az európai telepesek azért voltak ellenállóbbak ezekkel a betegségekkel szemben mert évezredek együtt éltek velük és ez idő alatt kiszűrődtek azok az egyedek akik meghaltak egy megfázástól. Ez abból következik, hogy az európaiak sem voltak immunisak (hogyan lettek volna? a vírus mutálódik és a mutáció ellen nincs nyájimmunitás), csak az európainak olyan volt az immunrendszere amivel le tudta nyomni a betegséget az indián meg belehalt.
Egyébként a fordítottja is lejátszódott, az indiánok a szifilisszel éltek együtt évezredekig ami náluk egy sima bőrbetegségként jelentkezett, az európaiak meg belehaltak.
De ha végigolvastad volna a wikipedia cikket, akkor ott is láthatnál hasonlóra példát, mert írják, hogy a sarlósejtes vérszegénység (afrikaiak körében gyakori) védettséget ad a malária ellen.
Elég szomorú, hogy ilyen könnyű tollal osztogatják a PhD-ket... -
-
Melorin
addikt
válasz
BoneDragon #7395 üzenetére
Ott már kijárási tilalom van? Honnan tudod, hogy strandolnak, stb?
-
HellGreg
őstag
válasz
mefistofeles #7388 üzenetére
Én ezt úgy próbálom meg áthidalni, hogy a be bem fizetett törlesztőket félreteszem, és amikor vége a moratóriumnak, az egészet belefizetem a tőkébe. Talán elég lesz kompenzálni valamit.
Plusz van lehetőség tovább fizetni is tudtommal, nem kell élni a moratóriummal.
De van ismerősöm, aki már most bejelentette, hogy konyhabútort vesz a be nem fizetett pénzből. Na hát no comment. -
BoneDragon
veterán
válasz
#95561216 #7394 üzenetére
Amerikában nincs is elég teszt, sőt a gyógyszerek is max 3 hétig elegendőek a jelenlegi felmérések alapján. Csak tegnap több mint 11k pozitív teszt volt és azért nem több, mert nincs teszt. Ráadásul ezek a majmok nem is foglalkoznak a helyzettel, simán kint strandolnak meg buliznak, mikor tilos kimenniük.
-
törölt tag
Az itthoni 3 napos várakozás még annyira nem is rossz.
"Pár perccel később Marcus Smart bejelentette, hogy ő az érintett játékos, öt nappal ezelőtt tesztelték, és igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy azóta sincsenek tünetei, kiválóan érzi magát, és szerencsére a teszt elvégzése óta önkéntes karanténban van, vagyis nem adta tovább a vírust."
Szóval hogy USA-ban 5 nap a teszteredmény egy 4 milliárd forintot kereső sportolónak
Ennek kapcsán viszont azt is át kell értékelni, hogy nem az a kb 10 nap a késés az intézkedés és a betegszám között, mint Wuhanban, hanem olaszok esetén is számításba kell venni, hogy a tesztelés is napokat csúsztathat. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
#40993792 #7389 üzenetére
ja, szigetnel egyertelmu, hogy nem probaljak atrakni
egyebkent 2016ban ilyen 10 fok volt a het elejen (es olyan 20 korul a vege fele), valamelyik este 2 fok volt es majdnem fagyott. normal esetben en valahol a 6. nap korul szoktam belazasodni, na ott mar konkretan a negyedik napra lazasan mentem ki.
-
Ádám16
addikt
Én sebészmaszkot max azért vennék fel, hogy ne piszkáljam a számat véletlenül sem. Napszemcsi meg közterületen általában van rajtam.
-
Hát azért már az elején vannak marhaságok. "elpusztul a pénzügyi szektor".... könyörgöm ne röhögtessen..... Az emberek sem pusztultak el mikor a devizahitelek miatt százmilliárdokkal húzták le a pénzintézetek ráadásul ők ezt a pénzt soha vissza nem kapják. A bankok januártól csőstül kapják vissza a lóvét.....
Az, hogy év végéig függesztik fel az nem tudom, hogy mennyire okos dolog, hisz senki nem tudja a kimenetelét és a lefolyását a krízisnek. Az viszont tény, hogy sok embernek már most is megszűntek vagy jelentősen megcsappantak a bevételei. Ha most nekik tovább kell foizetnük akkor ők döglenek bele. de gondolom ez kissebb áldozat...... -
emre
veterán
válasz
mefistofeles #7388 üzenetére
Kicsit bonyolultabb a helyzet ennél, nézd meg ezt is: „Orbán mélyíti a válságot, nem pedig kezeli!” – Király Júlia, MNB ex-alelnök
(#7384) 7up
Jé, hasonlóm van benn a cégnél. Nem tudom mit szólnának ha egy nap ebben mennék haza.
-
Egyébként a Korona miatt hozott banki moratóriummal kapcsolatban vannak aggályaim. Megkaptuk a hitelünket intéző bank tájékoztatását amiben az szerepel, hogy a hitelek és kamatok törlesztése automatikusan felfüggesztésre kerül (amennyiben nem jelzem én, hogy szeretném továbbra is fizetni) de utána az is ott szerepel, hogy :
"a fizetési moratórium alatt meg nem fizetett tőke, kamat, díjtételeket a moratóriumot követően kell megfizetni, a moratórium alatt keletkező hiteldíjakkal egyetemben, melynek hatására a moratóriumot követő időszak havi törlesztőrészletei emelkedhetnek a moratórium előtti törlesztőrészlethez képest"
Ez azért sok jót nem ígér. Kapunk egy látszólagos segítséget a nehéz időkre de januártól amikor is az éledező gazdaság miatt nem hinném, hogy kolbászból lesz a kerités és a családok pénzügyi stabilitása max. a vírusbalhé előtti szinten lesz (a leges legjobb esetben) megemelt törlesztőkkel örvendeztet meg a bank.
-
Di Natale
senior tag
válasz
Ringman #7371 üzenetére
Nyugodtan verjed a fejed a falba, ha nem tudod értelmezni a szöveget.
"Elmondta, bízik benne, hogy szeptemberben a tervek szerint sikerül megtartani Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, ami hozzájárulhat az ország és Európa lelki megújulásához, különösen, ha Ferenc pápa is ellátogat az eseményre."
-
sasa134
addikt
válasz
Ajándékok #7342 üzenetére
Dehogy bújt...mire kellenek ezek az osotba beböffentések? Az emberi cinizmus és ostobaság határtalan. Kívánom, hogy soha semmikor ne legyél most olyan teher alatt mint most a világ országainak miniszetrelnökei.
Az a bejelentkezés a Várból volt ahol az irodája van. Ma a Rádióban volt, előtte reggel meg a Belügyminisztériumban 6-kor.
Hihetetlen hogy emberek ilyenkor sem képesek félretenni a gyűlöletük. -
Ringman
nagyúr
válasz
#40993792 #7378 üzenetére
"bízik benne, hogy szeptemberben a tervek szerint sikerül megtartani Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust."
múlt héten kaptak újabb (!) 2mrd állami támogatást a rendezvényre (eddig 30mrd ment el erre), persze hogy ki akarják húzni a végsőkig a döntést.
azt hiszem a jelenlegi helyzetben vannak fontosabb dolgok is, mint egy vallási rendezvény és az ahhoz való ragaszkodás
-
NavySeal
senior tag
Szerintetek normál sebészi maszkot miként lehet tisztítani? (vírustalanítani)
Tegyem be szárítógépbe? -
-ha minden egészséges ember sebészi maszkban jár az utcán, az hatalmas pánikot is kelthet,
jogos, bár megfordítanám: a média a pánikot már összehozta, ez viszont talán eljuttatná az emberek agyáig, hogy ez nem játék. hogy mindenki komolyan veszi és ő a helikopter, ha maszk helyett szájal, hogy mit neki ez a túlfújt nátha. -
-
bucihost
senior tag
Sziasztok! A kialakult helyzet miatt volt róla szó bárhol, hogy az állami támogatásokat (pl munkaügyi) teljesen megvolnák? A sztori a következő. Ismerős 03.16-án kezdett volna (akkor írták volna alá a szerződést is) az új munkahelyén, munkaügyi támogatás keretein belül. Hétfő reggel felhívta a főnökjelölt, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel egyenlőre ne menjen be, mert nem tudni nyitvalehetnek-e. Majd csörög ha van bővebb infója. Ma felhívta ismét és közölte vele, hogy "közölték a könyvelőjével, hogy egyenlőre minden támogatást blokkol a munka ügyi."
-
Ringman
nagyúr
-
Rage47
veterán
Az orvosi maszk egészségesnél is jó, mert nem nyúlkál az arcához az utcán. Eddig ezt hallottam.
-
A pécsi virológia véleménye: https://www.facebook.com/virologiapecs/posts/118253069754271
A sebészi maszk:
-nem szűr teljesen, az apró cseppeket nem szűri meg,
-nem teljesen zárt, nem simul az arcra, így ezeken a helyeken be tudjuk szívni, lélegezni a vírus tartalmú cseppeket,
-ennek megfelelően nem véd a vírus ellen,
-azok használják, akik betegek, hogy a hirtelen jött köhögési rohamokkal vagy tüsszentéssel ne terjesszék a vírust,
-ha minden egészséges ember sebészi maszkban jár az utcán, az hatalmas pánikot is kelthet,
-nagyon fontos: ha kifogynak a készletek, mert egészséges emberek hordják (feleslegesen), nem marad annak, aki tényleg beteg,
-és ami legfontosabb: kicsit vonatkoztassunk el a járványtól, ilyen maszkokat használnak a műtőkben, fogászati kezeléseken, stb……. ezeknek az orvosoknak is szükségük van a maszkokra, a mindennap munkájukhoz (függetlenül a vírustól)!FFP maszk (félálarc):
-kilégzőszelepes, tehát a kilélegzett levegőt engedi ki a szelepen keresztül,
-teljesen zárt, rásimul az arcra, a réseken nem tud szűrés nélküli levegő beáramolni,
-így belégzéskor szűr, a teljes felületén keresztül,
-az apró cseppeket is képes megszűrni, így véd az esetleges fertőződés ellen,
-ilyen maszkokat használnak az egészségügyi dolgozók, mentősök, stb., akik ténylegesen betegeket ápolnak,
-a készletek ebből is fogyóban vannak! -
BoneDragon
veterán
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
TheBikerider #7352 üzenetére
2 napja voltam utoljára boltban, akkor már volt korlátozás a Spar-ban. Az egyik vásárló balhézott is, mert 2 zsugor ásványvizet akart venni de csak egyet engedtek neki.
Más téma:
Tegnap kíváncsiságból megnéztem a Google trends oldalán, hogyan alakult a keresés az elmúlt időszakban a szájmaszk-élesztő-kovász három kifejezésre.
Szépen látszik a maszknál a 3 időpont amikor elkezdték keresni az emberek:
1. Amikor kijut Kínából a fertőzés
2. Olaszországban terjed a fertőzés
3. Megjelenik Magyarországon a COVID-19 -
radi8tor
MODERÁTOR
Persze, ezért mondják hogy a BETEGEK hordjanak maszkot mert tüsszentéssel nem 0,12 mikronos vírus kerül a levegőbe, hanem vízcseppekre tapadva jut ki, amit megfog simán a maszk.
Orvosi maszk nem arra van, hogy az orvos ne kapjon el semmit, hanem műtét alatt a betegbe ne kerüljön semmi az orvos szájából/orrából. -
válasz
Ajándékok #7357 üzenetére
Mitől emelkedne? Ha mondjuk valami 50 mikron méretű, a maszkod pedig 80 mikronig szűr, akkor azt hiába teszed 3 rétegben, az 50 mikron méretű cucc mindhármon simán átjut.
Nem tudom ennek mennyi a valóságalapja:
Ha felteszel két orvosi maszkot, akkor is átjut rajta a sars-cov-2, hiszen kisebb a mérete, mint amit a maszk képes megszűrni.
-
-
Ringman
nagyúr
[link]
Három Magyarországról hazautazó kínai vívót diagnosztizáltak a vírusfertőzéssel Pekingben, közölte pénteken a kínai vívószövetség.
Hivatalosan még nem erősítették meg, de az MTI szerint ez lehet az a három, Magyarországról Kínába behurcolt koronafertőzéses eset, amikről csütörtökön írtunk.
A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) csütörtöki közleménye szerint a budapesti verseny előtt minden sportoló nyilatkozatot töltött ki arról, hogy negatív lett a koronatesztje, illetve nem járt a járvánnyal érintett területen. -
válasz
aprokaroka87 #7323 üzenetére
Valami új kezdődött az életünkben, már nem lesz olyan, mint régen. Ez a vírus, meg aztán majd a többi, ami előbújik a klímaváltozás miatt, velünk maradnak. Innentől komolyan át kell értékelni mindent. Ezzel sajnos együtt jár a félelem, a depresszió, stressz. Ezt nem tudjuk kivédeni, esetleg meditációval.
-
Beugrottam reggel aldiba, kapható volt minden húsárú, bár szerintem még fél óra és kifogyott. Lisztből csak réteslisztjük volt. Olajból van nekik napok óta vénusz literes, 519ft/lt, érdekes módon az alig fogy. Ebből gondolom, hogy akkora világvégét még nem aposztrofálnak az emberek, ha még nézik az árakat. Amin meglepődtem, hogy tejföl semmi nem volt, a raktárban sem. Na ez érdekes, mert azt nem lehet tárolgatni sokáig és azt is kifosszák. Volt tojás is, dobozos és tálcás is. Fagyasztott borsó, ilyesmik, na az volt még üres.
-
BoneDragon
veterán
Ha a legfrisebb info erdekel titeket kovessetek redditen a r/Coronavirus-t.
-
sittes79
addikt
válasz
aprokaroka87 #7323 üzenetére
Egy virolugus professzor erről is beszélt mint egy lehetséges lefutasa a jarvanynak, hogy durva mutacioba megy át, eddig pl H1N1 és tarsainal szerencsénk volt.
-
Cyrin
addikt
válasz
BoneDragon #7335 üzenetére
de pl OVI is húzhatna maszkot pl meg egyéb politikusok és közszereplők is, példát mutatva. persze nem lehet, mert nincs szájmaszk a népnek, így nem is lehet mondani, hogy vegyék fel, mert abból csak politikai botrány lenne...
-
JoinR
őstag
válasz
BoneDragon #7333 üzenetére
Láttam kínai fotón olyanokat, akik úszószemüveggel kombinálták a maszkot :)
Illletve a részleges védelem is több, mint a semmi. -
válasz
BoneDragon #7333 üzenetére
Ezért kell mindenkire, kifelé ne jusson, akkor nem megy a másik szemébe.
-
Most szigorúan járványügyi okokból kérdezem hogy akkor mi is a helyzet a törökök által átengedett migránsokkal? Meddig jutottak? Azóta is átengedik őket hogy elszabadult ez a retek?
-
medica
senior tag
válasz
siemenss65 #7326 üzenetére
maszk nem szájkosár
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bigdady #7327 üzenetére
Hamarosan piacra kerülnek a fehérnemű gyártók termékei. Egyesek szerint az is ér valamit, talán megér pár száz Ft-ot.
http://nemzetisegek.hu/2020/03/19/vedomaszkkal-latja-el-a-fel-orszagot-a-herendi-varrono/
https://www.origo.hu/gazdasag/20200207-valtas-az-iphone-gyartojanal-maszkok-szallitanak.html
https://www.origo.hu/itthon/20200201-megkezdtek-a-bortonokben-a-vedomaszkok-gyartasat.html
https://hvg.hu/kkv/20200128_Nem_vedi_meg_a_maszk_a_koronavirus_ellen -
bigdady
nagyúr
válasz
siemenss65 #7326 üzenetére
Nem találok ilyet. Egyáltalán milyen maszkot keresek?
-
bigdady
nagyúr
Tud valaki ilyen honlapot ahol rendes nem sebészeti maszkot lehet rendelni? Minél közelebbit de Kína is jó ha nincs más
-
envagyok
veterán
"New York 2-3 héten belül kifogyhat az orvosi eszközökből, és rövid időn belül szükségük lenne 3 millió N95-ös maszkra, 50 millió sebészi maszkra, 15 ezer lélegeztetőgépre, és tételenként 25 millió egyéb védőöltözetre, úgy mint kesztyűkre, arcmaszkokra és egyéb, a testet védő darabokra."
[link]Egy kb Mo.-nyi lakosságú városról van szó.
Szóval itthon az a 2000 lélegeztetőgép (aminek nagy része jelenleg is foglalt) semmire se lesz elég. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
sittes79 #7316 üzenetére
Aztán majd akkor lesz szopacs, amikor majd a természet a Koronavírust csak arra " alkotta " meg hogy létrejöjjön egy olyan virus, aminél már nem a lélegeztető gépek száma lesz a kérdés, hanem hogy egyáltalán életbe maradunk-e.
Másfelől meg minél jobban azt tápláljuk az emberekbe hogy félj egy vírustól, annál jobban fog az emberek jórésze átmenni egy depresszív, magába forduló lénnyé.
Nem lepödök meg ha sok országban egy több hónapig tartó karantén esetén az emberek jó része munkába se fog majd menni.
Lesznek intézkedések amik örökre nyomot fognak hagyni az embereken.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
freeknight #7314 üzenetére
Akkor fogják használni. Igaz, hogy nem kedvezményesen (a 0% helyett 100%-os foglaltság miatt elég komoly kedvezmény járna), hanem többszörös áron.
És a végén ez is propaganda eszköz lesz, csak akkor már elfelejtik említeni, mennyit kerestek rajta. -
Ajándékok
aktív tag
Túl rövid a cikk. Mi van akkor, ha több réteget használok?
Ha 1 réteg selyem 50%-ot szűr, akkor 3 réteg (0.5*0.5*05=0.125->87.5%) már felér a sebészeti maszkkal.
Lehet így számolni?Feketelaszlo: Ha értesz hozzá, várom a választ a #7064-re. A második részére is, ha nincs is kérdőjel. Köszi.
-
-
sittes79
addikt
Ebben az évben eddig 13 millió ember halt meg ha minden igaz ebből 10e koronavirusban vagy egyéb betegségbe amit esetleg a korona virus rosszul befolyásolt!?
Akkor most hogy?Hja és több mint 30 millió született, hol van itt a természetes szelektálás vagy mi a tökömről beszélgettek itt?
Meg hogy a természet majd most ritkít? hol mit kit?Kezdem azt hinni ez valami k.beb.ott nagy kártya trükk!
-
VinoRosso
veterán
Az előnyösebb fenotípussal rendelkező organizmusok nagyobb valószínűséggel maradnak életben vagy nagyobb valószínűséggel szaporodnak, mint azok az egyedek, melyek kevésbé előnyös fenotípussal rendelkeznek. Ha az előnyös fenotípus öröklődik, akkor a kialakításáért felelős allélok (gén változatok) gyakorisága az esetek többségében magasabb lesz a következő nemzedékben.
Természetes szelekció
Ezt a szelektálást végezték el a telepesek által behurcolt betegség az indiánok körében. -
freeknight
őstag
válasz
Ajándékok #7312 üzenetére
Szállodai szektorban erősen érdekelt a főnök, a lánya, meg a baráti köre.
Hogy nézne már ki, ha a szép hoteleket, köhögő betegek szennyeznék be?
Pedig lenne értelme, fizetni is lehetne érte bérleti díjat, azzal a kikötéssel, hogy legalább 80%-át a munka nélkül maradt dolgozóknak lehetne adni.
Sőt, ezek a dolgozók megfelelő felszereléssel el is láthatnák a karanténban lévőket (főznének rájuk amit a szoba elé tennének, ilyenekre gondolok, nem ápolás persze). Máris csökkenne picit az óriási munkanélküliség.
Szóval sok jó ötlet lehetne itt. -
HellGreg
őstag
válasz
macikos #7311 üzenetére
A szlovákok jól csinálják, ott mindig mindenkin maszk van, aki nyilatkozik a TV-ben. A politikusok, beleértve a miniszterelnököt, maszkban teszik meg a bejelentéseket. Ergo példát statuálnak. Itt sajnos ilyen nincs, és ez nagy hiba. Ma szinte hülyének néztek a gyógyszertárban (ahol kiadópultonként 1 embert engednek be), hogy maszkban sem voltam hajlandó bemenni, pedig csak 1 ember volt bent 2 pultra. Csak hát annak az egy embernek svájci rendszámú autója volt. Bent tökölt vagy 20 perrcet, a biztonsági őr többször is kiszólt, hogy nyugodtan menjek be, én persze nem voltam hajlandó, csak miután kiment az illető. Persze maszk nem volt a személyzeten, de tollat nem adtak, hogy aláírjam a receptet (ott volt a kezemben a fertőtlenítő spray, meg vagy 3 nekik a pult mögött). Fene se érti ezt, de nagyon nem jó ez a lazaság.
-
Ajándékok
aktív tag
Azt értem, hogy a megfigyelteket külön szobákba kell tenni, de a gépen lévő betegek miért nem lehetnek többen 1 szobában?
A ledugott cső miatt gondolom nem köhögnek (cseppfertőzés nincs), a ledugott cső miatt gondolom nem mászkálnak (érintéssel nem tudják terjeszteni).
A MÁR tünetmentes betegeknél megint értem a szobánkénti 1 ágyat, bár ez az, amit szükség esetén lehet lazítani a szerzett immunitás miatt. Lehet?
Mivel turizmus nincs, most kellene elfoglalni a szállodákat, panziókat a megfigyeltek és a MÁR tünetmentesek számára. -
macikos
addikt
Azért olyan mindenkivel fordult már elő, hogy figyelmes embertársaink úgy tüsszentettek, köhögtek mellette, hogy a kiáramló levegő tanyasi-hidromasszázs formájában megcsikizte a nyakon, arcon, tarkón a szőrszálakat.
Ezért jobb a semminél a legegyszerűbb maszk is, vagy akár egy tesco-s szatyor. Persze ha senki nem veszi fel, akkor szinte mindegy is...
El kell érni egy számot, minél több emberre kell, át kell esni a maszk-szüzességen, hogy az embereknek ne legyen ciki. Kínában ez már megvolt 50 éve. -
Tetsuo
őstag
válasz
snecy20 #7180 üzenetére
Én mindig próbálok nagybevásárlást csinálni, hogy sokáig ne kelljen boltba mennem... ez alapelv nálam legalább egy évtizede, szerintem épeszű ember így van ezzel.
Ezenfelül jelenleg sajnos nem tehetem meg, mert nincs pincém stb. hogy sok tartalékom legyen, de én mindig erre törekedtem. -
Vesa
veterán
"nem nagyon érti a nép, hogy mit jelent egy kétoldali tüdőgyuszkó. qrva nagy szopás! gyerekek, ez nem játék,"
Így van, sajnos saját, személyes tapasztalatból mondom és meg tudom erősíteni (volt már kétoldali tüdőgyulladásom). Érdemes komolyan venni, nagyon kemény a gyógyulás!
-
Jó kérdés, nem vagyok fővárosi, de első körben ami eszembe jut, és tuti megnézném, az az AsiaCenter.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! MSI Thin Laptop játékra! I7 11800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest