Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
válasz
#93187072 #11148 üzenetére
nézz utána szerintem jobban, kínában adták a c vitamint nagy dózisban a betegeknek, és be is számoltak róla hogy bár nem gyógyítja magát a koronavírust magára a betegség lefolyására kedvezően hat, lerövidíti annak időtartamát. Az hogy az index leír valamit Te meg azt örökérvényűnek veszed az megint más dolog. (sajnos az index kapcsén közelmúltban is elég sok példa volt erre )
Illetve a a D-vitamin nem azért nyújthat védelmet a koronavírussal szemben, mert egyesek szerint növeli, mások szerint csökkenti az ACE2 receptorok számát, hanem ugyanazért nyújthat védelmet, amiért az influenza ellen is: a D-vitamin hatására a légcsőben antimikrobiális fehérjék termelődnek, amelyek a veleszületett immunrendszer részeiként megsemmisítik a légúti fertőzések kórokozóit (Cannell és mtsi., 2006).
-
törölt tag
válasz
#93187072 #11103 üzenetére
Bakker igazad van
( Mire beírtam már beírtad)
(1) Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát,
piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.
(2) Az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9.00 óra és 12.00 óra
közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag az (1) bekezdés szerinti személy
tartózkodhat.
Villamos tőled is elnézést
Megyék leviszem a kütyit ki kell szellőztetnem az agyam. -
vzsryl
nagyúr
válasz
#93187072 #10554 üzenetére
Ezt nem teljesen értem.
Az alap felállás, miszerint az immunrendszerünk öl meg valójában, és nem konkrétan a koronavírus, az tény. De akkor azt mivel magyarázza a professzor úr, hogy mégis a "gyenge" immunrendszerrel rendelkező emberek halnak sorban? Érdekes módon azoknak működik helyesen az immunrendszerük, akik megfelelő életvitelt folytatnak, és elegendő vitaminokat tudnak a szervezetükbe bejuttatni.
Szóval ez a cikk és ez a professzor pontosan mit akar elérni? -
Vesa
veterán
válasz
#93187072 #10636 üzenetére
Lehet benne igazság, bár véleményem szerint, éppen a kiszállítást kéne inkább preferálni, mivel az nem jár szinte semmilyen kontaktussal az emberek között.
szabi__memo
Hol láttad? Pár napja néztem az adatokat és nem volt egyetlen egy sem. Fertőzött volt, de halott gyerek nem!Rolly
A fiatalok is megbetegszenek és fertőződnek, csak sokkal kevésbé alakul ki tüdőgyulladás. Vagyis hazaviszi az időseknek, tehát nem megoldás amit írsz. Csak akkor, ha az idős egyedül él, de ez sok helyen nincs így. -
Vesa
veterán
válasz
#93187072 #10625 üzenetére
Ehhez képest a Tesco online olyan, mintha háború lenne. Semmi nincs. Nem teljesen értem, mi a fenét csinőálnak ezek akkor...Nekem a vásárolt termékek közel felét ki sem hozták és még csak nem is helyettesítettők őket semmivel. 3éve rendelek így, nem a korona hülyeség miatt kezdtem, de ilyen gyatra teljesítést még nem láttam tőlük, sőt, alapvetően pozitív tapasztalataim voltak.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#93187072 #7822 üzenetére
"Sőt, büszke lennék magamra, mert megmentettem egy megmenthető embert."
Vagy ordítva sírnál a sarokban, hogy a te döntésed miatt egy ember eltávozott az élők sorából.Valaki a napokban szidta a facebook hozzászólókat, és dicsérte, hogy itt ph-n mennyire intelligens beszélgetés megy. Ugyan a facebookosat konkrétan nem ismerem, mert nincs facebookom, de azért itt is kitesznek magukért az emberek...
-
válasz
#93187072 #7822 üzenetére
Ja. Csak az a baj, hogy ezt soha nem tudhatod, amikor döntesz. És nem csak a 30 éves vs. 90 éves között kell választanod, és nem egy arctalan, nevesincs valaki esetén. Itt nincs jó döntés, csak kevésbé rossz... Büszke lennél magadra? Aha. Persze.
De mindegy. Szerencsére gőzöd sincs a triázsolásról, meg annak nehézségeiről, etikai és morális kérdéseiről, és őszintén mondom, jobb neked így. A tudatlanság áldásos... mint tudjuk.
Nekem viszont összeugrik a gyomrom, ha arra gondolok, hogy nagyon könnyen lehet, pár hét múlva ott fogok állni pontosan ebben a szituációban, mert most a sok agyhalott képtelen maszkot hordani, de leginkább otthon ülni a seggén... Lehet, velem van a gond, vagy nem vagyok "oda" való, mert bennem nincs meg ez az úgymond szakmai ártalom... De, ha azt mondják csináljam, csinálni fogom, mert ez a kötelességem.Téma részemről lezárva.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
#93187072 #7809 üzenetére
Igen, csak nem mindegy hogy azért nem mert nincs hozzá megfelelő felszerelés, vagy azért mert egyébként is visszafordíthatatlan a folyamat. Teszem azt van 5 beteg, abból 1 haldoklik a többi súlyos, és van 2 db lélegeztetőd.
Egyébként nálam itt hasalt el az EU meg ENSZ, stb. nemzetközi szervezetek végleg, meg úgy minden ami nemzetek felett van, mert Észak-Olaszországban ott kéne tolongania több tucat országnak felszereléssel és szakértelemmel.
-
Depression
veterán
válasz
#93187072 #7142 üzenetére
"Ez mondjuk elég nagy túlzás. Napi vásárló vagyok és a konzerveken, liszten, cukron meg a csirkemellen kívül kb mindig van minden."
Örülj neki, mert itt egy deka felvágottat nem kapsz a Lidl-ben. Szendvicset írtam, azt viszem reggelinek. Főtt kajám nekem is lesz, kenyér, és vaj is van, csak már most nem kapok 10 deka felvágottat bele.
Ez az átka annak, ha 6-kor indulsz, és 6-ra érsz haza. Nem baj, tele leszek pengővel, az is olyan stabil volt, mint most a "300Ft alatti Eurónk" -
freeknight
őstag
válasz
#93187072 #7142 üzenetére
És hamarosan lesz is mindenből.
Ez az őrület nem mehet sokáig, nem fognak napi 100k-ért vásárolni tudni az emberek, elfogy a lóvé.
Sokaknak amúgy is március lesz az utolsó fizetése (nem rémhírkeltés, maga a kormány is 100k feletti munkanélküliséggel számol jövő hónapban, ami növekedni fog) -
-
freeknight
őstag
válasz
#93187072 #7068 üzenetére
Az lehet, hogy tőlük indult, de meg is tudták állítani.
A nyugati országok vezetésének is megvolt az esélye, hogy bannolják Kínát, és ne engedjenek be olyan személyt, aki ott járt, nem tették.
Megvetem a kínaiakat, mert sok dologban hazudtak, de ugyanakkor egy borzasztó helyzetet remekül használtak ki, mert szétengedték a világban, és utána kiválóan kezelték, hogy ne harapózzon el náluk, és hosszútávon ők kerüljenek nyeregbe a világhatalmi harcban.
Az biztos, hogy ennek a járványnak Kína nagy győztese lesz, mi pedig, eu-s országok hatalmas vesztesei. -
emre
veterán
válasz
#93187072 #6931 üzenetére
ez kb semmit sem ér
Van olyanról infóm, hogy négy napig volt fertőzőn megfigyelés alatt, egy qrva tesztet nem csináltak, csak azt kérdezték volt-e külföldön. Hazaengedték, kiírta a doki, most megy dolgozni. Így nem nehéz jó statisztikát gyártani. Egyre biztosabb vagyok benne hogy amit kommunikálnak nincs dialektikus egységben a valós szándékkal.
A hivatalosan elismert betegek száma meg kb vicc kategória.
(#6956) Micsurin
A pánikhangulatot nem kezelni kell, hanem megelőzni, elkerülni normális kommunikációval.
Mert amikor egyik nap azt mondják nem zárjuk be az iskolákat mert drága, meg nem indokolt ......
Aztán másnap meg hirtelen mégis, de az összeset. Akkor azért elgondolkodik az ember hogy most mi van? Történt valami amiről nem tudunk? -
válasz
#93187072 #3471 üzenetére
mi vettünk 2 kg tésztát, 1,5 kg rizst, 12 kiló lisztet, 12 db élesztőt, 4 kg csirke húst... meg van ez az a fagyasztóban (nyári gyümölcsök a kertből lefagyasztva, 2 fél csirke, disznótoros kóstoló) így kb 1 hónapot ki bírunk húzni ha nem lehetne boltba mennyi egyáltalán bár egy idő után elég unalmas lenne a menü de minden jól tartósítható és ezeket amúgy is elhasználjuk, csak most nem hetente vettem meg hanem 4 hétre előre ... s most hogy még nincs para a fagyasztóból fogyasztunk és pótoljuk a készletet míg nincs kijárási tilalom
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#93187072 #3465 üzenetére
Veszünk tésztát is, meg olajat is szerintem. Mirelitet én nem nagyon vennék, mert véges a hely a fagyasztóban, és lehet, hogy bizonytalan lesz az áram ellátás. A konzerv sokkal jobb ötlet. Jó még a rizs is, az is sokáig eláll. Utána meg majd 1-2 évig löncshúsön meg rizsán élünk.
-
nyogo83
senior tag
válasz
#93187072 #3335 üzenetére
Azert ha azt nezem, jogos de provokativ kerdes volt es valahol a valaszt is megertem, mert ennek nem itt lenne jelenleg a helye. Tenyleges tajekoztatast es erdemi infot a helyzetrol nem ad.
Az emberek meg majd ertekelik, hogy hogy kezelik az egesz ugyet.
Ahogy en latom, igazabol az utolso kerdeseknel feladtak az ujsagirok, hogy valami hasznos erdemi valaszt is kapnak, azert tettek fel ezeket a kerdeseket (gondolom a sok felirt kerdesbol akkor mar inkabb erre boktek ra, ha mar ugysincs ertelme).
-
Rive
veterán
válasz
#93187072 #3071 üzenetére
Legalábbis a (...kínai...) kormány propaganda ezt mondja
A kínai propaganda majd' olyan rossz mint az orosz, viszont a kínai adatoknak egy része a WHO által ellenőrzött. Szóval pl. a kórházi kezelésekre építő statisztikák stimmelnek, és ezeknek az azóta más országokból elérhető adatsorok se mondanak ellent.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam Deck
- Windows 10
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- CONCORDE TAB DRACO 8GB 7"
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest